На море в Гърция 2014

• 72 935
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
Параход, мм, хубав план  Joy

Сали, ние миналата година на отиване към Евия спахме в Паралия Пантелеймонас.

Разглеждахме  крепостта Платамонас, хареса ни. Иначе плажа не беше нищо особено, морето беше бурно, но нали бяхме за една нощувка, та не ни пукаше. Друго за разглеждане е Палеос Пантелеймонас, старинното селце. Ето линк: http://www.profesia-turist.com/?p=459

veka, това е и мнението на ММ  Peace
Това е единия вариант, другият е с нощувка в Пиреус. Ще го избистрим, важното е, че ще се пътува към Цикладите..все някак ще стигнем до дока  Simple Smile

http://www.tomas-neipori.com/
ето тук маже да спите  и на отиване и на връщане

# 436
  • София
Аз подкрепям идеята за 1 нощувка в Делфи. Ходила съм там преди много години по време на една ученическа екскурзия и много ме беше впечатлило това градче. Това е едно от местата по света където съм оставила частичка от сърцето си и ще се върна някой ден със сигурност  Hug

# 437
  • София
yandеx73, благодаря, но мисля, че имаш предвид Сали  Peace
Ние няма как да спим толкова далече от Атина и да успеем за седем и половина с кораба.

# 438
  • София
http://www.novini.bg/news/176200-6-%D0%BF%D0%BE-%D1%80%D0%B8%D1% … %D0%B8%D1%8F.html

Кофти ситуация, дано да няма много проблеми и всичко да се оправи бързо     Praynig.

# 439
  • София
http://www.novini.bg/news/176200-6-%D0%BF%D0%BE-%D1%80%D0%B8%D1% … %D0%B8%D1%8F.html

Кофти ситуация, дано да няма много проблеми и всичко да се оправи бързо     Praynig.

Да,много неприятно! Ако съдя по написаното от мои приятели във фейса и в няколко групи там най-кофти е в Ликсури.Гледах няколко клипчета паднали мазилки, счупени витрини, пропукани пътища, както и паднали камъни и скали на пътя.Единствено прочетох за една паднала стара сграда.Да се оправят бързо,аз се надявам че е отминало, тъй като след силния трус е имало два затихващи по 4,1 - 4,2 по Рихтер.

# 440
 Много се надявам всичко в Кефалония да е ОК, да няма жертви и големи щети. През септември там ме друсна 5,4 по Рихтер. Хората даже не станаха от столовете в кръчмата където бяхме. Направи ми впечатление новото строителство -много стабилно строят! Много, много се моля всичко да е наред с тези чудесни хора и невероятната им земя!

# 441
Ох, аз сума ти време се будех от "земетресения" насън след пернишкото, което беше със същия магнитуд - 5.8.
Ето впрочем една доста апокалиптична прогноза по темата, надявам се, че няма да ви откаже от ваканциите в Гърция.

# 442
  • София
Да, липсата на жертви е най-доброто за сега. Стискам палци всичко да е ок. Иначе гледам вторичните трусове са били още доста и то все около 4:

http://geofon.gfz-potsdam.de/eqinfo/list.php

Сега ММ като прочете тази новина, край с плановете за Кефалония   Simple Smile  като си го знам какво е мрънкало. Но то така или иначе май се очертава да ходим с едно прятелско семейство с малчуган на 3 годинки и Лефкада и Кефалония ще отпаднат при такава ситуация. Но тъй като упорито смятам да избягвам Халкидики заради безобразните им цени за края на Август, началото на Септември, май ще  се преориентираме пак за Евия.

Таис чудесен избор за Наксос, много ви се радвам. Моя категорично няма да преглътне цена от 300 евро за фери (пък и бюджета ни тази година май ще е по-свитичък  Sad   )  
Аз и  за Скиатос се опитах да го зарибя и даже е навит, но пак цената на ферито ни спира. Как смятате дали има шанс да хванем някое ласт минит намаление на ферито за Скиатос? Може и да сме го дискутирали това, но съм го проспала, та моля да ме извините ако се повтарям. Това ми е вариант ако все пак си ходим само двамцата и отпадне Лефкада и Кефалония.

Ох, аз сума ти време се будех от "земетресения" насън след пернишкото, което беше със същия магнитуд - 5.8.
Ето впрочем една доста апокалиптична прогноза по темата, надявам се, че няма да ви откаже от ваканциите в Гърция.

Параход, ти уби вожда бе. Това няма да го давам на ММ да го чете   Mr. Green

# 443
Сали  Ламия според мен не ви трябва, спрете по добре в Камена Вурла в едната посока. От къде мислите да минете, през Thiva или ще карате по магистралата ? Ако на отиване ходите в Делфи, отклонението е преди Камена Вурла и после пак през  Thiva/пътя става по тежък/. По-добре на връщане през Livadia-Arachova/също си заслужава/-Делфи.
 Много неща могат да се разгледат по пътя, включително и около Коринт....
И аз съм за нощувка в Камена Вурла. Малко е позанемарена, пролетта минавах, но преди няколко години беше фантастично място. През Тива пътят е хубав, по-кратък като клм, но планински и сякаш по-бавно се стига.

# 444
  • София
Параход, тяхното го дават 6 по Рихтер, макар че то сигурно разликата не е много голяма.Било е продължително и пак като Пернишкото първо е започнало със силен тътен.Разликата е май,че Пернишкото се усещаше вертикално,пък за това повечето казват,че е било хоризонтално.И като пропуснем подробностите все пак трябва да отбележим,че от силното земетресение през 1953 година са минали 60 години и може би е нормално да се случи отново.Признавам си,че винаги съм изпитвала страх когато сме били там,но пък от друга страна хората са взели мерки и строителството е съобразено със сеизмичността на зоната,както и в цяла Гърция разбира се.

И тодоричка кажи на мъжа ти,че  ако не се ходеше навсякъде, където друсат земетресения и следват катаклизми, то Индонезия,Малдивите,Тайланд,Бали и т.н. щяха да са безкрайни евтини курорти, едва ли не пари ще дават за да отидем там  Joy

# 445
  • София
И мен като veka винаги ме е било леко страх когато сме били в Гърция.

Теди  Hug Аз още не мога да повярвам моя колко бързо всъщност се нави, че и сумата за ферито преглътна. Ма аз смотолевих набързо за резервацията, после грейнах с мила усмивка и го наводних със снимки от острова..явно подейства  Wink

Той не знае, че това е само началото..следващите години ни чакат Самос и Хиос, Лесбос също, че още от гръцката филология ги мисля тези острови. Щом се нави за Наксос, след година-две ще ''узрее'' и за другите. Само да сме живи и здрави.

Скиатос е супер вариант, дано намерите по-изгодни билети. Но и на Евия да сте, пак ще е добре, тъкмо ще поразгледате и неща, които сте изпуснали миналите два пъти  Peace

# 446
Сали От Коринт да отидете до Делфи, и да се върнете, просто не си струва. По-добре при отиване или връщане, дори с нощувка. Колкото до Микена, препоръчвам, тя си е до вас, а Олимпия е далеч, трябва да го обмислите добре. По-добре в друго пътуване. По-близо ви е, да минете през Микена и да отидете до Нафплион, Argos....дори Толо. До вас, е Лутраки/водопадите/, ако отидете до там ще видите и подвижния-потъващ мост на Коринт и.т.н
Точно, за един ден - Канала - Микена - Нафлио - Епидавъра - потъващия мост. Прекрасна екскурзия и пълна обиколка на Арголида.
От Коринт има два пътя за Микена. Според мен, старият е по-добър и живописен, пътуваш сред портокалови и маслинови гори, отбивката от магистралата за Микена е много далече.
Връщането - посока Неа Епидаврос. По пътя на отбивката за пристанището на античния Епидавър,  заведение със страхотна панорама. Няма как да се подмине. Можеш да слезеш и по пътя, долу до морето. Има плаж и хубава таверна. Какви красоти са по източния бряг на Арголида, думи нямам.

# 447
  • София
Леле хора, колко сте изписали, нямате догонване. От три седмици не съм ви посещавала, много имам за четене.

# 448
  • София
Таис, имай предвид, че в Пирея има много трафик. Така веднъж си изпуснахме ферито, уж стигнахме навреме и се забихме в задръстването около пристанището, фериботът ни тръгна под носа. С две думи, не пристигайте в последния момент там.

# 449
Сали,
интересно предложение.Кое е мястото?
clio1978,
твоите думи "Какви красоти са по източния бряг на Арголида" ме заинтригуваха още повече. Разкажи повече при възможност.

Общи условия

Активация на акаунт