Отговори
# 195
Aphrodisiac :*, аз пък искам да ти кажа, че учениците са отвратителни, нагли, арогантни, тъпи, малки гадове, чиято единствена цел е да съсипват живота на учителите!
Вярно ли е това?

Е, изключително възпитано се изказвате! Браво! Дори аз, която споделям разочарованието си от учителите, не си позволявам да ги наричам по този начин, защо ли? защото ги уважавам, уважавам всеки, независимо какъв е. жалко, че вие не го правите. Много грешите за учениците в България. Вероятно лауреатите и всички първенци във всякакви олимпиади и състезания също са такива, каквито ги посочихте. А да кажете нещо за родителите и учителите? Защото не мсиля, че по нещо отстъпват на децата. така че, не не е вярно, защото не всички деца са такива, вашите (ако имате) също ли ги причислявате към тази категория? Най-лесно и глупаво е да поставяш всички под общ знаменател и да обиждаш.

А така! А Вие се изказвате изключително ласкаво за учителите! Вероятно всички учители, които готвят лауреати и олимпийци са без знания, нискоквалифицирани и заслужават кошче на главата си?
Вие какво всъщност казахте за уважаемите учители?  Laughing

П.П. Много сте нахъсана, но имате още мноого да четете и уврите в живота, за да се научите, че не всичко, което е написано и Ви се струва черно на бяло, е всъщност в тези цветове.

Интересен факт към вашия коментар е, че коментираната от мен учителка по литература, която не е толкова запозната с предмета си, няма олимпийци и в последните 10 години е имала само едно момиче, класирано на национална олимпиада. А дали ги готви, това няма как да знам със сигурност, специално с момичето, от което знам всичко това, не се е занимавала, освен даването на няколко материала, в които пише верни неща, но тя пак диктува на учениците си грешни.

Изказала съм се неласкаво за четирима от тях, при това учители от крайно различни училища - основни и гимназии. При положение че на всеки ученик му препдават около 10 преподаватели, не мисля, че един-двама нетолкова компетентни са "всички учители".

Аз имам да чета, естествено, но и вие имате доста, зщаото както виждам, не знаете нищо за учителите и учениците днес.

# 196
Цитат
Допада ми уклона, който взеха постовете ти. Почна се от драматично обобщаване "всички учители не струват" и се стигна до там да се говори само за един от тях, а и с половин уста се каза, че все пак има и свестни учители.   bouquet Накрая ще си стиснем ръцете, че навсякъде има изключения, но по правило учителите не са "некомпетентни, нагли и некадърни".

Някой пак не е чел и говори празни приказки, не се учудвам, очевидно четенето не е страст на мнозина от вас. Simple Smile Цитирате нечии чужди думи и ги приписвате на мен, не си правете труда, глупаво е. Никога не съм казвала подобно нещо и няма как да го кажа, защото не го мисля.
Дали?
А не би ли трябвало учителите да бъдат за пример, все пак са учили и педагогика, психология, що за поведение имат тогава, не стига, че и знания нямат.
Темата е за частен случай, обобщенията са непрепоръчителни.

# 197
Това винаги ме е изумявало у децата- мислят всеки по-голям от тях, с пет години дори, за дърт бастун, който нищо, ама нищо не разбира. Сладури! Ама простено им е. Деца. Какво да ги правиш?!

Поздрави за Афродизиак от даскалица Касита!

# 198
Цитат
Допада ми уклона, който взеха постовете ти. Почна се от драматично обобщаване "всички учители не струват" и се стигна до там да се говори само за един от тях, а и с половин уста се каза, че все пак има и свестни учители.   bouquet Накрая ще си стиснем ръцете, че навсякъде има изключения, но по правило учителите не са "некомпетентни, нагли и некадърни".

Някой пак не е чел и говори празни приказки, не се учудвам, очевидно четенето не е страст на мнозина от вас. Simple Smile Цитирате нечии чужди думи и ги приписвате на мен, не си правете труда, глупаво е. Никога не съм казвала подобно нещо и няма как да го кажа, защото не го мисля.
Дали?
А не би ли трябвало учителите да бъдат за пример, все пак са учили и педагогика, психология, що за поведение имат тогава, не стига, че и знания нямат.

Интересно, аз никъде не видях да съм написала, че ВСИЧКИ учители нямат знания и прочие. Simple Smile Ето, ваша е грешката.

# 199
Ето, затова се махнах от България!
За мен образованието е важно. Не знам дали за детето ми ще бъде, но искам поне да мога да й предоставя среда, в която да знам, че насреща й стои учител, който е там с някаква цел, а тя е ученичка, която също има цел и то далеч от това да нахлупи кошче на нечия глава.

Първо, качеството на младите учители е под всякаква критика. Нито имат капацитет, нито подход да бъдат учители. Личните им предпочитания са на преден план, на място където изобщо не трябва да ги показват. И едно време имаше даскали, които нарочваха деца. Гадини бяха, но имахме респект. И дори тъпата химия да не ми е трябвала извън училище, нито пък ужасната математика, аз пак уважавах учителките си. Друг е въпросът те колко бяха читави. Щото , ако бяха щях да разбирам и от химия и от математика, ама уви!

Второ, сегашните ученици са деца на точно такива учителки, описани в началото на горния ми пост. И изобщо за мен проблемът идва от родителите. Сакън, детиту, да не му падне някой гелосан косъм от кухата главица, че как после ще поддържа екстеншъна и вафлите за фолкмаратоните които си правят по кюшетата. И бас държа, че е пушила цигари, вместо да се нахрани. Знам, щото и аз така съм правила, но не съм яла в час.

Изобщо цялата тази агресия ме отвращава и не искам даже да се сещам, че това се случва в страната, в която едно време имаше дежурни, проверявахме си ноктите и носните кърпички и ставахме, при влизане на учителя... Мисля, че отдавна сме ударили дъното, интересно ми е кога ще се оттласнем?  newsm78 newsm78

П.п. Имах една учителка по литература, благодарение на която донякъде започнах да се оформям като характер. С отношението си, тя ме предизвика да се доказвам постоянно и в един момент толкова бях напред, че дори и тя ми искаше материали, за да си подготвя часовете. Такива трябва да са учителите! Имало е моменто, в които ми е идвало да я фрасна, но тя ме накара да проверя възможностите си и да видя колко по-големи са, отколкото си мислех!
Точно! Не мога да го кажа по-добре!

От това, което прочетох, разбирам, че въпросната ученичка е обмислила решението си, не е действала спонтанно. Това още повече я прави виновна. Донякъде е разбираемо в следствие на афект и обида, първосигнално да му кипне на човек и да направи нещо, за което после ще съжалява, но не и нахлупване на кофа за боклук върху учителка. Но самия факт, че е мислила и решила така да направи - вече говори съвсем зле. Разбирам да я беше напсувала в самия момент, не че това е много похвално, но кофа ми идва вече в повече.
Ако сега не се вземат мерки, ще означава, че все повече изпуснати ученици ще си мислят, че могат да си правят каквото си искат и няма кой да им направи нищо. И все повече учители ще се обезкуражават и ще започват да го карат през просото, като виждат накъде отиват нещата...
Под мерки разбирам предупреждение за изключване от училище, викане на родителите на въпросната при директора и полагане на общественополезен труд в ползва на училището, като например миене на тоалетните и редовно изхвърляне на кошчетата за боклук. Да и дойде акъла!  
Всеки  е имал гадни учители, но нахлупване на кошче за боклук никой учител не заслужава!
Подобна изпущена работа само в Бг може да се случи!

# 200
Аз се изумявам най-вече от преподавателските знания. Не може една учителка по български език и литература да не знае как се пишат дадени думи, при това да говори на "бе" на учениците, да ги обижда, че били недорасли, слушали само чалга и т.н., да им говори на висок тон и прочие. Не може една учителка по френски език да си седи цял час на бюрото и да те зяпа, докато преписваш по 20 пъти всяка дума, при това всеки час цяла година. Не може една учителка по география да ти крещи и да ти се кара, когато си понечил да сложиш ризата в часа, защото ти е станало студено.

Да не говорим за случаите, когато въпросните госпожи са нанесли нечия друга оценка при твоите оценки, псоле върви да обясняваш с половината клас, че оценката не е твоя, а се е объркала, а тя да те обвинява в лъжа и да те кара да ходиш на изпит за поправяне на оценката.

Не може една учителка да те кара да ходиш на олимпиада по нейния предмет насила и да те заплашва с ниски оценки, ако не отидеш.

Не може да има такива учители!

Постът започва с обобщение. Ако ще после да редиш конкретно за две, пет, десет учители, направила си генералното заключение.
Все едно да седна да чета тема, която започва с "Всички български поети са велики!". Директно си турям една въпросителна по твой адрес.

# 201
Аз се изумявам най-вече от преподавателските знания. Не може една учителка по български език и литература да не знае как се пишат дадени думи, при това да говори на "бе" на учениците, да ги обижда, че били недорасли, слушали само чалга и т.н., да им говори на висок тон и прочие. Не може една учителка по френски език да си седи цял час на бюрото и да те зяпа, докато преписваш по 20 пъти всяка дума, при това всеки час цяла година. Не може една учителка по география да ти крещи и да ти се кара, когато си понечил да сложиш ризата в часа, защото ти е станало студено.

Да не говорим за случаите, когато въпросните госпожи са нанесли нечия друга оценка при твоите оценки, псоле върви да обясняваш с половината клас, че оценката не е твоя, а се е объркала, а тя да те обвинява в лъжа и да те кара да ходиш на изпит за поправяне на оценката.

Не може една учителка да те кара да ходиш на олимпиада по нейния предмет насила и да те заплашва с ниски оценки, ако не отидеш.

Не може да има такива учители!

Постът започва с обобщение. Ако ще после да редиш конкретно за две, пет, десет учители, направила си генералното заключение.
Все едно да седна да чета тема, която започва с "Всички български поети са велики!". Директно си турям една въпросителна по твой адрес.

Генерално заключение ще рече заключение за ВСИЧКИ, аз никъде не съм писала нищо за това какви са всички учители.

# 202
Цитат

Дали?

Интересно, аз никъде не видях да съм написала, че ВСИЧКИ учители нямат знания и прочие. Simple Smile Ето, ваша е грешката.

Но никъде не си и уточнила. Това означава всички. Simple Smile

# 203
  • Най-красивата страна
Нямам думи за отвратителното поведение на девойката и се надявам тя да бъде наказана.

# 204
Става дума за учител в най-елитната гимназия в града, за радост, не в моя. Помагалата, които ползват са отпреди 10 години, говоря за допълнителни помагала, съответно там има едни правила с примери, които са абсолютно грешни в днешно време, но учителката им ги преподава така. А за авторите не се е бъркала само веднъж. Е, за тях не са спорили, но за думи се е слувало да спорят, държи си на нейното, ок, проверяват в Интернт веднъж една дума, казват и какво пише, тя - не можело да е вярно, трябвало да слушаме нея, тя знаела. Ок, Интернет не е достоверен източник, затова учениците проверяват и в правописен речник и учителката се оказва сгрешила не една или две думи.
ЕдинствениятОО  предмет, за който се сещам, който отговаря на това описание, е немският език, но там смениха правописа преди доста повече от 10 години.
Кой е този ОО предмет, където информацията остарява за 10 години? Има 2 варианта - физика (по-конкретно - основни познания за планетите, за които дори не учат в гимназия) и биология (където информацията е толкова основна, че трябва да се случи тотално информационно-научно сътресение, за да има промяна).

# 205
Говорите, че младите учители са некомпетентните, но не са само те. Всичките примери, посочени от мен са за учителки във възрастта 40-50, в която са повечето учители в България. Интересна подробност, която ще споделя с вас, е, че половината от тях са неомъжени и живеят сами или с родителите си, според мои съученици оттам идва злобното им държание към учениците. Някои от тях се държат грубо (псоочила съм пример за един-двама), други нямат необходимите знания (отново съм посочила двама), а сега се сещам и за една госпожа по английски, преподаваща ми за кратко, която една минута мъдреше едно изречение, в часовете на други пък само се стои и се пише нещо, докато тя си похапва и си чете нещо или е на лаптопа си, или пък просто те зяпа.

# 206
Цитат

Дали?

Но никъде не си и уточнила. Това означава всички. Simple Smile

Не съм уточнила ли? В продължение на колко коментара уточняват за 4-5 души?

# 207
Става дума за учител в най-елитната гимназия в града, за радост, не в моя. Помагалата, които ползват са отпреди 10 години, говоря за допълнителни помагала, съответно там има едни правила с примери, които са абсолютно грешни в днешно време, но учителката им ги преподава така. А за авторите не се е бъркала само веднъж. Е, за тях не са спорили, но за думи се е слувало да спорят, държи си на нейното, ок, проверяват в Интернт веднъж една дума, казват и какво пише, тя - не можело да е вярно, трябвало да слушаме нея, тя знаела. Ок, Интернет не е достоверен източник, затова учениците проверяват и в правописен речник и учителката се оказва сгрешила не една или две думи.
ЕдинствениятОО  предмет, за който се сещам, който отговаря на това описание, е немският език, но там смениха правописа преди доста повече от 10 години.
Кой е този ОО предмет, където информацията остарява за 10 години? Има 2 варианта - физика (по-конкретно - основни познания за планетите, за които дори не учат в гимназия) и биология (където информацията е толкова основна, че трябва да се случи тотално информационно-научно сътресение, за да има промяна).

Предметът е БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА. Правилата се променят всяка година, главно правописните, но учителката не е запозната с промените. Simple Smile

# 208
Учителките не са стари моми, така че тази "интересна подробност" е плод на обременения ти с лично отношение към гилдията мозък.
Кой има най-добри познания по тези правила и пише най-правилно, щом се променят всяка година?

# 209
  • Ямбол
Aphrodisiac :*, темата става много трудно четима заради огромните цитати, които правиш, заради пост след пост, които пускаш, заради отвратителния ти аватар. Може ли да се съобразиш с това?

Обсебила си темата и си изместила основата, заради която е пусната.

Общи условия

Активация на акаунт