Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 252

• 33 629
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
# 196
Паула, според мен, тук е когато Е. се опитва да го накара да преодолее страха си от водата:

а това са финалните кадри, когато Е. започва да плува след Т. в опита си да го спре, но напразно - въображението не може да поправи фактите от действителността.

Слагам ги за улеснение на Танюша и Аурелия - да могат да онагледят лесно отговора си.

# 197

Хубав колаж.

# 198

Благодаря.
Малко са ми  smile3545 Ще ми трябват още. Само с тоя откъс изхабих 1 пакет...

Играта и на двамата е върхът! Е, вече си имам две любими турски актриси (от младото поколение) - Аслихан и Фара.  Heart Eyes

# 199
# 200

Shatzi,  благодаря!  newsm51    Ако продължат така, ще си сглобим филма сами.

# 201
  • София
Здравейте!  wavey Лек и успешен ден на всички!  newsm53

Shatzi, благодаря!  newsm51

Wink Wink Wink
Скрит текст:

Колко насмешливо и пренебрежително го гледа как  танцува сам... Дали се досеща, че той си представя че танцува с нея?  Thinking Много тъжно ми става пак за Текин. И за всички като него по детски чисти и наивни хора, които са обект на присмех и подигравка от страна на
"нормалните"...
И въобще ме е яд на въпроса, който си задаваше някой  - Как ще изживее живота си Ейлюл след като разбира, какво е причинила на Текин и след като осъзнава, че всъщност и липсва и че го обича. Thinking
Тя ще се справи, ще продължи да живее. Може би ще започне да цени повече хората, които среща и нещата от живота. Болката ще премине и ще остане спомена за едно хубаво и прекрасно чувство.
Аз страдам за Текин... Една чиста и влюбена душа я няма... Завинаги...

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 11:30 от Dilemi

# 202

Да... жестока жена, както определиха героинята на Фара и турските зрители... А той е сложил сърцето си на длан... и не съжалява за това. Приема пренебрежението, подценяването... И Керем казва, че героят не извършва нищо героично?... Че по-голям героизъм от това да стоиш без броня под куршумите на цинизма на модерния свят има ли?

# 203
  • Пловдив

Благодаря - може и да сглобим филма....
.....................
Ами Текин май всичко си е направил автоматично, създал си е удобства. Показа на Ейлюл, баня, тоалетна, спалня..... А тя така го поднася.... милият....

Последна редакция: пн, 17 фев 2014, 11:17 от mariana51

# 204

Днес се ровя в колажите.

# 205
Един туит:

cabbariye ‏@cabbariye1 2m
küçük bi eylül filmini izledikten #SonraDüşündümVeDedimKi bu #EnginAkyürek neden beni 8 sene sinemada onu izlemekten mahrum etti Sad((((
--- След като гледах ВКЕМ, си задавам един въпрос - защо бяхме лишени 8 години от филми (игрални) с Енгин
--- или поне аз така разбирам съдържанието му.

# 206

Да... жестока жена, както определиха героинята на Фара и турските зрители... А той е сложил сърцето си на длан... и не съжалява за това. Приема пренебрежението, подценяването... И Керем казва, че героят не извършва нищо героично?... Че по-голям героизъм от това да стоиш без броня под куршумите на цинизма на модерния свят има ли?
Замислих се над думите ти, Марица. Hug Дали точно "жестока" е най-точното определение за Ейлюл? newsm78
Скрит текст:
Тя едва ли би причинила на някого болка умишлено, едва ли би заклала с удоволствие пиле, едва ли би измъчвала коте... no Не, според мене тя е просто егоист - завършен, пълноценен, зрял егоист. Такива, каквито възпитава днешното консуматорско общество - АЗ съм центърът на света, всички са длъжни да се съобразяват с МЕН, да угаждат на МЕН, да се жертват заради МЕН. Това е най-естественото нещо на света. А те как се чувстват дори не са ме обучили да се замислям. Ейлюл си живее живота така, както го разбира, Текин я забавлява - глътка свежест на фона на средата, в която се движи. И тя отпива с радост от тази свежест, без изобщо да се замисля какво му струва това на него, той какво изпитва. Смущението му я развеселява и тя дори нарочно го засилва; влюбените му погледи й повишават самочувствието; наивността му й гарантира безопасност. ТЯ се чувства добре, а как се чувства ТОЙ - за това не се сеща и да помисли.
   А той... той дотолкова е свикнал с мисълта, че не заслужава нищо, че не му се полага нищо, че никой не му дължи нищо, че и най-дребното, и най-престореното внимание от нейна страна е празник за него. Изобщо не му минава през ума да се почувства обиден, да настоява за нещо, да иска нещо в замяна. Приема я като подарък от съдбата и се радва на всеки миг с нея, независимо дали го гледа закачливо или презрително му тръсва бутилката в ръцете. Всъщност, за мен Текин е жертва на съвременната извратена ценностна система. Днес хората се оценяват не по истинските си качества, а по външността си (към красивите винаги има специално отношение), по социалното си положение. Никой не търси скритите таланти. Ако не се рекламираш сам, ако не се "навираш" в очите на другите, ще минеш през живота незабелязан от никого. Агресивността не е порок, а добродетел. Творецът е уважаван, само ако умее да продава добре таланта си. Ако не умее, е мухльо, залюхан, откачалка, куку.
   И тъй като Текин очевидно винаги е бил причисляван към втората група, смята това за нормално - грозен съм, непохватен съм, смешен съм, беден съм, следователно не заслужавам любов и щастие. Какво? Бил съм уникален, талантлив, добър човек? Никой не ми е казвал. Как да не те стисне буца за гърлото! Как да не изпиташ гняв към света, в който живеем? Как да не ти се прииска да раздадеш справедливост? smile3513
   Все повече ми се издига в очите Керем Дерен - какви въпроси ни кара да си задаваме само! omm Бърка ни в душичките и безмилостно вади на показ най-гадното и мръсното в тях. Но не можем да му се разсърдим, защото го прави толкова нежно и красиво... cry
   А играта на Енгин тепърва ще коментираме - като се сдобием с целия филм и го изгледаме няколкостотин пъти, и научим наизуст репликите, и сложим в гифче всяка смяна на изражението по лицето му. Наистина усетих синергията, за която говори той в интервюто си. Страхотен партньор му е Фара! Най-добрият, който е имал, според мен! thumbsup Един друг се отразяват като две огледала и резултатът е безкрайност. Невъзможно е да не им повярваш. Красота!  love001

# 207
barisea, според мен и си права и грешиш. Текин успешно продава творбите си - той е известен карикатурист, макар да държи да остане извън светлината на прожекторите. Просто е избрал да бъде отшелник, тъй като смята, че не му се отдава да се разбира добре с хората. А това, че обществото ни се превръща в общество на консуматори и егоизмът преобладава в мисленето и действията ни, е така. Затова казах, че Текин стои без броня под прицела на цинизма на модерния свят. Ейлюл (доколкото разбрах) работи в сферата на рекламата, а тя е свързана и с изкуството, с умението да оцениш това, което е добро, което ще се продава с успех. Ейлюл е оценила таланта и успешната му реализация в лицето на "лудия Думур" (? така либеше името?), затова заявява, че ще се омъжи именно за него. И го мисли сериозно. Но го мисли отново като консуматор. А Текин... той е от онази порода хора, за които думи като любов и красота не са изгубили своя първоначален смисъл, не са девалвирали... И това е философската дилема, заложена във филма. Решението и е ясно - печелейки своята свобода да се изявяваме, да живеем/консумираме живота си, ние губим смисъла на този живот - истински ценните неща като любовта и себеотдаването на тези, които обичаме и ни обичат...
Ейлюл е жестока, защото с пълно съзнание подвежда Текин. Тя има приятел на континента, но си позволява да изживее своя летен роман, без да се интересува от това какво ще причини нейното желание за приключение на Текин... Късно разбира, че нахлувайки в живота на Текин, тя е променила себе си...

# 208
  • Пловдив

https://www.youtube.com/watch?v=v0uTeYXxsiM

Туба за Керем Дерен на промо вечерта.

# 209

Hug Здравейте, МОМИЧЕТА! Hug

Снощи ви напуснах по-раничко уж с цел да се наспя и отърся от емоциите си и днес с бистър ум да отговарям на въпросите ви. Познайте от първия път дали ми се получи. Мижах, мижах, овце броих, но емоцията от филма ми е стегнала главата, като в менгеме. Какво ли не ми мина през ума. От това дали с моите емоции не съм ви подвела и после, като изгледате филма с превод да има доста разминавания. А, и с похвата на КЕРЕМ ДЕРЕМ, кое е спомен, кое е реалност, кое въображение, нацяло съм объркана. Кой, каквото иска да казва за този филм, в момента, когато го гледаш не си даваш сметка, че ще се загнезди дълбоко в съзнанието ти и мира няма да ти дава...
МАРИЧКЕ  Hug, без да си гледала филма, само с подсказките и трейлърите, почти във всички твои предположения си права.   bouquet Знам, че сте нетърпеливи и искате за всичко да питате, но моят съвет е да не бързате да си правите изводи. Когато видите филма със собствените си очи, тогава ще усетите МАГИЯТА.

Пожелавам на ВСИЧКИ ви прекрасен ден и успешна нова седмица.

Two Hearts
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт