Отговори
# 930
  • Ямбол
Какви са тези съветници?

....
Педагогически. Педагогическите съветници са кадри с психология и те работят често с по проблемите на учениците. По мое мнение са ефективни.

....
Лилянa, мен ме интересува ти ако усетиш, че има проблем, има ли към кого да се обърнеш за помощ. ....
Да, правя го ежедневно. Разговарям с колегите, обръщам внимание на класния, на родителите, на педагогическия съвет.

...Също ако един учени има проблем с учител, има ли към кого да се обърне.
Аз нямам предвид подаване на жалби и наказания, а да се направи нещо преди да е възникнал сериозен проблем.
....
Вариантите са много - може да сподели с класния, с педагогическия съветник, с друг учител, с родител.

....
Този, който се биеше с учителката едва ли до вчера си е седял кротко на чина.
Да, при този ученик има прикриване на проблем и точно причината не искам да я коментирам.

# 931
  • Бургас
Защо трябва да сме толкова загрижени дали един"ученик"ще завърши училище, и че ако не вземе диплома, няма да може да стане шофьор дори. Един проблемен младеж, който не е разбрал, че в обществото съществуват правила, той се превръща и в проблемен възрастен. Той и като шофьор ще ме изпреварва отдясно и ще съм късметлика, ако не ме отнесе на пешеходната пътека.  Все още съществуват вечерните гимназии и като му дойде желанието да учи, може да си доучи. В нашата тема спорим кой по-крив, кой по-прав-учителката или многострадалния ученик и почти не се замисляме за останалите ученици в класа, на които сигурно им е писнало от провалянето на часовете , но не могат да съберат кураж и да направят "мечка " на лигльото.

# 932
Лилянa, благодаря за отговора!   bouquet
Дано работата на съветниците стане още по-ефективна и да се спре с прикриването и не взимането на мерки, а да се чака да се появят филмчета в Интернет и чак тогава да се реагира.

# 933
  • Ямбол
Защо трябва да сме толкова загрижени дали един"ученик"ще завърши училище, и че ако не вземе диплома, няма да може да стане шофьор дори. Един проблемен младеж, който не е разбрал, че в обществото съществуват правила, той се превръща и в проблемен възрастен. Той и като шофьор ще ме изпреварва отдясно и ще съм късметлика, ако не ме отнесе на пешеходната пътека.  Все още съществуват вечерните гимназии и като му дойде желанието да учи, може да си доучи. В нашата тема спорим кой по-крив, кой по-прав-учителката или многострадалния ученик и почти не се замисляме за останалите ученици в класа, на които сигурно им е писнало от провалянето на часовете , но не могат да съберат кураж и да направят "мечка " на лигльото.
Сама си си отговорила, защото този ученик, после ще ни се пречка в обществото, ще виси на системата, която ние захранваме с данъците си.
Иначе аз съм загрижена и професионално.

# 934
Сама си си отговорила, защото този ученик, после ще ни се пречка в обществото, ще виси на системата, която ние захранваме с данъците си.

Няма гаранция, че с две висши и благ нрав пак няма да виси на системата.

# 935
  • Ямбол
Няма гаранция, че с две висши и благ нрав пак няма да виси на системата.
Няма. Но шансът им с образование е по-голям. Образованите хора имат и по-малко проблеми със законите.

# 936
Образованите хора имат и по-малко проблеми със законите.

Затова пък като имат са в особено големи размери.

# 937
  • Бургас
И аз съм загрижена професионално, но по съм загрижена за учениците, които разчитат на моите часове, и почти не съм загрижена за ученик, който не е загрижен за себе си.
А това, че някой има диплома за някакво образование, съвсем не означава, че ще спре да се държи гаменски.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 22:10 от armeria

# 938
Защо учителите искат и очакват да работят само с ученици, които са ученолюбиви и добри?
Представете си, че отидете на лекар и той ви изгони от кабинета си с предтекста, че не сте загрижени за здравето си и сами сте си виновни

# 939
  • Бургас
Защо учителите искат и очакват да работят само с ученици, които са ученолюбиви и добри?
Представете си, че отидете на лекар и той ви изгони от кабинета си с предтекста, че не сте загрижени за здравето си и сами сте си виновни
Не очакват! И работят. Но как ще се почувстваш, ако детето ти всеки ден се прибира от училище и разказва как ХХХ непрекъснат пречи на работата в часовете, но госпожата  им казва, че и той като тях трябва да завърши училище. И когато една вечер се върне и каже, че са нахлупили кошчето в/ у учителката, сигурно ще кажете, че не е добра проява, но тайничко ще си помислиш: "Е, дано сега го изгонят и да се работи нормално в час"
Ученолюбиви или не-за това са оценките от 2 до 6. "добри"-какво означава?

# 940
  • Ямбол
...
Говорим за ученици в гимназиалната степен, нали?
Там са ученици, които искат да завършат средно образование, което е тяхно желание, не мое.
Като желаещи да имат по-висока степен на образование, очаквам да се държат подобаващо на желанието си. Ако не желаят, свободни са да се запишат в бюрата по труда или да се спасяват както искат.

# 941
  • София
аз не само тайничко, а и явничко съм го мислила, а и съм го казвала. По-скоро съм питала кой ученик му е по-важен на ръководството, защото не  може повече така и въпросът е кой ще остане и кой ще си тръгне. Отговорът беше пределно яснен, макар и не в прав текст, честитих им печалбата от лотарията и си преместих децата.

За съжаление на училището все повече се натриса изпълняването на социални функции, а обучителните остават все по-назад. Голямо обикаляне и обгрижване ги обгрижват трабълмейкърите, сакън, да не напуснат! Училището какво е, нещо като кризисен център на безпризорни деца или образователна институция!

# 942

Защото ученето е взаимен процес-всеки е и ученик,и учител-едностранно не става.Ако ученика няма интерес,фунията не може да свърши работа.И понеже темата късае големи ученици,малко е късно за моделиране.Мерките се вземат преди да се тръгне на училище, и се вземат в къщи.Има едни специалисти-специални  педагози им казват-те са хората,които работят с проблемни деца,такива с поведенчески проблеми,но  това трябва да стане преди 7, и работата е заедно с родителя,който съвсем доброволно е потърсил помощ.

Примерът с лекаря не е удачен-там пациента ходи при лекаря доброволно и в повечето случаи  е готов да му съдейства-т.е. да си пие редовно лекарcтвата и да ляга под ножа, или там каквото "белият  бог" нареди,а лекаря е финансово подлпатен,за да си позволи да гони някого,който му пълни касичката.

Всъщност може би в случая с кошчето лекаря е виновен,защото е забравил да каже да ученичката,че не трябва да се храни в час, и че на у-ще се ходи с научени уроци,за да не се стига до неконролируемо изпускане на нерви.T.е. трябва да се задоволяват навреме телесните нужди и да се подхранва мозъка,за да не се връща към маймунското си развитие.Та-да го отнесе лекаря! Laughing

Последна редакция: пн, 24 фев 2014, 11:36 от Оr

# 943
А защо си мислите, че няма лекари, които си гонят пациентите?  Laughing
Един зъболекар беше отказал да лекува дете. Причината беше, че майка му много сладко му давала и отказвала да спре  Laughing Голяма дискусия имаше около този случай  Mr. Green
Съгласна съм, че с фуния не става, но аз ако бях учител, бих се опитала да предизвикам интерес у децата и смятам, че подходът е много важен и определящ.
Когато едно дете има успех, тогава всички учители и директор се надпреварват да се снимат с него, а когато едно дете има проблем, тогава всички искат да избягат и да си измият ръцете - те не били виновни.  Rolling Eyes
На Лора Стоянова видяхме класната, учителката по немски, директорката, а къде е класната на Каролина Дренкова....нека и нея да я види и чуем какво ще каже  Wink
Имало оценки в училище - да ме прощавате но тези оценки за мен нищо не означават и доста често се разминават с реалността. Аз лично съм получавала незаслужена 2, а и доста незаслужени 6-ци  ooooh! Rolling Eyes В училище имах една учителка, която всеки път ми пишеше 6, дори и когато бях болна и не съм правила контролно  Shocked Laughing

# 944
  • Бургас
а когато едно дете има проблем, тогава всички искат да избягат и да си измият ръцете - те не били виновни.  Rolling Eyes
.
 В училище имах една учителка, която всеки път ми пишеше 6, дори и когато бях болна и не съм правила контролно  Shocked Laughing
1." Дете с проблем" не е равносилно на "дете, което създава проблеми в клас"
2. Да разбирам ли, че като ученичка си била непочтена интересчийка, която не е искала да "върне " шестицата на учителката си, за да не я обиди, а като си завършила училище изведнъж си станала горда, принципна, честна млада жена ? Защо ли не вярвам в такава метаморфоза?

Общи условия

Активация на акаунт