Конфуций или Оскар Уайлд

• 5 527
  • 57
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Като ви чета коментарите явно всички сте били изкушавани или сте се изкушили веднъж, два, три пъти?. Много шшшштт станаха! Simple Smile Яжте повече бонбони и няма да имате повод за изкушение.

Simple Smile

# 46
  • Canada
Бонбони не ме изкушават. Какво да правя сега?  smile3547   Joy

# 47
Like_Smoke, ако искаш да кажеш да го разгориш още повече - именно. За мен и двата цитата означават това.

П.С. Да поясня всъщност - разгарянето е следствието от това, че се''справяш'' с изкушението, като му се отдадеш. Като погледнеш двата цитата са абсолютно еднакви до момента с гасенето на огън със слама.

grinning039

non sequitur.

# 48
Страстта се потушава, като се опитваш да я заместваш с нещо по-добро, по-възвишено, по-благородно, по-стойностно. Така правя аз. То е процес, не става отведнъж. Но се променя вкусът ти, влечението се облагородява. Там, където има духовност, няма пристрастяване, а щастие. Задоволяваш се  и се удовлетворен, а не е постоянното глождене, постоянният глад за нещо, което те убива.

# 49
Докато си млад не е чак толкова безотговорно да се отдадеш на изкушенията,пък  и на младостта й отива
да бъде дръзка и импулсивна... Така че казаното от Уайлд - за младите.
Като натрупаш годинки,предполага се,че си натрупал спомени - и хубави,и лоши,създал си може би
семейство,деца, и да продължиш да се отдаваш на изкушения - ми много трябва да си глупав или просто егоист.
Конфуций- за по-мъдрите и наживяли се.

Друг е въпроса кой какво смята за изкушение, мен вече никой чужд мъж не може да ме изкуши -
половин час ми стига да им претегля кусурите.А на моя мъж кусурите сякъш са и мои,не ме дразнят  Laughing
Кое друго е изкушение - да изпушиш една трева, хич не ме блазни вече(както когато бях студентка),вонята е ужасна.
Не се сещам за други изкушения - храната ли?За мен храната не е изкушение.

# 50
  • в света на илюзиите
Не мога да се въздържа просто:)
Никол супер си:))) newsm10

# 51
Не мога да се въздържа просто:)
Никол супер си:))) newsm10
  Embarassed

# 52
  • Варна/Лондон
Да ви имам изкушенията-шоколад, уиски, море. Laughing
Ако ми се прияде шоколад-хапвам, пийвам и уиски, морето ме отегчава, щот ми е до гъза.
нещо, което мога да си го позволя, не е изкушение. Изкушавам се да пръсна много параи в Лас Вегас..ама ги нямам...и май нито Оскар нито Конфуций ще ми реши проблема. Laughing

# 53
Оскар Уайлд е казал :Единственият начин, да се справиш с изкушението, е да му се отдадеш" , но Конфуций : Който иска да потуши страстите, като ги задоволява, той гаси огън със слама. Винаги съм се чудила кой е по-прав?  Thinking

Как се справяте вие с "изкушението"? С онези страсти, които считате за неправилни, нараняващи, грешни. Независимо дали причината е семейство, морал, религия, общество...

Конфуций естествено. Ако се отдавам на някое изкушение е защото искам да се отдам, а не с презумпцията, че така ще се отърва и повече няма да ме изкушава.Обикновено нещата, които са изкусителни за мен, стават още по такива, ако се отдам на тях, а не обратното. Като ми се яде шоколад по време на диета, колкото повече ям, толкова повече ми се яде, а ако не го направя, удовлетворението,че не съм се отдала намалява и притегателната сила на въпросното изкушение.

# 54
  • на правилното място, в точното време
Който и да избера, трябва да съм наясно с последствията от избора си.  Peace

# 55
Май с възрастта всички стават Конфуций. Но ако не си последвал поне веднъж Оскар, все едно не си живял. Crazy

# 56
Ми той Конфуций точно това е казвал - че в идеалния вариант всички трябва да са мъдри по рождение, но разбира как първо хората трябва да минат през неща, за да помъдреят.

# 57
   Човек неможе да избяга от себе си. Поне в повечето случаи. Лесно се бяга от нещо , което е недостижимо , но ако  е достижимо - там е дилемата . Не бива да си  даваме кредит за успех в "удържането" на коня  , за да не се изненадаме следващият път.Неможе  да се избира начин на реакция както се избира апликация за мобилния или цвят на чанта. Човек реагира според ситуацията , според мотивацията , според "причинителя" и доста пъти изненадва сам себе си. Ако ние хората бяхме толкова умели в умението си да избираме "правилните" неща  , то нямаше да сме ние.Доста негативи щяхме да избегнем , но и доста красиви неща. И накрая - нека не съдим сурово другите , но и себе си. Уж все се учим на нещо , но той живота нека не се превръща в класна стая и да не го вземаме като тренировъчен лагер , а правилата  да не бъдат поставяни отвън .Ако те не са в нас и не действаме според усещането си , често ще се  водим  нарушители. Въпросът е в това - що е грешка и спрямо кой.

Общи условия

Активация на акаунт