Енгин Акюрек в „Kara Para Aşk”, нови и стари проекти – Тема 253

• 50 809
  • 723
  •   1
Отговори
# 300
Тек беше наясно, че едва ли ще успее. Той вече знаеше да плува, но трябва да си идиот, за да вярваш, че ще можеш да настигнеш с плуване кораба. И въпреки, че знаеше, че едва ли ще успее, избра да опита. Просто последва любовта си. Докрай. Защото оставането му на брега без Ейлюл за него щеше да е обезсмислено съществувание. Рискува, по-скоро воден от надежда за чудо, отколкото от вяра в собствените си сили. И загуби.
Но нямаше отчаяние, а надежда за чудо - човек с надежда в сърцето не може да се самоубие. Моят Тек е такъв. Аз така го виждам и разбирам! Не искам да променям вашите нагласи. Явно е, че всеки може да си тълкува финала както си иска. И Енгин ни го каза! Моят Тек е смел и оглупял от любов оптимист  Joy

# 301

Миранда, много е трудно да се разсъждава без превод, но някои неща са очевидни и
без думи. Според мен Текин е толкова искрено влюбен, толкова чиста душа има, че
 просто тръгна след любовта, а не да се самоубива. Той под въздействието на  емоциите,
не е бил  толкова пресметлив, че да прецени дали ще успее или не.Така мисля.

# 302
Ами аз още преди да видим филма споделих, че не съм съгласна с думите на Керем Дерен, че Текин не извършва нищо героично. По-голям героизъм от това да се бориш за любовта си докрай, мисля, че няма. Точно заради това, заради тази надежда и вяра харесвам и Мустафа Булут. Той също не се отказа. Докрай. Да отстояваш това, в което вярваш, дори с цената на живота си, е героично. Поне за мен.

Комет, Текин погледна към дома си, преди да влезе в морето. Той направи преценка на живота си преди... и след Ейлюл. И тогава взе своето решение: "Не се страхувам!"

# 303

Миранда, много е трудно да се разсъждава без превод, но някои неща са очевидни и
без думи. Според мен Текин е толкова искрено влюбен, толкова чиста душа има, че
 просто тръгна след любовта, а не да се самоубива. Той под въздействието на  емоциите,
не е бил  толкова пресметлив, че да прецени дали ще успее или не.

Абсолютно съм съгласна!!!

# 304
Скрит текст:
Тануш,  Hug не мисля, че си подвела когото и да било. Ние вече знаехме, че Текин умира накрая. Даже туркини ни казаха, че е инцидент, но и самоубийство. И точно така се оказа... Тек знаеше, че едва ли ще се справи, но избра да опита. Реши, че не си струва да живее, страхувайки се, без неговата Ейлюл. А Ейлюл има огромна вина - тя му даде своите криле... уж... тя го подтикна да излезе от своя свят, да опита да полети... И в същото време го изостави. Без да се интересува какво му причинява...
Маричке, според теб да се удавиш (мислейки, че можеш да плуваш) и самоубийството, едно и също нещо ли са? Очевидно е, че Тек не се самоуби! Моля Ви!
[/quote]

А какво направи, Миранда? Той не тръгна към закотвена яхта, той заплува към своята любов, която го заряза и отплава. Нима това не е самоубийство? С каквито и красиви думи да облечем случилото се, голата истина е тази. „Чудото” затова е наречено Тек /единствен, неповторим/, защото малцина са хората, готови на саможертва  в името на любовта. А Тек /Керем Дерен/ ни показа, че такава любов съществува…Да, прекрасен финал…
ПП. И, моля те, само не го изкарвай "оглупял" , няма такова нещо...Той повтаря: "Не ме е страх, не ме е страх..." От какво, Миранда? Моят отговор е: от Смъртта...А твоят?

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 22:33 от loveofmine

# 305
Ами аз още преди да видим филма споделих, че не съм съгласна с думите на Керем Дерен, че Текин не извършва нищо героично. По-голям героизъм от това да се бориш за любовта си докрай, мисля, че няма. Точно заради това, заради тази надежда и вяра харесвам и Мустафа Булут. Той също не се отказа. Докрай. Да отстояваш това, в което вярваш, дори с цената на живота си, е героично. Поне за мен.

Комет, Текин погледна към дома си, преди да влезе в морето. Той направи преценка на живота си преди... и след Ейлюл. И тогава взе своето решение: "Не се страхувам!"

Така е Марица, той направи своя избор и избра любовта, защото надеждата умира последна.
И аз споделям мнението ти , че е геройство да умреш за любовта, а не слабост. Но много малко
хора са способни на това. Не говоря за хората с проблеми.

# 306
Скрит текст:
Тануш,  Hug не мисля, че си подвела когото и да било. Ние вече знаехме, че Текин умира накрая. Даже туркини ни казаха, че е инцидент, но и самоубийство. И точно така се оказа... Тек знаеше, че едва ли ще се справи, но избра да опита. Реши, че не си струва да живее, страхувайки се, без неговата Ейлюл. А Ейлюл има огромна вина - тя му даде своите криле... уж... тя го подтикна да излезе от своя свят, да опита да полети... И в същото време го изостави. Без да се интересува какво му причинява...
Маричке, според теб да се удавиш (мислейки, че можеш да плуваш) и самоубийството, едно и също нещо ли са? Очевидно е, че Тек не се самоуби! Моля Ви!
А какво направи, Миранда? Той не тръгна към закотвена яхта, той заплува към своята любов, която го заряза и отплава. Нима това не е самоубийство? С каквито и красиви думи да облечем случилото се, голата истина е тази. „Чудото” затова е наречено Тек /единствен, неповторим/, защото малцина са хората, готови на саможертва  в името на любовта. А Тек /Керем Дерен/ ни показа, че такава любов съществува…Да, прекрасен финал…
[/quote]

Любов, за теб може и да съществува, но за мен е пълна глупост да умреш съзнателно за един човек, който не е успял да те оцени истински. Друг финал за мен би бил прекрасен, но това е друга тема!

# 307

Изобщо не е гледал към дома си! Домът му е високо на баира. Само ни показаха, че не може да чуе вече Ейлюл!
На където и да е гледал, не искам да спорим!
За мен е оглупял от любов! Нека всеки да прецени финалът за себе си! Изморих се!

# 308
  • Бургас
Благодаря на хората ,които направиха възможно да гледам филма  bouquet
Когато се облече с думи всичко ,което героите направиха ,тогава може да се търсят аргументи за действията им .
За себе  засега си съм решила ,че Текин тръгна след любовта си .Не искаше да умира,просто последва чудото ,което му се случи с Ейлюл .Нали мотото е ,че живота е пълен с пропуснати чудеса.Той не искаше да пропусне шанса си да последва любовта ,неговото чудо.

# 309
Mдам, прочетох  резюме  и не мога да не споделя задоволството си, че от едни объркани трейлъри сглобих филма. В спойлер, припомням стари постове, които бяха протестирани, иронизирани, докладвани, но се оказаха верни и точни. Филмът не може да го разберете без превод. Заради екстравагантния режисьорски подход. И сега, размислите ви са  в абсолютно погрешна посока.
Скрит текст:
Вкарват Текин в образа на туземец. Във филма го срещат с младо, съвременно момиче . И го влюбват за пръв път. Не знам какво е провокирало интереса на момичето, явно тръпката по дивото, първичното, начин за бягство от цивилизацията. Самотник- островитянин може да бъде моряк, рибар, козар, овчар. Но, това са все дейности, в които човек натрупва опит, тренинг за действие в критични ситуации. Докато героят на ЕА си боядисва човечета, заобиколен от животни, кучета, котки, все верни приятели на човека. Абсолютно нецивилизован, неконтактен, елементарен, примитивен. Защо? За да мотивират по-късно първосигналните му реакции в критична ситуация. Затова смятам, че той ще убие, ако някой застраши любимата жена или ще умре за нея.
Изключвам хепиенд.
Жената е водеща в интригата. Женският образ е централен.
Май, Текин ще го играе дух. Не се сещам за друга по-нестандартна любовна история, каквито са заявките на режисьора.
Танцът в МСП е гротеска. Момичето наистина се забавлява с Текин.
Инцидентът в басейна провокира подсъзнанието, изкарва спомените. Текин не е реален при повторните срещи.
Плашещото е, че преди това той я вижда като своя годеница.
Ключовият момент е секса. Без да го обича, от съжаление, грешката   на Ейлюл. Щастлив за една нощ,  неподозирани до момента удоволствия. И това го променя, става маниакален, обсебващ, плашещ. Ейлюл вика приятелите си на помощ.
Големият въпрос за мен е, защо К.Д. убива своя герой и не му дава втори шанс. Поредният филм, в който героят на ЕА е чист като сълза, невинен като дете, но не е мъж. И симпатиите на режисьора са на страната на Ейлюл. Според резюмето.

# 310

Момичета,

Според мен няма смисъл да тълкуваме филм без превод. Уверявам ви, след гледане

със субтитри, нищо чудно да мислим по различно. Да се ограничим с това, че филма е

страхотен, а актьорите перфектни.

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 23:20 от komet

# 311
Аз се съмнявам превода да промени кой знае колко усещанията ми за същността на филма. Simple Smile Естествено, предпочитам да разбера какво точно си казват... но тъй или инак, играта на Енгин и Фара е толкова прекрасна, че всичко е ясно и без думите... И Керем Дерен е прав в избора си на мото за филма: "Животът е пълен с пропуснати чудеса"... Ако Ейлюл не беше прочела за смъртта на Тек, така и нямаше да приеме, че е изоставила своето чудо... Щеше да продължи да си хвърка, отхвърлила веригите на любовта... Може би никога нямаше да разбере как я е променил Текин... Текин, обаче, разбра... Точно затова не остана на брега, а заяви: "Не се страхувам!" Ейлюл се изплаши, той - не.

- Любов ли е?
- Щом питаш, значи не е.

В този въпрос и в този отговор са двамата, в тази сцена е разковничето на тази емоционална история... Тук се предопределя и бъдещето на тази любов.
"Аз наистина не знам как може да се повтори същото чудо." Няма начин да се повтори. И това Ейлюл научава по трудния начин. С това ще трябва да живее до края на живота си.

# 312

Е, филма е изгледан от почти всички / аз утре ще си кажа мнението /.

Но аз ви споделих, че моето виждане и подход са съвсем други.

Аз разглеждам категориите чувства, които изпитват главните герои.

Абстрахирам се от "физическото" им присъствие.

Гледам над тях  или по-правилно  е да кажа гледам вътре в тях.

Така поднесен финала  лично за мен е логичен и го разбирам.

Текин среща своето чудо в лицето на Ейлюл и просто му се отдава ...следва момента, без да прави  някакви предположения  от сорта - ама аз мога ли да плувам или не мога, ще я стигна ли или ще се удавя.  Той просто следва  своята мечта и любов.

И смисъла  е в това - човек да има мечти, колкото и  абстрактни да са и  най-важното да има смелостта да ги последва.

Каквото и да му струва това.

Филмът си е доста философски  - и отразява погледа на Керем Дерен върху живота  - точно от тази страна.

Последна редакция: пт, 21 фев 2014, 23:04 от Марта_49

# 313
Философия и поезия в едно... До сега четох в РФ. Шашнати са, както всички, видели филма. И там "гледат различни филми". Simple Smile) Всичко зависи от очите, които гледат. Simple Smile) За себе си отчитам, че това е филм, който ще гледам нееднократно. Ще се постарая да си го набавя с възможно най-добро качество... и, надявам се, скоро ще имаме и превод... Но и до изпълнението на тези условия, ще гледам много пъти тази приказка за любовта.

# 314
Здравейте дами!
До сега не съм писала в нито една от темите на под форума.Няма и да го направя повече.Чета темата от началото на 2012 г.Свидетел съм на всичките и катаклизми.
Обръщам се най-вече към част от дамите,които не спират да сипят кал по партньорката на ЕА от КПА.Ако вие като майки имате две деца,едното от които е по-малко талантливо, няма ли да ги обичате еднакво?Вместо да пожелаете с цялото си сърце успех на двамата и на серияла,вие предизвиквате с изказванията си негативно отношение към любимеца ни,а уж сте обсебени от таланта и харизмата му.Ще ви повярвам само ако чистосърдечно се насочите към подкрепата им и подкрепа на серияла.Защо не си зададете въпроса,че ЕА може пък много да харесва партньорката си и да проявите уважение.И без това им е достатъчно трудно при тази конкуренция.Не се дръжте самодоволно и надменно.Ако серияла спре след 5 серии, какво ще гледате после.
Призовавам ви, ако толкова много харесвате ЕА да загърбите личното си его и вместо да се правите на моралистки и разбирателки да пожелаете успех на двамата, както и на серияла.Вземете пример от любимеца ни.Само след това ще повярвам на патоса с който пишете.Вземете пример от турските им фенове.Те как могат да консолидират енергията си в подкрепа на двамата и серияла.
Няма как всички да отговарят на високите ви критерии.Обективна критика не означава тотално оплюване.Много ми е болно,че заради писанията на някои от вас ЕА изгуби доста бълг. фенове.Повярвайте на човек, прочел всичко в темата безпристрастно.Отстрани погледнато е различно.Силно се надявам въпросните дами да загърбят личните си страсти.Жалко, че се полагат толкова усилия за поддържане интереса към темата, а накрая остава горчив вкус.Нищо не ви пречи дами да опитате. Бъдете великодушни.Ще видите какъв хубав сериял ще се получи.
За сведение аз съм голям,ама много голям почитател само на ЕА.
Извинявам се на тези,на които тонът ми се е сторил груб. Нищо лично.
Хубава вечер.

Общи условия

Активация на акаунт