НВ-ВМХ, част 72

• 38 480
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Ума, аз взимам витамин Д, К2 и Герикапс заедно по време на закуската, а магнезия - на гладно на 2 пъти през деня. Важното е за теб да е удобно.

Магнезият защо го взимаш на гладно? Аз досега мислих, че трябва с храната.

# 646
  • Oslo,Norway
Здравейте момичета , едно въпросче относно витамин Д3 и К2 .
Живея в Норвегия и тук е доста ограничен пазара на всякакви продукти включително и  хранителни добавки, както и да е. Днес си купих от Био магазина до нас Витамин Д3 с витамин К2 комбиниран , в съдържанието си за всяка капсула пише
D3 -20mcg
K2 -25mcg
каква дозировка трябва да приемам според състава на капсулите  според вас.На етикета пише 1 капсула дневно с храна.Какво мислите вие newsm78

# 647
За магнезия знам, че няма значение. Някои го взимат вечер преди лягане, защото помагал за по-добър сън. Не знам, така ми е удобно.

deni4ka.no, това е много ниска доза и от двата витамина. 20 мкг от витамин Д3 е равно на 800 единици. Ако ще се пие витамин Д, има смисъл от поне 3000 - 4000 единици, т.е. в твоя случай 4-5 капсули на ден. За вит. К2 също е препоръчително 75-100 или повече микрограма на ден.

Не можеш ли да поръчваш от Iherb? Сигурно и по-евтино ще ти излиза.

joya, по отношение на млечните и връзката с автоимунните, идеята е да се спрат напълно, и то всякакви, не само от краве мляко, защото всичките съдържат млечните протеини, които може да предизвикват автоимунната реакция. Така че ако решиш да го направиш, трябва да спреш наистина всичко млечно. Мисля, че масло може да се консумира, макар че препоръчват да се замени с гхи, но предполагам, че и обикновено масло няма да вреди. Но за да направиш този тест (дали реагираш към млечни), трябва да се спрат абсолютно всички за по-дълго време - поне 2-3 месеца според мен, както писах. По същия начин е и с глутена. Иначе в организма непрекъснато ще има някакво количество, което би могло да предизвиква реакция. Но трябва ти да го решиш това, когато си убедена, че има смисъл да опиташ да направиш такава проба.

Последна редакция: сб, 08 фев 2014, 19:16 от Cioccolata

# 648
  • Oslo,Norway
Cioccolata от къде каза че взимаш хранителните добавки  ти ? Rolling Eyes

# 649
Това е сайтът: http://www.iherb.com/ Ползвам доставката, която струва 4 долара (понякога има промоции и напълно отпада цената за доставка, но обикновено се плаща).

# 650
  • Oslo,Norway
 newsm10 Благодаря ти ,ще видя само разрешено ли е да се доставят подобни хранителни добавки ,че един колет от щатите с омега3 ми върнаха newsm51

# 651
Ееееей, къде изчезнахте? Пиша малко да мръдне темата напред. От сряда си правя домашни тренировки и вече усещам миниатюрен прогрес с всеки изминал ден. Но и аз не се натоварвам изключително много, защото нямам много време.  Grinning

# 652
Много хубаво за тренировките, Аги! Simple Smile Аз бях променила програмата последните седмици (бях увеличила честотата и натоварванията), но сега се замислям да намаля, защото май прекалявам Thinking А друго, с което вероятно прекалявам, е ходенето пеша - на мен ми се събират десетина часа седмично и отдавна си мисля, че не ми се отразява добре (усещам го), но понеже ми е толкова приятно, си затварях очите ooooh! Марк Сисън препоръчва всякакво кардио, дори обикновеното ходене, да не е повече от 5 часа седмично Embarassed

# 653
Аз искам да започна някакви домашни тренировки с цел стягане, нищо друго и по-трудно.  Crazy Просто да се постегна. Преди 2 години правех едни упражнения от Руми Илиева, добре ми се отразиха, но ги спрях. Правех и Петимата тибетци, но нещо накрая не вървяха добре, спрях и тях... Нещо лесно искам да си намеря.

# 654
  • София
Два дни не съм влизала и мислех, че ще имам да чета толкова много ...
Много замря темата  Sad

# 655
  • София
Момичета, по повод на млечните - искам да ви питам нещо и се извинявам, ако вече е коментирано.
Ще прощавате, ако не се изразявам много точно, но преразказвам по памет  Blush
Чела съм, че пиенето на прясно мляко след детска възраст е много вредно за костите. Идеята беше, че след опредлена възраст - ок. 4 год. - в организма ни вече не се произвежда ензим, който отоговаря за усвояването на прясното мляко (все пак то е храна за деца). И организмът ни търси друг начин на преработка, но проблемът бил, че за нея трябва калций, който той извличал от костите.
Това така ли е ? newsm78

# 656
solima, нещо си объркала информациите Laughing Да, наистина при много хора (чела съм, че става въпрос за 75% от възрастното население на света) е намалено или напълно спряло производството на ензима лактаза, който разгражда млечната захар (лактозата), поради което голяма част от хората действително не понасят добре млечните. При някои има по-крайна форма на лактозна непоносимост, при други има по-умерени варианти. Донякъде поносимостта към лактозата е географски и национално обусловена, например северните народи и славяните имат най-добра поносимост, другите европейци - средна, азиатците - ниска. Това се отнася конкретно за лактозата. От друга страна обаче при много хора се наблюдават проблеми от млечните протеини, които се проявяват не със стомашночревни симптоми, а с други, които на пръв поглед не се свързват с млечните храни и обикновено човек не се сеща да изключи млечните, за да си помогне, а се оказва, че точно това е решението в много случаи. Например се оказва, че много хора с алергии и астма получават значително облекчение, ако ограничат млечните (също и глутенът често се оказва "вредител"). Освен това за автоимунните заболявания се подозира, че се влошават или дори провокират от казеин и/или глутен.

А иначе млечните се смятат за най-добрият източник на калций - не само в големи количества, но и добре усвояем (бионаличен). Така че те не крадат калций от костите, няма такова нещо. Проблемът е, че калцият, който внасят млечните, често не може да се усвои добре, защото нивото на витамин Д е ниско, а ако се усвои добре от храната, може да не се оползотвори заради нисък К2.

За справка, това, че организмът извлича калций от костите, го твърдят за процеса на преработка на протеините (или май специално за месото), а не за млечните. Но и това е установено, че не е точно така. В дългосрочен план приемът на протеини благоприятства изграждането и уплътняването на костите, така че е в помощ за предотвратяване на остеопороза, а не обратното.

# 657
  • София
Шоки, благодаря ти! Няма как да не се обърка човек  Embarassed
Аз харесвам сайта Земя назаем, защото в него се намират интересни неща;
Явно там съм прочела и част от информацията за млякото:
http://www.zemianazaem.com/archives/65
и по-точно:
4. Млякото и млечните продукти се свързват с редица заболявания, сред които акне, анемия, артрит, главоболие, киселини, смущения в храносмилането, остеопороза, болки в ставите, шипове, алергии, наднормено тегло, намален имунитет, сърдечни заболявания, диабет, рак на гърдата и яйчниците, рак на простатата.
и
6. Митът за остеопорозата – най-голямата глупост, която може да направи човек, болен от остеопороза, е да увеличи консумацията на млечни продукти. Доказано е, че високото белтъчно съдържание в млякото изсмуква калция от костите. Има народи и племена, които въобще не консумират животински продукти. И познайте – не са и чували за остеопорозата. Ако уважавате себе си и сте застрашени от остеопороза, просто спрете да консумирате животни и мляко. Кое е по-важно – здравето ви или да задоволите чревоугодните си навици?!
и още:
Пиете мляко ?
Ако сте на възраст до 4 год…значи всичко е ОК.
В кравето мляко протеина казеин е химически свързан с калций, за да отделим калция от казеина ние се нуждаем ензим наречен renin …но за съжаление след като навършим 4 години ние спираме да го произвеждаме ( защо ли ??? ).
Как да не станеш  #Crazy

# 658
Ами, този сайт вероятно е с вегетариански или вегански уклон Wink Има си научни изследвания, които са доказали, че протеините не влошават остеопорозата, а дори напротив. А това, че млечните предизвиквали остеопороза също не е вярно. Наистина в държавите, където се консумират най-много млечни, има и най-много остеопороза, но пък това се дължи и на нисък прием на К2, и на ниски нива на витамин Д. Това са развитите държави, а там са налице много проблеми в начина на хранене - и висока употреба на преработени храни, и висока употреба на пълнозърнести и подобни идиотщини, а те водят до невъзможност за усвояване на минералите, и висока употреба на въглехидрати (а например Рон Роуздейл казва, че повишеният инсулин води до изхвърляне и на калций, и на магнезий от организма). А и точно в тези държави се пропагандира против животинските мазнини, така че употребата на нискомаслени млечни е висока, но точно в мазнините от млякото се съдържат ценните мастноразтворими витамини. Така че е много лесно да се обвинят млечните, но това не е цялата истина. Rolling Eyes

А иначе не е задължително да се ядат млечни, нито да се приемат такива количества, каквито препоръчват например в Щатите. В САЩ има доста завишена норма за дневен прием на калций, която няма как да се покрие без употреба на млечни, но това не решава проблема с остеопорозата. А причините са и ниските нива на витамин Д (защото хората се боят от слънцето, а и няма кой да им каже да приемат вит. Д на добавки), и ниското ниво на магнезий и К2, и употребата на много въглехидрати и оттам вероятно хронично повишени нива на инсулин, и консумация на много пълнозърнести храни, които пречат на организма да усвои минералите.

# 659
  • София
Шоки  Hug   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт