НВ-ВМХ, част 74

• 36 216
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
  • SA
Ааа, откьде да знам, аз тук на лекар не ходя.  Mr. Green
Пьк и мазнини не сьм си мерила никога по никакви начини.

# 106
green пак като са ти дали направление. Аз се одумах пред личната ама не ме огря. В болницата където се лекуваме видях, че трябвало на около 40, добре ама то било за онкоболни предвид химиото. Та личната тогава ми поясни, че като ми спрял цикъла тогава. Иначе и аз искам от любопитство да знам колко са ми подкожните, но даже не знам и къде да ида.

# 107
е, с калипер ги мерят по фитнесите, не при докторите, не си ме разбрала  Laughing
Ама се оказва, че ренгеновото изследване е безплатно даже в частните клиники и е най-точното вкл. за мазнини  Peace

vici75, всички нормални фитнеси предлагат тази услуга - да ти измерят мазнините. Ако си член е по-евтино, ама аз не им вися по залите, не е за мен  Sunglasses

и при нас не е с направление за това изследване, странно или не  Simple Smile

# 108
кам-че е доктор на доктор ходи ли? Аз все съм си мислила, че ако има нещо сам си предписваш и изследваш каквото е нужно.

# 109
Radost, точно за тенис топка се сетих и аз, трябва да си намеря Embarassed Нали идеята е да се търкалям върху нея? Embarassed Аз съм пробвала с една по-дебела точилка Laughing Нямам фоумролер, затова реших да пробвам с точилката. По-неудобно е, защото все пак е доста тънка и ми е по-трудно така, но на предните бедра ми подейства добре, а уж не ги усещах напрегнати тях и ги разтягам старателно и редовно Rolling Eyes

Вземи си фоумролер! За жалост само той помага в такива случаи. Тенис топката ще ти бяга непрекъснато и няма как да я застопориш. Ще видиш доста зор. Има и по-евтин вариант: 2 тенис топки се увиват с дебел и широк лейкопласт и стават като знака за безкрайност, ако се сещаш. Така се получава едно много интересно релефно нещо, което е стабилно и се контролира по-добре. Направих си такова, не е лошо, обаче и с него виждам зор. Но като цяло размачква по-добре от една топка. И все пак, ако имах възможност, щях да си взема директно фоумролер и да не се занимавам с чуденки и глупости!

П.П. Същото се отнася за дрехи, обувки, техника, храна - винаги като търсиш евтиното и плащаш скъпо.  ooooh! #2gunfire

# 110
green ясно, ама и аз не ходя на фитнес. Фитнеса е в нас. Но е добре да се знае. Чувала съм, че се продават тези калипери, ама като се измеря какво да го правя после? 

# 111
няма да можеш да се измериш отзад и отстрани, няма начин, опитвала съм  Laughing
Иначе в нета е пълно с качествени калкулатори където си пускаш гънките и ти дават резултата.

# 112
Неее аз ги искам сурови за да мога да ги накисна и поске да си ги изпека лично аз, с морска сол

Кое, вегетарианците ли?  Mr. Green

# 113
greenаз по тези калкулатори из нета излизам с 35% мазнини, а като съм намирала снимка на жена с 35% си е доста пълничка. Не знам дали може да им се вярва на тези калкултори из нета.

# 114
  • SA
Вики, то има случаи, дето посещенията при лекар са неизбежни (да чукна на дьрво не ми се е налагало досега ). Ама профилактично - не ми се ще. Като гледам мьжьт ми е редовен там и я се прибере ваксиниран, я с изписани статини...  Laughing
А тези калипери - ако човек не може сам, не би ли могьл някой друг да му премери трудно достьпните гьнки ( мьж, приятелка...)?

# 115
О, ясно... Ами, благодаря! Hug Ще си помисля хубаво дали да взема пудовка Embarassed

Шоки, пудовките за жени-новобранци задължително са 8кг, с повече няма да се справиш, но по-малко ще са ти твърде много. Имай предвид, че ако не си тренирала дори ден вдигане на тежести в зала, не знам дали изобщо ще успееш да вдигнеш 16кг от земята, а камо ли да направиш каквото и да е движение. Също зависи колко си висок, защото това определя относителната сила и каква мускулна маса имаш. Като цяло атлетичен ли си. На мене ми е тежка 8кг, но почнах да й свиквам, като се има предвид, че имам малък стаж в зала и 30кг клек и тяга. Еми, като ходих от Еконт да си взема пудовката от 8кг, щях да пукясам докато я занеса вкъщи, а блока ми е отсреща. С две ръце я носих и тежеше ужасно, а иначе правя гребане с 12кг дъмбел във фитнеса и не усещам такова натоварване.

Може би заради самата форма на пудовката, тя тежи повече на кантара от същата маса дъмбел. Предполагам, че е заради по-малката площ на уреда.

# 116
green аз по тези калкулатори из нета излизам с 35% мазнини, а като съм намирала снимка на жена с 35% си е доста пълничка. Не знам дали може да им се вярва на тези калкултори из нета.
ми анджък де, трябва да те измери някой с калипер, пък после калкулаторите ще заработят ако им дадеш добри отправни точки по 7 гънки  Laughing
А тези калипери - ако човек не може сам, не би ли могьл някой друг да му премери трудно достьпните гьнки ( мьж, приятелка...)?

може, ама трябва добре да пипа, не да стиска сланинките, а само да ги прихваща (чела съм теория в нета  Embarassed) И трябва да познава анатомията, защото гънките се падат под определени мускули и може да не ги налучка ако не му ги начертаеш предварително де  Laughing

# 117
Кам-че да за сложни болести недай си боже ясно, че ще се търсят специалсти, но за ухо, гърло, пръст, кръст, холестерол и т.н мислех, че доктора сам си се лекува. Е твоя мъж не го ли лекуваш ти бе човек, как така ходи на друг доктор Joy?

За пудовката с Аги съм съгласна. Аз имам пудовка 7кг в нас и тежи ми това чудо и това си е. Особено ако се мъча да следвам по-интензивни комплекси от ДВД-та или тубата. Иначе като вдигам за бицепс със 7кг във всяка ръка ми е ок (на някои упражнения). Щанга имам 15кг, с нея клякам и я вдигам над главата си пак съм ок. На lat machine вдигам 25кг също съм ок. Обаче тая пудовка ме разкатава отвсякъде. Корема ми е доста заякнал, така че не мисля да е някаква слабост от там, но може и от ръста да е наистина. Не съм някаква височина особена. Та това да ми върти номер.

ЕЕе green то значи я камилата, я камиларя. Гаранция Франция. Я ме измерят, я не. Ще чакам да ми спре цикъла някой ден, ама от там на сетне едва ли ще се разхубавя повече Mr. Green, че да ми е толкоз важно колко ще са ми подкожните мазнини. Кой знае какво има друго да се пати.

# 118
я лекарите в темата да кажат кога започва мено паузата най-рано и най-късно  Simple Smile
И отразява ли се на подкожните мазнини  Laughing

Имам някаква безумна идея, от четене в нета, разбира се, че мазнините са два вида - жизнено необходими и подкожни. Първите в никакъв случай не трябва да се губят, защото ще умре организма, а подкожните ... те се мерят с калипер  Joy

Значи, например, ако ви излизат подкожните 20 %, вътре в тялото е възможно да имате още 5% мазнини, и така общото количество мазнини е 25 %. По този начин, vici, на теб ти се струват 35 % много гледайки картинка, имай предвид, че това са само подкожните мазнини, а към мазнините трябва да се добавят и жизнено необходимите, значи може да отиде към 45 % от общото тегло на жената от снимката. Абе пак май не се изразих добре  Embarassed

# 119
  • Vildbjerg,DK
Привет и тук Hug Гледам за цветя и градинки сте си говорили. Много ги обичам цветята аз, но за съжаление те не ме обичат. Сърдят ми се редовно и лека полека си отиват ( умират ). И аз като Шоки май ги забравям, място правилно не им откривам, понякога преполивам... Исках джоджен да си завъдя и си донесох коренчета от Бг - издържа около 2 месеца и си загина геройски. Иначе здравец си имам - пак от коренче от Бг. Не е много, но му се радвам.
Сега мисля да опитам пак да засея разни семенца вън в градината а и на големия прозорец ще сложа саксийки някакви. Проблем ми е обаче, че много пече на тоз прозорец почти през целия ден и каквото и да правя изсъхва всичко. Само кактуси не съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт