За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 41

• 30 641
  • 777
  •   1
Отговори
# 210
  • София
да, мажеш, седи няколко минути, разресаш по посока на косъма, без натиск, без да се опитваш да ги изтържеш или нещо насилствено, колкото толкова, за няколко дни се изчистиха при моя, аз честно казано след годинка се занимавах с тях, педито беше казала, че докато кърмя нямало какво да ги мъча, защото можело пак да се появят, което всъщност сега поставям под съмнение, понеже доста деца знам, които си им ги изчистиха и после си кърмиха още дълго време без да се появяват наново.

# 211
Аз бях купила един комлпект гребен+четка. Предполагам, че с четката се сресва. Гребена е по-твърд.

# 212
  • Варна
Аз бях купила един комлпект гребен+четка. Предполагам, че с четката се сресва. Гребена е по-твърд.

По-добре с гребена. Не се плаши, че е пластмасов и твърд, нали на връхчетата е с топченца. Няма как да му пробиеш фонтанелата, или нещо такова  Laughing.
Аз няколко пъти го намазах с бадемово масло, оставях 15 мин да поомекнат и с гребенчето, обратно на растежа на косъма (без натиск) сресвах. Падаха с кичурчета косичка закачена за тях. Това беше около вашата възраст. Изцяло се изчистиха. След около 3-4 месеца се появиха мъничко на темето, опитах с шампоан на Мустела против крусти, с който ми услужиха. Изобщо не помогна и пак по изпитания начин. Оттогава не е имал.
На една приятелка бебката й имаше направо тектонски плочи на скалпчето. Докторите й бяха обяснили, че тези корички се получават от секреция на мастни жлези и нямат никакво отношение към кърменето.

# 213
можете ли да ми препоръчате хубав детски сироп за кашлица за 2 годишно дете? Предписаха ни Мукоплант Лека нощ, но ми се струва много слаб.

# 214
  • София
Вместо сироп мога да ти препоръчам инхалатор Wink
иначе последно ен-ти -тус пих аз и добре ми действаше, става и за деца над годинка, не че имам идея слаб или силен е.

# 215
можете ли да ми препоръчате хубав детски сироп за кашлица за 2 годишно дете? Предписаха ни Мукоплант Лека нощ, но ми се струва много слаб.
Как разбираш ,че е слаб?

# 216
  • в огледалото на живота
Рецепта от лекар имате ли?
Не бих си самоизписала сироп за кашлица ей така без да знам симтоматиката на причинителя,макар и билков да е...

Детето ми е пило такива,но назначени от педиатъра,поради остатъчни секрети:
-Хустажил,Биокс Тими;Грийнтус:Всичките на билкова основа.

# 217
  • София
Подкрепям за "Грин Тус"  Peace

Момичета,  имам един малко странен въпрос, но водим спор и искам компетентно мнение. Доколко е оправдано да дадеш на едногодишно дете крем-карамел с домашно мляко и кафява захар?! Колко въпросната кафява захар е по-безвредна от бялата? Все пак става въпрос за сериозно количество  Thinking

# 218
  • София
първо зависи дали е захранено с мляко детето, второ вярно има доста захар, трето много е съмнително кафявата захар дали е кафява или боядисана...
Аз лично бих отложила крем карамела.

# 219
  • София
първо зависи дали е захранено с мляко детето, второ вярно има доста захар, трето много е съмнително кафявата захар дали е кафява или боядисана...
Аз лично бих отложила крем карамела.

Майката дава доста десерти с мляко и сладкиши с тази кафява захар (започна когато детето беше 9-10-месечно) и смята, че това е абсолютно безвредно за детето...

Благодаря ти, исках да се убедя в правотата си, че вече нямам аргументи да споря с нея  Hug А ме дразни, че се опитва да ги пробутва и на моето дете  Tired

# 220
Ооо гледай си детето! Тя може да причинява всичко на своето и неможеш да я спреш, но ако пробутва нещо на моето, без мое одобрение, ще я застрелям  Crossing Arms   Аз също не одобрявам захар под каквото и форма или цвят за толкова малко дете  Naughty

# 221
  • София
Ооо гледай си детето! Тя може да причинява всичко на своето и неможеш да я спреш, но ако пробутва нещо на моето, без мое одобрение, ще я застрелям  Crossing Arms   Аз също не одобрявам захар под каквото и форма или цвят за толкова малко дете  Naughty

Така правя и вече няколко пъти дори повиших тон, но ми писна да играя ролята на "лоша майка"  Mr. Green Пак добре, че моето по принцип се мръщи на сладко и няма навика да дъвче навън Simple Smile

# 222
Подкрепям за "Грин Тус"  Peace

Момичета,  имам един малко странен въпрос, но водим спор и искам компетентно мнение. Доколко е оправдано да дадеш на едногодишно дете крем-карамел с домашно мляко и кафява захар?! Колко въпросната кафява захар е по-безвредна от бялата? Все пак става въпрос за сериозно количество  Thinking
аз лично не съм давала нито захар нито мед на моята до годинка и 2-3 месеца..Относно крем-карамела имам големи опасения честно казано. Ето сега преди седмица когато вече е над 3 годинки опита за първи път тази благинка (но не и хареса особено )..

# 223
  • София
Аз като се замисля, на годинка още не бях дала и яйца.

# 224
  • София
Аз като се замисля, на годинка още не бях дала и яйца.

А кога захрани с жълтък и белтък? Или имаш предвид яйца в кремове, сладкиши и т.н.?

Общи условия

Активация на акаунт