НВ-ВМХ, част 72

• 38 570
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
Like_Smoke да източника на това твърдение е от книгата “Fat Chance Beating the Odds Against Sugar, Processed Food, Obesity and Disease” – Robert H. Lusting, M. D. Мисля че Кам я беше препоръчала. Прочетох я с голям интерес. И точно там този доктор споменаваше (в главата How Do You Make a fat Cell?), че количеството на мастните клетки се формира до 2 годишната възраст на детето и ако още тогава не се обръща внимание и се допусне наднирмено тегло, има голям процент вероятност детето да се превърне във възрастен с наднормено тегло. Следват детайли за процесите които се развиват на клетъчно ниво.

Много интересна информация, но повече ми пасва на живота тук в Щатите и все не ми се ще да повярвам, че най-лошите хранителни навици на американците са реалност и в БГ вече. Аз вечер като гледам рекламите по БГ ТВ освен бисквити, вафли, McDonalds и маргарин друго не виждам (че и сириъл ми се мерна наскоро). Ами то тия деца в комбинация с повсеместния заседнал начин на живот за мен са потенциални диабетици или възрастни с всички заболявания за които си говорим тук. А ми прави впечатление, че доста хора не са и наясно с нищо (например в спортната тема по-голямата част ги определям такива без да искам да обидя някой разбира се). Далеч не казвам , че всеки трябва да се храни като нас. Но като че ли наистина повечето са като коне с капаци и виждат само че трябва да отслабне и до там. А ВИНАГИ когато Шоки се опита да обесни нещо ѝ се отговаря, че те не са диабетици и инфото е едвали не на грешно място или пък веднага някой се обижда. Но и гореспоменатия доктор Robert H. Lusting като обобщение на края на книгата казва да не чакаме някой да ни каже какво да ядем и какво не, а де се образоваме постоянно, най-малкото как работи човешкото тяло и сами да преценим кое е правилно и кое не.

# 331
  • Oslo,Norway
Cotton_Soft аз съм чисто нова и бих казала малко невежа все още по темата но ми се вижда  почти невъзможно да си на този режим защото това не е режим за сваляне на килограми (само ) а начин на живот но някъде бях чела Палео за вегетарианци , ще потърся и мога да ти го пратя на лични   Peace

# 332
Cotton_Soft, твоят случай е доста сложен... Ами, можеш да консумираш повече зехтин, предполагам, също тахани, соя (нея аз лично не бих я яла, но изборът е твой, аз например познавам вегетарианка, която си купува биосоя). Можеш да опиташ такъв вариант. Ако все пак консумираш поне яйца или да кажем млечни продукти, би било по-лесно.

RadostinaDa, проблеми е много по-вероятно да се получат при Дюкан. Тук белтъчините не натежават така, както в неговия режим.

deni4ka.no, блогът е този: http://itsthewooo.blogspot.com/ Но имай предвид, че тя пише много импулсивно и словоизлиятелно Crazy Освен това е много категорична в мненията си, но аз лично съм я улавяла, че днес твърди категорично едно, а след няколко месеца започва също така категорично да твърди обратното. Пише на най-различни теми, далеч не само за поликистозата. Освен това езикът й на моменти е доста разговорен. Така че всичко това трябва да се знае и да се има предвид, когато се четат нейните писания.

# 333
  • Oslo,Norway
Благодаря ти Cioccolata ще погледна все пак  какво пише  Wink

# 334
Като веган се чувствах много добре и бях отслабнала 8 кг., но после от стрес и нерви в работата, и заседнал начин на живот залитнах по лошите въглехидрати - тестени и сладки изделия и си върнах килограмите.
Животинските храни не ме изкушават вече, но въглехидратите са ми слабост  Embarassed
Имам книгата за оригиналната палео диета, не знаех, че има и за вегетарианци.
Deni4ka, ще съм ти благодарна, ако откриеш нещо.

# 335
green  Heart Eyes  bouquet

Скрит текст:
Къде се загуби бе момиче  Heart Eyesние ще вземем да оздравеем ти докато се появиш пак.

# 336
# 337
  • SA
Deni4ka.no , ако отскоро си на режима, вьзможно е в началото да губиш по-бьрзо течности и соли и от това да изпитваш жажда. Пий вода колкото ти се пие и не ограничавай солта.
Cotton_Soft , може би наистина за теб ще е по-удачно да минеш на палео-вегетариански режим с повече вьглехидратни храни. Защото ВМ-НВХ с изключване на всякакви животински храни е вьзможно да се сьстави, но за кратьк период от време. Поне аз не мога да си представя това като хранене години наред.

# 338
Вегетарианството е много по-лесен за изпълнение вариант, особено ако се търси ограничаване на въглехидратите. Но веганството доста би затруднило нещата. Разбира се, въпрос на избор е.

Ако държиш на веганството, аз бих те посъветвала да приемаш поне витамин В-12 като хранителна добавка. Витамин А може би също, като се има предвид, че напоследък все повече се среща информацията, че бетакаротинът в растителните източници не се усвоява добре от много хора и че всъщност само ретинолът в животинските храни е надежден източник на витамин А.

По отношение на холестерола също не знам как ще стоят нещата... Знаем, че холестерол се произвежда от организма, ако не се внася с храната. Но ми се струва, че все пак това не е оптимален вариант. newsm78

И изобщо, помисли за евентуални липси.

# 339
  • София
Момичета, много се извинявам за въпроса, сигурно ще намеря отговор в първия пост, обаче с малко бебе нямам много време да чета. Та исках да питам, може ли на едно хранене да се смесва месо и яйце примерно? Или месо и кашкавал?

# 340
Весе, може да се смесват храните, няма правила за съчетаването им.

# 341

Здрасти, W'A'S'P'  Hug Затрупа ме яко зимата  Laughing
Напоследък се чудя, дали е вярно, че НВ-ВМ хранене не е препоръчително в съчетание с фастинг, защото се забавял метаболизма ? Търся още да чуя по темата Thinking

миналата година около 2 месеца не ядях вечер
сутрин - или яйца с масло или мазно кафе
принципно заспалият ми метаболизъм нищо не разбра
и хормонално много добре бях  Peace

като се постопли започвам пак  Wink

# 342
Супер, Herzen! Аз правя това от 2 седмици, точно по същата схема - закусвам и обядвам, не вечерям. Чувствам се прекрасно след тежките празници, ама си викам - много хубаво, не е на хубаво, дай да прочета какво мислят капацитетите. И разбира се попаднах на твърдения, че метаболизмът се забавял и нямало ефективно горене на мазнини. Thinking

Hug vici75  bouquet 

# 343
  • София
Весе, може да се смесват храните, няма правила за съчетаването им.
Благодаря. А за закуска какво ядете обикновено?

# 344
  • SA
единствено липосукция ми е спасението, но не смятам да си го причинявам
и именно и затова нямам особен напредък на режима, останах си на едни кг и размери и до там
приела съм го и не ми е драма
знам защо е така
ще си ги нося до живот

...Напоследьк обаче и аз сьм попадала на твьрдения, че и в зряла вьзраст може да се образуват мастни клетки. ...
уффф
остава и да открият и как да ги намалим

W'A'S'P' , в една статия, която преди време Аги беше постнала, се твьрдеше, че мастните клетки имали живот около 8 години.
Ако това е вярно, очаквай след 8-та година на режима масова смьрт на тези гадини и липса на нови попьлнения.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт