Отговори
# 315
  • София
Според мен няма лошо в идеята за бюджетите, обвързани с броя на учениците, стига да се спазват и останалите правила за дисциплина. Опорочена е идеята, в която се приема, че ако парите ходят след даден ученик, то последният може да бъде и наказан, ако не съблюдава правилата. Това е като с частните училища и колежи - колкото по-търсено е образователното заведение, толкова по-големи приходи от учебни такси има. Престижните, които държат на изградения имидж, не допускат и подобни изцепления. Аналогията ми е с частните училища, защото не съм наясно как е системата на финансиране на училищата в чужбина.

# 316
Judy,имам предвид Aphrodiziac,страниците дотук в по-голямата си част са запълнени с нейните цитато-мнения...А по същество от случая няма нищо.

Да де, аз баш такива прескачам отдавна.
Как да го намеря този запис във ФБ? newsm78

Милинка няма как да се случи у нас бюджетирането да е такова и да хвърчат заслужилите навън. Докато бюджетът зависи от броя телета, пардон, детета, всяко си чини що си знае, а учителят си получава съответните стимули, като същий спахия в тимара си, даден му от държавата. Едно към едно е.
А изцепки има навред. Ако искаш- билийв ми, ако не искаш- недей. Подредбата у нас го предполага.

# 317
Judy,имам предвид Aphrodiziac,страниците дотук в по-голямата си част са запълнени с нейните цитато-мнения...А по същество от случая няма нищо.

Защото наистина няма нищо по случая, совен няколко повтарящи се статии в Интернет. Тук обаче не става дума за този случай единствено, обсъждат се всякакви подобни.

Иначе клипа не мога да го намеря никъде.

# 318
  • София
Джуди, вярвам, че изцепки има и вероятно ще продължават. Но нали именно с цел контрол над образователния процес съществуват инспекторатите? Не е нормално българското училище да бълва слабограмотни гаменчета и на никой да не му светне под шапката, че трябва да се затегне контрола. А след като учителите са превърнати в огромна част от времето си в звероукротители, то е редно да им се предоставят и административни мерки, с които да въздействат върху асоциалното поведение? Предполагам, че съвременните подрастващи не са с нищо по-различни от нас преди 20 години. Нито пък с тези от преди 40 години. Единствената разлика е, че по времето на нашите родители да имаш намалено поведение е било равнозначно на пълен провал, по наше време да те изхвърлят от час беше ужасно срамно, а всичко това се възпитава.
Спомням си, че за целия период в гимназията имахме еднократно масово бягство от час, дори не помня по какво. Класната се обади на всички родители, вкъщи ми изпиха мозъка със сламка, отделно орязаха на всички стипендиите за успех и още някакви наказания имаше. Повече не сме си и помисляли да повторим.

# 319
Джуди, вярвам, че изцепки има и вероятно ще продължават. Но нали именно с цел контрол над образователния процес съществуват инспекторатите? Не е нормално българското училище да бълва слабограмотни гаменчета и на никой да не му светне под шапката, че трябва да се затегне контрола. А след като учителите са превърнати в огромна част от времето си в звероукротители, то е редно да им се предоставят и административни мерки, с които да въздействат върху асоциалното поведение? ...

По резултатите им ще ги познаеш- и инспекторатите, и училищата и хората у нас.
Едни им са прокламациите- друго- действията и постиженията.

# 320
  • Ямбол
....че директорът наказва учителите, ...
Директорът може да накаже учител, но не след като ученик е казал нещо си.
Аз говорех за наказанията на учениците. Тях ги решава ПС.

В случая на темата директорът може да направи проверка.
А родителите на ученичката следва да подадат сигнал за обида, ако в действителност е така, както твърди ученичката. Аз не прочетох нищо такова.

# 321
...
В случая на темата директорът може да направи проверка.
А родителите на ученичката следва да подадат сигнал за обида, ако в действителност е така, както твърди ученичката. Аз не прочетох нищо такова.
По-интересно е дали учителката ще си търси правата за преживяното публично унижение. Защото едва ли е единствената, която е ставала обект на подобни записи, разпространени по-късно в мрежата.

п.п. Мнението ми е, че подобни дивотии трябва да престанат. Което е възможно само при предвидени солени наказания.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 14:18 от Аниш

# 322
Не е редно ученичката от статията да "решава" проблема така, но и нещо в поведението на учителката ми направи много грозно впечатление. На въпроса на момичето защо има двойка, тя отговаря "Ами така." По принцип, всяка оценка трябва да бъде аргументирана - в този случай наистина звучи много непрофесионално и като заяждане.

# 323
  • София
Това е по разказ на ученичката, която обяснява предисторията на конфликта. Единственото неоспоримо нещо е кошчето, което е документирано за поколенията (не съм гледала клипчето). Дори и да приемем, че учителката е отговорила така, не мисля, че последвалите действия от страна на ученичката са адекватни, за възпитани изобщо не говоря.

# 324
  • Tам през Атлантическия океан
Някъде има ли все пак обяснение на учителката?
Нищо публикувано няма.
..... на дали и ще има.

Влезнах в страницата на девойката и като видях коментерите  Shocked
После от любопитство разгледах и профили на 'дечица' и пак така  Shocked

# 325
п.п. Мнението ми е, че подобни дивотии трябва да престанат. Което е възможно само при предвидени солени наказания.

Съгласна съм!Трябва да се бърка надълбоко в семейната каса.Сега се сещам за едно у-ще тук,където са събрани все такива дето последното нещо,което ги вълнува е ученето.Та една девойка получава двойка и в яда си удря паник бутнона за пожар,в резултат на което се разхождат напразно няколко пожарни и полиция и установяват,че пожар няма.Обаче!Всички заподозрени ги затварят в физ. салон и се разпитват от полицията,докато стане ясно кой е виновният.А после родителите на бунтарката получават честитка зa 5 хил. евро.Както и я изключват от училището.Та да си мислят как ще я стягат,щото после идват и по-тежки мерки.

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 15:44 от Оr

# 326
  • Варна
Много странна тема, четох 10-тина страници и нищо не разбрах.  Shocked

# 327
  • Tам през Атлантическия океан

Съгласна съм!Трябва да се бърка надълбоко в семейната каса.Сега се сещам за едно у-ще тук,където са събрани все такива дето последното нещо,което ги вълнува е ученето.Та една девойка получава двойка и в яда си удря паник бутнона за пожар,в резултат на което се разхождат напразно няколко пожарни и полиция и установяват,че пожар няма.Обаче!Всички заподозрени ги затварят в физ. салон и се разпитват от полицията,докато стане ясно кой е виновният.А после родителите на бунтарката получават честитка зa 5 хил. евро.Както и я изключват от училището.Та да си мислят как ще я стягат,щото после идват и по-тежки мерки.
Peace

И тук е подобно  Simple Smile
Глоба ,часове  обществено полезен труд за  провинилия се  Grinning

Правилата са стриктини както за ученика  така и за учителя.

п.п.такива неща каквито виждам във ФБ  профилите на бг. младежи/ученици не съм срещала тук  Rolling Eyes

# 328
Някои родители разбират от дума само като им бръкнеш в джоба. Би било добре да се въведат парични глоби.

# 329
Aphrodiziac,моля те,за 160ти път,ако обичаш,когато искаш да изкоментираш нечие мнение,просто се обърни към него с ника му в началото на изречението и след това изложи тезата си /не,че не я разбрах,защото с многословието си повтаряш едно и също/.
Много е досадно,защо се правиш,че не разбираш,не знам.
Пак повтарям, подчертавам думата ПАК, защото пак някой не е чел думите ми, коментирам конкретно мнение, за да се знае какво коментирам, явно е трудно да се сети човек за какво са предназначени цитатите. Вие вероятно се правите, че не разбирате. за втори път ви пиша това, сега пак ли същото ще кажете, ще се повторите - т.е. всичко в каквото ме обвинявате?
Сто пъти ти се повтори да спреш да размяташ чаршафи!  ooooh!
Ако нивото на тийновете е като твоето, не ми се мисли какво ни чака!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт