НВ-ВМХ, част 74

• 36 216
  • 724
  •   1
Отговори
# 120
  • SA
anideni , не сьм много наясно каква точно е разликата между джоджен и мента като растения ( свекьр ми докато ни беше на гости наричаше ментата ни джоджен  Joy) , но имат много сходен аромат и вкус като подправки. Така че спокойно може да си купиш храстче мента да си засееш. Изключително непретенциозна е.
Грийн, тези мазнини около вьтрешните органи ( особено в коремната кухина) при някои хора сьс затльстяване могат да са много изразени и са много по-вредни от тези подкожните. Затова и един от критериите за метаболитен синдром е коремната обиколка, която горе-долу дава представа за тези мазнини.
А за менопаузата - не сьм много компетентна, но средно около 50-52 годишна вьзраст знам, че настьпва. Е, има разбира се и отклонения от тази вьзраст в двете посоки.

# 121
Добре де, като настъпи тази менопауза, има ли жената нужда от така наречените жизнено важни мазнини, където забравих кой хормон се синтезира, за да има редовен цикъл или може да се отдаде на яко изчистване на мазнините хихи

# 122
  • Vildbjerg,DK
Кам мента обикновена имам, но има мааалко по-специфичен вкус когато е прясна. Иначе наистина прилича - то и джоджена си е вид мента де. Само дето джоджена е Mentha spicata - с по - дълги и тесни листа, а ментата която обикновено продават тук е Piperita
Пробвах на агнешко веднъж - вкусно стана пак, но просто с по-различен вкус. Аз открих тук в един разсадник и зелена. Миналата година ги открих по нета и като отидох да питам се оказа, че точно джоджена ( зелена мента му казват тук ) е свършил. Сега чакам да пуснат разсад и ще си купя. Ще опитам пак тази година аз , въпреки, че половинката вече ме бъзика, че нищо не мога да завъдя. Grinning

# 123
Хехе green   Laughing тъкмо влизах в един фитнес форум и там бяха препоръчали military body fat calculator за най-меродавен. Та според него съм с 24% подкожни мазнини. С тоя калкулатор по-намирам прилика по картинките на дами с подобен процент подкожни мазнини и себе си Peace. Ама до сега дето съм ходила да се изчислявам все с 35% са ме изкарвали Crazy:

http://www.calculator.net/army-body-fat-calculator.html?ctype=st … amp;x=59&y=15

anideni щом като не си такваз градинарка и цветарка, моля те приеми съвет от друга такава  Embarassed– не се занимавай с никакви семена. Направо върви си купи разсъд и си засей нещо дето е издрапало до нейде. Аз имам много опити от семки ама нищо не излиза или излиза едвам и до там. После влиза в кофата. А иначе като съм ходила за разсъд за девисил и съм заглеждала и другите. Много разновидности има на минт-а. Даже и шоколадов видях и го подуших. И баш на шоколад и минт биеха листата. А аз какво имам в „градината“ не знам. Мирише на боб пък какво е не знам. Продават и стевия. Пробвах едно листо – сладко та не се трае. Обаче ми е гадно. Има някакъв много странен вкус. А като ми излезе здравеца и аз ще го снимам bowuu. Моя също е от БГ и добре, че не иска грижи, хубавее си на спокойствие.

Такаааа сега да отивам да топя мас(или маз). Дано не чистя кухнята до утре, че още ми държи влага от предната партида. А и най-важното дано остана с две очи и здрава кожа, че ако знаете какви експлозии преживявам Joy.

# 124
  • София
Блазе ви за пудовките (които ползват).
На мен все още ми е забранено да вдигам тежко заради секциото, освен това май се оказах и с лека диастаза на правите коремни мускули и затова засега го карам по-лежерно.

Ето напоследък, например, започнах да си подмятам бебето като гиричка. На нея пък ужасно ѝ харесва и през цялото време само се кикоти Laughing

# 125
Ооо Асос то ако има диастаза май и лицеви не трябвало и планкове да се правят. То и аз се чудя дали и при мен няма лека форма, макар че си напипват мускулите. 10 години след раждането ми точно около пъпа си стои една топка.

# 126
Не всички по селата са постели, моето семейство никога не е, първо защото не сме религиозни и второ защото баба винаги е приготвяла зимнина. Помня че прабаба ми е разказвала, колят прасето топят мас и запържват месо, после ред месо се полива обилно с мас и така се консервира, издържа дълго, баба казваше, "ние не сме бедни, защо да постим?"
Явно е било свързано пак с начин на живот, който има много животни коли и се запасява. Поне в наше село така е било.
Например имам колежка, която е ортодокс като нас, но от Египет, те постят главно за да съхранят религията си. Но си яде мазнини, и оня ден я гледам с един чипс със сирене нарисувано на него, и като я попитах, ама как нали постиш и тя само го погледна и каза че не била забелязала сиренето  newsm78
Една колежка мюсюлманка пък, на техните пости въобще не идваше че и се виело свят от глад, а те май си набиват сутрин и вечер, само през деня не ядът.

# 127
Аги, съгласна съм за тежестта на пудовките (и аз проучих, че за average women се препоръчва да започнат с 8 кг, а за strong women - с 12 кг). Засега обаче няма да купувам пудовка Embarassed

И за фоумролера съм съгласна, но такова чудо не знам къде да намеря Rolling Eyes А топките са достъпни.

# 128
  • София
Добро утро мили момичета и честит празник  Hug
Да бъдем здрави, щастливи, обичани, оценявани и обожавани   bouquet

Гледам, че за пудовки сте заговорили, та да се похваля с подаръка ми за 8 март  Mr. Green -
пудовка 8 кг  Party Споменавала съм я в контекста и мъжа ми явно е запомнил и снощи ми я поднесе като се прибра от работа. Искал днес да ми я даде, мислил дали да не я остави в колата, но понеже виждал коооолко много искам, та решил да не чака  hahaha
Изключително съм доволна, чак не мога да повярвам, че си имам пудовка  newsm44

# 129
Честито! Simple Smile

Вики, не знам за диастазата, но моята топка около пъпа, която също си я имах от години (а аз не съм раждала), изчезна с няколко месеца пробиотик. Имам предвид, че просто в радиус от 5 см около пъпа ми (т.е. диаметър 10 см) беше твърда буца и си стоеше така с години, дори в един момент се бях уплашила да не е тумор Embarassed

# 130
  • SA
Грийн, след менопаузата и да не се синтезират някои полови хормони, тялото все пак има нужда от много други хормони сьс стероидна структура, които водят началото си от холестерол.
Да не говорим, че и кожата изтьнява и става по-малко еластична с времето.
Та не ми се вижда добра идеята вьзрастна жена да вземе да сведе телесните си мазнини до 5%. Направо на мумия ще заприлича.
Вики, и аз си имам здравец от Бьлгария, но прецьфтя вече.
А за семената - понякога продават разни застояли и с почти липсваща кьлняемост. Ако са си хубави, си поникват добре. Аз колко чубрица и босилек сьм засяла за една година...( мьжьт ми нали все се вайка, че няма да го бьде, та поне с босилека трябва да сме подготвени  Mr. Green).
Assos, ти си имаш една много сладка и забавна гиричка значи.  Heart Eyes
Вив, страхотен подарьк!

# 131
Шоки, в декатлон фоум ролерите са на прилични цени, мисля, че гледах, че има и за около 30лв. Виж им сайта, вече става за информация. Аз моя го бях взела от бб-тийм на някаква промоция за 25лв мисля беше.

Вив, все се каня да те питам, мина ли болежката в таза. Сигурно отдавна, надявам се Simple Smile

За диастазата не си ли говорихме в тази тема преди време  newsm78 май беше в тренировките у дома оттатък Simple Smile
Шоки, това, което описваш, не ми звучи като диастаза. Ето една хубава статия с обяснение.

# 132
  • София
Да Ули, мина, слава Богу! "Излекувах" я с едночасова йога, явно нещо прищипано е било, защото се "отщипа" от йогата и веднага след това болката вече я нямаше.

Диастазата я нищихме в другата тема, много гадно на вид нещо. Моето шкембе виси като на кенгуро, като съм в планк да речем.  baby_neutral И все не ми се занимава с нея, не е много, но я има и е много грозно в наведено положение. Това е цената на децата, какво да се прави  Wink Два пъти такъв тумбак съм разпъвала, че не знам как само това са пораженията  Whistling

Следващата ми покупка ще е фоум ролер, че отдавна и аз ги заглеждам, а имам огромна нужда.

# 133
Ули, моето със сигурност не е било диастаза, а е било от нарушена чревна флора и дългогодишен колит Wink Исках да кажа, че топка около пъпа може да се дължи и на този проблем - възпалението от колита.

Знам за Декатлон, трябва да се вдигна да отида Embarassed

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 10:03 от Cioccolata

# 134
Ох, да, сега прочетох по-внимателно, че ти не говориш за диастаза. Тъй де.

Аз също само се каня да ида до декатлон, на мен ми трябва половин фоумролер и ще ми излезе по-изгодно да си взема един цял и да го срежа, вместо да поръчвам отнякъде, затова ги бях гледала.

Общи условия

Активация на акаунт