НВ-ВМХ, част 72

• 38 564
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
  • SA
Да, Шоки, точно такова е заключението - че нисковьглехидратното хранене е добьр избор за диабетици, които не могат да се придьржат кьм официално препорьчваната диета.  Simple Smile
Но все пак, по-важни са отчетените резултати - че групата с нисковьглехидратно хранене е понижила стойностите на гликирания си хемоглобин, докато при останалите липсвала промяна.
А категорични изводи - може би не е толкова лесно да се публикуват в официално медицинско издание само от едно проучване. Но с времето, тези проучвания стават по- многобройни, с по-големи групи от хора и за по-дьлго време. Важното е, че се работи и експериментира в тази насока.

# 391
Да, може би точно това е причината за тази формулировка - трябва някак да се впишат в официалното становище, но в същото време резултатите са прекалено сензационни, за да не им се даде гласност, така че избират компромисна формулировка на заключението, за да получат шанс за публикуване. Rolling Eyes

# 392
Вивиан, много тъжна история.  Cry

Не съм сигурна, но май че орторексията е сред психичните заболявания.

Искам да ви попитам, така като си развалям режима понякога с нещо сладко, всичко започва отначало, нали? Адаптацията към горенето на мазнини имам предвид.  Confused

# 393
Облаче, еднократно отклонение не пречи. Ако по-дълго време продължиш с отклоненията, тогава може да се объркат нещата.

# 394
Вивиан, много тъжна история.  Cry

Искам да ви попитам, така като си развалям режима понякога с нещо сладко, всичко започва отначало, нали? Адаптацията към горенето на мазнини имам предвид.  Confused

Миии, зависи колко често си го разваляш  Mr. Green Ако е всеки ден, не е добре при положение, че си в режим на сваляне. Просто организмът ти ползва калориите от сладкото, а не тези от подкожните мазнини, щото му е по-лесно  Wink
Ако е веднъж в седмицата, не виждам проблем

# 395
  • SA
Облаче, ако в 70-80% от времето се храниш ВМ-НВ, хапването на нещо сладко, или тестено, не те врьща автоматично в периода на адаптация. Не се тревожи, ако са само епризодични тези похапвания.
А за младежа, за който Вив говори, не сьм сигурна доколко виновно за сьстоянието му е било храненето, или промиването на мозька от духовния учител. За сьжаление именно млади хора са податливи кьм подобни психологични влияния. Колко случаи в историята има на разни "учители", сьздали цели комуни от последователи, които дотолкова променят идентичността си, че стават неузнаваеми за близките си, дори са готови на престьпления, масови самоубийства и какво ли не...  

# 396
Благодаря ви. Два-три пъти в седмицата се случва.  Embarassed Много е, знам. Ще го сведа до 1-2 и после - по-малко.  Mr. Green

# 397
Облаче, защо не си правиш режимни десерти. Проблем ли е да се ядат 3 пъти в седмицата?

# 398
  • Бургас
Joya , Юли , да са ви живи и здрави дечицата!

# 399
  • Vildbjerg,DK
И аз съм за режимни десерти Peace Честно казано баунтито и мляко, сметана и горски плодове изцяло ме задоволяват. Даже и шоколад не ми трябва. Накупих много в началото, използвах един за баунтито и това е. Другите така си и стоят.

# 400
Благодаря.   bouquet

# 401
а за него вегетарианско....принципно той яде меса и млечни и понякога риба. Затова ми е добре като е край мен, че не ми се налага да готвя.  Mr. Green
Alinnna, извинявай, не разбрах...приятелят ти е от 14 години вегетарианец, но принципно яде меса и понякога риба. За млечните ясно, щом е вегетарианец.
Не яде меса. Иначе нямаше да е вегетарианец. Готви месо за мен. Яде яйца и млечни.Но не яде хляб , тестени изделия и захар. Ако изпита нужда от сладко, което се случва много рядко хапва кленов сироп и мед.

# 402
Не успявам да се организирам за режимните десерти. Знам, че са лесни, че не отнема много време. Но просто не стигам дотам. Не знам другите жени как успяват да домакинстват, да ходят на работа и да се грижат за децата. При мен напоследък много неща куцат, дразня се, опитвам да се справя и все не мога.

Tired

# 403
  • Пловдив
Облаче, приеми, че за момента е така. Този момент ще отмине и ще дойде следващ, в който нещата ще се получават много по-добре и според както искаш.  Hug Откакто приех такава нагласа, всичко минава по-леко, с много по-малко стрес и сякаш нещата по-бързо се нареждат в желаната конфигурация.
При глад за сладко: заквасена сметана+ плод+орехи е чудесно, бързо, лесно и засищащо. Също заквасена сметана+какао/брашно от рожков. Или заквасена сметана+разтопен черен шоколад.
И също, ако имаш ден, в който си си решила, че ще ядеш повече В, гледай другите ти хранения да са с малко мазнини. Даже, за да си спокойна, можеш в началото да си определиш ден за нережимна вечеря. Например в сряда вечер почерпка по твой избор. С времето тази нужда ще отпадне...
Аз лично не съм действала така, но някои хора се чувстват по-добре с подобни уговорки и по този начин по-лесно се адаптират към режима.  Peace

# 404
  • UK
Като споменавате сладкишите и на мен ми се дояде сладко миналата седмица, което ми съвпадна с овулацията. На око смесих 100г Линдт 85%, кокосова сметана, какаово масло, кокосово масло и стърготини. като разтопих всичко, ударих един език да видя как е на вкус и дали има нужда от още кокос например. Беше си вкусно, така че го разсипах във формички за лед и сега си имам "бонбончета" в едно пликче в хладилника. Изядох 5-6 единия ден, 2-3 на следващия и желанието ми за сладко приключи. До следващия месец предполагам Whistling Laughing
 Пак задържах вода и се подух обаче, както и преди на "нормално" хранене.
Да добавя за Облачето че цялата галимация по тези "бонбони" ми отне точно 15мин.  Hug Аз не съм от жените, които се заседяват в кухнята и съм сигурно най-лошата домакиня на света, така че не си го слагай на сърцето, има и по зле от теб  Heart Eyes Mr. Green

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 11:45 от svidni4ka

Общи условия

Активация на акаунт