НВ-ВМХ, част 74

• 36 216
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
  • UK
Леле, има нова тема и то на 9-та страница  Shocked
Първо, ЧЕСТИТ 8-МИ МАРТ   bouquet Обожавам го този празник.
Мерси на Юлинга за поста от 2-ра страница  Laughing, за въглените. И на мен ми е по-добре с малко повече, така установих. Освен това след ден с малко повече въглени определено източвам вода и коремът ми се поприбира  Rolling Eyes Това обаче с мярка ( 1 филия хляб, половин картоф, 100г яйчена паста) Когато ям повече ми се доспива, подувам се и т.н. Освен това дните ми с въглехидрати са само дните, в които тичам. За тежести и разните му класове във фитнеса съм само на месо, зеленчуци и мазнини. Е, има и някой друг ден с пица, като идват приятелчета на детето и поръчвам, мързи ме да правя сандвичи или снаксове, признавам си  Embarassed
 Връщам се да чета, ще дописвам после. Hug

# 136
Вики, леко и вмимателно и на слаб котлон
Или на фурна, също ставало

Честит празнк на всички, за които днес е празник на жената и майката!
Тук е ден за демонстрации
Ако беше през седмицата като нищо бих отишла, тази година разбрах какво значи жена с мъжка професия да се опита да намери своето място и колко е трудно
В Бг соцът изкорени това, но тук важи с пълна  сила за съжаление

Днес ще тъурся семенца за чери домати, дано тази година имам повече късмет
Тъпо и упорито не се отказвам
След като чушлетата миналата година станаха и това ме амбицира, явно не съм съвсем зле  Laughing

# 137
Уасп, давай смело с доматите - гледат се лесно. Само слънце и вода им трябва  Wink

# 138
Момичета, честит празник и от мен!   bouquet Не като ден на майката - за тази цел си има друг празник, а като ден на правата на жените: правото да избираме как да изглежда животът ни - да имаме възможност да учим, ако го искаме; да имаме възможност да работим каквото, когато и където желаем, ако това е желанието ни, и да бъдем равнопоставени с мъжете, включително по заплащане, ако в работата се представяме не по-зле от тях; правото да избираме кога и дали да се омъжим, а също и за кого; правото да решаваме кога и дали да раждаме; правото да гласуваме и да притежаваме собственост, защото и това не е било позволено на жените много дълго време, а вероятно в някои държави и култури все още не им е позволено Wink

(точно в момента чета една книга, и то по действителна история от 19-и век в Швеция, която ме накара сериозно да се замисля за правата на жените тогава и днес Embarassed)

# 139
Шоки, много хубаво си го казала

Аз уточних, защото този ден в бившите соц.държави е придобил друго значение
Докато тук, а и навсякъде си има ден на майката
днес е ден на "червените сутиени" тук
Честно казано, до скоро не ги разбирах, мислех че преиграват
Но след като и аз самата се оказах потърпевша и почна да ми светва защо са толкова воинствено настроени тук жените
В БГ не е така

Метни насам заглавието на книгата, моля те
Аз много харесвам "Aна, Хана и Йохана" от Мариане Фредериксон
И тя е по темата

# 140
Аги, съгласна съм за тежестта на пудовките (и аз проучих, че за average women се препоръчва да започнат с 8 кг, а за strong women - с 12 кг). Засега обаче няма да купувам пудовка Embarassed

И за фоумролера съм съгласна, но такова чудо не знам къде да намеря Rolling Eyes А топките са достъпни.

Има в онлайн магазина на ББтийм и струваше към 40лв. Не е евтин, но ми изглежда качествен, а и се купува един път. Едва ли ще се износи за няколко месеца употреба. Ако изкарва няколко години, направо супер! То и всичките железа за тренировка пък са си направо вечни. Купуват се един път!  Grinning

П.П. Честит празник на всички дами и честит Тодоровден! Бъдете здрави!   bouquet

# 141
  • Пловдив
Ей,момичета! Честит празник, да сте много обичани, здрави и щастливи! И да споделя нещо интересно-сега даваха филм за Хитлер по Нейшънъл джеографик и познайте - бил е строг вегетарианец, хранел се е оскъдно, с мюсли и картофено пюре, много е обичал сладки неща, но не си ги е позволял често, и.... Е имал атеросклероза. Странно, а? Е, не за нас, ама за традиционната медицина Grinning
Хайде лек, усмихнат и весел празничен ден!

# 142
.

Последна редакция: сб, 08 мар 2014, 11:57 от hjkl;

# 143
Шоки, много хубаво си го казала

Аз уточних, защото този ден в бившите соц.държави е придобил друго значение
Докато тук, а и навсякъде си има ден на майката
днес е ден на "червените сутиени" тук
Честно казано, до скоро не ги разбирах, мислех че преиграват
Но след като и аз самата се оказах потърпевша и почна да ми светва защо са толкова воинствено настроени тук жените
В БГ не е така

Метни насам заглавието на книгата, моля те
Аз много харесвам "Aна, Хана и Йохана" от Мариане Фредериксон
И тя е по темата

Не знаех, че има такива проблеми все още в западна Европа, винаги съм мислела, че са много по-напред в това отношение. Излиза, че комунизмът в Източна Европа е едва ли не е изкоренил голяма част от предразсъдъците спрямо жените. То и заради това в този регион на света жените имат толкова много власт, а мъжете са направо смачкани.

Между другото, в България много преди комунизма е имало много силни женски движения за права. Според мен целият проблем на Запад идва от тяхната народопсихология, основана на философията на Макс Вебер за протестантската етика и капитализма. Най-важно е трупането на пари, за сметка на усещането за живот. Разбира се, една жена трябва да зареже всичко, за да трупа пари, което значи, че ще трябва да се жертва едва ли не и да се откаже от естествените за нея неща, едва ли не ще се намеси в изцяло мъжки дейности. Докато в нашата земеделска култура всички са равни в труда (на полето и на двора): жени, мъже, деца. Всеки има еднакви задължения и няма луксове, заради които да се бори. Парадоксалното е, че точно цивилозването/ урбанизирането на една нация предизвиква неравенства, защото профилира професиите много повече и се получава разслояване по класи и интереси. Тогава още по-лесно може да се дискриминира една група хора. А когато всички се борят за едно и също и за оцеляване, такива несъществени въпроси изобщо не възникват! Като ти е неокопана нивата, мъж или жена, все ще останеш гладен. Като не са ти нахранени и обгрижвани прасетата примерно, цялото семейство ще страда и е еднакво за всички.

Дотук с оффтопика!  Laughing

# 144
Има, за съжаление, Аги
Доста е скрита и се практикува доста дипломатично, но има и то доста

У нас сякаш винаги е царувал матриархатът
Докато четейки тукашните книги, тук впиянчените им мъже са имали думата винаги
И затова както казваш, жените днес са властни, но само у дома
Все още повечето шефове за мъже

За Хитлет имам силно двояко мнение  Embarassed
Но спор няма, че е е бил веге и кучелюбец

# 145
  • Пловдив
Момичета, минавам само да ви честитя празника! Hug Пожелавам ви да се чувствате винаги обичани и специални!  bouquet Hug

# 146
  • Пловдив
Aglika, WASP   bouquet  202uu  202uu  202uu

# 147
  • София
Радвам се че намерих темата, предстои ми да прилагам този режим....

# 148
WASP, книгата е Syster och bror - третата част от трилогията на Agneta Pleijel: http://www.bokus.com/bok/9789113027470/syster-och-bror/

# 149
Честит празник момичета на който празнува   bouquet! Ние тук си имаме ден на майката, но през май. Но мен не ме дърпа да празнувам ни сегис, ни тугис  Mr. Green. Нещо не мога да ги приема тези празници, Аз понякога забравям, че съм жена. Даже и детето понякога ми вика тате  Laughing. Не намирам нищо женско в себе си, само това че съм с дълга коса (от манджата до разправии с колата, смяна на гуми и масло и т.н. всичко мене чака). И мъжо се разправя, но аз съм от тези жени дето не могат да търпят друг да върши всичко та така съм си послала де  Crazy.

Ех как живеем толкова на далеко всякакви уреди мога да ви подаря  Sad фоумролери и гири и пудовка дето са ми леки вече. Тези фоум ролери при нас ги продават за басейните като стане време. Направо са без пари. Като гледам колко са скъпи при вас...

Шоки диастазата е много отвратителна деформация на корема и просто големи гадории трябва да претърпим жените в името на майчинството, но няма как. Аз си напипвам мускулите на корема, но съм сигурна, че и аз имам нещо минимално. Моето дете се роди 4500г, на 50кг жена, секцио. В 9 месец хората ми честитяха за близнаци. А то само едно бебе имах, обаче изглеждах като с две. Как да си предпазиш корема в такава ситуация - абсурд.

УАСП Heart Eyes намалям котлона за маста, обаче до едно време всичко е наред. После става потоп. Във фурната не смея, че ако вземе да пръска и пуши ще ми се включи аларамата за пожар. Ако дойде пожарната бъдева 50$ глоба ме чака. Уж я махам от тавана, ама да не се включи алармата във входа.

А сега ви оставям, че ще ходя на зъбар. Ходя профилактично на 6 месеца - по устав. Добре обаче от как сме в тая държава всеки иска да ми маха старите пломби периодично и да ми слага нови  #2gunfire. И от махане и слагане вече няма място за нови пломби и се оказа, че вече трябвало корони да ми се слагат. Направо ме влуди това като го чух. Аз проблеми нямам зъбни от над 20 години, и тези тук от нищо нещо направиха. Та се чудя какво да правя #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт