Проточен бойлер или с водосъдържател?

• 9 468
  • 47
  •   1
Отговори
# 30
  • малко градче
От 2г. съм с проточен бойлер-  топла вода на воля и по всяко време. Особено както вие сте 8 човека това е идеалният вариант за мен.  Наистина и моята сметка за ток падна, а водата си е същата. Нашият бойлер е 24 или 27 квт.( не съм сигурна) купен от практикер. Наистина мъжът ми тегли нов кабел директно от таблото( с трифазен ток сме).  Има две степени и дори през най-студената зима никога не го включваме на 2-ра степен. Дори си мисля, че е прекалено мощен.  И по въпроса за струята- за да  се включи топлата вода се изисква по- голяма струя. Някога мърморя, че като мия чиниите водата така плющи и ме дразни, а не ми трябва силна струя.
  С две ръце подкрепям проточния бойлер.

# 31
Аз съм много доволна от варианта, който ние ползваме вече 8г - газов бойлер, проточен, за къпане и малък 20л бойлер (преди, в стария апартамент, даже бяхме с 10л) включен постоянно за миене на ръце, съдове, продукти и прочие.
Системата ни е направена така, че можем да си ползваме който бойлер искаме. Газовият си е голямо предимство при къпане, особено като се прибираме от някое пътуване, топлата вода ти е винаги налице и можем де се изкъпем всички без да се налага да чакаме. Неудобството - горе-долу 1 път месечно (през лятото по-рядко) трябва някой да отиде да напълни бутилката, около 25л мисля, че беше.

# 32
Много ви благодаря за мненията.  bouquet  Решихме в банята за гости да е с водосъдържател - 150 литра, а в другите 7 /към стаите/  и кухнята да са проточни. Simple Smile

# 33
Много ви благодаря за мненията.  bouquet  Решихме в банята за гости да е с водосъдържател - 150 литра, а в другите 7 /към стаите/  и кухнята да са проточни. Simple Smile

Не разбрах - осем бойлера ли ще купувате?

# 34

Не, девет. За всяка баня към спалните, за банята за гости и един малък за кухнята.

# 35

Не, девет. За всяка баня към спалните, за банята за гости и един малък за кухнята.
Малеее, ужас! Но честита къща, дано си я позвате със здраве!

# 36
  • София

Викнете си техник да види дали ще ви издържи инсталацията.Ако всичките бойлери ги
включите едновременно и други електроуреди може да не ви издържи инсталацията.

# 37
Толкова ли са далеч баните една от друга..няма ли да може един бойлер да захрани няколко бани (при нас един захранва баня и кухня)..

# 38
И аз не разбирам защо са нужни толкова бойлери. Нали не говорим за "Юнга"?

# 39
Мили съфорумци - моля тези, които са ползвали проточен бойлер за къпани и са доволни - посочете марката и магазина от където сте ги купили. За Стибел елтрон имам впечатления - малко са скъпи - от 600 лв нагоре и най-добрите са на 3 фазен ток.
За българските нямам преки впечатления, но на Теси - не бих се доверила.
За водосъдържащите бойлери, имам страх. Преди около 25 години видях какви изгаряния беше нанесъл гръмнал бойлер върху едно дете - наша национална гордост от художествената гимнастика - възпитаничка на Нешка Робева. Никога няма да забравя гледката ... Naughty
Благодаря! Simple Smile

# 40
Нашия е купуван преди повече от 10 години от малък магазин. Марката е Сименс - това мисля че е модела, ползва трифазен ток.

# 41
Ние сме със Стибел. Едно предложение, ако имате възможност за трифазен ток, мисля, че ще останете по-доволни от тези бойлери, защото са по-мощни. Но според мен не е необходимо да купувате за всяка баня бойлер. По-мощните могат да поемат спокойно повече от една баня. Защо не се обърнете към консултантите в магазин, предлагащ такива бойлери.

# 42
Благодаря за за отзивите и мненията и на карамелена (особено за препратката) и на  Black Lady!:)
Проблемът ми е с тока, че е двуфазен. В мазето имам трифазен, но за да се изведе до банята трябва да се разбива плоча ...

# 43
  • по морето
Мили съфорумци - моля тези, които са ползвали проточен бойлер за къпани и са доволни - посочете марката и магазина от където сте ги купили. За Стибел елтрон имам впечатления - малко са скъпи - от 600 лв нагоре и най-добрите са на 3 фазен ток.
За българските нямам преки впечатления, но на Теси - не бих се доверила.
За водосъдържащите бойлери, имам страх. Преди около 25 години видях какви изгаряния беше нанесъл гръмнал бойлер върху едно дете - наша национална гордост от художествената гимнастика - възпитаничка на Нешка Робева. Никога няма да забравя гледката ... Naughty
Благодаря! Simple Smile
Аз съм ползвал 3 години проточен, трифазен, това е най-доброто за проточен, не е като малките на 220в, не давам линк защото беше през 1990г и се съмнявам че ще намерите същия  Laughing . Съвет -  нагревятеля като се отложи повечко варовик заминава, а риска от токов удар е като при всеки друг ел. уред, това същото е и за бойлер със водосъдържател, мерките за безопастност трябва да се спазват.

# 44
Какво означават тези мерки за безопасност? Някаква профилактика ли се прави....не съм запозната, а ме интересува, защото имам и аз бойлер.

Общи условия

Активация на акаунт