Когато ТО не е като НАС

• 25 252
  • 307
  •   1
Отговори
# 60
  • София-Лагера
На първо място искам да стане Човек,с главно Ч.
Татко имаше големи амбиции за мен,но аз не ги осъществих.
Никога по никакъв начин не са ми го показвали или казвали.
Винаги са били зад мен и са ме подкрепяли независимо от моите решения.
ТО и ТЯ искам да бъдат щастливи,да си намерят половинката в живота и да ни радват.
Мъчно ми стана от някои постове тук.

# 61
Аз взимам за изходна точка нивото на родителите.
Ако детето ги надскочи, значи е грандиозен успех, ако е тяхното ниво е нормално и естествено, ако е по-ниско от тях, значи е провал.
Съгласна съм с теб, и аз съм на това мнение. Peace

Не разбирам нивата. Би ли пояснила? Примерно, аз съм професионалист с научна степен, съпругът ми също. Дъщеря ми има желание да бъде или учителка, или шеф   chef (да поясня, че ако си избере това, ще завърши съответно училище, което е на световно ниво). Ако стане едно от двете, провал ли е, успех ли е, нормално и естествено ли е? Това не ми е ясно.   Wink

Според мен това с нивата има нужда от обяснение, да.
Дори и да не е в най-доброто световно училище, пожелавам на дъщеря ти с кеф, щастие и задоволство да упражнява професията си и да е щастлива с това!
Да и носи удовлетворение и спокоен и добър живот.
Не ви познавам, но ако стане, аз бих го нарекла успех.

# 62
Ако детето ги надскочи, значи е грандиозен успех, ако е тяхното ниво е нормално и естествено, ако е по-ниско от тях, значи е провал.

Не разбирам нивата. Би ли пояснила? Примерно, аз съм професионалист с научна степен, съпругът ми също. Дъщеря ми има желание да бъде или учителка, или шеф   chef (да поясня, че ако си избере това, ще завърши съответно училище, което е на световно ниво). Ако стане едно от двете, провал ли е, успех ли е, нормално и естествено ли е? Това не ми е ясно.   Wink

Според мен това с нивата има нужда от обяснение, да.
Дори и да не е в най-доброто световно училище, пожелавам на дъщеря ти с кеф, щастие и задоволство да упражнява професията си и да е щастлива с това!
Да и носи удовлетворение и спокоен и добър живот.
Не ви познавам, но ако стане, аз бих го нарекла успех.

Благодаря. За Cordon Bleu става въпрос. Имат, представете си, бакалавърска степен, за готвач. Laughing Точно във връзка с темата е - аз съм много амбициозна, поставям си цел - постигам, мисля логически, много съм трудолюбива, завършвала съм предимно с шестици, включително и медицина, та и доктората ми беше награден; като багер съм, както беше казала една позната. Детето не е така. Умно, много талантливо, но с предимно артистични наклонности. Получава шестици, но благодарение и на мен (аз натискам). По музика, драма, и всичко що изисква въображение - има 6+ без усилие; математика, науки, социални науки - 6- с усилие. В началото ми се искаше дете - прилежна ученичка, старателна, смостоятелна, но уви. не е такова. да го върна ли? Просто започнах да се съобразявам с нейните възможности и нейните силни страни и нещата тръгнаха. Не се дразня толкова.  : lol: Затова с две ръце подкрепям желанието и да стане учителка в начален курс. Ще бъде прекрасна учителка, обичана от децата, и най-важното, ще и носи удоволствие. Аз си мисля, че ако децата ни са добре възпитани,  получат добро образование и намерят професия, която ги удовлетворява, ще бъда доволна.

# 63
Мисля, че голяма част от мен се е преродила в детето ти.  Laughing Описала си го едно към едно с мен. Ама до точка.
Виждаш ли ми аватара? Wink
Остави я да готви, ако й се готви.
Надавам се между мен и нея да има разлика - аз си обичам безкрайно работата, защото обичам хората, с които работя и защото съм отговорна за нещата си. Но ако ме питаш, не бих искала да работя това. Щастлива съм, но винаги в очите ми има една нотка отнесеност, все мисля и за друго, какво би било. Дано тя да е напълно удовлетворена.
Ако пък иска да е учителка - нека!
А за връщане - не я връщай, бе!  Hug

# 64

Ето, ти самата подцени труда на учителя и Шеф-а, сравнявайки ги с вашите, на теб и съпруга ти, постижения, давайки ги за пример като неравностойни.
Пример, аз съм учител с аха защитена научна степен.
Но виж, ако децата ти берат марули, едвам избутали скъпоплатените, елитни училища, за които вие с баща им се трудите, за да заплащате, надявайки се по този начин и чрез техните знания и положени усилия да им осигурите бъдеще, значи за мен провал.

# 65

Ето, ти самата подцени труда на учителя и Шеф-а, сравнявайки ги с вашите, на теб и съпруга ти, постижения, давайки ги за пример като неравностойни.
Пример, аз съм учител с аха защитена научна степен.
Но виж, ако децата ти берат марули, едвам избутали скъпоплатените, елитни училища, за които вие с баща им се трудите, за да заплащате, надявайки се по този начин и чрез техните знания и положени усилия да им осигурите бъдеще, значи за мен провал.

Ами като степен на образование и като ниво на заплащане са по-ниски, да. Но вероятно като удовлетворение и свободно време са по-добре. Затова пожелах уточнение. BTW, не подценявам работата на учителя - майка ми ти беше колежка, с много постижения, поради това, че много си обичаше работата и И се отдаваше изцяло. Не подценявам и работата на Шефа (нарочно не го наричам готвач, има разлика).  За мен и двете професии са чудесни, стига човек да ги работи с удоволствие.

# 66
Мисля, че голяма част от мен се е преродила в детето ти.  Laughing Описала си го едно към едно с мен. Ама до точка.
Виждаш ли ми аватара? Wink
Остави я да готви, ако й се готви.
Надавам се между мен и нея да има разлика - аз си обичам безкрайно работата, защото обичам хората, с които работя и защото съм отговорна за нещата си. Но ако ме питаш, не бих искала да работя това. Щастлива съм, но винаги в очите ми има една нотка отнесеност, все мисля и за друго, какво би било. Дано тя да е напълно удовлетворена.
Ако пък иска да е учителка - нека!
А за връщане - не я връщай, бе!  Hug

Уф, как да я върна, като ми е скъпоценна.  Laughing

# 67
Хич не ми се ще да стигаме до парите.

# 68
Децата си имат свой път, за добро или за зло , често различен от на родителите.

# 69
Единствено ще смятам за провал ако децата ми се окажат наблъскани с комплекси,което при мен няма как да стане,говоря по принцип

# 70
Ако стане крадец, измамник, престъпник, наркоман, алкохолик, насилник, нещастен човек - тогава бих се чувствала провалена като родител.
Peace

# 71
Единствено ще смятам за провал ако децата ми се окажат наблъскани с комплекси,което при мен няма как да стане,говоря по принцип

Защо?

# 72

Защо?

Присъединявам се към питането. Какво поражда тази завидна увереност?

# 73
Мисля, че контролът ни върху това, което ще станат децата ни, е ограничен. Това е свързано с усещането ми, че голяма част си е вродена.

Тъй че разглеждам моите отговорности по-скоро като грижа по отглеждането - здравето, храната, да се чувстват обичани и подкрепени, да им се дава шанс да се учат. Оттам нататък какво ще стане с тях си е малко божа работа.

Ежедневно изпитвам малки провали - забравила съм да купя витамини или пък за вечеря има само яйца, или пък почвам да викам по някакви дребни поводи. Случва се.

Но някак нямам критерии за някакъв голям, финален провал, обвързан с това, какво ще излезе от децата ми. Може и да се промени с времето, защото сега все пак са малки.

Искам да са здрави и щастливи като някаква неясна цел в бъдещето - но не знам доколко това зависи от мен.

# 74
Моето То хич не като мен. И като баща си не е  Laughing
Много физически активен, много социален и общителен, с неизчерпаема енергия, с мнение и позиция по доста въпроси, с готовност да си отстоява правата и мнението, болезнено откровен и прям, дори когато това ще му донесе откровени негативи.
И в момента, в който осъзнах, че То не е като мен, реших, че ще се водя по това, което иска То, а не това, което искат тя, той или те  Peace Не ми е лесно, повярвайте ми, аз съм доста амбициозна личност и родител.
То може да бъде най-доброто, изпълнително и сговорчиво дете на света, но е в състояние да ме докара и до истерия с ината и непреклонността си. С То нещата се получават с разговори, много разговори, наказания и ултиматуми не работят.
То е малко по-песимистичен и черноглед, отколкото ми се харесва. Опитвам се да го науча, че ако не опита, то тогава непременно се е провалил, май ще успея  Party
Не знам кои са ситуациите, в които бих се чувствала провалена като родител. Аз вярвам, че се раждаме с определени характеристики на личността и в значителна степен зависи от средата дали тъмната или светлата страна ще вземе превес. Стремя се да осигуря светла среда на То, дано успея  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт