От кой матрак сте доволни - 4 тема

• 290 959
  • 1 164
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
За дете ми препоръчаха матрак екзотик на елите,какво ще кажете,дали пък не е много твърд? newsm78
За възрастен е твърд, но за дете е идеален - откъм твърдост. За децата трябва да се купуват ортопедични матраци.
За тази цена, аз бих купила латексов матрак. В момента има и промоция на латекс-Екон.

# 91
Какво значи да не заема много място? Няма ли да е сложен на легло?
Познат дърводелец имаме и по матрака ще направи леглото, измислено е. Само матрак мислим още какъв да е.

# 92
Познат дърводелец имаме и по матрака ще направи леглото, измислено е. Само матрак мислим още какъв да е.
Вземи си матрак 120/200 или 120/190 напълно нормално за две деца Simple Smile

# 93
И аз се оредих с Магнифлекс. За сега сме доволни, ще пиша, ако има нещо да кажа. Simple Smile

# 94

Ясно. По-скоро питаш какъв размер легло е удачно за две деца. Колко са големи децата? Аз мисля,че ширина 120 е малко. Ако няма възможност за отделно легло на всеки,нека поне да имат пространство, а не да се бутат едно в друго. Т.е. поне 140/200 или 140/190. Аз бих предпочела легло сандвич или дори легла на 2 етажа пред  едно по-широко за 2 деца.

# 95
Не можах да изчета всичките теми, но имам въпросче.
С мъжа ми сме големи хора и стария ни матрак, на вече 8 години, окончателно сдаде багажа. Леглото ни също е мъничко за двамата (120/200), затова ще взимаме ново - 160/200. И така, като гледам резултатите от анкетата, май съм се ориентирала към магнифлекс и конкретно към тези двата:
http://www.mattro.net/producti.html?page=shop.browse&category_id=614
http://www.mattro.net/producti.html?page=shop.browse&category_id=615
Въпросчето ми е на какви килограми издържат? Мъжо е по-тежък от мен, но общото ни тегло доближава 190 кила, та... матраците са  скъпички и не искам за 2 месеца да се е сплескал.

Ако имате други предложения, моля да ми ги кажете. Изискванията са да не е с пружини и да не е с дунапрен. Да е по възможност ортопедичен, понеже от килцата мъжкото си завъди проблем с гърба (сега и двамата отслабваме, но няма да стане веднага).

# 96
Нашите килограми са подобни.Трета година ползваме матрак на Екон-164/200/20. Не помня точно модела,беше на промоция и не е от луксозните. Не е мръднал. Удобен е. Аз имам дископатия и ми е добре на него. Твърдостта беше средна. Мисля се води М. Но редовно /на 2-3 месеца веднаж/ го въртим на 180 градуса или обръщаме "като палачинка". Но всички  производители,мисля,  имат такава препоръка.
Единственият недостатък-много е тежък и сама не мога да вдигам подматрачната скара,за да ползвам раклата отдолу.

# 97
Нашите килограми са подобни.Трета година ползваме матрак на Екон-164/200/20. Не помня точно модела,беше на промоция и не е от луксозните. Не е мръднал. Удобен е. Аз имам дископатия и ми е добре на него. Твърдостта беше средна. Мисля се води М. Но редовно /на 2-3 месеца веднаж/ го въртим на 180 градуса или обръщаме "като палачинка". Но всички  производители,мисля,  имат такава препоръка.
Единственият недостатък-много е тежък и сама не мога да вдигам подматрачната скара,за да ползвам раклата отдолу.

От латекс ли е? Понеже старият ни беше с пружини, та не съм съвсем запозната и затова ми е интересно като цяло - тези латекси, пяни и т.н. не запарват ли?

# 98
  • У дома !
От месец сме с Мемори Фреш на Дормео и е страхотен!
На детето е модел на Нани,не е лош......от четири години го има,но взехме топ матрак пак с пяна за отгоре и наистина има разлика.....

# 99
За дете съм твърдо за Магни на Магнифлекс Hug

Sonya87  съветвам  те да отидете двамата в някой голям център за матраци , когато имате достатъчно време , за да ви консултират,  да изберете и да имате време да полежите  Wink
 Магнито е мн. удобен за мен и мъжО/ харесваме по-твърдо/, но купихме такъв за детето а на нас Натуркомфорт, само защото аз спя по корем , пък съм с голям бюст Crazy
Реланото съм забравила как е като усещане, но пък е малко по-висок от Магни, щом сте тежки и това има значение. Та най- добре да ви препоръчат някъде където има голям избор. За латексовите нямам мнение, не съм ги гледала , защото са тежки. Помислете и върху каква скара ще сложите матрака , пак предвид тежестта. Ние си правехме сами спалнята и скарите са ни от дърво.

# 100
И аз бих посъветвала същото - така се бях засилила да купя матрак по интернет, че ММ щеше да спи на земята, ако го бях направила. При избора на спалнята легна на няколко матрака и разби всичките ми илюзии за добро.
Да уточня, че е доста тежък 120-130 килца, аз все по мен гледам, ама на него не му е ОК изобщо в матрак с мемори пяна. Направо беше ужасен. Избрахме си най-твърдия матрак възможен 24 см от Икеа със самостоятелни пружини (бях се заклела, че няма да взема пружинен) и чакаме доставка.
Все си мисля, че 10 години гаранция от Икеа си е истинска гаранция! А и за размер 180/200 цената ме устройва. Та...отплеснах се, но нека ги видиш на живо, а после си го поръчай по интернет  Peace

# 101
Здравейте, някой има ли наблюдение върху тези матраци http://www.flexyflex.it/index.php
Дали са качествени? Предлагат ми такъв с мемори на добра цена и се замислих, но не откривам инфо за тях.

# 102
.... Не съм против матраци Нани,дори имам и такъв,но да кажеш,че дунапрен не мухлясва....А те са направени от вид дунапрен.
Като бяхме малки, баща ни изхвърли старите разбрицани пружинни матраци от които се сипеше морска трева на поразия , купи дунапрен и големи листи шперплат дебел 1 см.
И после : дунапрена върху дъската, малко добавки отгоре на някакъв дебел плат,после отвън обшивката , кабарите и ей ти го дунапренен матрак.
Само че както вече казах, отдолу си е плътна дъска. Интересно как не е мухлясал. До ден днешен се използва и не е мръднал.
Хахахах сещам се че даже му биехме инжекции с вода ... хахахах детска му работа.

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 01:39 от dian2n

# 103
Здрaвейте пaк от мен. Спaлнятa е готовa и икейския мaтрaк е в/у нея. Въпросa ми обaче е - спaзвaте ли докрaй срокa зa нов мaтрaк....нa този е 72 чaсa 😰 ? Товa ознaчaвa дa спя 3 дни нa земятa зa дa чaкaм. Моля зa мнение.

# 104
dian2n ,
Къде живееше,когато беше малка? В "херметически" запечатано с PVC или алуминиева дограма жилище? Надали. Аз живеех в панелен блок-е, чудехме се как да уплътняваме огромните прозорци,които с годините леко се изметнаха. Естествено проветрение Laughing .
Новите дограми имат плюсове-енергоспестяване и минуси- влага и мухъл в много от случаите.
Иронията е излишна. Може би е трябвало да уточня,че МОЖЕ да мухляса при определени условия.Не винаги и във всеки случай. То всъщност всеки материал може да мухляса.

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 12:41 от W

Общи условия

Активация на акаунт