КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ

• 154 202
  • 1 483
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Аз също съм доволна от Художественото у-ще. Много артистична и бохемска среда. Например няма звънец. Учителите и децата са като равни. Някак ми прилича на университет, като отношение преподаватели - учители. Имат учебни практики от 9 клас по рисуване, които прекарват в провинцията в някой от възрожденските ни селища. На общообразователните предмети не се акцентира толкова, колкото на специалните, но това е нормално като се има в предвид типа училище. Ала може да учиш в кварталното школо и пак да не се набляга на предметите. Който е старателен успява навсякъде. Английски учат 3 учебни часа на седмица. Ще ви кача програмата за втория срок. Освен това учат по цял ден. Първият час започва в 7:30ч. Сряда и четвъртък свършват в 15:10ч.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 10:42 от INA BAMBINA

# 766
Мда, очертава се труден избор  Thinking . Благодаря, че споделяте, ще продължавам да следя темата.

# 767
  • София
Аз също съм доволна от Художественото у-ще. Много артистична и бохемска среда. Например няма звънец. Учителите и децата са като равни. Някак ми прилича на университет, като отношение преподаватели - учители. Имат учебни практики от 9 клас по рисуване, които прекарват в провинцията в някой от възрожденските ни селища. На общообразователните предмети не се акцентира толкова, колкото на специалните, но това е нормално като се има в предвид типа училище. Ала може да учиш в кварталното школо и пак да не се набляга на предметите. Който е старателен успява навсякъде. Английски учат 3 учебни часа на седмица. Ще ви кача програмата за втория срок. Освен това учат по цял ден. Първият час започва в 7:45ч. Сряда и четвъртък свършват в 15:10ч.

# 768
  • София
Аз също съм доволна от Художественото у-ще. Много артистична и бохемска среда. Например няма звънец. Учителите и децата са като равни. Някак ми прилича на университет, като отношение преподаватели - учители. Имат учебни практики от 9 клас по рисуване, които прекарват в провинцията в някой от възрожденските ни селища. На общообразователните предмети не се акцентира толкова, колкото на специалните, но това е нормално като се има в предвид типа училище. Ала може да учиш в кварталното школо и пак да не се набляга на предметите. Който е старателен успява навсякъде. Английски учат 3 учебни часа на седмица. Ще ви кача програмата за втория срок. Освен това учат по цял ден. Първият час започва в 7:45ч. Сряда и четвъртък свършват в 15:10ч.

# 769
  • София
Виждам, че споделяте мнения и затова реших и аз да се включа. В ПГИИ Николай Райнов, синът ми ходи с голямо удоволствие. Когато са ваканция се сърди, че не е на училище, което е показателно. Намери много приятели от всякакви класове. Учат по 13 часа седмично английски. Още от 8-ми клас имат керамика,графика и много живопис. Хубавото в това училище е, че учат всякакви художествени неща и скулптура и ще са запознати с всичко. Там също ще ги водят на практики. Разбира се нормалните предмети са слабо застъпени, но то това е така във всички художествени училища. Отношенията учител-учител са приятелски. Общо взето са като едно семейство. Учат от 9 сутрин до 3-4-5, в зависимост от часовете, но повечето остават да си пишат домашните там.
Имайте предвид, че в него се влиза с нормалния изпит по изобр. изк., който е към МОН. Този изпит не е натюрморт, а по тема, зададена от МОН. Миналата година избираха между 3 - едната беше рок музиканти след концерт. Поздрави на всички от старата група и извинявайте, че не успях да се включа на срещата, но късно видях съобщението  Hug

# 770
здравейте, девойки!
Ина времето се затопли и мисля е редно да се видим пак  Hug
хайде момичета 27.03, петък е и се надявам да е за повечко време?

# 771
  • София
Аз съм на линия. Стига и другите да са за. Макар до тогава да има много време. ☺

# 772
  • София
Аз имам един въпрос, как става попълването на документите? В училището гнездо по какъв начин подреждам желанията, при условие,че изпитите по рисуване няма да са минали. Това никак не ми е ясно ;-(.   Честит празник на всички дами   bouquet

# 773
  • Ланкър, планините Овнерог
Ние следващия месец ще има родителска, свързана с матурите и ще ни обясняват кое и как. И на мен това не ми е ясно и дали въобще се попълват желания за гимназиите, които не са към МОН.

# 774
  • София
Ние следващия месец ще има родителска, свързана с матурите и ще ни обясняват кое и как. И на мен това не ми е ясно и дали въобще се попълват желания за гимназиите, които не са към МОН.
Не, не се пишат онези училища, които са към министерството на културата - Художественото, Приложното и Полиграфията. В формуляра се изброяват само онези гимназии, в които искате детето ви да учи, ако  не го приемат в училищата по изкуства. И при това за едно желание се счита паралелка с един профил. Напр: 1 СОУ има паралелка с профил /т.е. специалност/ изобразително изкуство. Пишете го като едно желание на първо място примерно. После на второ пишете 1 СОУ с паралелка - испански език. Нарочно давам пример с едно и също училище за да стане ясно, че една паралелка с профил е едно желание. А що се отнася до това какво да пищете изобщо като желания в началото на първа стр. в тази тема съм изброила всички паралелки с профил "изкуства" в София. Вижте ги, ако искате.

Последна редакция: нд, 08 мар 2015, 18:21 от INA BAMBINA

# 775
  • София
Благодаря,Ина   bouquet  Мисля,че ми се изясни картинката Wink))

# 776
ДО ВСИЧКИ, ЧИИТО ДЕЦА УЧАТ В ПРИЛОЖНОТО, ХУДОЖЕСТВЕНОТО И ПОЛИГРАФИЯТА, децата ви ще могат да ползват 10% отстъпка в магазин Ариста на Шипка 6 / трябва да си носят ученическите карти/, моля само които има булстат на художествената да ми го прати на лични, за да може да се въведе в компютъра им.

# 777
Еха, Вели, това е добра новина! За съжаление аз няма да мога да се присъединя на 27.03, защото точно тогава имаме служебна среща. Ако промените датата ще съм на линия.

# 778
Мая, засега е активна само на приложното, защото не успях да намеря булстат на другите 2 училища.

# 779
  • Ланкър, планините Овнерог
За който се интересува, Св. Лука са изкарали инфо за тазгодишното кандидатстване - http://ngpisvetiluka.com/static.html

Общи условия

Активация на акаунт