Домакини 32/ с мартеничка на ръка, ще се радваме на пролетта

• 42 574
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Ооо, и племенникът ни е Теодор, пък.  Laughing

Зачела съм една книга на лаптопа, за сефте ми е и както невярвах, ей на - чета я. Нали е нов за мен жанр, рекох да го побвам. Та ми назрява (и без това от известно време го обмислям..., не че ми харесва, ама взе да се налага) покупката на ел. четец, ама да видим кога, хич не е преоритетен разход, пфуу...  Ей на, олакаха сЪ.  Wink
Чудя се какво да сготвя днес?!  Thinking

# 526
Морена при положение, че имаш лаптоп на който можеш да си увеличаваш шрифта - защо ти е четец? Имам много книги от различни жанрове- ако търсиш някоя - кажи.

# 527
  • Sofia
Клинка, предимно за пътуванията ни ми се прищя това чудо. Аз чета например в транспорта - като водя и взимам Гушкан на у-ще и не си представям да мъкна лаптопа и да го извадя в междуградския автобус.  Като тръгнем за Сандански например - нося една торба с мои книги и една за Гушкан...  ooooh!  Та освен, че е тежко и възможно само, ако сме с кола,  обичам книгите, пазим ги и това разнасяне не ме кефи. Та така...
Ти имаш предвид електронни книги, нали?! Благодаря за предложението! Hug
Чиклит пробвам сега и май ми харесва. Иначе до сега карах на Любовни романи.  

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 14:42 от Morena

# 528
  • при късмета
Привет,
излязох рано и сега се прибрах. Мокра съм, студено ми е и съм гладна, като вълк.
Вио, още снощи посах, ама що е изчезнало  newsm78 Благодаря за предложението, но ми трябва да се видя с някой.
Марче, утре като взема решението и го прочета сигурно ще ти пиша.
Трябва ми консултация в насока дали не сме пропуснали нещо, това е основното. Даже адвокатката си казва, че всички мислят праволинейно и не допускат, че някой друг може да измисли друго. Тя приема чужди идеи, поне за обсъждане. Та затова ми трябва.
Хортензия, радвам се, че децата са добре
Славче, дано я подмине Криста. И Ванко по-бързо да се оправя
Плами, в същата дупка съм и съм преди вас  Mr. Green
Калинка, минзухарите са много хубави.
На всички останали гушки  Hug аз отивам да хапна нещо, че ще припадна

# 529
Електронни книги и аз имам много, ама предимно фентъзи  Crazy Ако има фенове, казвайте, ще пращам.
Моренка, за пътуване четецът е незаменим. Обаче...усещането не е същото, друго си е наплюнчиш пръст и да прелистиш страницата, нали ме разбираш  Party
Ма ко, приятно хапване  Hug
Аз отивам с децата в една дружка. Дъжд - не дъжд, не се издържа вече! После мисля да посетим Лидл - има италианска седмица и видях маскарпоне за 6 лв., та ще си вземем, а може и нещо друго да си харесаме... Та така, ще се завърна довечера по някое време.
А, Лейдибърд, оставям скайпа да си се точи, ще стане нашата работа, ама не се знае кога  Laughing

# 530
  • Sofia
Моренка, за пътуване четецът е незаменим. Обаче...усещането не е същото, друго си е наплюнчиш пръст и да прелистиш страницата, нали ме разбираш  Party
И още как, Вио!  Hug
Нали, затова казвам, че обичам книгите и, че не харесвам четец, но се налага.  Simple Smile

# 531
  • гр.Варна
Ма ко на коя дата си?Помня ,че и ти си рогат добитък.  bouquet

# 532
  • при късмета

21ви, първа пролет. Пък съм една пролетна на моменти, да не ти казвам. Като буреносен облак  Mr. Green

Ох, освестих се, не ми беше падало кръвното от неядене много време

# 533
Добро утро, момичета! Днес станах супер рано, ей така без причина. Имам още две серии от трети сезон да изгледам, защото в неделя сезонът продължава отново след зимната почивка. После смятам малко с картичите да се занимавам, че два месеца нищо почти не съм пипала.

Ние имаме Киндъл (електронен четец) от 4-5 години, донесоха ни го от щатите, където току-що беше пуснат в продажба. В началото беше много трудно с намирането на ел.книги, но вече не е така. На него може да се съхраняват 5000 книги, батерията му издържа с месеци и най-важното е, че не натоварва очите при четене, като лаптоп/таблет. Технологията на матрицата му е такава - все едно четеш истинска книга, при по-тъмно си имам лампичка на калъфката, не свети самият екран. Сега ще си купуваме втори, че този не може да го разделим. Не сме спрели да купуваме и книги, просто сме ги намалили драстично. Особено пък тук, където не може да си купиш бг книга.Носим си при всяко пътуване, ама няма как да вземем повече от 2-3 книги. В началото е странно усещането да четеш книга по този начин, но после се свиква.  Peace Също имам приложение за телефона и таблета за Киндъл, от тях също имам достъп до книгите, които съм купила от Амазон.ком, но не към безплатните, свалени от нашите сайтове. ММ много често си сваля/купува книги на немски език, а аз на испански от време на време. Все още ми е трудно да чета по-задълбочена литература на този език.

Днес няма да излизам, имам зелен боб в хладилника, смятам него да готвя.

# 534
  • гр.Варна

21ви, първа пролет. Пък съм една пролетна на моменти, да не ти казвам. Като буреносен облак  Mr. Green

Ох, освестих се, не ми беше падало кръвното от неядене много време

И аз ,и аз.Помниш ли песента на Тони Димитрова - За тебе хората говорят ,че си тъмен летен облак и т.н. Е това според мъжът ми било моят личен химн , а те горките стоят изпънато в поза мирно пред мен. Joy

# 535
  • София
аз отивам да хапна нещо, че ще припадна

Аз трябва да спра да хапвам, че ще припадна... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Аз по-нашенски го карам... при мен пролет започна на 1 март... Вече спряхме да спорим с ММ по тази тема... Peace

Момичета, отивам на доХтУр, да видим колко ще вися на опашката и какви вируси ще прихвана на излизане...

# 536
  • София
Така и не разбрах за срещата...

Валенцето не може
Ма ко не може

Остават Марчето и Креми... или има още някой?

Давайте тогава да се определим... От както завеждам Петьо на училище - съм свободна от 9:00 го 11:15... После взимам детето в 12:10 - малко разходка до 13:00 и готова съм за среща от 14:00 до 16:00 (може и повече, но ще стане много народ много нещо + задръстванията)...

Ако не искате тук, може на лични да се уговорим...

# 537
  • при късмета
Луси, аз казах, че следобедите мога. Утре от 12 до към 13ч. предполагам, че ще съм на орлов мост и после мога да дойда. (не съм се уговорила още, но ако ходя това са часовете.)

Взех и шефа от градина и тъкмо си викам край с излизането, трябва да ходя на събрание по-късно  ooooh!

# 538
Накрая приключих и с чистенето – то добре да готвиш, но после кухнята като бойно поле  #2gunfire.
Сега пия едно кафенце и хуквам да прибирам малкия от ръгби.
Морена аз не мога да чета в превозно средство/боли ме зверски глава/, за това и не съобразих. Да електронни – като тръгвахме насам събирах кой каквито има, а и много изтеглих от мрежата – направо цели библиотеки – много бг автори, детски книги, исторически, романи – изобщо дет се вика от всичко.
Вио накрая се източи  hahaha Благодаря   bouquet
Ма ко пратих много картички за Баба Марта, но само майка каза, че е получила – така че ще пращам до дупка – добре спомена празника!
Лус какво каза доктора?
Направих бисквитките - станаха страхотни - препоръчвам ги!
http://kulinarenelixir.blogspot.co.uk/2012/08/blog-post_28.html
http://piknik13.wordpress.com/2011/01/30/%D1%84%D1%80%D0%B5%D0%B … 0%BD%D0%BA%D0%B8/

# 539
Аз пак за готвене:-). Имаше едно време едни масленки-гъбки, някой да им знае рецептата?
Ма ко, на входа ли събрание?
Лус, кажи резултатите!

Общи условия

Активация на акаунт