БАРСЕЛОНА 4

• 80 074
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
# 346
записвам се и аз да ви изчета, защото ми предстои да посетя за пръв път,без екскурзовод.

# 347
Здравейте, да разбирам ли , че ако хвана Ренфе от летището и сляза на спирка Sants мога да се прхвърля на линиите, които водят да площат Каталуня?  Thinking

# 348
Здравейте, да разбирам ли , че ако хвана Ренфе от летището и сляза на спирка Sants мога да се прхвърля на линиите, които водят да площат Каталуня?  Thinking

Разбира се!

# 349
Споделям какво разучих за транспорта:

На летището терминал 2 имало 3 сгради, А В и С 
Terminal 1 - T1
Terminal 2 A, B and C - T2A, T2B, T2C
The airport has 2 terminals: Terminal 1 (abbreviated to T1) and Terminal 2 which has 3 separate buildings called T2A, T2B and T2C.

For ease of reference we may use abbreviations for each Terminal in line with the AENA standard naming system. i.e.

WIZZ кацат на Терминал-2/EЛ ПРАТ/ -по-старият терминал ,но като цяло е много големичко страхотно уредено с много магазини и лесно  достъпно откъм табели.За транспорта знам ,че имаше автобус за около 7евро на човек ,но мен винаги са ме вземали с организиран транспорт-така ,че друг да помага:)

Да знаете уиз къде точно кацат?

За аеробус  А1 и А2 билетите са 5.90 евро.

За ренфето от летището пише че струват 3.80 евро. bizzardy , мисля ти беше казала че може да се пътува с Т 10 , а в сайта друго пише.

Trains from the Airport the RENFE train will take you from Barcelona airport to the city centre where you can change for the metro system at either Barcelona Sants (Sants Estacio) or Passeig de Gràcia stations. Tickets  €3.80 . Journey time is about 25 minutes.

Иначе Passeig de Gràcia stations мен ме устройва като спирка на влака и от там да хвана L 3 , но ако е 3.80 ще се откажа, по-добре с автобуса 46.

от тук чета тия цени
http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/airport/barcelona-airport.html

# 350
Здравейте, момичета!
В четвъртък се прибрахме от Барселона, но по обясними причини пиша чак сега. Ще се опитам кратко да опиша моите впечатления.
На първо място искам да благодаря на всички, които споделиха своя опит и преживявания и отговарят на зададените тук въпроси.
  bouquetБлагодаря!  bouquet

И така…:
За първи път сме цяла седмица само в един град и може би малко много ни дойде. Свикнали сме да обикаляме повече с кола /лична или под наем/. Не мога да сравня Барселона с никой от другите градове в които съм била и не искам. Всеки си има своя дух и очарование, но Барселона определено е град, който трябва да се посети! Радвам се , че имах тази възможност!

Тук във форума е дадена достатъчно информация и за да не повтарям само ще допълня личен опит и впечатления и неща, които не са споменавани:
-   Барселона кард  ни я провериха в Паметника на Колумб, Националната  Художествена галерия и КозмоКайша
-   В Локера /където се оставя багажа/ до пл.Каталуня има малки листовки с много по-добри отстъпки от Барселона Кард. За Зоото например е 25%, има и за Тибидабо, Побле Еспаньол и т.н., но ги видяхме чак последния ден. И на други места има, но тези ми се видяха най-изгодни.
-   Транспорта е страхотно уреден, но е добре да имате качено приложение на телефона, защото излизат всички промени и ако ви се наложи може бързо да се преориентирате. На нас ни се случи L5 да е спрян за около 1-2 часа, точно в момент, когато ни трябваше бързо да се предвижим и  благодарение на приложението загубихме само 3-5 минути.
-   В Побле Еспаньол има страхотна галерия с много богата колекция от произведения. Има Пикасо, Ривера, Дали, Миро .... много ми хареса, повече от фондацията на Миро.
-   Докато бяхме в Побле Еспанол не беше много хубаво времето, но въпреки това е интересно. Повечето дюкянчета бяха отворени и видяхме доста неща – ковачницата, кожарите, бижутерии, стъкларници – много „идейни“ произведения, уникални и ръчно изработени. Хареса ни. Жалко, че не позволяват да се снима.
-   КозмоКаиша е уникално място! За всички възрасти! Де да имаше такова място в БГ. Всички деца щяха да обичат физиката, химията, историята! Grinning
-   Ла Педрера беше така опакована, че ни се отщя да влизаме.
-   За Парк Гюел – отидохме в 13 часа в четвъртък и ни казаха че имат часове чак за 17 часа, та си взехме билети за другия ден и променихме програмата.
-   На Тибидабо беше много мъгливо когато отидохме. Парка ми се стори много детски и  го пропуснахме. Не ми се даваха толкова пари само за музея на Роботиката. Иначе катедралата е много красива /въпреки, че от мъглата видяхме само долната част/
-   В MNAC бяха затворени за „модернизация“ две от най-хубавите експозиции, но въпреки това близо 2 часа отидоха в разглеждане.
-   Музея на Пикасо е много добре подреден.
-   Съветът ми са Саградата и особенно за качващите се на кулите е да се вглеждате в детайлите – неветоятно е! Това важи май за всички неща на Гауди. Дори за цяла Барселона  Laughing
-   Разстоянията са много по-малки отколкото излизат на Гугъл Мапса. Предвижването е много бързо и лесно.
-   Зологическата градина и Аквариума – само ако сте с деца! Не че са лоши /за БГ стандарта са дори върховни/, но ако сте били в някои от по-големите такива в Европа, тези ще ви се сторят малки и бедни. Бяхме в Зоопарка, точно когато са представленията с делфините и морските лъвове, но не влезнахме – опашките бяха като за Саградата!  ooooh!
-   Болницата, която е зад Букерията я посетихме извън работното й време / около 15 часа/ и вътре се бяха настанили рояци пласьори. Имаше и туристи – беше странно. Той целия квартал  си е гето, но пак е интересно да се види . По този повод- в Ел Равал на много места миришеше на трева.
-   В музея на шоколада е забавно и билета с Барселона Кард е шоколадче – 20 гр. 75% какао.  Музея на мамута е малък, но интересен.
-   Не успяхме да отидем на Монтсерат. Времето не беше подходящо. Последните дни сутрин преръмяваше и имаше мъгли, а слънцето се появяваше чак към 15 часа – не ми се рискуваше.
-   Палау де ла Музика и Букерията са страхотни.  Хард Рок кафето също е задължително за ценителите! Ние само два пъти успяхме да му се насладим. Twisted Evil
-   В заключение ще кажа, че няма нещо, което да не си заслужава да се види. За любителите на изкуството е рай – навсякъде е пълно с галерии. Минете по всяка уличка, влезте във всяка катедрала, разгледайте всеки музей или дюкянче – навсякъде е пълно с глезотии за стомаха, окото и душата. Само бих казала, че спрямо редица други европейски градове – Барслона е доста скъп град.

Май стана много дълго Embarassed Ако някой има въпроси - питайте! С удоволствие ще отговоря!

# 351
nyoni с удоволствие изчетох поста ти!!! Въпреки че измина повече от година, откакто бяхме в Барселона, не съм спирала да следя темата и научавам нови неща за следващото ни посещение. Поздравявам те за написаното, че няма нещо, което да не си заслужава да се види - винаги съм се чудила на мнения от рода на "това не си струва парите", "това е загуба на време". За мен няма забележителност, която не заслужава да се види - просто всичко е въпрос на пари, време и предпочитания и най-вече на цел на пътуването - разходка и шопинг или забележителности.
Би ли казала къде се намира Локера до пл. Каталуня - пропуснала съм тази възможност, а ми стана интересно и за намаленията, които се предлагат. Кое приложение за телефона използвахте?

# 352
Благодаря, Radost_vn.
За нас целта на посещението определено беше - да видим  Laughing  Шопинга винаги е вариант ако ни завали някой як дъжд  Joy, но за щастие уцелихме прилично време. Сетих се още нещо - задължително си вземете слинцезащитен крем! Особено ако сте с дете или по-белички!

Това е мястото за багажа:
http://www.lockerbarcelona.com/en/

Аз ползвах за транспорта това приложение. Може да се ползва офлайн, а при влизане в интернет, автоматично се ъпгрейтва.:
https://play.google.com/store/search?q=TMBApp

Ползвах също и това:
https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.triangle.bcn
Удобно е, ако ти остане време и се чудиш какво още да разгледаш, работно време, карти, цени... Работи офлайн също.

# 353
Здравейте, момичета,
Искам още веднъж да ви благодаря за споделената информация. След последните постове, които прочетох мисля, че вече съм съвсем наясно за предвижването от летището до центъра. Замислям се, обаче, за пътя на връщане. Честно казано, това винаги ме е притеснявало повече. Как да се озова точно навреме, на точното място, за да не закъснея за полета... Тази неувереност обикновено ме кара да отивам на летището 4-5 часа по-рано. /В такива мименти съпругът ми иска да се отрече от мене. И аз го разбирам./
Сега вече зная, че Уиз е на Т2В. Това е доста полезна информация за навръщане.  Кажете, моля ви, за какво друго трябва да се внимава? Кое точно Ренфе се хваща от Пасейг де Грасиа? Когато е в посока към летището, какво ще пише на него? Има ли опасност да се обърка правилният влак. Някой беше писал, че линиите се разклонявали... После на коя точно спирка се слиза и от там до Т2В /явно доста се върви/ има ли достатъчно ясни табелки?
Дали Аеробусът, макар и по-скъп, не е значително по-удобен вариант за предвижване, поне на връщане?
Очаквам всякакви съвети и предварително ви благодаря!

# 354
Ли, определено си заслужава да дадеш малко повече парички за Аеробуса. Ние на връщане си изтървахме полета и си останахме още два дни в Барселона, докато изчакаме по-евтини самолетни билети - двете нощувки в хотела плюс самолетните билети ни излязоха по-евтини, отколкото ако си бяхме взели веднага нови билети Joy Сега ми е смешно, но честно да си призная - и тогава също ми беше смешно, заливахме се от смях с мъжа ми през цялото време Joy
Ние трябваше да отидем до Пасеч де Грасия и оттам да си хванем Ренфе за летището. В момента, в който отидохме, идваше влакче - но на кой да му дойде на ум да погледне накъде отива - честно казано аз изобщо не знаех, че влакчетата отиват в различни посоки. Когато влязохме, ни направи впечатление, че отвътре влакчето не е като метро, а е по-скоро като влак. Е - оказахме се прави и отидохме в някакво село Виланова. И за да е по-интересно всичко - на отиване към селото влакът е експрес - не спира нито на една гара в продължение на около час, докато на връщане към Барселона спираше на всеки 5 минути Joy Но както ни обясниха, докато пътувахме - това е доста често срещана грешка на туристите. Най-комичното в цялата картинка беше, че когато дойде кондукторката да ни проверява билетите, ни обясни на развален английски "This train no airport", а мъжът ми я попита "Как ноу бе"  Joy
Честно казано - не съжалявам, защото си изкарахме още дна дни, пък и видяхме още една забележителност - гарата на село Виланова, но при втория опит за прибиране - слава богу успешен - си хванахме Аеробуса.  

# 355
  • София
Nyoni,чудесен разказ, с много информация, която ще бъде от полза на всички пътуващи Wink))

Radost_vn то не е смешно, ама само как си го разказала  Joy

# 356
Хубаво е, че приемаш случилото се с чувство за хумор. Аз пък приемам предупреждението ти много сериозно. Май трябра да се откажем от евтиния транспорт навръщане, дори ако са ни останали неизползвани билети. А Аеробусът? Предполагам, че и той има няколко спирки по различните терминали. Дали Т2В е ясно обозначен или и там трябва да разчитаме на интуиция и късмет?

# 357
Всъщност най-важната част от историята е, че по време на екскурзията мъжът ми ми предложи брак Heart Eyes Затова нищо не беше в състояние да ни помрачи настроението и се посмяхме доста, че Барселона не ни пуска да си ходим.  
А относно маршрута на Аеробуса - ето го: http://www.aerobusbcn.com/index.php/es/lineas.html
Истината е, че ако човек е внимателен, няма да има проблеми ако използва Ренфе за връщане към летището, но ние не бяхме Joy Нооо както обичам да казвам - имаме извинение.

# 358
  • SF
Radost, дори аз се усмихвах, докато четях. Laughing

Какви са тези входове и записвания за Парк Гюел?
Аз съм ходила в този парк и съм влизала с вход свободен. Като в парк.
Може ли да ми разкажете?

И да ви подсетя, че ми трябва информация за посещение на къщата на Салвадор Дали във Фигерес - транспорт, цени и  време. Не може никой да не е ходил... Thinking

# 359
  • София
Някъде до есента на 2013 в парка Гюел се е влизало свободно. Сега е с билети. Ние бяхме в началото на април и около 11.30 си купихме билети за 12.30.

Общи условия

Активация на акаунт