НВ-ВМХ, част 72

• 38 487
  • 732
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Като стана въпрос за вит. А, смятате ли че Геритамин е добър вариант за прием?

# 616
Моите са подобни:
триглицериди: 0,42 mmol
общ холестерол: 4.42 mmol
HDL: 1.81 mmol
LDL: 2.42 mmol

Правени са края на януари.
Чуденката ми беше дали са ок цифрите на HDL и LDL-a. Т.е. защо HDL-а е по-малка; не ми е много ясна тая работа? И какво значи ако цифрите са обърнати - HDL>LDL?
Канех се да питам, но не ми беше удобно да занимавам темата с мене си...

# 617
Вив, аз си взимам точно Геритамин или Герикапс. Така съм си решила, защото освен това приемам витамин Д, а дроб ям максимум веднъж седмично, често се пада веднъж на две седмици. Не казвам, че всички трябва да правите като мен, но аз засега карам по този начин.

Вери, резултатите ти са просто страхотни! Simple Smile И конкретните стойности са ти супер, и съотношенията. За съотношенията може да се прочете малко тук: http://www.yourmedicaldetective.com/public/523.cfm И на други места има информация, например тук: http://www.drsinatra.com/the-blood-lipid-ratio-everyone-should-watch/ и тук: http://jonnybowdenblog.com/conventional-cholesterol-tests/, и тук: http://jonnybowdenblog.com/more-important-than-cholesterol/

# 618
  • София
Благодаря Шоки   bouquet
Аз също взимам Геритамин, а сега като каза Герикапс, отворих да сравня. Като количества разликата е само във вит. Е, като в Геритамина е повече (100 мг), а в Герикапса е 30 мг.

# 619
Шоки, благодаря! Simple Smile
Ще чета.

# 620
Ами, на опаковките пише еднакви количества (в Герикапс е 67 мг - на моята опаковка пише така).

# 621
  • София
Възможно е във Фрамар да има някаква грешка. Всъщност няма значение, важното е, че стават за ползване  Hug

# 622
Да, сигурно има грешка в сайта, защото на опаковките количествата са еднакви.

# 623
Шоки, Кам, от сърце благодаря за инфото за омегите вит. Д и магнезия.  Hug

# 624
  • SA
Вери, резултатите от мастния профил са ти перфектни.
HDL по принцип е с по-ниска стойност от LDL. Никога не сьм срещала човек, при когото това да е обратно.
Цитат
Канех се да питам, но не ми беше удобно да занимавам темата с мене си...

На мен винаги ми е интересно да споделяш своя опит и познания.  Hug

# 625
  • София
Шоки, Кам  Hug не спирам да ви се възхищавам за неугасващия ентусиазъм да намирате и "смилате" за нас полезна информация.

Само да се похваля, че влизам в поредната отписана пола  Grinning
Имам няколко такива - отесняха ми, отписах ги, но не ми се хвърляха и само тъжно ги местех от рафт на рафт и бяха повод за депресивни мисли. Но сега  smile3508 само чакам да им дойде моментът!

# 626
  • Стара Загора
И аз да докладвам-след 2 седмици нисковъглехидратно хранене съм свалила 3 кг,обиколки не съм мерила,но влизам свободно в дрехите си и почти не стърчат паласки  Grinning В интерес на истината глад не съм усетила-храня се 3 пъти на ден,всяка сутрин съм с тренировките на Руми за начинаещи и се чувствам много по-жизнена и заредена с енергия.
Искам да попитам тези от вас,които са тренирали със клиповете на фитнесинструктор-след 6-те седмици за начинаещи с какво продължихте?

# 627
Здравейте,
благодаря за инфото за добавките и аз, писано е многократно но всеки път си намирам нещо ново   Hug

Вчера гледах един филм на ББС за механизмите на отслабването, има 3 неща които ми направиха впечатление, ще ми е интересно да ги коментирате.
1. Сравняват 2 приятелки по два показателя -метаболизъм, количество приета храна - едната от типа супер слаба и много ядяща, другата +10 кила и не яде много, двете се хранят еднакво и не спортуват.
Оказва се, че метаболизма на по-пълничката е по-бърз от колкото на слабата, и че метаболизма се забързва колктоо повече калории приемаш. тоест не е вярно че затлъстяването се дължи на бавен метаболизъм. И също така като премериха порции, закуски, калории и общо храна, слабата яде доста по-малко въпреки че изглежда повече. Например по-пълничката приемаше доста калории само от междинни закуски, въпреки че основното и хранене зиглеждаше по-малко то на слабата.
2. Трима мъже, горе долу с еднакво тегло (+) и слабо физически активни ги държат гладни 12 часа, след това ги хранят единият с карбс, другият с мазнини, третият с протеини и мерят кой най-много ще издържи без да огладнее. Оказа се че това са протеините, а мазнините и карбс огладняха първи. Малко ми се вижда субективно това изследване, защото порциите не бяха "чисти" единият яде паста с домати, другият паста с месо, третият паста със сметана, но все пак.
3. това ми се вижда най-интересно. Датски учени правят експеримент, един човек яде 2 седмици изцяло млечна диета, и всеки ден си събира екскрементите. След това 2 седмици безмлечна диета и пак събира. Учените преработиха всичко за да екстракнат само мазнината. Първите седмици, човека беше отделил 2-3 пъти повече мазнина от 2-та. Според тяхната теория млечните усвоятват мазнината от храната и не и позволяват на 100% да проникне в клетките, а я изкарват от организма, разбира се във филма наблегнаха млечните да са нискомаслени, но самото изследване се провеждаше с Датски фермер, който си ядеше собствената продукция, така че не виждам как може да е била нискомаслена? 

Преди време някой се беше оплаквал от напукани пети, днес случайно ми попадна това в фейс-а, може да е полезно за някой:
http://gatineau.rougefm.ca/Blogue/Annie-Lachance/story.aspx?ID=2118466
Кратък превод:
1 чаша вода (топла)
1/2 чаша Листерин (може би ще работи и с друга вода за освежаване)
1/2 чаша бял оцет
15 минути се накисват краката, после се четкат с четка ако има нужда, след това се изсушават мажат с вазелин, слагат се чорапки и на сутринта меки петички  Mr. Green
Не съм го тествала, но аз нямам проблем, понякога като ми загрубеят мажа само с вазелин и това е.

# 628
joya, ето моите коментари, без претенции за изчерпателност и обоснованост, просто казвам какво съм чела и какво предполагам:

1. Да, установено е, че метаболизмът се ускорява с повишаването на калорийния прием - поне до известен момент. И наистина при по-пълните хора метаболизмът не е забавен, както се смята, нито пък имат малко мускули. Мускулната маса се увеличава с покачването на теглото, а също се увеличава и костната плътност, за да може да се носят допълнителните килограми по-лесно.

2. Този тест с мъжете е предварително обречен на провал, защото и в трите случая е имало паста. Но иначе наистина има много мнения и данни, че белтъчините засищат най-добре. Аз бих заложила на комбинацията белтъчини плюс мазнини обаче.

3. Тези неща изобщо не знам защо им е било да ги изследват, за какво са релевантни, въобще - мистерия Thinking Когато се намалява теглото и се изгарят мазнини, те не се изхвърлят през червата. Погрешно е да се смята, че механизмът е този. А ако целта е да не се усвояват мазнините от храната, отново идеята е тъпа и почива на страха от мазнините и на вярването, че се напълнява от консумация на мазнини.

# 629
И наистина при по-пълните хора метаболизмът не е забавен, както се смята, нито пък имат малко мускули. Мускулната маса се увеличава с покачването на теглото, а също се увеличава и костната плътност, за да може да се носят допълнителните килограми по-лесно.

Не знам дали сте гледали филчето на Doug McGuff, но там е обяснено, за затлъстелите хора, как са хванати в капан, където въпреки че ядат все по-малко, направо миниатюрни количества, метаболизмът им е силно забавен, а приетата храна се складира под формата на мазнини и не може да бъде усвоена, за да регенерира мускули или костна система.

Doug McGuff казва, че е изследвал огромно количество дебели хора, показва рентгенови снимки (не просто с малко наднормено тегло), които са като балони от мас, поддържан от изтънели кости и почти никакви мускули, които не могат да понесат тежеста на мазнините си и затова не им се препоръчва да се занимават със спорт или каквото й да е движение, преди сериозно да са намалили килограмите си. Всъщност това е капанът им: хранят се изключително малко, веществата не могат да достигнат до органите и да ги хранят пълноценно, трупат се само мазнини и дебелите си стоят постоянно гладни.

http://www.youtube.com/watch?v=2PdJFbjWHEU

Последна редакция: пт, 07 фев 2014, 17:46 от greendream

Общи условия

Активация на акаунт