Организиране на бюджета - в електронен вид

• 7 260
  • 39
  •   1
Отговори
# 30
Е, ще се научиш. Проба-грашка, проба-грешка и накрая ще намериш вярното за вас решение Peace

# 31
  • София
Не мога да си представя да разбивам бележките от супермаркета подробно.
Просто след плащането на сметки си заделям 600 лв за супермаркет - т.е. по 20 лв на ден и гледам да не превишавам тази сума.

# 32

И така нататък. Ти сама преценяш какво ти е важно. Правиш си формулка и приходът е хубаво да е повече от разходът Laughing

341uu

# 33
  • София
Нямам нерви и желание да описвам касови бележки, но се вълнувам от това как и за какво харчим пари ( и кои пера следва да ограничим). За целта плащаме максимално често с карти. Така хем, банката върши работата по описване на разходите, хем разполагаме с много малко пари в брой, които най-неконтролирано ме се изплъзват между пръстите.

Опитваме се и да  се вместване в конкретен бюджет за месеца -така част от заплатите отиват на депозит веднага след получаването им, а с останалата сума гледаме да се вместим, независимо от това дали не привършва седмица преди следващата заплата.

# 34
Аз използвам http://www.razhodi.com/
Наистина ми е много удобно. И супер лесно и елементарно. Simple Smile

# 35
  • София
Аз /по съвет в едно списание/ спечелих доста от намаляване на основните разходи /т.е. сметки/.
В началото плащахме към 50 лв за телефон, нет, ТВ. Обединих ги и плащам наполовина.
Имахме 3 кредита. И тях ги обединихме.
Водата и парното ги следя много стриктно в нета и преди 3 години си ги намалих и тях.
Мобилните също ги следя и се разправям, ако забележа издънки от нас или от оператора.
Освен това ММ премина на тютюн, което спестява мнооого от цигари.

# 36
Аз /по съвет в едно списание/ спечелих доста от намаляване на основните разходи /т.е. сметки/.
В началото плащахме към 50 лв за телефон, нет, ТВ. Обединих ги и плащам наполовина.
Имахме 3 кредита. И тях ги обединихме.
Водата и парното ги следя много стриктно в нета и преди 3 години си ги намалих и тях.
Мобилните също ги следя и се разправям, ако забележа издънки от нас или от оператора.
Освен това ММ премина на тютюн, което спестява мнооого от цигари.
Водата и парното как намали от следене в нета?
Има ли опции някакви?

# 37
  • София
Преди водех стриктно на ръка в една тетрадка, но след около 3-4 месеца ми стана ясно какъв е ритъмът ми на разходи. Нанесох корекции и от години не съм го правила. Въпреки това в мозъкът ми остана някаква форма на стуктурирана информация и забелязвам, че вече автоматично ги регулирам още под влияние на онова ми планиране и следене. Струва ми се, че апликация за мобилен телефон ще е п-удобна и ще намали възможностите човек да забрави да вписва.

# 38
Опитвала съм да го правя, но едвам седмица устисках. Факт е, че зимата изкарваме трудно  Confused Лятото е по-добре. Първо заделяме пари за сметките ни /лятото са около 250 лв, зимата стигат и 500 лв/.
Лятото дори заделяме настрана нещо мъничко или събираме пари за море през септември  Heart Eyes Зимата е ужас! Удоволствието да ходим на работа ни идва по 10 лв на ден на всеки от нас , джобни за детето, вечерта нещо за вечеря.....

# 39
От около половин година ползвам сайта mypocket.bg Харесва ми, че мога да добавям лични категории. Супер удобно ми е така да следя бюджета.
Това изглежда много добро!
Ако имаше адекватни мобилни приложения, а не се налагаше да се ползва сайта бих се прехвърлил към него.

Общи условия

Активация на акаунт