?Въпроси всякакви?

• 5 623 399
  • 96 496
  •   6
Отговори
# 36 645
  • София-Младост
Диди, мехлем с невен също върши работа.

Аз имам алергия към полени, която ми откриха миналата година. Това дали значи, че не мога и мед да ям? Болна съм и си купи от аптеката таблетки за гърло с мед без да се усетя. Дали би могло да има реакция?
Ако са ти казали да не ядеш мед, недей. Но аз също имам поленов дерматит и нямам никакъв проблем да ям мед...виж под липа по време на цъфтеж е страшно  Mr. Green

# 36 646
Цицината не е проблем, а това че казва че го боли.

Моята малката беше на 7 месеца, когато падна от количката и си докара огромна цицина на челото. Тогава педиатърът ни изписа Репарил гел, но те предупреждавам, че не е евтин. Но пък е много ефикасен.

# 36 647
  • Варна
Аз бих направила и снимка, особено ако казва, че го боли и без да докосва цицината.

# 36 648
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз бих направила и снимка, особено ако казва, че го боли и без да докосва цицината.

+1

доколкото разбирам, оплакванията са от болка на мястото на удареното, а не от цицината.

може и нищо да няма, но е добре да се консултирате.
важно е дали е паднал на ръб, от високо, тичайки...

# 36 649
  • София

Това е другият вариант. Да се направи снимка за успокоение, но обикновено при силен удар боли с дни. На нас лекарят ни каза, че ще го боли 3-4 дена, да не прави резки движения, да не се навежда, да не тича, да не гледа ТВ и т.н. Снимка ни направиха веднага, но и аз се бях притеснила доста. Blush

.......

Да, а и как е реагирал след удара т.е. сам ли се е изправил, ако е паднал и т.н.

# 36 650
  • София
Нали не е незаконно да си преместя кухненската мивка в хола? Знам, че звучи смешно Simple Smile, сега ще обясня.
Съседите отдолу са подали жалба до Технически контрол, че имат мокро петно на тавана в техния хол (явно майсторите са си оставили ръцете) и не желаят да се разберем цивилизовано. Не сме бутали носещи стени, не сме променяли планировката, само мивката е преместена. Ще има ли някакъв проблем като дойдат да проверят? И какво ще ни направят (глоба?), при положение, че сме готови да съдействаме за разрешаването на проблема за наша сметка?

# 36 651

Опитваш се да влезеш в мобилната версия на фейса.

Няма как и не разбирам защо се получава това. Аз просто си седя на компютъра /не лаптоп/ и кликам на самото известие. Тогава се появява това.

# 36 652
  • София
Нали не е незаконно да си преместя кухненската мивка в хола? Знам, че звучи смешно Simple Smile, сега ще обясня.
Съседите отдолу са подали жалба до Технически контрол, че имат мокро петно на тавана в техния хол (явно майсторите са си оставили ръцете) и не желаят да се разберем цивилизовано. Не сме бутали носещи стени, не сме променяли планировката, само мивката е преместена. Ще има ли някакъв проблем като дойдат да проверят? И какво ще ни направят (глоба?), при положение, че сме готови да съдействаме за разрешаването на проблема за наша сметка?
Не е незаконно, нормативната уредба забранява местенето на санитарен възел, но не и на мивка. Каналната тръба къде е отведена? Щом сте съгласни да ремонтирате за ваша сметка, няма какво да ви направят. Вероятно съседите ще настояват да им оправите щетите (което е ок), а може да се опитат да ви изнудят и нещо повече.

# 36 653

Скрит текст:
май е  Confused

НАРЕДБА № 1 ОТ 30 ЮЛИ 2003 Г. ЗА НОМЕНКЛАТУРАТА НА ВИДОВЕТЕ СТРОЕЖИ
Цитат
Чл. 9. (Изм. - ДВ, бр. 23 от 2011 г., в сила от 23.04.2011 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 2012 г., в сила от 11.12.2012 г.) Строежи от четвърта категория са и реконструкция и основен ремонт на строежите по чл. 8, ал. 1 - 6 включително.
(2) (Изм. - ДВ, бр. 98 от 2012 г., в сила от 11.12.2012 г.) Строежи от четвърта категория са вътрешните преустройства на сградите от първа до четвърта категория включително, с които се променя предназначението, без да се засяга конструкцията и без да се променят натоварванията.

ЗУТ
Цитат
Чл. 151. (1) (Изм. - ДВ, бр. 65 от 2003 г., предишен текст на чл. 151, изм. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) Не се изисква разрешение за строеж за:
1. външно и вътрешно боядисване на сгради и постройки;
2. подменяне на покривни материали;
3. вътрешни преустройства, при които не се:
а) засяга конструкцията на сградата;
б) извършват дейности, като премахване, преместване на съществуващи зидове и направа на отвори в тях, когато засягат конструкцията на сградата;
в) променя предназначението на помещенията и натоварванията в тях;
4. текущ ремонт на сгради, постройки, съоръжения и инсталации;
5. текущ ремонт на елементите на техническата инфраструктура по чл. 64, ал. 1, с който не се променят трасето и техническите характеристики;
6. текущ ремонт на пътища, с който не се променя конструкцията на пътното платно;
7. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г.) надгробни паметници, надгробни плочи и кръстове с височина до 3 м;
8. (доп. - ДВ, бр. 65 от 2004 г., отм. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.)
9. (нова - ДВ, бр. 54 от 2011 г.) теренна консервация на недвижими културни ценности;
10. (нова - ДВ, бр. 54 от 2011 г.) консервация и реставрация на фасади и на художествени елементи и стенописи в интериор на архитектурно-строителни и художествени културни ценности и консервация на археологически недвижими културни ценности;
11. (нова - ДВ, бр. 82 от 2012 г., в сила от 26.11.2012 г.) монтаж на сградни газови инсталации в жилищни и вилни сгради.
(2) (Нова - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г., изм. - ДВ, бр. 19 от 2009 г., в сила от 10.04.2009 г., изм. - ДВ, бр. 54 от 2011 г.) За недвижими културни ценности в техните граници и охранителни зони дейностите по ал. 1 се изпълняват след съгласуване по реда на Закона за културното наследство с изключение на теренната консервация.

във вашия случай се променя предназначението, значи е трябвало да минете с разрешения, проекти и т.н.
най-добре се консултирайте с някой по-вещ  Hug

Атти, може да не вярваш, но точно за теб си мислих, докато го писах  Hug

# 36 654
http://www.mandmdirect.com/01/details/RE6992/Reebok-Womens-Frees … Plum-Gravel-White

Само на мен ли не ми зарежда? Изписва ми Няма достъп до тази уеб страница DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN, а когато пробвам рестарт на мрежата ERR_NAME_NOT_RESOLVED. Това става само с тази страница и през нито един браузър не мога да я заредя.

# 36 655
  • София
Добри  Hug
В посочения случай няма промяна на предназначение на помещението - стаите в един апартамент са жилищни помещения, без значение дали са спалня, кухня, хол, кабинет и прочие. Промяна на предназначението е, ако иска хола си да го направи магазин примерно или офис за външни посетители. В случая на Деси няма такива неща. Просто ще викнат майсторите да си оправят поразиите и толкова, не търпят административни санкции.

# 36 656
Добри  Hug
В посочения случай няма промяна на предназначение на помещението - стаите в един апартамент са жилищни помещения, без значение дали са спалня, кухня, хол, кабинет и прочие. Промяна на предназначението е, ако иска хола си да го направи магазин примерно или офис за външни посетители. В случая на Деси няма такива неща. Просто ще викнат майсторите да си оправят поразиите и толкова, не търпят административни санкции.

Hug полезно е да се знае  Hug

# 36 657
  • оттам, откъдето започва България
http://www.mandmdirect.com/01/details/RE6992/Reebok-Womens-Frees … Plum-Gravel-White

Само на мен ли не ми зарежда? Изписва ми Няма достъп до тази уеб страница DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN, а когато пробвам рестарт на мрежата ERR_NAME_NOT_RESOLVED. Това става само с тази страница и през нито един браузър не мога да я заредя.
На мен ми зарежда.  Peace

# 36 658

На мен ми зарежда.  Peace
Благодаря, явно имам някакъв проблем с мрежата и през телефон не става.

# 36 659
  • някъде

+1

доколкото разбирам, оплакванията са от болка на мястото на удареното, а не от цицината.

може и нищо да няма, но е добре да се консултирате.

През нощта се е събудил и е тръгнал към спалнята, но в тъмното се е ударил в касата на вратата и после е легнал при нас и е заспал. Ще видя днес дали ще каже, че го боли.

Общи условия

Активация на акаунт