Север-Юг (Кузей- Гюней) от 14 януари по БТВ - тема 3

• 43 659
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
Добро утро, момичета и хубав ден !  Hug

Кралицата, благодаря ти за чудесната притча  newsm51

Марги, така си ги разнищила образите... Браво !  newsm10

Благодаря на теб и на всички момичета за  мненията, в темата е приятно и уютно.  Heart Eyes

# 721
Здравейте,някой знае ли в кой торент сайт мога да сваля от 53епизод до 62.До сега ги свалях от Masters,но ги няма тези серии.
  bouquet Има ги, но са зедно от 53-62, трябва да отвориш папката и са вътре. В момента съм точно на тези серии  Peace

# 722
Здравейте!
Да сложа левента,че в тази поза и състояние най ми е любим,засега.
Ще чакам да го видя и като руски царски офицер,ама съм убедена,че и там ще ме омагьоса.

# 723

Сега за г-н Атила, което много ме впечатли, а и poporopo,  Heart Eyes с нейн пост ме накара да се замисля... Thinking

Цитат
Когато става въпрос за детето ти, няма достойни и недостойни постъпки!

Да направиш като родител всичко за детето си по принцип е нещо достойно, но да използваш всякакви дори и недостойни начини за да постигнеш това "достойно родителско поведение"...
не е ли противоречие, лишено от логика и абсурдно? Thinking

И по този повод и в тази посока... Thinking
Разговора на Атила с Баръш свързан с Бану- наистина няма спор, загрижеността му за щастието на Бану е 100-процентова, че и повече. Готов е да направи всичко за нея, и както видяхме...го направи. Угоди на поредния нейн каприз, рискува дори бизнес отношенията си с новите партньори, рискува и техните отношение/между Бану и Баръш/ в усилието си да бъде полезен, нужния баща за дъщеря си.

Разбира се, че всеки родител е готов на всичко за детето си/макар и винаги да има изключения от подобни обобщаващи твърдения/, на всякаква саможертва, но какво влиза в границите на това всичко?
Само онова с което детето му ще е съгласно, ще е удовлетворено и само така ще го приеме като загрижен родител?
Или и онова което няма да се хареса/ пак на детето, че и на родителя/, но ще бъде в негова полза дори и то/а и те/ да не разбира това в момента?

Всичко-навярно означава най-доброто за детето, но понякога и децата и родителите с тях не знаят кое е то... Rolling Eyes
И за съжаление заместват най-доброто с най-исканото от собствените си деца, правейки им така обаче "мечешка услуга" в желанието си да им осигурят родителска грижа, подкрепа и защита.

И г-н Атила направи тази грешка/според мен в случая/, и той като Бану си затвори очите пред истинските й проблеми, задоволявайки нейните желания, вместо да й помогне да намери решение.
Направи всичко Атила, но не онова всичко което бе потребно, нужно в случая от него като родител и баща, а всичко което Бану искаше и желаеше.
А между едното и другото всичко-разликата е огромна...а резултата в повечето случаи-
тъжен и пагубен- при това за всички в по-късен етап. Rolling Eyes

Направи ми и впечатление тона му в разговора с Баръш...умоляващ, целия му вид...лицето, гримасите...на родител, баща в безизходица за щастието на детето си.
Нормално е-родителите нямат наръчник как да се справят успешно с всичко/и винаги/свързано с децата им, естествено е и те понякога да не знаят, ама то затова има специалисти.

Поведението му не само пречеше отново на самата Бану, а ето, че създаваше предпоставки за обтягане на отношенията им с Баръш дори и като полубрат и сестра.
Независимо, че Бану демонстрираше близост с брат си у него се усещаше едно дистанциране, а ето, че причина за това е може би точно в това по-специално отношение на Атила към нея. При това спокойно показвано от него,

Щом са вече едно семейство, това, че с него нямат пряка родствена връзка не бива да влияе на неговото отношение към Бану и към Баръш. Колкото и да е трудно "везната" му като родител в случая не бива да натежава на страната "на неговото". На неговото и на нейното/в случая на съпругата му, нали Баръш е само нейн син/ трябва да се глада като на нашите, вече общи членове, на семейството като цяло.
Иначе се рискуват отношенията между децата които едно ново семейство събира заедно вече като роднини дори и като такива- полубрат и полусестра.

Марги, и теб чета с удоволствие  Hug Това, което си споделила за г-н Атила се отнася с пълна сила и за Гюлтен... Тя до такава степен се меси в живота на дъщеря си, че както вече писах много от случките на Джемре се дължат именно на майка й... Не споря, че Гюлтен иска най-доброто за дъщеря си, но вмешателството й е прекалено. Защо тя трябва да решава кой е най-добър за дъщеря й? Прекалено много се намесва и с отношението си към хората, определяйки ги за достойни и недостойни за Джемре...

# 724
Цитат
Не споря, че Гюлтен иска най-доброто за дъщеря си, но вмешателството й е прекалено. Защо тя трябва да решава кой е най-добър за дъщеря й?

Лично мен Гюлтен ме дразни в повечето случай.Няма да коментирам това че иска най доброто за дъщеря си-така е
Но   както на Хандан и светнаха очите като разбра за Бану ,така и на Гюлтен и светнаха очите като видя Баръш

Другото което ме дразни при Гюлтен е  факта че вместо да се опита да утеши дъщеря си сега при проблемите и с Гюней тя само опява- остави го ,не е за теб,на теб ти трябва нещо по добро ,ти си над него и т. н.
Това не е утеха за мен

Е не и ли минава и за миг мисълта че може дъщеря и да го обича и заради това да страда

# 725
Джоли, allisas73, Pro, Диме, Хел, привет днес и за вас! Hug

Зерин Текиндор - за втори път я гледам в роля/преди това в ЗП, но и там и тук сега ме впечатлява с невероятната си игра. Peace Grinning
И като визия ми допада-красива жена и тя, има нещо особено стилно и нея, нещо което веднага спира поглед и поражда усмивка, без дори да знаеш каквото и да е за нея.
Поне моите впечатления и усещания за нея са такива. Peace Grinning
Може да съм повлияна в мнението си и от това, че и в двата сериала харесвам героините й. /дори и с известни забележки/

Г-жа Гюлтен- определено майка-орлица, лъвица...изобщо всички най-силни животни и птици да ползваме за сравнение или определение все ще са подходящи за майката Гюлтен. newsm78 Joy
Загриженост, обич, всичко което се предполага да иска, да чувства, да желае, да се старае да осигури една майка за детето си го има и при нея, че не малко, а доста в повече.
А дозата прави отровата...така че и прекалената обгриженост е вредна, както и липсата или недостатъчната такава. Но мярката и границата в подобни случаи е нещо твърде трудно да се определи и постигне, а много лесно ако все пак се намери да се изпусне, загуби. Да се запази, да се поддържа е още по-трудно, може би е едно от многото предизвикателства пред родителството за всеки влязъл в тази житейска роля.  Thinking

И при нея това беше проблем, тук виждам повечето й пропуски. Има си и тя нейните причини да ги прави, но все пак. Наблюдавам в повече нейни амбиции внушавани на Джемре, понякога оказвайки дори и натиск за това. На моменти имам усещане, че тя, сега от позицията на някакъв свой житейски опит искаше Джемре да изживее нейния живот, така както тя е искала и мечтала, но не е успяла. newsm78

Не й се нравеше годежа с Гюней, както и него самия не харесваше-така си беше, ама и не го е крила.
Казваше и го показваше открито, че понякога и нетактично в повече.
Затова беше много доволна, че той се развали. Стана на нейната... Joy Joy Joy

Ама няма предни зъби и това е...каквото научи и веднага вече е излязло от устата й... ooooh! Mr. Green
Отиването й при семейството на Гюней беше не на място, държанието й- също.
Че каква вина имаха те, като родители на Гюней, че той е преспал с Бану?
Каква отговорност за неговото поведение търсеше от тях?
Не само, че не беше права, ами и прекали, държа се грубо и обидно.

Те двамата- Джемре и Гюней не бяха си разяснили и приключили връзката както беше редно, тя реши да вземе инициатива и да финализира нещата, да сложи точката в тази история.

Не отиде да разговаря, а само да информира и семейството на Гюней с решението взето от нея.

Просто й се отдаде случай, да ги постави на място, нещо което много й се искаше...
е, момента беше подходящ и тя не пропусна тази възможност. Mr. Green

Твърде често мислеше и изричаше какво иска тя от и за Джемре, и твърде малко, рядко се вслушваше в това какво иска самата Джемре от и за себе си.
И в случая направи отново това...тя и нейната дума, тя и онова което тя иска...че като нейна майка имаше и такава и това право-да, ама тя се изказа и от името на Джемре- а не биваше. Naughty

Малко повече тактичност нямаше да е излишна още повече бяха и комшии, преигра с тази си драматичност. Mr. Green
Можеше да е и далеч по-сдържана, но такава бе г-жа Гюлтен...много емоционална и директна...
каквото и на сърце и в ума, това и на уста... ooooh! Joy

Джемре-не се чувства добре момичето-ами имаше за какво. Rolling Eyes
Не беше подготвена и готова за провали в живота си, но майка й я бе отгледала като в саксия.
Беше я държала "на завет и на слънце", ама в реалността има силни и ветрове и проливни дъждове... Thinking

И все пак Джемре ми изглежда по-скоро объркана отколкото безпомощна/както беше вечерта на годежа и представянето особено след разговора й с Венюс /, не виждам някакво жалване, вайкане за положението в което е-а това ми харесва особено у нея.

Ако трябваше да бъде за нещо обидена на Гюней- то бе за думите му-обвинения към нея, че е преспала с Баръш.
Да му държи сметка, че е бил с Бану...не беше редно, още по-малко да се чувства засегната за това. Naughty
Защото те вече бяха приключили, а, че начина на приключване не беше правилния-за това и тя и Гюней сами са си виновни.

И двамата се отказаха да се борят за връзката си...тя свали пръстена зад гърба му, той пък направо го захвърли на улицата, не говориха, не обсъдиха нищо...и така резултата беше налице.
Двамата обидени и сърдити, ама да ги пита човек за какво...нищо смислено няма да отговорят... newsm78 Joy
И той и тя взеха решения сами за себе си- решение за край, а това, че нямаха смелост да се изправят един срещу друг и да си го кажат в очите-е, да се сърдят пак сами на себе си, не на другия. Naughty

Днес се разписах в повече, ще ме извините... Embarassed Praynig но вината е в сериала... newsm78 Joy

Изчезвам, че след малко имам среща с един  любим сериал- ЗС/ОС!!! Two Hearts

До довечера... Hug

# 726
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Цитат
Не споря, че Гюлтен иска най-доброто за дъщеря си, но вмешателството й е прекалено. Защо тя трябва да решава кой е най-добър за дъщеря й?

Лично мен Гюлтен ме дразни в повечето случай.Няма да коментирам това че иска най доброто за дъщеря си-така е
Но   както на Хандан и светнаха очите като разбра за Бану ,така и на Гюлтен и светнаха очите като видя Баръш

Другото което ме дразни при Гюлтен е  факта че вместо да се опита да утеши дъщеря си сега при проблемите и с Гюней тя само опява- остави го ,не е за теб,на теб ти трябва нещо по добро ,ти си над него и т. н.
Това не е утеха
за мен

Е не и ли минава и за миг мисълта че може дъщеря и да го обича и заради това да страда

newsm10
Напълно съм съгласна, Джоли.
И мен Гюлтен доста ме дразни. И какво като иска най-доброто за детето си? То всеки това иска. Това един благовиден предлог да се бъркаш в живота на детето си и да искаш да контролираш всичко.
Много мразя, когато родителите си мислят, че знаят по-добре кое е най-хубаво за децата им - кого да обичат, какво да работят, къде да живеят, как да живеят...Че някои даже им избират обелклото, че и приятелите....

Колко нещастна любов на тоя свят е по вина на родители, "за доброто" на детето им....Колко сълзи са пролети и колко сърца разбити...

# 727
Проверих,но не ми се отварят

Доколкото знам, българските са блокирани.

# 728
  • In the light side of the Moon!
Проверих,но не ми се отварят

Доколкото знам, българските са блокирани.

привет моми4ета  Hug

аз го ударих на един маратон и съм до 56 еп, но влизам по повод българските субтитри. на 53 еп субтитри няма нито в кейфисеира нито във викито, нищо не разбрах и превъртах доста, но най-важната 4аст я изпуснах, какво си казаха Кузей и Джемре на покрива ? След това дойде и целувката  ooooh! друг път в следващия еп, дават поне 2 мин повторение от края на предния, ама този път за мой късмет направо на целувката отидоха  Crossing Arms
помните ли разговора им, поне горе долу?  Praynig

Скрит текст:
ина4е впе4атленията ми са същите, харесва ми сериала, Кавън4 е страхотен  Peace Джемре не ми хареса как си изигра сцената в гората при застрелването на Фарът, но пък се радвам 4е се отърваха от него, един злодей по-малко  Joy Joy Joy стана още един - Симай  Joy Joy Joy

приятна неделя на вси4ки  Hug

# 729
Хай, дружки! Hug
Марги  Heart Eyes благодаря!  newsm51 newsm51 newsm51
Хареса ми всичко, което си написала, съгласна съм напълно с теб ! Само дето не ми е жал за Хандан  hahaha не мога да я съжаля тази безволева кокошка, която сама се е оставила да я мачка мъжът и. Много ме дразни и как тичка да посреща синчето си, подава му чехлички ...та тя го обгрижва повече от съпругът си  Joy Joy Joy Ама как иначе ... нали той ще я спаси от "мизерията"  hahaha
Джоли, Светле,Алиска, Гостенка, Про, Хел,Меги, Роминка  Hug Hug Hug Hug Hug привет и на вас!   bouquet благодаря и на вас за чудесните постове!
Диме  Heart Eyes и аз с нетърпение чакам Къванч в ролята на Курт Сеит Еминов, нямам съмнения, че ще ми завърти главата, никакви ! hahaha

# 730
Добра вечер, дружки !   bouquet
Благодаря на всички за споделените размисли и страсти !   bouquet

Джоли, Светле,  Hug Hug Hug относно Гюлтен ханъм, сме на едно мнение !  Peace Тук - там има проблясъци, но .....
А Зерин Текиндор, е блестяща в тази роля - много различна от образа и на деликатната и аристократична Дениз, но въпреки това изиграна по уникален начин. Не мога да си представя друга в тази роля !  Peace

# 731
Не търси съвършенство в любовта, защото ще умреш без любов!!! Намери и обикни нещо обикновено и го направи съвършено !!! Има любов, която не забелязваш, защото тя толкова леко докосва студенината на ежедневието, че не би могла да го промени ако някой не и подаде ръка. Има любов, която връхлита като торнадо и след нея остават само разбити мечти и остатъци съществуване. Има любов, която чакаш с дни, месеци, седмици и години, а тя все не идва и не идва, обречена на несъществуване... Има любов, която се колебае дали да премине прага на настоящето и понякога го прави, а друг път просто си остава в бъдещето... много често завинаги... Има обаче такава любов, която независимо дали ще се случи или не, променя съзнания, срива стени, върши чудо след чудо. Тази любов понякога адски боли, а друг път те задъхва от щастие, понякога те води, а друг път е сляпа, понякога те убива за да те възкреси или да те погуби завинаги. Такава любов не можеш да предизвикаш, нито пък да търсиш или пренебрегнеш. Не можеш да я пропуснеш край себе си незабелязано... Когато се случи ти просто знаеш, че това е ТЯ... знаеш, че животът ти тръгва в нов коловоз - знаеш, че нищо няма да е както преди... знаеш, че дори самият ти няма да си вече точно същия... Това е ИСТИНСКАТА любов - тази която остава дори евентуално да си отиде някой ден - остава в някои от пукнатините на сърцето и напомня за себе си с меланхоличния си ревматизъм. Остава в погледа и влагата в очите, остава в сънищата и спомените - остава едновременно в миналото и бъдещето... Защото само тя умее това...........

Джеймс Бари

Мило  Heart Eyes пропуснала съм да ти благодаря за тази красота! newsm51 newsm51 newsm51

Госпожата  Heart Eyes Hug Heart Eyes и аз не виждам коя друга би изиграла така съвършено тази роля, освен Зерин. Невероятна е ! Heart Eyes

# 732
Светле, RominaB, Меги, Госпожата, привет и за вас! Hug

Момичета, почивните дни трудно се засякохме в темата, надявам се да са били приятни заниманията ви! Heart Eyes

Цитат
Това, което си споделила за г-н Атила се отнася с пълна сила и за Гюлтен... Тя до такава степен се меси в живота на дъщеря си, че както вече писах много от случките на Джемре се дължат именно на майка й... Не споря, че Гюлтен иска най-доброто за дъщеря си, но вмешателството й е прекалено. Защо тя трябва да решава кой е най-добър за дъщеря й? Прекалено много се намесва и с отношението си към хората, определяйки ги за достойни и недостойни за Джемре...

Хел,  Heart Eyes
Моето мнение в случая е различно, не мисля, че мога да определя поведението на двамата към децата си като идентично.  newsm78
Макар че-да, за вмешателството на г-жа Гюлтен няма спор, но нещата при нея са съвсем различни с тези при г-н Атила.
Даде ми интересна тема за един пост-ще помисля специално за това, и може би през седмицата ще споделя. Peace
Благодаря за идеята и посоката! Hug

Фенче,  Heart Eyes Hug
Аз съм много жалостива като зрител  Rolling Eyes...а и да се ядосам бързо ми минава...  Peace Grinning

# 733
Момичета, пускам НОВА ТЕМА, защото утре няма да мога.
 Hug welcome

# 734
Марги  Heart Eyes Hug и на мен бързо ми минава и съм жалостива, ама тая не я дишам направо! hahaha Такива муцуни правеше  ... леле!Само с каква злоба каза на Кузей за парите ... много неща не мога да и простя на тази жена, едно от които беше, че си мечтаеше не само да се отърве от Сами , ами и от Кузей ... Но пък актрисата е ... перфектна! Много е добра, много! Каква смачкана домакиня играеше ... а колко красива жена е всъщност!
Ето тази сцена ми е от най-любимите  Joy Joy Joy

А как да се сърдя дълго на Гюлтен ... та тя за Джемре човек убиваше! Може да е всякаква, ама ето на това му се вика майка! Много ми стана мъчно, когато обсъждаха в салона, че някаква развалила семейство, а тя попита :" Ами ако не е знаела, че е женен ?" и после излезе просълзена навън от салона ... тя затова толкова държеше Джемре да не повтори съдбата и, кой знае колко и е било трудно да я изгледа ... Затова на нея и простих всички тъпотии, които направи, защото вярваше, че го прави за доброто на детето си. А Хандан мечтаеше не само Гюней да е добре, ами и тя да се облажи покрай него. Много ме трогваше и силната връзка между майка - дъщеря ...

Вижте какъв колаж намерих  Joy Joy Joy

А ето тези снимки на Кузей са ми от любимите ...

А тези на Джемре, толкова ми е нежна, чиста, като дете ...

Общи условия

Активация на акаунт