ИНВИТРО в Истанбул - тема №9

• 113 954
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
Изкуших се да отговоря, защото и аз основно затова отидох, да получа диагноза, поне да ми предложат начин да намерим причината, поради която не става при нас, а получих отговор, че сме неизяснен стерилитет, съдейки по изследванията, които бяхме правили преди това.
Та не чух нищо, което не знаех преди това, но и не съм плащала първичен преглед, просто очакванията ми не се оправдаха, но поне казаха как ще направят инвитро процедурата, която няма как да започне без този предварителен преглед.
Цената ми се струва доста висока, но какво да се прави...

# 121
 tiqlozanova, неизяснения стерилитет също е диагноза. Не разбирам от къде идва разочарованието ти? Потвърждава се, това което вече ти е било известно, ок. Нали не се очаква да си измислят причини, за да не оставят напразни очаквания у пациентите? : Peace

# 122
Ами не е диагноза, точно това и с тях коментирах, и те казаха, че неизяснен стерилитет казват тогава, когато не знаят какъв е точно проблема, много откровени и непринудени хора, между другото, останах с добри впечатления.
Казаха ми, че вероятно след 10-20 години ще са достатъчно напреднали за да могат да дадат диагноза, но на този етап могат толкова...

# 123
ОК, не е диагноза, състояние е. Няма причина, но има проблем. Не е малък процента на хората с репродуктивни проблеми в това ...състояние. По-важното е, че има решение, нали? Simple Smile

Казаха ми, че вероятно след 10-20 години ще са достатъчно напреднали за да могат да дадат диагноза, но на този етап могат толкова...
Чест им прави. Имам известни съмнения, че който и да е техен български колега ще направи подобно признание. Simple Smile

# 124
Определено и мен това ме впечатли много, широко скроени хора. Иначе за решение казаха, че могат да опитат единственото известно им досега-инвитро, и заедно да се надяваме, че това ще е решението

# 125
Каквото е в техните възможности ще го направят, можеш да се довериш на професионализма им. Успех! Hug

# 126
tiqlozanova, не винаги има причина за стерилитета и това, че лекарите от Мемориал не са диагностицирали определен проблем, не означава, че не са достатъчно компетентни.
Ние с мъжа ми също нямаме конкретна причина да не забременявам естествено. Мъжа ми има перфектна спермограма, а при мен всички изследвания бяха перфектни с изключение на цветната снимка. И двете ми тръби пропущаха, но на едната имаше известно удебеление и се усъмниха в наличието на хидросалпингс. Правиха ми лапароскопия и хистероскопия, но се оказа, че всичко е наред. След операциите дойдоха да ми кажат резултатите от тях - казаха, че имам всички шансове и добри условия да забременея естествено. Но така и не се получаваше. Правих в Мемориал два опита и двата бяха успешни, като при първия опит ембриона спря да се развива.

Не очаквайте лекарите в Мемориал да са някакви извънземни и в рамките на един първичен преглед гарантирано да ви диагностицират и като с магическа пръчка проблемите ви да бъдат разрешени. В сферата на репродукцията за съжаление има много неясни причини за неуспех, които и съвременната медицина не може да обясни.

# 127
Само да вметна,че вчера говорих с др.Мурат Онут от Мемориал и за първичен преглед цената не е 300 лв. 120 евро ,което прави 240 лв.Така ми каза той и това е преглед при професор Кахраман,тъй като ние сме се насочили натам.Или към Мемориал или при др. Карликая-там прегледа е 100 лв. говорих и с тях.Остава само да посъберем паричките пълната сума за престой и всичко и да изберем Мемориал или Карликая и заминаваме.

# 128
Само  да се поправя при Карликая прегледа е 100 евро не лева обърках извинете:)

# 129
Не очаквайте лекарите в Мемориал да са някакви извънземни и в рамките на един първичен преглед гарантирано да ви диагностицират и като с магическа пръчка проблемите ви да бъдат разрешени. В сферата на репродукцията за съжаление има много неясни причини за неуспех, които и съвременната медицина не може да обясни.

Аз мисля, че казах същото...тоест няма как при първичен преглед да дадат диагноза само от един разговор. Не съм очакавала да са извънземни, които да ми решат проблема Simple Smile, отидох с очакване да предложат варианти как да търсим проблема, както при теб се е случило, лапаро, хистеро...и се изненадах когато не предложиха такива. Не смятам, че са некомпетентни, смятам да се доверя на техния професионализъм ако лекарите тук не успеят да се справят с проблема ни, въпреки, че още се надявам да не се наложи...

# 130
Тук няма да се съглася и с двете ви. Моят опит там е следният. В рамките на едночасов преглед и консултация, се диагностицира проблем, пропуск от тукашно, продължило с години лечение и доста на брой неуспешни опити. В последствие се отстрани и реши. Последва - успешно ин витро, бременност и раждане на детето ми.
Такива случаи знам поне още 3. Така че, нека не абсолютизираме.
Твърдя, че професорката е брилянтен диагностик и стоя зад думите си от опит и опита на други двойки там, защото често за кратко време тя успява да открие проблема и реши казуса на различни случаи. А времето,за жалост, е решаващ фактор за жена, която се бори години със стерилитета.
Това, разбира се, не означава, че е свръхчовек или лекар, но професионалните й качества и тези на екипа й, са несравними с тези на лекари, до които съм имала допир у нас, моят и подобни случаи го доказват.

Ако позволите, да допълня:
несравними са не само професионалните качества, а и нивото на  материалната и техническа база, отношението като цяло и резултатите, естествено.

Последна редакция: ср, 12 мар 2014, 12:44 от ridendo purpura

# 131
И с кое от казаното от мен не се съгласяваш? С това, че има вероятност и да не открият причина за стерилитета ли? Еми има и такива случаи - например като моя. Това не означава, че се съмнявам в способностите на проф.Кахраман и екипа й, а тъкмо обратно - винаги съм ги препоръчвала горещо.

# 132
Не очаквайте лекарите в Мемориал да са някакви извънземни и в рамките на един първичен преглед гарантирано да ви диагностицират...
Ето с това твърдение, не съм съгласна, Надежда.
Понякога и това се случва, в рамките на един преглед, да има диагноза.

# 133
 ridendo purpura, очевидно четеш между редовете. "Гарантирано да ви диагностицират" означава да има диагноза за всяка една от прегледаните двойки. Еми няма диагноза във всеки един от случаите - аз знам за поне няколко двойки, те дори са и разказвали в темата Peace

# 134
Надежда, не ми харесва тона ти и по тази причина ще се въздържа от всякакъв друг коментар.
А  спорът е безсмислен, защото аз нямам нагласата да подценявам пишещите и четящите в темата.

Общи условия

Активация на акаунт