На добър час в ПЪРВИ клас! - 7

• 44 933
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Много ви благодаря за страхотните идеи Hug Мисля, че каквото и да му взема ще се израдва. Въпросът е колко дълго ще продължи интереса....  Ние имаме пирограф от Лидл. Много беше щастлив, позанимава се месец и му мина желанието Simple Smile
Лекси, нашите правиха на друг разказ. Май ще е еднократно тази година.
През лятото от време на време ще го карам да прави преразкази и съчинения. Той постоянно пише нещо, но малко се изнервя като е по зададена тема. Но в училище няма как да се мине без това...
На английски ще ходи два пъти седмично. Останалото време ще му е свободно. Неплатеният ми отпуск приключва след месец и половина, та ще си се гледат с бабите. Те много го щадят от учене и  не вярвам да го занимават с каквото и да е учебно Laughing

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 08:26 от valerie

# 691
  • софия
Моля предложете хубав читателски дневник за подарък за края на годината. Гледах има сума ти различни. Всъщност, има ли смисъл от такъв?

Вече имаме организация за получаването на свидетелствата. Ще им ги дават на 22ри във възстановената стая на първото школо в НИМ. Ще ходят и във Враня. Ние родителите не сме поканени, май Confused, но ще се организираме да подарим нещо на децата и да ги водим да бесуват след това. Запазила съм си и чудесните предложения на Ани
Скрит текст:

# 692
  • София
Ние вчера имахме родителска среща. До тук бяхме с добрите впечатления  Confused.
Двете госпожи не успяха да сформират екип, натрупа се напрежение, почнаха драми и интриги, както и намесване на децата. След края на годината ще разделят госпожите  Sad. Харесвах работата и на двете. Класът вървеше страхотно - чудесни деца, разбрани родители.
Госпожата, която остава е нацупена от едно известно време и не може да се общува с нея  ooooh!, защото реши, че имам нещо против нея, въпреки, че многократно и обясних, че харесвам работата и на двете и искам да изясним какво се случва на родителската среща, за да са в час и родителите. На всичкото отгоре вчера изтърси на родителската, че ми била обидена, защото съм и викала  Shocked, което си беше лъжа. Сега съм в чуденка как ще я караме още три години така, ако един човешки разговор не може да проведем. Дори ми минават мисли за смяна на класа или на училището  Rolling Eyes.

# 693
Това е неприятно, Зазу1. Тази учителка, която остава, вероятно ви е водила основните часове, а заминава другата, от занималнята. Освен ако не сте на истинско целодневно обучение.
Драмите между двете учителки ли бяха?

# 694
  • София
Judy, точно така става - остава основната учителка. Следобедната - от занималнята - ще я изместят на друг клас. Драмите бяха между двете и то по-скоро сутрешната не се сработи с тази от занималнята, но напрежението се прехвърли към децата и към родителите в един момент  Confused.

# 695
  • у дома
Моля предложете хубав читателски дневник за подарък за края на годината. Гледах има сума ти различни. Всъщност, има ли смисъл от такъв?

От готов не виждам смисъл-пълни са с разни допълнителни измишльотини,които децата няма как да знаят...
Нашата госпожа държи да си направят сами от тетрадка читателски дневник-всъщност започнаха го в училище,но моето беше болно тогава и го започна у дома-иска да се запише заглавието на книгата,автора,кои са героите,какво му е харесала или не харесало и да се нарисува нещо или принтира и залепи картинка....На лични ще ти пратя примерни странички  Hug

zazu1 ,много неприятна ситуация-аз лично не бих издържала някой да ми пили нервите три години,пък било то и моите,а не на детето,ако пък има и отношение към детето,абсурд да го оставя...Ти си познаваш детето и ще прецениш кое е най-доброто за него.

# 696
  • софия

От готов не виждам смисъл-пълни са с разни допълнителни измишльотини,които децата няма как да знаят...
Нашата госпожа държи да си направят сами от тетрадка читателски дневник-всъщност започнаха го в училище,но моето беше болно тогава и го започна у дома-иска да се запише заглавието на книгата,автора,кои са героите,какво му е харесала или не харесало и да се нарисува нещо или принтира и залепи картинка....На лични ще ти пратя примерни странички  Hug

Вашият съм го виждала. Страхотен е. Пуснах търсачка преди да питам и видях. Пусни пак тук.

На фона на това, което правят твоите момчета ме е много срам да показвам как моят зверун пише дори само домашните си. Не е ясно "е" ли е, "с" ли е и т.н.

Току-що написах най-безумната бележка до госпожата от занималнята. На компютър, разбира се. Вече дори и 1 изречение гледам да си спестя да пиша на ръка. Че може да си купува сладолед от лафката  Crazy

zazu1, много неприятно. Не съм си давала сметка до момента колко е важно 2 госпожи добре да се разбират. Лошото е, че тези им неразбирателства рефлектират върху децата.

# 697
zvanche , ти хубав като естетски хубав /корица, оформление и пр./  ли го разбираш или с интересно съдържание? То децата си го правят любопитен иначе.
Ние на нашите решихме да не подаряваме учебни неща, че може и да не се зарадват така да посрещнат ваканцията Grinning

# 698
  • софия
zvanche , ти хубав като естетски хубав /корица, оформление и пр./  ли го разбираш или с интересно съдържание? То децата си го правят любопитен иначе.
Ние на нашите решихме да не подаряваме учебни неща, че може и да не се зарадват така да посрещнат ваканцията Grinning

Естетски хубав и подреден. Аз съм по красотите и подредеността  Blush. Доколкото придобивам впечатление в дневника се пише: заглавие, герои, какво ми харесва, какво не ми харесва. Детето рисува и по историята.
Това може да се пише от детето, но ако е направено в книжка, защо не?

Уффф, то ние ще подарим не, за да се радват, а да имат спомен. Нали ще ги водим да бесуват. Това ще им е радостта от започване на ваканцията.

# 699
Здравейте!
Искам да попитам откъде правите диктовки на децата си? Видях на първа страница с линк с думи за диктовка, но на моето дете не му е интересно. Търся кратки смислени текстове, подходящи за първи клас.
Има ли из нета тестове по българси език? По математика сме затрупани, но по Българси изреши от всички състезания (стандартните), които намерих и сборник с тестове купих, но е към края си.
Ани, може ли да кажеш откъде в нета сте решавали?

Всички тестове от състезания!
А сега започнах да му диктувам от книжката , която Цвети препоръча. Много хубави диктовки има.
Ани пази ми книжката,ще я търся от теб  Hug после ще ти я дам за малкия...  bouquet

# 700
# 701
И ние имаме този. Но предположих, че на zvanche няма да й хареса. Повечето, които съм виждала са все такива тънки като тетрадки и шарени .

# 702
  • софия
И ние имаме този. Но предположих, че на zvanche няма да й хареса. Повечето, които съм виждала са все такива тънки като тетрадки и шарени .
Защо? Лошото е, че няма странички да разгледам. Ще мина през някоя книжарница да погледна. Благодаря ви, момичета  Hug

# 703
Аз описвах някъде по-напред в темата какво съдържа. Сега не ми се рови да го търся из бумагите, че го заряза и почна нов като видя този на детето на svetlaem. Не че и него много го попълва, но почва с ентусиазъм.
п.п намерих  Simple Smile заглавие на книгата, автор, издателство. Детето трябва да опише най-вълнуващият момент , главните герои, любимият му герой и защо го харесва. Кои са отрицателните персонажи и защо не ги одобрява. Кое изречение ще запомни, какви нови думи е научило и да нарисува или залепи нещо, което да му напомня за героите в книгата

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 22:07 от valerie

# 704
благодаря! ще разгледам.

В Скай сити има едно магазинче за художествени материали. Има какво ли не, предполагам ще има и инструменти за дърворезба. Моята също тези дни се разхожда с едно швейцарско ножче (детско, обезопасено), явно на тази възраст ги влече Simple Smile
arino, напиши в гугъл мат. състезания за 1 клас, кенгуру, великденско математическо състезание и т.н. и ще ти излязат. Но защо толкова бързаш? Тези състезания са трудни и за първокласници, предполага се, че са за деца с интерес към математиката.
не, не бързам, само съм любопитна. като глеам окато си прочете дъщеря ми условието, ще й свърши времето за задачата... Simple SmileSimple SmileSimple Smile знам, че е рано, просто съм любопитна да ги видя.

магазинчето го има в и младост 4 и в други градове: hobbyart mosaic.

Общи условия

Активация на акаунт