ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 36 993
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
sunny_shine аз не съм ги пробвала, ама дано са хубави. На мен ми излязоха 21 лв. 92 памперса.

# 211
  • София, св. Троица
здравейте, Аidin. Благодаря ви за изчерпателния отговор и даденият кураж!
при нас положението се подобри. Храним се на по-нормални интервали - 2,3 часа. Кърмя на поискване.Не се е налагало да дохранвам. Използвам винаги компресия на гърдата. И преди правех, но от видеото, което ми даде, видях, че не всичко съм правила правилно и се коригирах  Hug  Наистина има вечери, в които малкия суче по-често и се "презапасява". Но има и дни, доста често напоследък, в които той отказва да суче. Яде само 5 мин. и спира. Дръпна ли се от него и почва рев. Иска да ме ползва за успокоително, без да яде  Sad Не знам до кога ще издържи така. Или като засуче, почва да мята главичка назад, дразни се, мята ръце, крака, като не пуска зърното или го пусне, пак търси и пак почва да се се мята и нервничи с цялото си тяло. Тогава сменям гърдата. Суче малко /явно изсуква по-силната струя/ и почва пак същото поведение. сменям пози, но нищо. прекъсвам кърменето, опитвам да изцедя и давам със спринцовки, тогава яде /както казах той шише и биберон залъгалка не ползва, суче само малките ни пръстчета с баща му. като засуче малкия пръст и езичето е над венеца, правилно захапва/. Гърдите ме болят понякога от неговото дърпане и стискане, чувствам ги и напрегнати,ако не е сукал достатъчно и тогава цедя.

Много майки преодоляват моменти на отказ от гърда, като носят бебето на ръце и леко и внимателно предлагат гърда. Носенето напомня на бебето за времето, когато е било в утробата на майката и това също действа успокояващо. Може да кърмиш в по-затъмнено помещение или пък да пуснеш бял шум, когато е неспокоен.

Първите седмици и месеци, може да са предизвикателство, особено ако бебето е активно и не много поспаливо.  ooooh! Много майки в твоето положение са установили че това което им помага най много е носенето в слинг, честото предлагане на гърда(всеки път, когато бебето покаже безпокойство или е гладно) и/или спането на едно легло с бебето и или кърмене в легнала поза. Така би имала възможността хем да свършиш нещо различно, хем да си починеш, докато бебето суче.

При нас  почти денонощно е пуснат бял шум. За съжаление вече не мога да го нося дълго на ръце, той е 5 кг. /аз 45/, тежи. Има доста сила, много рита и не седи мирно, дори гушнат в мен Sad Слингът действаше докато беше по-малък, сега плаче в него, не му е удобно, не иска да е свит вътре. "Изстрелва се" с крачета нагоре, много е будно бебе, вечно са в движение крачетата и ръцете и не може да седи мирно, дори в слинг  Sad Имам си едно хиперактивно бебе, което не обича да спи и е с характер  Crazy Само на гърда се успокоява, но ми се иска и да яде от нея ефективно...

Здравей Thea,
Поздравления за преминаването изцяло на кърма.  Hug Разбирам, че все още изпитвате трудности по време на кърмене. Споделяш, че като засуче и започва да се мята и да нервничи, да мята ръце, крака, като не пуска зърното...Ето някои идеи и въпроси, върху които да помислиш и да видиш дали някои от тях не се отнасят до вас:

- прекалено силна струя на кърмата - ако струята в началото на кърменето е много силна, бебето би се дърпало назад, за да я избегне или би стискало с венец зърното, за да намали силата на струята, възможно е да се дави също така, обикновено като се дръпне от гърдата от нея кърмата изтича на струи - би могла да го облекчиш, ако изцеждаш малко кърма преди кърмене, само колкото да премини тази по-силна струя. Ако това помогне е добре изцеждането постепенно да намалява, за да не се предизвика хиперлактация. Друга идея е да кърмиш в биологична поза - полулегнала назад, а бебето по коремче върху теб - така гравитацията би намалила силата на струята на кърмата
- връщане на известно количество стомашно съдържимо, без да повръща - това е неприятно за бебето и то може да се извива назад - би могла да опиташ да кърмиш бебето в позиция, при която то да е полуизправено, а не легнало, както и да повдигнеш матрачето, на което спи.
- колики - понякога, ако бебето приема повече от предното мляко и не успява да достигне до по-задното мляко, това би довело до повече газове - колики. Разделянето на кърмата на предна и задна е условно и служи по-скоро за обяснение. Обичайно ако бебето суче често, гърдите на майката не се усещат препълнени преди кърмене, разлика между предно и задно мляко почти не се забелязва. Разликата обикновено се изразява в това, че първото мляко е богато на лактоза, която е важна и дава бърза енергия на бебето, за да суче. По-задното мляко е богато на мазнини, които забавят храносмилането. Това дава възможност на тънките черва достатъчно време, за да произведат ензима лактаза, който да преработи лактозата - Ако преценяваш, че твоето бебе може да изсуква повече предно мляко, тогава е добра идея да го държиш да суче от една гърда, колкото може по-дълго, за да може да достига до повече порции мляко от една и съща гърда. Ако нервничи, можеш да го вдигнеш, да се оригне, да се успокои и отново да предложиш същата гърда, докато се увериш, че е добре изсукана. Повече за това може да прочетеш тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=177530.0
- млечница - може да огледаш добре устата на бебето от вътре за бели автички, които обикновено са по вътрешната страна на бузките. Повече за това тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=31105.0
- запушено носле  - ако това е така може да се обърнеш към педиатъра за препоръки

В тази статия може да прочетеш и други възможни причини за безпокойство по време на кърмене http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=50119.0

Надявам се някои от идеите да имат ефекти и при вас. Ще се радвам да разбера как се случват нещата при вас. Ако прецениш за нужно, можем да обсъдим допълнително някои от идеите, които споделих по-горе. Понякога може да е нужно малко повече време на мама и бебе,за да намерят своя ритъм и начин на кърмене. Обичайно с малко повече търпение или известна реорганизация в кърменето, нещата се подреждат така, както е най-добре за двойката майка и бебе.

bouquet

# 212
Здравейте момичета, не ми остава много време дори да ви чета, но се старая на няколко дни да вляза и да прегледам на бързо, какво ново. Относно храненето през нощта ние си се будим и се храним през 3 часа и няма и намерение малката да не спре да се буди през нощта. Реших да пробвам с чай, та тя изпи една доста голяма доза и не спря да реве, едвам изтраях до 6 часа, за да я нахраня и до там, а така бленувам поне за 6 часа сън, но уви...
Искам друго да ви попитам какво ви е мнението за това да се дава на бебето кисело мляко, тъй като имам малко кърма, ми се наложи да дохранвам, но докато открием АМ, което да го ядем пробвах и с кисело мляко -  домашно направено, разредено и подсладено, бебка го харесва и даже предпочита пред АМ. Та дилемата ми е да давам ли от него или само АМ? Аз самата съм отхранена с кисело мляко, майка ми не е имала кърма, все още не съм питала лекаря на какво мнение е и не знам какво да правя. Ще се радвам да прочета мнението ви

# 213
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
didkata_dk, при средната щерка ЛЛ, която е педиатърка, забрани категорично да давам кисело мляко до навършване на годинка ... Питай си ЛЛ, но ... Пробвай АМ на ДМ - 600 гр. за около 15 лв., а отзивите са много добри ... Аз мисля след 2-3 седмици да заменя Хип-а с АМ на ДМ, защото Хип-а ми идва много скъп.

# 214
  • София
didkata сега по новите препоръки дават захранвания от 6 месец и нищо освен кърма или АМ преди това.
Аз се чудя как да захранвам. Сестра ми ме съветва да си почна от 3 месец с по лъжичка сокче на ден, поне тя така е правила с нейните деца.
За кисело мляко според мен ЛЛ ще те нахока че е рано.
Хубаво е да се посъветваш с педиатър преди да даваш друго, защото ми се струва рано още за захранване.

Вие момичета какво мислите иначе, кога ще захранвате- от 3 или 6 месец.

# 215
Въпрос към ЛЛЛ:

От ЛЛЛ ме пропуснаха,затова повтарям поста си!

Здравейте,аз също съм от мамите,които полагат неимоверни усилия да се справят с предизвикателството кърмене.Родих недоносено бебче в края на 36 г.с. с тегло 2200гр.Бяхме разделени 4 дни,защото бебчо беше в кувьоз и на 5тия ден ни събраха.През това време бебето беше захранено с АМ,въпреки желанието ми да го кърмя или поне да цедя и да го хранят с кърмата ми.
Не можахме да се кърмим в болницата и ни изписаха.В къщи 3 дена се борих със запушени канали и през това време бебчо изобщо не успя да засуче,защото гърдите ми бяха на буци.
На около 14-ти ден извиках акушерка в къщи и тя започна да ни учи от А да се кърмим.
Вследствие всички неудачи обаче,кърмата ми беше малко и трябваше да дохранвам.Допълнително бебчо беше 2100 и се изморяваше много бързо при сукането.

Сега се кърмим сравнително успешно,но кърмата продължава да е малко.Купих кантар,за да засичам на всяко кърмене колко кърма изсуква и да преценя,ако е малко,да дохранвам.
Притесненията ми идват от това,че нещата при недоносените са различни,не знам колко трябва да изсуква на кърмене,колко трябва да наддава,на 2 месеца е вече,тежи 4450.
Педиатърката ми казва да редувам кърмене с АМ,за да съм сигурна,че поема достатъчно,но мен изобщо не ми се дава АМ.
Кърмя го 6 пъти на ден на поискаване и задължително нощем в 3-4 часа.
Моля за съвет как да процедирам,има случаи,в които изсуква само 50 мл. и се отказва,понякога 70-80 мл. и пак спира,знам,че това е недостатъчно за двумесечно бебе,но не съм сигурна какви са нормите за недоносено такова.Мокрите памперси са поне 6 на ден,но се изхожда 1 път на 2-3 дори 4 дни,но със сигурност това не е запек.Това много ме тревожи,иначе като дам АМ,се изхожда поне 1 път на ден.
Когато цедя,изцеждам между  50-120 мл. от двете гърди,но той не изсуква повече от 80мл. никога.
И един страничен въпрос,помпата трябва ли да се стерилизира след всяко цедене?Днес например се хранихме на 2 часа и друго освен,кърмене,дохранване,миене и стерилизиране,не можах да свърша.
Стана много объркано,извинявам се и благодаря предварително.

# 216
Гледам, че обсъждате приспиването. Определено съм на мнение, че си е до дете, но има и доза родителска намеса. Ние имаме пък следния проблем (ако може да се нарече така). Заспива само на гърда. Дори и да е наядена цицата трябва да й е в устата иначе никакво друсане, люшкане и и т.н. не помага. Явно по този начин се успокоява. През нощта и през деня добре, но вечерните хранения в 18 и 21, а понякога и в 15ч. са кошмар. Тогава я хващат коликите и е много нервна. Суче много нервно, мята си главата с цица в уста, пъшка, рита (както го описвате и вие) в резултат поглъща доста въздух и много се оригва. Не може да се успокои и да заспи. И това се повтаря няколко пъти - кърмене, успокояване за малко, оставям я в креватчето и след 5 мин. Уааааа. В резултат на това преяжда става й тежко от поетия въздух и повръща доста. Снощи например това чудо продължи 2 часа от 9 до 11. Незнам как да се справя вече.

Абсолютно същото се случва често и при моето бебе. Започвам с капките още от 17 часа - при първи признаци на колики, макар и по-слаби. Въпреки лекарството, пак има драма понякога, но поне не е голяма като за Оскарите... Премрънква, подърпа се и накрая засуква. Ако пропусна момента да дам лекарство, е рев голям... Някъде между 19 и 21 часа е къпането, което също й действа успокояващо.

# 217
didkata_dk,
аз също съм отгледана с кисело мляко, майка ми не е имала кърма - давали са ми хумана и са ме захранили рано. Сега това е една от любимите ми храни и по една кофичка кисело си заминава всеки ден.Wink Тогава не са имали голям избор.
Може би е по-добре да изчакаш още, докато бебето навърши година, преди да почнете киселото мляко.
На този етап не смятам да давам друго освен кърма или АМ до 6-тия месец. Позачитам се в темите за захранване, водено от бебето, но още не съм решила.

А Вигантол давам по две капки директно в устата. По предписание на лекаря е всеки ден, но понякога забравям. Казаха ми сутрин на гладно, а аз го давам вечер на гладно. Не знам дали е от чак такова значение.

# 218
Въпрос към ЛЛЛ:

От ЛЛЛ ме пропуснаха,затова повтарям поста си!

Здравейте,аз също съм от мамите,които полагат неимоверни усилия да се справят с предизвикателството кърмене.Родих недоносено бебче в края на 36 г.с. с тегло 2200гр.Бяхме разделени 4 дни,защото бебчо беше в кувьоз и на 5тия ден ни събраха.През това време бебето беше захранено с АМ,въпреки желанието ми да го кърмя или поне да цедя и да го хранят с кърмата ми.
Не можахме да се кърмим в болницата и ни изписаха.В къщи 3 дена се борих със запушени канали и през това време бебчо изобщо не успя да засуче,защото гърдите ми бяха на буци.
На около 14-ти ден извиках акушерка в къщи и тя започна да ни учи от А да се кърмим.
Вследствие всички неудачи обаче,кърмата ми беше малко и трябваше да дохранвам.Допълнително бебчо беше 2100 и се изморяваше много бързо при сукането.

Сега се кърмим сравнително успешно,но кърмата продължава да е малко.Купих кантар,за да засичам на всяко кърмене колко кърма изсуква и да преценя,ако е малко,да дохранвам.
Притесненията ми идват от това,че нещата при недоносените са различни,не знам колко трябва да изсуква на кърмене,колко трябва да наддава,на 2 месеца е вече,тежи 4450.
Педиатърката ми казва да редувам кърмене с АМ,за да съм сигурна,че поема достатъчно,но мен изобщо не ми се дава АМ.
Кърмя го 6 пъти на ден на поискаване и задължително нощем в 3-4 часа.
Моля за съвет как да процедирам,има случаи,в които изсуква само 50 мл. и се отказва,понякога 70-80 мл. и пак спира,знам,че това е недостатъчно за двумесечно бебе,но не съм сигурна какви са нормите за недоносено такова.Мокрите памперси са поне 6 на ден,но се изхожда 1 път на 2-3 дори 4 дни,но със сигурност това не е запек.Това много ме тревожи,иначе като дам АМ,се изхожда поне 1 път на ден.
Когато цедя,изцеждам между  50-120 мл. от двете гърди,но той не изсуква повече от 80мл. никога.
И един страничен въпрос,помпата трябва ли да се стерилизира след всяко цедене?Днес например се хранихме на 2 часа и друго освен,кърмене,дохранване,миене и стерилизиране,не можах да свърша.
Стана много объркано,извинявам се и благодаря предварително.

Здравей RenkataP, нека Калоян расте здрав и щастлив   bouquet. Личи си, че си много мотивирана да кърмиш и си добре осведомена за ползите от майчиното мляко, особено, когато става дума за недоносено бебе.

Би ли ми разказала по-подробно как протича вашето хранене? Даваш ли нещо друго освен кърма и добавка - чай, вода, биберон - залъгалка? Как преценяваш кога и с колко да дохраниш и с какво дохранваш? Пишеш, че най-ниското тегло на Калоян от раждането му е 2100 грама, а как наддава през тези два месеца?

Кърменето на преждевременно родено бебе би могло да представлява предизвикателство за една нова майка, което, обикновено е преодолимо с малко търпение. Някои бебета може се уморяват по-бързо, докато сучат от гърдата и имат нужда да бъдат стимулирани допълнително. Обикновено честите хранения, на кратки интервали от време, биха били удачни много в подобна ситуация. Сама си забелязала как Калоян изсуква определено количество кърма и след това спира за почивка.  Сама си забелязала, че независимо дали се храни от гърда или от шише, Калоян изсуква почти едно и също количество мляко, т.е. изглежда успява да изсуче толкова, колкото му е нужно. Това, което би могла да пробваш е да поемеш инициативата и да му предлагаш по-често да суче в рамките на денонощието. Обичайно новородените имат нужда да сучат между 8 и 12 пъти за двадесет и четири часа, а едно недоносено бебе, дори повече. Би могла да пробваш да предлагаш на Калоян да суче по-често, на всеки 1,5 - 2 часа, като предлагаш първо едната гърда, придружено с компресия на гърдата, след това другата + компресия отново и накрая би могла да го върнеш отново на първата за да изсуче междувременно събралото се количество кърма, за да си сигурна, че се е нахранил. Един от начините бебето да приеме по-голямо количество кърма за по-кратко време е компресията на гърдата. С нея се подава поток мляко към устичката на бебето, преди да се е унесло и заспало. Прилага се след като е изсукало каквото е могло само, но преди да се е отказало да суче напълно. Компресията не е удачно да се прилага, ако има много силно потичане на кърма и не би помогнала, ако бебето е вече сито и не иска повече. Ръката се поставя под формата на буквата С около гърдата, палеца горе на 12 часа, а четирите пръста на 6 часа. Пръстите би следвало да са няколко см след зърното, тъй като ако притиснем твърде близо до зърното е възможно да нарушим вакуума, с който детето засуква и може да изтърве гърдата. След като обхванем добре гърдата палеца се притиска към долните 4 пръста. Не бива да е прекалено силно, просто притискане на гърдата (тъканите на гърдата са нежни и деликатни и се внимава с тях). Представи си как като притиснеш балон, едната част ще се изпълни с въздух, а като отпуснеш, въздуха ще се върне обратно. Притиска се и се задържа притиснато, докато детето преглъща, а се отпуска, когато спре да гълта. Пръстите ти трябва да са далеко от брадичката на бебето, тъй като бебетата сучат с долната си челюст. Когато бебето изсуче млякото от горната и долната страна на гърдата, все така под формата на буквата С, пръстите могат да обиколят и останалите каналчета на 3 и на 9 часа, на 4 и на 10 часа и т.н.  Ето клипче и още едно. Като приключите с хранене и от двете гърди, придружено с компресия и ако Калоян изглежда още гладен, тогава би могла да го върнеш отново на първата гърда за да изсуче междувременно събралото се количество кърма. Сле това ако прецениш че той все още не се нахранил и неспокоен, можеш да дадеш изцедена кърма, ако тя не е достатъчна - донорска и едва на края АМ, ако и колкото е нужно.

Начина, по който бебето суче от гърда се различава от храненето с шише. В ранните седмици честата употреба на шише би могло да обърка начина на сучене на бебето от гърдата. За да избегнат евентуално объркване и отказ от гърда, много майки, на които им се налага да дохранват, предпочитат да дават добавка по друг начин - с чашка (бебетата пият чудесно от чашка), с лъжичка, спринцовка. Тази статия, както тази статия, за премахването на добавката може би ще ти бъдат интересни.

Премахването на добавката, връщането на Калоян изцяло на гърда и увеличаването на кърмата може да изискват цялостното ти внимание, време и отдаденост на моменти. Подкрепата на роднини и близки в такъв момент е изключително важна, за да може майката да се съсредоточи върху себе си и детето. Ако има кой да поеме домашните задачи и да помага в домакинството за известно време, вместо теб би било незаменимо, докато успеете да установите кърменето.

За да стимулираш бебето суче по-често би могла да използваш контакта кожа до кожа. Той е от особена важност за бебетата през първите седмици и спомогнал за по-честото кърмене,  като стимулира бебето да суче по-често и спомага за увеличаването на лактацията.Контактът кожа до кожа също така стабилизира пулса и телесната температура на бебето и спомага за изграждането на връзката майка - бебе. Това, което можеш да пробваш е да съблечеш сина си по пелена и да го оставиш да лежи така върху гърдите ти. Топла вана или душ заедно биха били едно също толкова пълноценно и приятно изживяване.

Пишеш, че Калоян е разредил изхожданията си, като сега ака 1 път на няколко дена. След първите няколко седмици е възможно и напълно естествено кърменото бебе да разреди изхожданията си от един път на ден до един път на седмица. Предполага се, че това се дължи на факта, че кърмата се усвоява на моменти напълно от бебешкия организъм и той, реално, няма какво да изхвърли. Обикновено, тогава изхождането, макар и рядко, е обилно, с нормален цвят, консистенция и мирис.

Кърмените бебета изсукват различно количество мляко в различните части от денонощието, същевременно всяка двойка мама - бебе са уникални и това което се случва при едни би могло да не се случва при други, без това да пречи на успешното кърмене. Някои бебета предпочитат да сучат по-малки количества кърма и ако го правят достатъчно често в денонощието биха си набавяли всичко необходимо само от кърма. Други бебета предпочитат да сучат по-големи количества на едно хранене и съответно за тях може да е ОК да се хранят и по-рядко. Ако ти преценяваш, че твоето бебе се изморява по-бързо, би могла да му предлагаш да суче по-често, дори и да го будиш, ако това е нужно. Най-добрия показател за това, какво количество кърма приема бебето е самото то. Ако то има от 4 до 6 добре напишкани пелени за денонощието (след шестата седмица от раждането, изхождането при кърмачетата би могло да варира от 1 до няколко пъти дневно до 1 път на седмица), има добър тургор (при натиск кожата му побелява, а след отпускане бързо възвръща цвета си), лигавиците му са добре овлажнени (има слюнка, прави балончета), педиатъра го намира за здраво, наддава най-малко 110 - 130 грама на седмица, то тогава се счита, че приема адекватно количество кърма.

На отговора на страничния въпрос - достатъчно е помпата да се стерилизира веднъж на ден.

Успех и поздрави,

СиЛЛЛвана   bouquet

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 10:57 от Sylvana

# 219
Grinning оо момичета, моля ви... никъде не съм писала, че не си гушкам детето Grinning
Писах, САМО че не го уча да заспива на ръце или при мен на спалнята, а спи самостоятелно в кошарката си.
Това не са бабини измишльотини, а  въпрос на избор на всяка майка или по скоро на детенцето.
Е за мое ОГРОМНО щастие, моят син е спокоен и не се нуждае от това!  Peace

Аз не съм запозната по никакъв начин със захранването и ще се радвам да прочета различни мнения и отзиви по тази тема.  bouquet

# 220
Към ЛЛЛ.
Скъпа Силвана,благодаря ти от сърце за бързия и изчерпателен отговор!
Наистина имам нужда от окуражаване и съвети,защото се изискват много усилия и търпение,а без да те насочи някой,става още по-трудно
.

Би ли ми разказала по-подробно как протича вашето хранене? Даваш ли нещо друго освен кърма и добавка - чай, вода, биберон - залъгалка? Как преценяваш кога и с колко да дохраниш и с какво дохранваш? Пишеш, че най-ниското тегло на Калоян от раждането му е 2100 грама, а как наддава през тези два месеца?

Започвам храненето с кърмене,преди и след това всеки път меря бебчо и гледам да го дохраня до около 100мл,повече през тези 2 месеца той никога не е изяждал.За жалост и това понякога се оказва невъзможно,той приема максимум 80мл.Изобщо не съм наясно колко трябва да приема недоносено бебе с коигирана възраст 1 месец.Когато имам изцедена кърма,дохранвам с нея,за жалост не винаги е така.Гледам кърменето да продължи около 20 мин.,за да не се измори бебчо.Давам вода или чай само след хранене за изплакване на устата,залъгалка само,когато плаче и гушкането не го успокоява,а това всеки път е различно.
Сега теглото на Калоян е 4500гр.Това за мен е много учудващо,защото последната седмица нещата се влошиха.Яде максимум по 50 мл. на 3 часа,сам махна яденето в 24ч. и не мога да го събудя и насиля,по цял ден се напъва,почервенява целия и се изаква само с моя помощ на 3-4 ден с нормални по цвят и консистенция,обилни изпражнения,големи мъки са.Мисля,че не яде,защото му е подуто и препълнено коремчето.
Наистина много се мъчим и двамата,имам нужда от съвет как да постъпя в тази ситуация.
Благодаря предварително!

# 221
duceto, значи твоята Борянка и моето дяволче са от една порода - как да подлудим мама и да не и дадем да спи  Crazy

flyn, да разбирам ли, че сте преборили рефлукса? Много се радвам  Hug Как е Криско? Все така ли хубаво расте и наддава? Отчети се с 2 изречения  Hug
Иначе да, повивам нощем Валерче, защото иначе няма мира. Но това е за няколко часа. Към 4-5 часа пак го развръзвам, защото зора да си извади ръцете е голям. Вие сте по-големки от нас, та току виж и нас ни споходило след дни чудото да иска да си спи в кошарката Laughing Как става обаче тогава номера с кърменето? Все трябва да ставаш ли?

При нас нощем номерът да спи бебо до мен се получава. през деня все иска върху мен. Заспива до мен само ако го кърмя легнала и така се приспиваме на гърда  ooooh!

За памперсите - ние сме също 2-ка. Обаче забелязвам, че ластичетата му оставят отпечатъци по крачетата. Не стягам лепенките горе, но явно на крачетата са му по-стегнати. При всяка смяна му е отпечатан памреса по тялото и е червенко.

Захранване ще правя чак след 5ти месец и то "по стандартния" начин, като се започне от картофче, морков и т.н. не бих дала кисело мляко или захар, още по-малко толкова рано.

# 222
Аз също ще захранвам от 6-ти месец,а за киселото мляко знам ,че не се препоръчва преди 1 годинка имало някаква бактерия и не било хубаво  newsm78 ,иначе и аз съм захранена още на 2-рия месец с кисело мляко,но тогава е било друго.
Памперси са ни на Паперси ние сме на 2-ка ,но и на нас както казва Thea при крачетата се получава отпечатък,но другите дали пък няма да са й много големи и за това си продължавам за сега с тях.
Хубав ден от нас  Hug ние след малко излизаме на разходка да използваме хубавото време  Wink

# 223
sunny_shine "Имаме си млечница. Изписаха ни някакво кремче но честно казано не ми се маже с него. А и не си го представям как ще стане. Лекарката каза след хранене, а тя след хранене заспива и нищо не мога да й дам, ако и дам после пак ще трябва да я кърмя за да заспи. Та реших да пробвам първо с разтвор на сода, като е будна да и обтривам устата. Вие имате ли такъв проблем и как се справяте? "
.....
И ние сме с млечница вече почти месец. Изби и по дупето. Устата мажа Фунгостатин 3 пъти на ден след хранене (малкия се дърпа, но няма начин), а дупето с един Нистатинов крем, който направиха в аптеката. Има подобрение, но не се е махнала напълно. Не съм пробвала със сода. Как се прави содения разтвор за мазане и кога и колко пъти се маже?

Последна редакция: сб, 29 мар 2014, 11:43 от Mam_Sil

# 224
Здравейте мами!  Flutter Искам да ви питам от къде купувате тези Памперс Прима-за София става въпрос? От супермаркетите или някъде другаде? А някой ползвал и е памперси на Ганчев?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт