Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 252

• 33 710
  • 744
  •   1
Отговори
# 405
# 406
Здравейте момичета.От известно време само ви чета,защото не мога да се добера до компютъра.Искам днес да ви пожелая много усмивки,настроение и емоции с които да изпълните темата и много положителна енергия.Искам да благодаря на Марианка и Любов за всички новини,снимки,видеа и преводи,които правят за нас.Страхотни сте момичета.Благодаря ви,че ви има. newsm51 newsm51 newsm51 newsm51  Да благодаря и на Танушка,за споделеното за филма(благородно ти завиждам миличка.Разказваш много хубаво,след като ме караш да плача.).Благодаря и на всички вас момичета за емоционалните постове,които сте написали.От няколко дни като седна да ви чета все плача,без да съм изгледала филма,а като го гледам сигурно ще си изплача сълзите за Текин.Дори в момента като пиша сълзите ми се стичат,а сърцето ми препуска лудо от емоциите,които изпитвам.Това ще е героят за който ще плача най-много.Обичам човека и актьора Енгин Акюрек,обичам и всички образи,които е пресъздал и няма да ми омръзне да казвам,че за мен той е най-великия.Обичам ви момичета и ви прегръщам силно.Успешен ден на всички. Днес ви подарявам усмивките на щастливите Текин и Ейлюл.       Heart Eyes Hug  

# 407

Кадрите с намигващия Йомер не бяха много подходящи като ракурс (а там е в добро настроение за разлика от този кадър), но ми се прииска да направя това сравнение и сложих Кадир и Йомер един до друг...

Бях права за вчерашната снимка - представена е от самата Йозлем Котан, журналистката от Космо.
COSMOPOLİTAN SÜRPRİZİ Simple Smile) -- сюрприз от Космо
@ozlemkotan - cosmopolitan şubat sayısı için foto çekimlerinden bize yansıtılanlar Simple Smile) --- от фотосесията на февр. брой

Говорихме за това, че май тепърва предстои СМИ в Турция да откриват популярността на своя актьор. Simple Smile А се замислиха малко повече едва след резултатите на анкетата на МВС. Увлечени в гонитбата на жълтини, чакат някой да им посочи кое, всъщност, цени зрителят/читателят...

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 10:04 от marytza

# 408
Цитат на: link=topic=766016.msg27488905#msg27488905 date=1392709780

Reyna_07 ,   Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

МОМИЧЕТА  Hug, ГЛЕДАЙТЕ!

# 409
  • Пловдив

"Малък септемврийски момент" - миг в киното-3

Reyna_07,  newsm51 Да се насладим на още един момент от филма.

# 410
newsm51
Добро утро, момичета!

Как хубаво я учи да гледа с неговите очи...
Ей така обичам…Дъх да не можем да си поемем. От една емоционална бездна в друга…Запратени от Енгин, разбира се. От Текин към Йомер и обратно…Разлика от тук до небето… Върховно удоволствие са превъплъщенията на Енгин, не те оставят на мира дълго след като си загасил екрана.
Признавам си, че продължавам да страдам за Текин и връщам лентата сега към него  – изчетох много внимателно всичко написано дотук. С едно съм съгласна, с друго не. И това е съвсем нормално. Но особено възнегодувах срещу пост, в който се заявява, че Текин имал нужда от лечение, че не се обичал, че той бил виновен за положението си и видите ли Ейлюл с нищо не му била длъжна. Преразказвам, не ми се връща към този пост.
А и това просто не е вярно. Текин е различен, особен, но не и луд, нито обсебен. Той е щастлив в своя свят, по свой избор живее уединено и защитено. Вярно, има по особено усещане за нещата от живота, може би така наречената свръх чувствителност. Навярно му е неприятно да общува с агресивни и злонамерени хора, защото твърде силно усеща отрицателната енергия, която струи от тях. Това прави ли го болен психически! Обременен? Не, разбира се. Тогава целта на лечението какво ще бъде? Да заключи сърцето си за жалостта, хуманността и другите подобни там човещини? Да открадне любовта на някого и после да я захвърли, като нещо гнусно, изровено от боклука на живота?
Възможно ли е чувствата да бъдат възпитавани? Та нали тази палитра от чувства, емоциите ни правят хора.
А и Енгин/Булут това вече го е играл. При това блестящо.
Не знам, бъдещата медицина може да стигне и до там – с хирургическия  нож храс-храс – и я няма душата, храс-храс – и я няма емоцията…храс-храс…и го няма…човека. А нали чувствата, емоциите ни правят хора и ни различават от приматите… и от роботите… Но това вече е друг филм… За рамбовци, батмани, и всякакви други свръхчовеци…
Нека оставим Текин на мира и да не го съдим. Текин е образ-символ на загубено общение, Текин е неизпятата песен  за това, което сме подминали в нашия забързан живот. Текин е малкото чудо, на което сме обърнали гръб…в името- всеки си знае на какво…Защото  ощетените сме ние.  И е време да си дадем сметка за това…

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 10:45 от loveofmine

# 411
Благодаря, Рейна!  Hug Не ми се отвори първия път... Тануша, Марианка.  Hug

Скрит текст:
newsm51
Добро утро, момичета!

Ей така обичам…Дъх да не можем да си поемем. От една емоционална бездна в друга…Запратени от Енгин, разбира се. От Текин към Йомер и обратно…Разлика от тук до небето… Върховно удоволствие са превъплъщенията на Енгин, не те оставят на мира дълго след като си загасил екрана.
Признавам си, че продължавам да страдам за Текин и връщам лентата сега към него  – изчетох много внимателно всичко написано дотук. С едно съм съгласна, с друго не. И това е съвсем нормално. Но особено възнегодувах срещу пост, в който се заявява, че Текин имал нужда от лечение, че не се обичал, че той бил виновен за положението си и видите ли Ейлюл с нищо не му била длъжна. Преразказвам, не ми се връща към този пост.
А и това просто не е вярно. Текин е различен, особен, но не и луд, нито обсебен. Той е щастлив в своя свят, по свой избор живее уединено и защитено. Вярно, има по особено усещане за нещата от живота, може би така наречената свръх чувствителност. Навярно му е неприятно да общува с агресивни и злонамерени хора, защото твърде силно усеща отрицателната енергия, която струи от тях. Това прави ли го болен психически! Обременен? Не, разбира се. Тогава целта на лечението какво ще бъде? Да заключи сърцето си за жалостта, хуманността и другите подобни там човещини? Да открадне любовта на някого и после да я захвърли, като нещо гнусно, изровено от боклука на живота?
Възможно ли е чувствата да бъдат възпитавани? Та нали тази палитра от чувства, емоциите ни правят хора.
Не знам, бъдещата медицина може да стигне и до там – с хирургическия  нож храс-храс – и я няма душата, храс-храс – и я няма емоцията…храс-храс…и го няма…човека. А нали чувствата, емоциите ни правят хора и ни различават от приматите… и от роботите… Но това вече е друг филм… За рамбовци, батмани, и всякакви други свръхчовеци…
Нека оставим Текин на мира и да не го съдим. Текин е образ-символ на загубено общение, Текин е неизпятата песен  за това, което сме подминали в нашия забързан живот. Текин е малкото чудо, на което сме обърнали гръб…в името- всеки си знае на какво…Защото  ощетените сме ние.  И е време да си дадем сметка за това…

Това е и моето усещане, Любов. Благодаря.
Някой (от критиците?  newsm78) каза, че филмът бил обикновена любовна история за грозен мъж и красива жена... опитват се пак да ни вкарат в рамки, струва ми се. От всичко видяно и прочетено дотук, за мен филмът е много повече от любовна история. Той има свое дълбоко философско послание (нека си припомним философия означава любомъдрие, т.е. любов към мъдростта), а то е, че в забързания си модерен живот ние забравяме за основите на този живот - усещането за красота, любов, способността да даваш... а точно те го изпълват със смисъл.
Да се поставят диагнози е лесно... дали има човек на света, който да няма своите слабости и отклонения?... Едва ли... Но това не ни прави клинично болни или клинично здрави по дефиниция... Тези "отклонения" всъщност, ни правят различни... и в това е красотата на живота. А умението да приемаме другите в техния чист, неподправен вид, без да се опитваме да ги прекрояваме и "подобряваме" е изключително трудно... и много забравено. Simple Smile А Текин, според мен, има тази дарба - да вижда невидимото за очите... Това го прави специален... Това прави историята на неговата любов съвсем различна, нетрадиционна и неклиширана... Далеч от рамките, в които ние се опитваме да я поставим, за да можем да кажем: разбрах нещата, класифицирах ги, хербаризирах ги - няма нищо непознато и интересно...

Последна редакция: вт, 18 фев 2014, 11:02 от marytza

# 412
  • Бургас

Reyna_07 Hug

# 413
Благодаря, Рейна!  Hug Не ми се отвори първия път... Тануша, Марианка.  Hug

Скрит текст:
Скрит текст:
newsm51
Добро утро, момичета!

Признавам си, че продължавам да страдам за Текин и връщам лентата сега към него  – изчетох много внимателно всичко написано дотук. С едно съм съгласна, с друго не. И това е съвсем нормално. Но особено възнегодувах срещу пост, в който се заявява, че Текин имал нужда от лечение, че не се обичал, че той бил виновен за положението си и видите ли Ейлюл с нищо не му била длъжна. Преразказвам, не ми се връща към този пост.
Не знам, бъдещата медицина може да стигне и до там – с хирургическия  нож храс-храс – и я няма душата, храс-храс – и я няма емоцията…храс-храс…и го няма…човека. А нали чувствата, емоциите ни правят хора и ни различават от приматите… и от роботите… Но това вече е друг филм… За рамбовци, батмани, и всякакви други свръхчовеци…
Нека оставим Текин на мира и да не го съдим. Текин е образ-символ на загубено общение, Текин е неизпятата песен  за това, което сме подминали в нашия забързан живот. Текин е малкото чудо, на което сме обърнали гръб…в името- всеки си знае на какво…Защото  ощетените сме ние.  И е време да си дадем сметка за това…

[/spoiler]
Това е и моето усещане, Любов. Благодаря.
Някой (от критиците?  newsm78) каза, че филмът бил обикновена любовна история за грозен мъж и красива жена... опитват се пак да ни вкарат в рамки, струва ми се. От всичко видяно и прочетено дотук, за мен филмът е много повече от любовна история. Той има свое дълбоко философско послание (нека си припомним философия означава любомъдрие, т.е. любов към мъдростта), а то е, че в забързания си модерен живот ние забравяме за основите на този живот - усещането за красота, любов, способността да даваш... а точно те го изпълват със смисъл.
Да се поставят диагнози е лесно... дали има човек на света, който да няма своите слабости и отклонения?... Едва ли... Но това не ни прави клинично болни или клинично здрави по дефиниция... Тези "отклонения" всъщност, ни правят различни... и в това е красотата на живота. А умението да приемаме другите в техния чист, неподправен вид, без да се опитваме да ги прекрояваме и "подобряваме" е изключително трудно... и много забравено. Simple Smile А Текин, според мен, има тази дарба - да вижда невидимото за очите... Това го прави специален... Това прави историята на неговата любов съвсем различна, нетрадиционна и неклиширана... Далеч от рамките, в които ние се опитваме да я поставим, за да можем да кажем: разбрах нещата, класифицирах ги, хербаризирах ги - няма нищо непознато и интересно...
Точно така, напълно съм съгласна, Маричке. Плъзгаме се по повърхността, все водим нещата към познатото, към клишето… Защото така ни е по-лесно. И по-удобно. Непознатото плаши, защото не го разбираме или нямаме вече сетива за него. Най-лесно е да кажеш – аз не го знам, значи не съществува… И се свиваме все повече в малката си черупка, слепи за това, което се вижда само със сърцето…

# 414
  • Пловдив

http://gecce.com/dizi-galeri/fragmanlar/kara-para-ask-fragman-2

Започна отразяването по медиите на трейлъра към  1 еп. на КРА.
.................
Любов, хареса ми поста ти. Аз обаче искам да кажа нещо малко по-така. Енгин ни запознава с екранните си герои. Е, как един не се повтори. Да започнем от Кадир, през Джеват, Джето, Низипли, Булут, Керим, Текин, Йомер... Различни и уникални. Потъвам във всяка история, но се прекланям пред избора на Енгин - да ни покаже на какво е способен един актьор, който не се страхува от предизвикателствата. Нека видим с превод и МСП - тогава нещата ще са различни. Текин - мъж, който е на изчезване, но вероятно всяка една от нас иска да бъде така обичана.То май всичките му герои ни представят любов - жадувана, нестандартна и все по-рядко срещана. Дано и като Йомер ни покаже любовта в друг вариант. Не се и съмнявам. Но за себе си имам обяснение - Енгин ни е покорил с разнообразието и представянето на нестандартни образи. Талантище.....

# 415
Mомичета пожелавам ви приятен следобед изпълнен с много емоции около Текин и комисар Йомер.Искам да поздравя с "добре дошла" в нашата компания на Теменужка.При нас винаги е весело и емоционално.Обичам ви всичките сладуранки.       Heart Eyes Hug  

# 416

Точно така, напълно съм съгласна, Маричке. Плъзгаме се по повърхността, все водим нещата към познатото, към клишето… Защото така ни е по-лесно. И по-удобно. Непознатото плаши, защото не го разбираме или нямаме вече сетива за него. Най-лесно е да кажеш – аз не го знам, значи не съществува… И се свиваме все повече в малката си черупка, слепи за това, което се вижда само със сърцето…

В моето съзнание историята на Текин и Ейлюл е свързана с приказката... и Малкия принц на Екзюпери. Всъщност, Текин опитомява своята лисичка... и тя вече не може да живее без него... Едно уловено и... изпуснато чудо... Чудото на приемането и общението, както го нарече и ти. Малкият "проблем" си остава... а той е, че трябва отново да се научим да виждаме със сърцата си...

# 417

Hug Здравейте, мили МОМИЧЕТА! Hug

Започвам с благодарности, които са отправени към ВСИЧКИ вас.
 ТЕМЕНУЖА,  Hug, добре си ни дошла! Прочетох поста ти, много е трогателен,
и аз съм ревла, като теб  Grinning, и си поплаках.
Преминах на следващия пост и хоп, Reyna_07 сложила част от МСП,
веднага щом чух музиката и си припомних сцената, съвсем естествено продължих да си рева.
 И кажете ми сега при тази ситуация, как да оставя ТЕКИН и да се радвам на ЙОМЕР.
Сигурна съм, че ще ме разберете, когато изгледате целият филм.

Grinning  И по този повод ви пожелавам днес да има още такива качени клипчета от МСП.  Grinning

Two Hearts
Скрит текст:

ТЕМЕНУЖКА, за теб!
Скрит текст:

# 418
Скрит текст:

http://gecce.com/dizi-galeri/fragmanlar/kara-para-ask-fragman-2

Започна отразяването по медиите на трейлъра към  1 еп. на КРА.
.................
Любов, хареса ми поста ти. Аз обаче искам да кажа нещо малко по-така. Енгин ни запознава с екранните си герои. Е, как един не се повтори. Да започнем от Кадир, през Джеват, Джето, Низипли, Булут, Керим, Текин, Йомер... Различни и уникални. Потъвам във всяка история, но се прекланям пред избора на Енгин - да ни покаже на какво е способен един актьор, който не се страхува от предизвикателствата. Нека видим с превод и МСП - тогава нещата ще са различни.
Текин - мъж, който е на изчезване, но вероятно всяка една от нас иска да бъде така обичана.То май всичките му герои ни представят любов - жадувана, нестандартна и все по-рядко срещана. Дано и като Йомер ни покаже любовта в друг вариант. Не се и съмнявам. Но за себе си имам обяснение - Енгин ни е покорил с разнообразието и представянето на нестандартни образи. Талантище.....

Колко ли любов трябва да носи у себе си човек, за да може да предаде така убедително различните и лица?... Нужен е голям интелект и съпричастност и способност за съпреживяване, за да можеш да разбереш и предадеш чувствата на всеки от тези герои и да го разгърнеш в неговата индивидуалност, уникалност...
Да. ТАЛАНТИЩЕ. Брилянт с омагьосващ блясък.

# 419
Здравейте,момичета.Трудно се съвзема човек след толкова емоции,пък макар и положителни.Всичко ни връхлетя като ураган,който ни издигна в облаците. Внимавайте при приземяването.

Общи условия

Активация на акаунт