НВ-ВМХ, част 72

• 38 567
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
Изследване на ББС от днес, утре ще има филм по телевизията: мазнини срещу въглехидрати, или как близнаците Александър и Крис са установили емпирично как се отразяват на здравето им при еднаква генетична картина и еднакъв начин на живот:

http://www.dailymail.co.uk/health/article-2546975/One-twin-gave- … ge-YOUR-life.html

Следва  Grinning

# 376
Момичета, забелязвате ли някакви промени в месечният цикъл, докато сте на високомазнинно хранене? Нещо ме тревожи този месец, но за сега само търся възможни причини Simple Smile иначе ПМС е чудесно овладян: почти не го усетих!
Странно, според мен липса на мазнини би довела до промени а цикъла ? Ако разбира се храненето е причина. Двата пъти когато ми е закъснявало, (освен бременостите  Twisted Evil )  е било от стрес. Вечерната иглика много помага, масло от primrose oil.  

Най-добрата ми приятелка е вегетарианка от както бяхме деца, много хубаво, стройно , активно и здраво момиче. Но не чак до крайност, хапва понякога млечни, яйца, виждала съм я и 1-2 пъти да яде месо. Но си следи много внимателно приема на протеин, и се изследва редовно, та си е здрва и няма недостик.
Но има нещо друго, един млад организъм, визирам дори до 30-35 още не е изчерпал всичките запаси и способности на тялото си за възстановяване.

# 377
  • Варна
Много дълго продължава менструалното кървене. Обичайно е 5 дни, а днес е 7ми ден, но количеството е нормално.

# 378
Е, може да е от промяната, а може и да има друга причина. Сигурно няма нищо страшно Hug Но не, не знам режимът да се отразява по този начин, така че може да е просто от пренастройването.

# 379
  • SA
https://www.jstage.jst.go.jp/article/internalmedicine/53/1/53_53.0861/_article

Едно ново японско проучване с диабетици тип 2, което проследява ефекта на нисковьглехидратна диета без калорийно ограничение с конвенционално препорьчваната нискокалорийна и нискомазнинна диета в продьлжение на 6 месеца.
Диабетиците от нисковьглехидратната група показали сьществено намаление на гликирания хемоглобин и триглицеридите , без никакви странични ефекти, поради което заключението на изследователите е, че тази диета е подходяща при лечение на диабет от 2 тип.

А това за близнаците го четох днес. Този, който изключил вьглехидратите, не е ял никакви такива, дори и зеленчуци. И отслабнал значително, но не се чувствал добре. А експериментьт продьлжил само месец. Мисля, че все пак трябва при подобни диети да се взема предвид, че е нужен и период на адаптация.

# 380
  • Варна
Да, аз просто изключвам причините една по една. Благодаря за личното отношение към моят въпрос, Шоко   bouquet

# 381
  • Vildbjerg,DK
Юле с пожелания за здраве и късмет на малката Hug
Radost Nezemna и при мен беше 7 дена този месец, но за сметка на това миналия само 4. Но и при мен последните няколко месеца все е различно от както сложих спирала ( от тези хормоналните )
А аз да споделя, че последните два -три дни не мога сутрин само с кафето да мина. Обикновено пия кафе с кок. олио около 5.30 сутринта и после чак в 12 обядвам. Да, ама не. Последните три дни огладнявам около 8 ( леко огладнявам , но все пак... ) та хапвам нещо дребно - имах един камембер изостанал, та добре ми идва. Обяснявам си го със студа, но може и друго да е.

# 382
Вероятно е  от времето, но и на мен апетитът ми се е увеличил.  Embarassed От 1 месец не съм спортувала, защото нямах много време и позавиших малко приема на въглехидрати. Сесията ми свърши , имам седмица почивка и от утре си почвам с кардиото и изчистено хранене.  Хем ми се тренира, хем леко ме мързи  Crazy  

# 383
Радост неземна, не мисля, че продължителността на цикъла има връзка с режима. Аз имах подобни проблеми миналата година, отдавах ги на евентуална критическа, но се оказа друго. Така, че ако искаш изчакай другият цикъл, и ако нещо те притеснява, иди на гинеколог. Peace                                                  Вики75, не разбрах какво те тревожи? И аз съм от не пиещите вода и не спортуващите, и се чувствам супер.

Последна редакция: вт, 28 яну 2014, 22:05 от Lemy

# 384
Юленце, много здраве на малката сладурка! Да ти е жива и здрава!

Относно йогата, то май си е залегнало  там такова нещо.
Преди повече от 20 години моя приятелка имаше гадже, което изведнъж тръгна на йога. Тази йога и учителят така го побъркаха, че момчето спря освен да яде животински храни, спря и да докосва приятелката ми, гнусеше се да я целува, защото била живо месо.
С едно на ум да се мисли.

Sick Отвратително! Какво стана после с тях?

# 385
  • София
Нормално ли е откакто съм на режима (5 дни) да ми се пие повече вода?

# 386
.................Вики75, не разбрах какво те тревожи? И аз съм от не пиещите вода и не спортуващите, и се чувствам супер.

Lemy   Simple Smile не че е някакъв кой знае какъв проблем, но определено се чувствам много по-добре със спорта Peace, aма голям мързел. Дето на времето викаха ако ме боли, колкото ме мързи и да бях умряла Embarassed. От как се млатя Mr. Green, тялото ми се промени така както не съм го чувствала и на 20 като бях. Понеже винаги съм била слаба и съм си мислила, че спорта е за пълните. Груба грешка. Станах силна, гъвкава, издържлива. Отделно от седене по цял ден пред компа фигурата ми беше придобила много грозна форма – главата си по навик изтеглях напред, изгърбена. Какви проблеми започнах да имам със ставите пък да не ти говоря, чак се чудя от къде ми се изсипаха на главата. Най-вероятно от обездвижване. Абе същинска дъртуха. А на режима в комбинация с вода държа заради страх от WC проблем (но въпреки това повече от 1,5л не мога да напъна). Да нямам дефицити на нищо пак държа, че не знам след време кое на какво ще се отрази. Пак казвам това го казвам за себе си, явно всеки има различни потребности. Ако аз не ги правя тези неща ядене, спорт, вода рано или късно някаква част от мен почва да страда. И тогава като ефекта на доминото то почва стомах, то пoчва WC, айде рамената се обадили, айде кръста ме захапал и т.н.

# 387
а за него вегетарианско....принципно той яде меса и млечни и понякога риба. Затова ми е добре като е край мен, че не ми се налага да готвя.  Mr. Green
Alinnna, извинявай, не разбрах...приятелят ти е от 14 години вегетарианец, но принципно яде меса и понякога риба. За млечните ясно, щом е вегетарианец.

# 388
  • София
Аги,

Скрит текст:
Беше много обезпокоителен период и за неговите, и за нейните родители. Те имаха доста сериозна връзка, беше ясно, че ще се "взимат" един ден  Simple Smile След като той се увлече по йогата и започна да проявява тези отклонения в психика и хранене, всички много се притесняваха, периода за тези семейства беше доста труден. Майка му ходеше като луда, жената, плачеше непрекъснато и се чудеше какво стана с детето й, в каква секта се е забъркал ... Все пак това беше малко след като започна демокрацията в България и нямаше много информация за тези неща. То и аз много не съм запомнила, защото съм малко по-малка и не разбирах особено. Само това си спомням, че се гнусеше да ги целува ( и нея, и майка си) защото били живо месо. Това страхотно ме впечатли тогава и може би завинаги затвърди любовта ми към месцето Simple Smile
В крайна сметка след месеци мъки, разговори, сълзи - те се разделиха. И както вчера писах, приятелката ми го беше срещнала преди няколко години - каза, че на човек не прилича, сух, състарен, живеещ в някакъв негов си свят и все още изкривено и болно изповядващ веганството си.

Не съм много сигурна, но мисля че тук, в темата, момичетата бяха писали, че вегетарианството или веганството, не помня вече, е официално включено в психическите разтройства.

# 389
Весето, възможно е да ти се пие повече вода, нормално е. Пий повече, а също не пести солта.

Радост, ако случайно заедно с режима си започнала и прием на магнезий, това може да доведе до по-обилно или продължително кървене.

Камелот, и аз го видях това проучване с японците. И си спомням, че ми беше направило впечатление, че нещата са така представени, че ако диабетиците не искат да се хранят нискокалорийно, тогава нисковъглехидратното хранене е добър избор за тях Rolling Eyes Сякаш някой ще иска да се храни нискокалорийно, ако има избор Rolling Eyes И ме дразни, че представят нисковъглехидратното хранене като втори избор, ако стандартните препоръки не проработят или просто ако хората са прекалено неразумни и не искат да ги спазват #2gunfire  ooooh!

От мен линк към статията на исландския младеж: http://authoritynutrition.com/10-benefits-of-low-carb-ketogenic-diets/ - 10 доказани предимства на нисковъглехидратното и кетогенното хранене:
1. Понижава апетита
2. Води до по-голямо намаление на теглото, отколкото нискомазнинното хранене с бавни въглехидрати (между другото, тази сутрин Байкова по някоя от телевизиите препоръчваше въглехидратна закуска, защото всички световни авторитети препоръчвали същото ooooh!)
3. При отслабването коремните мазнини намаляват в по-голяма степен
4. Триглицеридите спадат
5. ХДЛ се повишава
6. Кръвната захар и инсулинът се понижават, т.е. състоянието на диабетиците се подобрява
7. Кръвното налягане се понижава
8. Признаците на метаболитния синдром се повлияват най-добре от нисковъглехидратно хранене (всъщност това са горните 4-5 точки)
9. Положително се променя ЛДЛ (размерът на частиците се увеличава, а броят им намалява, което води до намаление на риска)
10. Отразява се положително на някои мозъчни заболявания.

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 08:35 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт