БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 33 043
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Киса, а какви храни са ти позволени? Не знам какво е забранено при гастрит Embarassed
Иначе може да пробваш просо със зеленчуци (броколи, карфиол, гъби и т. н.), ориз със зеленчуци. Без насоки това се сещам на първо време Rolling Eyes
Edit: може да погледнеш тук за здравословни рецепти.

Не ми понасят зеле, краставици и въобще доста зеленчуци, както и плодове и съм много ограничена.  Tired Не може пържено, мазно, сладко, алкохол, кафе....
Някъде имах лист с позволени храни, ама ми се искаше конкретни рецепти с тях  Sunglasses
Сега ще погледна линка.  Peace

От тук можеш да си избереш подходящи рецепти.

# 661
Мога ли да го спася по някакъв начин?
Не, съжалявам.
Но ако го ползваш за кексове, мъфини, част от пласт на торта  ....няма да се усеща нагарчането,  предполагам  Peace

# 662
За това и го направих Simple Smile благодаря, надявам се да не се усеща наистина.
Моля ако някой е правил такова сладко да сподели как бели портокалите, или как се избавя от горчивината Simple Smile

# 663
Бутер тесто в предварително загрята фурна ли се поставя? Ето по тази рецепта питам - http://valia-recipes.blogspot.com/2014/01/blog-post_20.html

# 664
  • София
RainDanceMaggie, изхвърля се първата вода от заваряването, за да не горчи сладкото. първия ми път я изхвърлих след като бях сложила захарта, защото горчеше, та оттогава знам Wink

# 665
MilenaZ  т.е да  сложа портокалите да се варят с вода, така ли? Аз го варих в неговия си сос, като преди това го бях сложила със захар за малко да си пусне соковете. Благодаря за съвета, следващия път ще го направя така  Peace

# 666
  • София
момичета и момче  Laughing

Някоя/й от вас правил/а ли е спагети на фурна  newsm78

Нещо от този сорт:

Скрит текст:
Цитат
от: Шайн  Потребител
Re: Как да приготвя вкусни спагети?
Ср., 13 Май 2009, 12:10
От години правя спагетите само на фурна и стават божествени.
Сварявам един пакет спагети и ги охлаждам.Отделно задушавам една глава лук с 500 гр кайма, домати, черен пипер и кимион.Добавят се и други подправки на вкус.
След това изсипвам половината спагети в тава,покривам със соса, слагам натрошено сирене и задължително топено сирене поне 300гр.То е много важна съставка на крайния вкус.Освен това се разтапя и става много приятно.Добавям и нарязани маслини.
От горе слагам останалите спагети и заливам с 3 яйца + 1,1/2 к кисело мляко.Запича се до зачервяване.
Много е вкусно, ако се сервира с млечно-майонезен сос.

Съвсем случайно попаднах на рецептата в търсене на нещо интересно на тема "спагети"  Rolling Eyes

# 667
За това и го направих Simple Smile благодаря, надявам се да не се усеща наистина.
Моля ако някой е правил такова сладко да сподели как бели портокалите, или как се избавя от горчивината Simple Smile

И аз не го махам специално, но изварявам в няколко води нарязаните  парченца от кората и горчилката изчезва. Просто така знам от майка, но не горчи сладкото. Peace

# 668
  • Sofia
пет пъти се изсипва водата от портокаловите кори и после се прави захарния сироп

# 669
момичета и момче  Laughing

Някоя/й от вас правил/а ли е спагети на фурна  newsm78

да, правя печената паста по Дейвид Роко http://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_13.html без значение на пастата - тънка да е. http://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_13.html

# 670
  • Sofia
Бутер тесто в предварително загрята фурна ли се поставя?
Диди, абсолютно, иначе докато загрява фирната, ще се топи маслото.

# 671
Бутер тесто в предварително загрята фурна ли се поставя?
Диди, абсолютно, иначе докато загрява фирната, ще се топи маслото.

Скрит текст:
Малко офф, една година пека баница с бутер тесто по Коледа, вечерята е започнала, спря тока и баницата недопечена. Остана си във фурната, нямаше какво да я правя. След два три часа пуснаха тока, аз я оставих да се пече, но бях изумена като отидох да я погледна - все едно съм заляла тавата с вода догоре. Пече се, пече се, накрая компанията я хапна с възгласи, че била страхотна баница. Grinning

# 672
labrex аз правих сладко от плода, не от кората. Кората я изварявам (за нея знаех  Mr. Green ), но я пазя за сладкиши и т.н.

Следват други въпроси  Crazy
Идеи за готвене на бял телешки дроб?
Преди да се изпече черен дроб на оребрен тиган трябва ли да се свари малко или направо се пече?

Благодаря ви и обещавам да ви тормозя по - малко  Embarassed

Пп. само, че не сега. Ще стане ли да изпека и белия дроб на оребрения тиган и как трябва да го обработя предварително?

# 673
Белият дроб го свари и направи супа (лук, фиде или ориз, пресен магданоз), става чудесна.  Peace

Черният дроб няма ли да стане много сух така опечен?  Thinking По-добре го изпържи или във фурната с много лук (предварително задушен в олио на котлона), смесваш със суровия дроб, подправки - черен пипер, мащерка, риган, малко вино, затваряш с фолио и печеш, преди да извадиш от фурната за малко го оставяш без фолио.

# 674
labrex аз правих сладко от плода, не от кората. Кората я изварявам (за нея знаех  Mr. Green ), но я пазя за сладкиши и т.н.

Не съм разбрала, извинявай, ама то е така, като се правя на работна - десет работи наведнъж! Grinning  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт