НВ-ВМХ, част 72

• 38 577
  • 732
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Здравейте. Надявам се да приемате нови попълнения. Имам да свалат 10-ина кг. още от преди бременността. Надявам се да успея с режима.

# 316
Успех, Veseto*! Hug

# 317
Да ви питам и аз нещо - преди време бях чела, че деца които до към 12-та си година са с наднормено тегло са кажи-речи обречени на борба със свръх теглото през целия си живот. Обясняваха го с трайни изменения, които настъпват на клетъчно ниво. За съжаление не мога да предоставя източник в момента, но ми стана интересно.

Още повече, че напоследък наблюдавам много такива деца, насърчавани от родителите си да се хранят от пакетче. Изненада ме и моя позната, която захранва бебето с "кафява захар, защото е полезно" - плодовете не били достатъчно сладки.

# 318
  • София
Краси,  smihesorry
Сгрешила съм   341uu
Ако и покажеш с факти, че си я и прочела  Laughing

Обаче виж как те накарах да изплуваш от дъното на океана.
Дай сега друг вид фото  Mr. Green

Както се пее в песента - "аре покажи ми бедро"  Laughing

# 319
Аз съм чела, че мастните клетки се образували някъде до пубертета, а след като се образуват, те не изчезват. После може да се изпразнят, но ще си стоят, освен ако не се отстранят оперативно. Така че, един вид, чакат пак да бъдат напълнени. И затова е най-добре да не се допуска затлъстяване при децата.

От друга страна обаче съм срещала писания, че и в зряла възраст могат да се образуват нови мастни клетки (а не само да се попълват старите). Така че не знам точно как стоят нещата newsm78 Обаче наистина така, от наблюдения просто, съдя, че ако някой е бил с наднормено тегло като дете, после обикновено си ходи с наднормените килограми и по-нататък, освен ако не спазва стриктни режими и не тренира много. Имах една съученичка, която до седми клас беше доста пълна. После се оказа, че след седми клас са ни приели в една и съща гимназия, дори в един клас, а тя през лятото, за няколко месеца, се е преобразила напълно (да беше свалила може би 15 или повече килограма). Каза, че започнала да спортува и май си променила и хранителните навици, не помня. Но тя си остана с нормално тегло и по-нататък, докато завършихме гимназията. Може да е тренирала, да е пазила диети - не знам. Но много ме учудваше нейният случай. Аз лично съм от децата, които са с наднормено тегло от най-ранна възраст, т.е. само в бебешките години не съм била по-пълна от другите бебета Crazy Затова се разпознах в написаното от Амбър, което цитирах тази сутрин. И ако аз някога имам дете, наистина бих се постарала да не допускам да му се развали метаболизмът и да натрупа наднормено тегло още в детството Embarassed

# 320
Благодаря, Шоки!

Явно е доста комплексно  Peace

# 321
  • SA
За затльстяването от ранна вьзраст - наистина доскоро се смяташе, че мастните клетки като брой, се образуват предимно в ранна детска вьзраст и после само увеличават/ намаляват размерите си. Напоследьк обаче и аз сьм попадала на твьрдения, че и в зряла вьзраст може да се образуват мастни клетки.
А  че децата, които затльстяват до 12 год. вьзраст , имат проблеми с теглото си и като вьзрастни, според мен по-скоро е свьрзано и с факта, че това са и хората, които генетично имат най-силно предразположение кьм развитие на инсулинова резистентност. Просто едно дете, с генетични особености, които позволяват на метаболизма му да толерира по-голямо количество вьглехидратни храни, рядко затльстява до 10-12 годишна вьзраст, дори и само джьнк да яде. Като цяло, тези деца и не са много ящни и започват да се хранят по-охотно чак като започнат да навлизат в пубертета. И забелязала сьм, че подобни хора започват да имат проблеми с теглото си, след 30 годишна вьзраст ( ако разбира се се хранят неправилно).
А децата, които от сьвсем малки затльстяват, са носители на гени и сьответно тип обмяна, които не тьрпят високовьглехидратно хранене и тази им склонност остава през целия им живот.

# 322
Да, явно е така. Също съм забелязала, че тези, които като деца са спортували, си запазват добър метаболизъм до сравнително късно, т.е. до след 30-ата година общо взето. Но предположението ми е, че децата, които са склонни да спортуват, т.е. имат енергия за изразходване, са точно с добра инсулинова чувствителност, а другите не са. Добрата инсулинова чувствителност предполага и добра способност за окисляване на телесните мазнини, т.е. такъв организъм не е склонен да складира енергията и после да не може да получи достъп до нея, а отново да огладнява и отново да трупа. И затова е логично едните да са по-склонни да спортуват и съответно да си запазят за по-дълго доброто тегло и здраве, а другите да са по-склонни от малки да напълняват и да не са много склонни да спортуват. Тук говоря и от личен опит Embarassed Аз чак през последните години видях какво означава да имаш енергия за изразходване и да имаш желание да се движиш.

# 323
Препоръчвам ви тази статия за грешките, които се допускат при ниско въглехидратно хранене и причините да не се отслабва:

http://www.infobarrel.com/21_Reasons_Youre_Not_Losing_Weight_On_Low_Carb

грийн, радвам се да те видя
 Hug
много рядко се появяваш

Здрасти, W'A'S'P'  Hug Затрупа ме яко зимата  Laughing
Напоследък се чудя, дали е вярно, че НВ-ВМ хранене не е препоръчително в съчетание с фастинг, защото се забавял метаболизма ? Търся още да чуя по темата Thinking

А, и за момичетата от Квебек, тукашните фенове на нашето хранене са супер готини  Laughing

http://paleoqc.com/

Имат около 100-тина кратки филмчета в ютуб, много са свежи.

# 324
Грийн, добре се завърнала  Hug От статията стигам до извода, че ща не ща май ще броя пак калории.
Мис Вал, полезно, вече все по-често за Хашимото преопръчват ВМ-НВХ или по-либералното палео.

И да измрънкам, почти месец без кравешки млечни и никаква промяна в кожата, даже и розацеата ми тръгна пак и една голяма огромнаааа пъпка ми се лепна на брадата. Е хич не е справедлив живота пък  #Cussing out (ще карам още един месец, да речем че се чистя сега )

# 325
greendream, наистина отдавна не си писала.

Фастингът е напълно съчетаем с НВ-ВМХ, дори много автори го препоръчват. Единствено съм чела, че при някои жени може да се разбъркат хормоните, но тогава не е сигурно, че причината е точно карането без храна за някакви по-дълги периоди, а по-скоро обяснението би могло да бъде, че понеже толкова ефективно изгарят мазнини, не огладняват много и не приемат достатъчно храна. Та с две думи, пробвай, ако имаш желание Peace На мен би ми било лесно да пропускам закуската, мисля, но някак психологически не ми се удава Embarassed

Ох, joya, съжалявам, че нямаш ефект върху кожата Sad За розацеята май д-р Дейвис винеше глутена, но не съм сигурна в момента Embarassed

# 326
грийн, фастинг и ВМ НВХ се комбинират добре
в см. препоръчва се от режимните лекари да се пробва комбинацията
в шв.форуми масово се пише как някои сутрин смао пият кафе и директно вечерят

но според мен е въпрос на лично приемане
аз го пробвах след втория аборт, когато се мъчих цяла година да сваля качени от нищото килца
не ми помогна за това
не ми беше и неприятно, все пак на режима си бях от доста време и нямам резки спадове в кр.захар, за да издивявам от глад както навремето, когато бях зависима от сладко и тестено и си докарах хиперинсулинемия

едиснтвено може да се наблюдава леко покачване на кр.захар сутрин (4,5-5), защото тялото започва да консумира собств. протеин
и именно заради това примерно Милко е против фастенето

аз не съм нито ЗА, нито ПРОТИВ
знам само, че ако се наложи да гладувам, нямам проблем, важно ми е само да имам вода

edit
сега отворих линка с канадското палео
този френски ме разбри
избягвам да го чета и/или слушам
хем съм го забравила, хем малко ми трябва да превключа и то без да се усетя
разбирам чааак като почнат да ме гледат странно  Embarassed
Шоки, размислите ти на тема мастни клетки повтарят моите отпреди 5год  Laughing
аз имам доста още от дете, казвала съм как ме угояваха и не са ми давали да се движа (това разказвано с гордост от мама и баба)
(това същото го видях и как се прилага на практика с единия племенник за съжаление)
единствено липосукция ми е спасението, но не смятам да си го причинявам
и именно и затова нямам особен напредък на режима, останах си на едни кг и размери и до там
приела съм го и не ми е драма
знам защо е така
ще си ги нося до живот

...Напоследьк обаче и аз сьм попадала на твьрдения, че и в зряла вьзраст може да се образуват мастни клетки. ...
уффф
остава и да открият и как да ги намалим

# 327
  • Oslo,Norway
Здравейте момичета Hug,
само да попитам като начинаеща относно количествата вода които е препоръчително да се приемат при нашият режим, доколкото знам трябва да се приемат доста течности, а и от както съм започнала все ми е пресъхнала устата и пия около 2.5 / 3.00 литра вода.
Cioccolata моля те да ми кажеш за блога който четеш на тази медицинска сестра а и ако знаеш къде има повече информация относно поликистозните яйчници Praynig

# 328
  • Бургас
И аз да питам - чудя се дали да не се присъединя към вас, но да питам- как сте с бъбреците? Четох някъде из интернет, че Дюкан и тази диета съсипвали бъбреците. Confused

# 329
Аз като не ям животински храни, в случай, че мина на този режим само зеленчуци, 1 плод и шепа ядки ли да ям?

Общи условия

Активация на акаунт