Домакини 31/ с мартеничка на ръка, ще се радваме на пролетта

• 34 710
  • 731
  •   1
Отговори
# 600
Наздраве Марче!!!!
Ако не си правила ориз с фиде - пробвай/направи си малка доза/ - на 1ч. ориз - 1ч. фиде - първо запържваш фидето, след това ориза, заради фидето водата става 3ч. сол, чер пипер, куркума, кимион. Басматито става разкошно и с шафран   bouquet

# 601
Марче той ме препрати тук  Joy hahaha

# 602
  • София
Наздраве Марче!!!!
Ако не си правила ориз с фиде - пробвай/направи си малка доза/ - на 1ч. ориз - 1ч. фиде - първо запържваш фидето, след това ориза, заради фидето водата става 3ч. сол, чер пипер, куркума, кимион. Басматито става разкошно и с шафран   bouquet
Като подправки имам всичко + шафран, но това фиде.....ама за супа ли фиде или нещо е по специално.. newsm78 И после се добавят например обработени зеленчуци, нали?? В масло ли да го направя или олио + масло, а може ли да добавя и бяло месо на пиле/пуйка...казвай подробно!!
Марче той ме препрати тук  Joy hahaha
............
ами видя ли, че и той е скромен и Убав... Joy

# 603
Марче фидето си е обикновенно за супа и ориз с фиде правиш така за гарнитура. Пакистанци и индийци не ядат хляб, а всичко с ориз и не го готвят като нас, а го правят ориз с подправки и е канапе за готвеното ядене. Примерно правиш си ориза със шафран единственна подправка, отделно си правиш запържени пилешки жулиени с гъби, кисели краставички, бяло вино и топено сирене и като сервираш - ориза е основата, а месото е върху него. Веднъж месечно ходим до един пакистански магазин - акъла ми се взема от толкова много ориз - те ядат само басмати, но има поне 10 вида и още толкова различно качество. За това и ти писах - направи малко и експериментирай - ще разбереш разликата с другия ориз и вече ще си знаеш за кое ястие какъв ориз да вземаш - няма да стане басмати да ти замести изцяло нашия ориз.

# 604
Тук тези които предлагат храна по телефона за дома са или пакистанци, или китайци/изключвам рибата с картофи/, та ядем от време на време тяхна храна и ни допада на вкус. Тити и Контеса също знаят и те може да дадат съвет за басмати. Аз това знам.

# 605
Калинка, при нас Басматито измести нашия си български бисерен ориз. Готвя всичко с него от сърми до пълнени чушки  ,а за мляко с ориз купувам къс бързо-увиращ ориз за пудинг, а когато готвя  риба е по често с див ориз или кафяв басмати. Но мм не харесва кафявия и само за нас с детето си правим .
В момента правя също басмати с гъби, зелен лук и червена чушка на тиган като гарнитура за сьомгата с лимон довечера. Ако ви покажа какъв пакет ми е взел мм ,ще се смеете; 4.5.кг Simple Smile)
Ние легнахме с детето да си четем и сме заспали- 2 часа.Не ми с беше случвало отдавна ,ама с тези гости сега 4 дни ще си отспивам .Вчера им обяснявам на другите гости, които два пъти ни канят на боулинг ,че сме пенсионери в сърцата и вечер само филм и ранно лягане ни съблазнява ,а  те с по 12 години по големи от нас и цъкат и клатят глава ,че това младите  Crazy сме били по стари .Подкрепям , на 45 сигурно ще съм станала полярна мечка в хибернация. Whistling

Лусси, прекрасна пъстра торта, а децата са така сияйни и щастливи. Браво на теб! Страхотни деца си отгледала   bouquet
Чакаме снимките от дружките на Миленка  Hug

# 606
Лус, да ти е живо и здраво момичето! Тя си е и хубава, и умна, и талантлива, та нека е здрава, другото сама ще го постигне!

# 607
Моя мъж реши 2 път да готви днес.Спести ми готвенето утре.Без това тея дни ми е досадно.
Девера изчисти с прахосмукачка.
Емо си прибра нещата.Утре само на лекар и вкъщи.
Смятам да не го пускам на градина утре.Ще го задържа до сряда да му мине съвсем.

# 608
Сега се появавям, ще ме извинявате, че зачезнах днес. Благодаря ви за съветите, от всички предложени лекарства имам само Смекта и пробиотици, които ще започне да пие още от утре. Оцетът тук не е като българския, макар че на вкус горе-долу го докарва. Слава богу, днес е по-добре, хапва вече, но вчера беше страшно - от глътка вода бягаше в тоалетната от разстройство. Днес има само спазми от време на време, надявам се да се разминем с лекарите.

Лусс - Честит рожден ден на Миленка! Да бъде жива и здрава и да покорява върховете пред себе си е лекота. Peace

Попрочетох ви, ама утре ще съм по в час и ще пиша повече.  Hug

# 609
  • София
Добро утро, момичета!

И днес ще изпусна фитнес, защото Петьо е хремав и го оставям в къщи, а ММ днес посреща партньора и в 10:00 трябва да е тръгнал... Каза ми до 10:00 да си вкъщи, ама и да го събудя в 8:30.. А и Петьо като се събуди, трябва да му изчистя носленцето.... А и ме мързи страшно, защото пиша гримирана и готова, бих могла да се върна дори до 8:30 Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Марче ,комбинацията шампанско-боб звучи върха! Joy Joy Joy

Рожден ден вкъщи трябваше да е кафе с торта+ пиенето, защото Миленка не беше гладна, ние обядвахме късно, та така... Приготвих само плато сиренца, плато месца, малки сандвичи с масло и хайвер, плодове, бонбони и торта... Като алкохол - шампанско, свекът пиеше уиски, свекървата - червено вино, Миленка - с мен шампанско... ММ - не пие... Така трябваше да бъде... Joy Joy Joy

Обаче, свекито дойде с един киш..., че нямало какво да ядат Mr. Green Mr. Green Mr. Green, ММ каза, че отдавна му се яде боб - отвори консерва и направи съвсем малко... Така, че той ядеше и свекър малко хапна бобец...

Шампанско пихме само аз и Миленка със сандвичи с хайверче, после аз преминах на ягоди със шампанско, после дойде ред на торта + шампанско...

Обичам шампанско ...ммммм, много , мога да го цуцкам по цял ден, ама напоследък много бързо ме хваща... Joy Joy Joy

Кафенце:

# 610
  • при късмета
Доро утро,

А, Луси, вече е сложила докато се натуткам.
Имам много важно излизане, стиснете ми по едни палци, после ще пиша, че и рано трябва да изляза.
Хубав ден на всички  Hug

# 611
  • София
Вчера започнах да гледам филм "Вий" на руски... Изгледах само 30-на минутки, днес ще го гледам... Това е първи филм на ужасите, който съм гледала, когато бях на 6... голям страх преживях тогава и не ми беше страх от "нечиста сила", а от жената... Сега са го правили на ново и много ми е интересно как са го направили
http://www.kinopoisk.ru/film/229069/

Марче той ме препрати тук  Joy hahaha

smile3532 smile3532 smile3532
Момичета, аз се чувствам така, когато съм на фитнес - обикалят ме млади момчета и момичета - слабички(защо ли тренират), хубави и аз съм като бяла и дебела врана помеж тях Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Още веднъж благодарско за страхотни пожелания..., сега виждам, че на снимките се виждат лекарстварюта на камина и дезодорант (че малкия хич не понася никакви миризми на храна и все пръскам... и долу една камара с играчките... Вчера не ги видях Laughing Laughing Laughing

# 612
  • София
Ма ко, имаш стиснати палци от мен! fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

Да се похвалиш после!!!

И благодаря за кафенцето Hug

# 613
Здравейте  Grinning

Сядам с кафето и започвам да чета. В събота и неделя рядко сядам на компютъра и затова в понеделник имам много да наваксвам, тъй като вие в почивните дни изписвате цялата тема  Simple Smile

Ние в събота ходихме до Банкя. Аз карах и на отиване и на връщане. Там се разходихме по пътеката на здравето, хапнахме скаричка и гледахме за къщичка. Събрахме няколко телефона и днес ММ ще звъни. Вчера не излизахме навън. Ходихме само до Кауфланд, за да си вземем продукти за пица, тъй като в неделя ни стана традиция Боби да ни приготвя пица за вечеря. Пак аз карах до магазина и на връщане. Чувствам се все по-сигурна с колата и ми носи все по-голямо удоволствие да си я карам  newsm01 В събота, на връщане от Банкя, минахме през автомивката за външно и вътрешно почистване и сега свети пред блока  Laughing

Луси, честит празник на Миленка с малко закъснение. Да ви е живо и здраво момичето, а пътят й да е застлан с щастливи моменти.

Ма ко,  fingerscrossed fingerscrossed  fingerscrossed

Аз ставам да приготвям закуска за малкия, защото вече е гладен. Ще му направя филийки на тостера и ще му сипя бозичка. А пък със следващото кафе ще намина пак.

# 614
  • София
Добро утро!
 Луси, радвам се, че празникът е минал чудесно, то друго не се и очаква! Hug
 Марче, аз наистина трудно се справям с готвенето на ориз. Сега ММ ако прочете това ще каже, че не съм добре с главата, много добре ми со получавало. Обаче аз искам да е още по-добре Laughing. Ориз в тендУрка на котлона готвя много добре, обаче във фурната не ми се получава и не ми се получава. Сериозно говоря/пиша. Преди години бях чела за една хитринка- да се слага малко лимонов сок при ориза, за да не слепва. Или оцет. Действа. Обаче пак на фурна не ми става добре- или стои един такъв разкашкан, или сух. Срам не срам- признах си. Flutter
 Поли, ние миналата седмица ходихме по Пътеката на здравето и стигнахме горе до... Градоман май се казва. Дано си намерите хубава къщичка. Hug
 Чета, че стискате палци на Ма ко, не разбрах за какво, но започвам да стискам и аз и после ще прочета. Laughing
 Креми, ако не те позная другия път като те видя....кой знае колко ще отслабнеш, браво! Hug
 Смърфи, радвам се, че ТМ е по-добре. Задължително давай пробиотиците.
 Калинка, мног хубаво това цвете, дето си ми показала, обаче при мен нещо нищо не вирее на балкона. Явно освен, че не мога да готвя ориз, не се справям и с цветарството. Mr. Green Балконът ми е южен, на 11 етаж, отпред няма нищо, директна гледка към Витоша от Люлин, кой като мен. Laughing Ама сериозно, пробвала съм с най-обикновенни петунии, като напече жегата един ден да не ги полея и направо съхнат. Е, айде не един ден, ми два-три дни. А ние лятото все се развяваме насам-натам и умират горките ми цветя.

На всички ви желая хубав ден, слънчев и усмихнат! Hug

Общи условия

Активация на акаунт