Тест за овулация - въпроси /тема 2 /

• 130 232
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
Дано да си права, че и аз вече започвам да се шашкам, че няма да има О. Преди 4-5 месеца на прегледа всичко беше ОК, ама знам ли сега ...  Simple Smile

# 16
  • София
Elf4etoto, аз си взимам също йбейски, но от Продавалник - има една жена, която ги продава, много коректна. Ако си поръчаш сама ще е още по-евтино, но мен лично не ме бива в тези работи, а и се надявам скоро да не ми трябват повече такива тестове.

# 17
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!
Бъдете живи и здрави, бели и червени,
а сърцата ви винаги да преливат
от щастие и любов!

# 18
Честита баба Марта да сте живи и здрави!
Аз сама си  пазарувам от ебей и съм доволна за момента. От там излиза много по- евтино от колкото да купуваш от аптеката. Надявам се скоро да мога да си хвана овулация.

# 19
Здравейте ! Да попитам по колко дни ви се задържат двете наситени ивици на теста? Аз днес на 15 ден от цикъла получих доста наситени ивици, та се чудя дали днес е пикът или и утре ще бъде така  newsm78. Вие веднага след появата на наситени ивици ли правите секс или изчаквате един ден?

# 20
  • София
Здравейте ! Да попитам по колко дни ви се задържат двете наситени ивици на теста? Аз днес на 15 ден от цикъла получих доста наситени ивици, та се чудя дали днес е пикът или и утре ще бъде така  newsm78. Вие веднага след появата на наситени ивици ли правите секс или изчаквате един ден?
"Доста наситени" е малко разтегливо понятие. Трябва втората линия да е същата като наситеност или по-наситена от първата линия.
По принцип ми се задържа един ден, понякога-два поредни дни имам +тестове.
Стремя се да правя секс веднага и на следващия ден, след това да почиваме един ден и на четвъртия отново да правим.

# 21
Не се изразих правилно с това " доста наситена" . Направо си е като контролната, но не е по-тъмна от нея Simple Smile.  Утре продължавам.....! Ние сме започнали през ден да правим опити, (някъде четох че не било хубаво всеки ден), но си мисля дали да не започнем по-често тия дни Simple Smile. Дано да имаме късмет този месец Simple Smile

# 22
 Здравейте!Честит Празник на всички!  bg
Имам въпрос относно това,кога е най-доброто време през деня за провеждане на тестовете за О.
До колкото знам най-добре е да се правят в един и същи час и това да бъде в следобедните часове,тъй като тогава нивата на ЛХ са най-високи.Купих от този вид тестове:
http://www.boots.com/en/Clearblue-Ovulation-Test-kit-7-Tests_1743/
В листовката им пише,че може да се тестваш по всяко време на деня,важното е всеки ден това да става в един и същи час,като преди това не си ходил 4 часа до wc и не си приемал течности.
 А това,което ми направи впечатление беше,че пише:
Повечето жени предпочитат това да бъде с първата урина сутрин.
Ето и дословно въпросният текст:
To make sure that the hormone level in your urine is concentrated enough for the test to detect, it’s important not to urinate for at least 4 hours before doing the test.
You can test at any time of the day, but it should be at the same time each day. Many women find that first thing in the morning is the most convenient.
 Действително и на мен би ми било най-удобно да се тествам с първата урина сутрин, за да не се налага след това да се ограничавам през деня с течностите и wc,но дали ще бъде правилно?

# 23
  • София
ЛХ се синтезира сутрин, но се отделя в кръвта, респ. и в урината, следобяд - тогава се засича и дневния му пик / най-голямо кол-во/

На картинката е показан пика на ЛХ в серум - докато премине в урината, ще са нужни още 1-2 часа максимум

# 24
Благодаря,Denis! Hug Явно ще продължавам да ги правя следобедните часове.Но въпросното изречение в листовката ме хвърли в размисъл...  newsm78  Shocked

# 25
  • Варна
Здравейте! Дано не е нагло да се включа в темата с идеята да дам отговори вече с опит.
Аз правих тестове Oview и съм била доволна от тях, защото съм вземала и други, с които имах проблем с + и -.
Дните на овулация са много относителни всеки месец затова не се отказвайте и правете тест ако трябва и до 22-23 ден. Моята овулация е попнцип на 16ден с цикъл 30дни, а точно последния месец се получи следното:ПРМ 03.11, а О на 21.11(19ти ден).
За часа-винаги съм ги правила около 19:30ч, без прием на течности от около 16ч. и съответно от тогава без посещение в ОО.
По въпроса със секса съм имала месеци с + тест еднакви черти и втори ден +  с по-наситена от контролната(правехме секс и двата дни), а последния месец още първия + беше с по-наситена черта и правихме секс него ден, а предходния и следващия-не.
Дано съм била поне малко полезна и се надявам скоро всички да видите  EFP

# 26

Да продължавам ли да правя? Има още 10-11 дни до менструацията ми.

# 27
Здравейте, аз да се отчета с моя опит с тестовете за овулация.
Май 2013 беше първия и единствен път, който се оказа сполучлив. Последна менсруация от 8ми до 12-ти май и още на 15ти започнах с тестовете, понеже през първата ми бременност (която завърши неуспешно) се разбра, че съм с ранна овулация. На 22ри бледа чертичка и на 23ти вече бяха 2 наситени... Опитите бяха на 22ри, 23 и 24ти.
Така ме посъветва гинеколога, който следеше процеса, в последствие бременността и ме изроди.
Дано да съм ви била полезна.
Успех на всички ви  Hug

# 28
Здравейте, аз да се отчета с моя опит с тестовете за овулация.
Май 2013 беше първия и единствен път, който се оказа сполучлив. Последна менсруация от 8ми до 12-ти май и още на 15ти започнах с тестовете, понеже през първата ми бременност (която завърши неуспешно) се разбра, че съм с ранна овулация. На 22ри бледа чертичка и на 23ти вече бяха 2 наситени... Опитите бяха на 22ри, 23 и 24ти.
Така ме посъветва гинеколога, който следеше процеса, в последствие бременността и ме изроди.
Дано да съм ви била полезна.
Успех на всички ви  Hug
Simple Smile  Peace

# 29
Имам въпрос. При точна менструация 28 дни и кървене 7, колко теста трябва да направя. Разбрах, че трябва да започна от 12тия ден, но колко да предвидя.
Питам, защото тукашните тестове са различни от тези, които показвате. Има опаковки по 5 например, и по 10. Слагат се в едно устройство и се появява усмихнато човече когато има овулация.
Та днес ми свърши и ще купувам утре такъв тест за пръв път. Каква опаковка да купя, според вас?

Общи условия

Активация на акаунт