?Въпроси всякакви?

• 5 489 322
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 9 705
  • София
Симона,розово ми тече в 8-мия месец и ми изписаха Магнерот.Ти магнезий пиеш ли ?

# 9 706
  • София-Младост
Кои маршрутки ходят до Технополис Младост/ Камбаните?
До Камбаните нито една, 6-цата върти в Младост-4, бл.479. И после пеша евент. до Технополис, ако те устройва.
Нямам избор. Колко минути пеша са от тоя блок до Камбаните. Там има ли подлез или пеш. пътека?
С/у Технополис има светофар и възможност за пресичане мисля...до бизнес ц-р Камбаните е около 10-тина мин, до самият монумент още толкова.

# 9 707
Искам да попитам, има ли платено издание на правописния речник на БАН като приложение за таблети и компютри?

# 9 708
Добро утро,

Някой знае ли дали в Педагогически факултет на ПУ има клон на банка където се плащат такси за кандидатстване?

# 9 709
За орехите не става ли лимонтозу? Аз досега съм успявала да си изчистя доста неща от ръцете с него, диретно от пакетчето на мокри ръце и търкам. Малко щипе ако имаш ранички или раздразнения, но се търпи. Редувано с пране на ръка и ще се изчисти със сигурност.

Ръцете й са разранени вече от опити да ги изчисти с какво ли не, включително и с лимонтузу.
Тя е чистила голямо количество орехи, в продължение на няколко часа, предполагам самата боя
се е набила доста сериозно в кожата. Ще продължим да опитваме обаче, че е много грозно.
Благодаря и на Coma за съвета, днес и с ампула витамин Ц ще пробваме.

# 9 710
  • София
За орехите не става ли лимонтозу? Аз досега съм успявала да си изчистя доста неща от ръцете с него, диретно от пакетчето на мокри ръце и търкам. Малко щипе ако имаш ранички или раздразнения, но се търпи. Редувано с пране на ръка и ще се изчисти със сигурност.

Ръцете й са разранени вече от опити да ги изчисти с какво ли не, включително и с лимонтузу.
Тя е чистила голямо количество орехи, в продължение на няколко часа, предполагам самата боя
се е набила доста сериозно в кожата. Ще продължим да опитваме обаче, че е много грозно.
Благодаря и на Coma за съвета, днес и с ампула витамин Ц ще пробваме.

Ами айде като сте почнали... може да опитате със сок от неузряло зелено грозде, а също така да настърже суров картоф и да си потопи ръцете там. Още един вариант - да се намаже с детски крем по-щедро и да постои с него. Също така да си направи ваничка с гореща вода и сок от лимон, да накисне ръцете там, а след това да се намаже с овлажняващ крем. Но като цяло - трудна работа  Tired

# 9 711
Ще ходя на място, където водата не ставала за пиене(Гърция). Няма да имам проблем да пия водата, ако я пречиствам с каната си за филтриране, нали?
Може и да е - ако ползват солена вода, която не става за пиене както и да я пречистваш...
Аз не бих рискувала - бутилирана най-добре.

# 9 712
  • Пловдив
Много моля да ми кажете какви са първоначалните изследвания за започване на детска градина - глисти, микробиология и .... какво? И моля за една лаборатория в Пловдив, където мога да дам всичко заедно.

Просто съм изключила от бяс и не мога да мисля, много ми е крив деня.

# 9 713
  • София-Младост
Много моля да ми кажете какви са първоначалните изследвания за започване на детска градина - глисти, микробиология и .... какво? И моля за една лаборатория в Пловдив, където мога да дам всичко заедно.

И бележка от личният лекар, че детето не е в контакт със заразно болни. Както и здравна карта, която ЛЛ попълва за състоянието на детето. Има отделна тема точно за целта. За лаборатория не мога да помогна.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=424868.msg26095252#msg26095252
Пише и за кръв и урина, нямам спомен първият път дали сме давали обаче
http://lex.bg/laws/ldoc/2135543722/

Последна редакция: пн, 09 сеп 2013, 10:35 от Ала-Бала

# 9 714
  • Пловдив

И бележка от личният лекар, че детето не е в контакт със заразно болни. Както и здравна карта, която ЛЛ попълва за състоянието на детето. Има отделна тема точно за целта. За лаборатория не мога да помогна.
Личния лекар е в друг град, и понеже се сменят два пъти в годината само, аз увисвам.
Конкретно питам - какви са изследванията. Не ме интересува да ми кажете да отида при личния лекар.

# 9 715
  • София
Янтра, не мога да ти помогна по същинския въпрос с изследванията, но имаш право да смениш ЛЛ и извън тези два пъти годишно, когато обстоятелствата го налагат - смяна на постоянен адрес, пребиваване на друго място повече от месец.

# 9 716
  • Пловдив
Янтра, не мога да ти помогна по същинския въпрос с изследванията, но имаш право да смениш ЛЛ и извън тези два пъти годишно, когато обстоятелствата го налагат - смяна на постоянен адрес, пребиваване на друго място повече от месец.
В здравната каса или къде да го направя? Как се доказва? Имам само новата си лична карта?

# 9 717
  • София-Младост
В здравната каса или къде да го направя? Как се доказва? Имам само новата си лична карта?
При промяна на настоящия адрес здравноосигуреното лице има право на нов избор на лекар, без да спазва определените годишни срокове. В този случай изборът се извършва с попълване на регистрационна форма за първоначален избор на общопрактикуващ лекар, която лицето получава от районната здравноосигурителна каса.

# 9 718
  • София
Ала-Бала е писала, но ето и един линк - гледам, че има качени и регистрационните форми.
Прецени как ще ти е по-удобно - дали направо да смениш ЛЛ или да избереш временно такъв.
Успех  Peace.

# 9 719
  • Пловдив
Избирам си нов, ние се местим за постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт