БАРСЕЛОНА 4

• 80 427
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Здравейте! Другият месец с половинката ще бъдем на екскурзия в Барселона от 16 до 21 април. Някой знае ли какви са температурите там по това време, да слагам ли в багажа и дрехи с къс ръкав? Понеже нямам възможност да изчета всичките теми, искам да питам някой купувал ли си е пътеводител за града от тези, които се предлагат на българския пазар? С примерни маршрути, най-известните забележителности и т.н. Благодаря много за всяка информация Simple Smile

# 76
  • София
Здравейте! Другият месец с половинката ще бъдем на екскурзия в Барселона от 16 до 21 април. Някой знае ли какви са температурите там по това време, да слагам ли в багажа и дрехи с къс ръкав? Понеже нямам възможност да изчета всичките теми, искам да питам някой купувал ли си е пътеводител за града от тези, които се предлагат на българския пазар? С примерни маршрути, най-известните забележителности и т.н. Благодаря много за всяка информация Simple Smile

Rosi, има няколко пътеводителя за Барселона на български език Simple Smile.
Лично на мен  най-много  полезен от всички пътеводители, които гледах с цялата си информация, включително работно време на забележителностите, цени за вход, как да стигнем до тях и др  бе пътеводителя: БАРСЕЛОНА ТОП 40 Peace.
Освен всичко друго в него има разработени и самостоятелни пешеходни маршрути до най-големите забележителности на Барселона. Поне на нас БАРСЕЛОНА ТОП 40 ни беше много полезен при пътуването ни до Каталунската столица Peace.
Ето ти линк и към пътеводителя
http://meetlovevisit.com/bg/guidebook1.php

А това е линк към маршрутите, разработени от авторите на пътеводителя за Барселона-
http://meetlovevisit.com/bg/routes3.php

# 77
Миналата година в края на април имаше дни и за къс ръкав  Peace

# 78
Здравейте момичета, голяма глупост сътворих и много моля за помощ  Praynig. Бяхме планирали екскурзия за Великден другаде, но по стечение на обстоятелствата ще се отзовем в Барселона. До тук всичко ОК, дори супер! , обаче от бързане запазих апартамент не където трябва  ooooh!, и после започнах да ви чета, пък и от 2 теми назад, та да не изпусна нещо. Знам, че не се планира почивка за след 20 дена, но така се получи.

Проблемът е, че запазих апартамент зад Palau de la Música Catalana в квартал La Ribera.
Моля да ми кажете :
1.толкова ли е ужасен квартала, колкото изглежда на снимките в Google и най-вече дали не е опасен /с детенце сме/
2.дали за бус 17/ червена линия на TMB, който минава най-близо/ важат 2-3-4-5 дневните карти

Благодаря предварително  bouquet, всяка информация и мнение ще са ми много полезни.

Мога да анулирам резервацията срещу 100 евро и съм готова да го направя, но трябва да намеря алтернатива. 3-ма възрастни и едно дете на 6 год.  от 16,04 до 23,04. Приемам предложения за настаняване.

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 11:35 от nyoni

# 79
Здравейте, включвам се с въпроса знаете ли през юни до колко часа работи парка Гюел?

Привет Simple Smile
В официалния им сайт пише: from 1 May to 26 October: from 8:00 to 21:30.

# 80
Здравейте момичета, голяма глупост сътворих и много моля за помощ  Praynig. Бяхме планирали екскурзия за Великден другаде, но по стечение на обстоятелствата ще се отзовем в Барселона. До тук всичко ОК, дори супер! , обаче от бързане запазих апартамент не където трябва  ooooh!, и после започнах да ви чета, пък и от 2 теми назад, та да не изпусна нещо. Знам, че не се планира почивка за след 20 дена, но така се получи.
в увеличен обем, но на същата цена.

Проблемът е, че запазих апартамент зад Palau de la Música Catalana в квартал La Ribera.
Моля да ми кажете :
1.толкова ли е ужасен квартала, колкото изглежда на снимките в Google и най-вече дали не е опасен /с детенце сме/
2.дали за бус 17/ червена линия на TMB, който минава най-близо/ важат 2-3-4-5 дневните карти

Благодаря предварително  bouquet, всяка информация и мнение ще са ми много полезни.

Мога да анулирам резервацията срещу 100 евро и съм готова да го направя, но трябва да намеря алтернатива. 3-ма възрастни и едно дете на 6 год.  от 16,04 до 23,04. Приемам предложения за настаняване.

Дайте линк към хотела, все пак, но ако е близо до Palau de la Música Catalana в квартал La Ribera , както пишете, за мен не е никак лошо мястото. В никакъв случай не анулирайте резервацията ако хотелът отговаря на изискванията ви.

# 81
Дайте линк към хотела, все пак, но ако е близо до Palau de la Música Catalana в квартал La Ribera , както пишете, за мен не е никак лошо мястото. В никакъв случай не анулирайте резервацията ако хотелът отговаря на изискванията ви.
[/quote]

Не е хотел, а е апартамент. Отзивите са добри, но когато ми изпратиха потвърждението с точния адрес и го видях в Гугъл мапс и Стриит Вю  ooooh!

Ето апартамента:
http://www.gobcn.com/en/barcelona-apartments/Palau-de-la-Musica-2

https://www.google.com/maps/dir/41.3878036,2.1773296/41.3874047, … 1756882,16z/data=!4m4!4m3!1m0!1m0!3e2

https://www.google.com/maps/dir/41.3878036,2.1773296/41.3880851, … 1756882,16z/data=!4m4!4m3!1m0!1m0!3e2

Много страшно ми изглежда Shocked :
https://www.google.com/maps/place/Carrer+de+Sant+Pere+Mitj%C3%A0 … 90y,43h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1sUX3dLe1Ua3L3ezrEaPrJbw!2e0!4m2!3m1!1s0x12a4a2fbae90bf03:0x37626548078a8aa!6m1!1e1

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 12:54 от nyoni

# 82
Намерих и тези карти на бусовете. Мисля, че не са пускани в темата:

http://www.mapametrobarcelona.net/en-mapa-bus-barcelona.php

# 83
  • sofia
Момичета, в неделя Саграда работи ли?
Какво не работи в неделя?

# 84
  • срещу двата комина :)))
Момичета, в неделя Саграда работи ли?
Какво не работи в неделя?

не знам за неделя, но повечето музеи и галерии не работят в понеделник

# 85
nyoni Мястото от към местоположение  е перфектно.  Ти през техния сайт ли направи резервация или някой ти го препоръча. На снимки изглежда много добре.

# 86
nyoni Мястото от към местоположение  е перфектно.  Ти през техния сайт ли направи резервация или някой ти го препоръча. На снимки изглежда много добре.

резервацията е през сайта от линка - агенция GOBCN. Никой не ми го е препоръчвал. Случайно го намерих и отзивите в сайта са добри, но ми се вижда доста далече от спирките. Ще трябва пеша да ходим до Пл.Каталуния за по-голям избор на транспорт или с  Окото /червената линия/ за 2 дена. Детето хич не може да върви дълго пеша. От растежа го болят краката  Cry , но най-много ме притесняват тези кадри от Street View  :

https://www.google.com/maps/place/Carrer+de+Sant+Pere+Mitj%C3%A0 … 90y,43h,90t/data=!3m4!1e1!3m2!1sUX3dLe1Ua3L3ezrEaPrJbw!2e0!4m2!3m1!1s0x12a4a2fbae90bf03:0x37626548078a8aa!6m1!1e1

Много ми приличат на страничните улички в Египет  #Shocked
Моля, който е виждал тази Барселонски потайности да каже как са нещата в действителност. Наистина ми изглеждат страшни, а ми пък като се стъмни ?????????

# 87
Здравейте, сега пък ми влезе друго в главата. Не да правим екскурзия до Барселона, а почивка в близките курортни места- Санта Сузана, Малграт де Мар...нещо такова. Иска ми се почивка, гледах агенциите, но сякаш не предлагат добри хотели. Преди години ми се струва по-добри хотели имаше в агенциите. Или пък датите не ме устройват. Но ако сама резервирам- пристигане в Барселона- 20.20ч. с уиз, пуснах на гугъл маршрут до някой хотел до Санта Сузана- дава ми около 2ч. път с автобус / а и не само- от Ел прат май се сменя/. И толкова късно май няма до курортните градчета автобуси. Вариант е първата вечер да се спи в Барселона, и после към някой курорт.
Въпроса ми е някой организирал ли си е така почивка и трансфера от къде може да се разучи.

# 88
Здравейте, сега пък ми влезе друго в главата. Не да правим екскурзия до Барселона, а почивка в близките курортни места- Санта Сузана, Малграт де Мар...нещо такова. Иска ми се почивка, гледах агенциите, но сякаш не предлагат добри хотели. Преди години ми се струва по-добри хотели имаше в агенциите. Или пък датите не ме устройват. Но ако сама резервирам- пристигане в Барселона- 20.20ч. с уиз, пуснах на гугъл маршрут до някой хотел до Санта Сузана- дава ми около 2ч. път с автобус / а и не само- от Ел прат май се сменя/. И толкова късно май няма до курортните градчета автобуси. Вариант е първата вечер да се спи в Барселона, и после към някой курорт.
Въпроса ми е някой организирал ли си е така почивка и трансфера от къде може да се разучи.
Здравейте. Ние си купихме билети на БГ Ер, защото бяха по-изгодни и от 21.06 до 28.06 сме в Барселона. Първите три дена сме в Барселона, а другите 4 дена ще почиваме в курорт в близост до Барселона, Ние предпочетохме Салоу- в Коста Дорада в близост до аква парка Порт Авентура.Дотам има влакове от центр.гара на Барселона -Сантс. Иначе до Санта Сузана влаковете тръгват от Плаца де Каталуния и са по-начесто. С влак е по-удобен трансфера, за автобусите не съм проучила. Реших, че три дена са достатъчни да разгледаме най-интересните неща в Барселона и после 4 дена ще се отдадем на почивка. Simple Smile

# 89
  • София
Nyoni,ами идеално си е мястото, какво не му харесваш. Много ти е близо и до зоопарка и метрото не ти е далече. Барселона не спи, така че няма да видиш тази уличка тиха и страшна със сигурност. L4 ми се струва , че е на около 500 м, така като гледам мащаба. През деня съм минавала от там, съвсем нормално ми изглеждаше, на мен дори много ми харесват точно тези тесни улички Wink)) Мисля, че няма за какво да се притесняваш. Такситата също не са толкова скъпи в Барселона.

Общи условия

Активация на акаунт