НВ-ВМХ, част 74

• 36 216
  • 724
  •   1
Отговори
# 195
Да, при засаждане махам картона от яйчените кутии, за да може коренът да се развива свободно.
Чупя върховете когато растението достигне около 40-50 см, за да не прави много листна маса и да се разширява настрани. Не знам, дали е правилно, но така процедирам  Laughing

# 196
 Hug Чета ви от няколко часа. Миналата седмица имах разговор с бившия ми тренъор, който ми препоръча НВ-ВМХ режим /поради незавидните ми фитнес резултати/ и днес имах време да почета повече.. Ще е голяма борба- имайки предвид как се храня сега и какво трябва да постигна. Имам килограми за сваляне и мисля, че попаднах на моя режим ....

Спирал колата, алкохола, картофите и всичко, което сте изписали тук като непрепоръчително ....

Ще е мъка в началото, но съм с вас   bouquet

# 197
guilty_pleasure, ще се справиш! Hug Ако ти е трудно да скочиш в дълбокото, т.е. да промениш рязко хранителния си режим, го направи постепенно.

# 198
Мисля да газя бавно, за да не се получи шок за организма Simple Smile Но съм тук и продължавам да събирам информация Simple Smile

Даже съм си взела пълни мерки Simple Smile и да видим какво ще показва метърчето по пътя Simple Smile

Благодаря   bouquet

# 199
Да, прочети, питай, ако не ти е ясно, направи си план например за една седмица и действай Wink Ако поне приблизително си си планирала какво да ядеш за няколко дни напред, е по-лесно.

# 200
  • SA
Попадна ми една книга с доста информация за вит.К2 - Vitamin K2 and the calcium paradox: how a little known vitamin could save your life / Kate Rhéaume-Bleue.
Ако някой иска, може да си я изтегли оттук:

http://dox.bg/files/dw?a=4662e68893

# 201
Благодарности за книгата!  bouquet Качих я и в папката.

Последна редакция: пн, 10 мар 2014, 19:32 от Cioccolata

# 202
Аууу, Jana Ina, къде се изгуби? Hug

# 203
Ами, Шоки, дълга ски-почивка, после много работа и ви загубих дирите. Важното е, че пак ви намерих!  Wink

# 204
  • София
Ейй, Янче Hug
Радвам се да те видя!

# 205
Тази статия я опровергаха вече 15 пъти Laughing Първо, това е епидемиологично проучване, а те не могат да се ползват като доказателство за каквото и да било, а само като източник на хипотези, които трябва да бъдат доказани с други проучвания. Второ, самата постановка на проучването е абсурдна - участниците са попълнили въпросник за храненето си в един (1) (!!!) ден, като са отговорили на въпроса дали това е типичното им хранене - повечето са писали "да". Не помня какъв брой години по-късно (18 или 20 май бяха) изследвали риска им, като приемат, че участниците нито са излъгали навремето, нито са си променили някак храненето за толкова години. Rolling Eyes Както се вижда, е абсурд да се правят заключения на такава база. Трето, говорят за влиянието на протеините върху инсулиноподобния растежен фактор 1 (ИРФ-1). Да, протеинът го повишава, но също така, и то в дори по-висока степен, го повишава инсулинът, т.е. консумацията на въглехидратни храни. А точно това не е отчетено от "учените" Twisted Evil

Шоки, всъщнст от данните на проучването се оказа, че процентите на хр. в-ва са Въглехидрати 51%, мазнини 33% и протеин 16% (11% животински).  hahaha Laughing Ми това си е чисто висковъглехидратно хранене с протеин на санитарния минимум, колкото да не загине човек. И това ако го наричат високопротеиново хранене, представям си какво ще бде нископротеиновото.  Laughing hahaha  Joy Сигурно под 5%. Демек, ако изяждаш повече от 100гр сирене дневно протеин общо, ще пукнеш от инфаркт, но ако директно минеш на чисти захарни изделия, много хляб и литър алкохол (няма протеин, НЯ-МА!), ще станеш дълголетно старче.  Twisted Evil

# 206
  • Пловдив
Изобщо не успявам да ви изчета... ooooh!, така че каквото запомних по диагонал...
Свидничка, много си готина! Hug Изключително бих се радвала да изглеждам като теб...Понеже имам подобна структура, но съм далеч от твоята визия... Embarassed
Джоя, дано скоро е по-добре стомахът ти!
Кам, мерси за книгата!Аз трупам, трупам, ама кога ще чета...
Жана Яна, радвам се, че се обади! Hug
Скрит текст:
Аз нямам нищо интересно за споделяне, освен вчерашното си (околоовулационно) залитане по хляба...Ей, такова нещо не ми се беше случвало от не помня кога... ooooh! Чак и палачинки ядох, няма вече да ги правя с ванилия, миризмата ме изкуши, а после...Не бях яла палачинки от повече от 6-7 месеца...Изобщо не ме изкушаваха...До вчера...
Честно казано, мислех, че повече не може да ми се случи подобно залитане...Или поне не с чак такива количества хляб като преди.... Confused Като наркоман, посегнал към наркотик след дълга пауза...Да не говорим, че от толкова въглехидрати вчера бях като покосена, прекарах почти целия ден в несвяст, буквално трябваше да полегна на 2-3 пъти, толкова ми се спеше....Как съм могла изобщо преди да живея в такова полусънно състояние преди режима! ooooh! ooooh! ooooh!
И този път не можах да разбера защо се стигна дотук - протеинът ми беше ок предишните дни, мазнините - също...Нещо от хормоните ли беше, не знам...Понякога ми писва откровено да се наблюдавам и да се анализирам...Всъщност не се тюхкам, просто имах нужда да споделя... Whistling

# 207
  • SA
Jana Ina , липсваше ни!
Аги, то друг е вьпросьт доколко изобщо тези проценти отговарят действително на храната, която тези хора са яли. Мен преди 20 години, ако някой ме е питал какво сьм яла последната седмица, като нищо можех да се отнеса кьм групата с 5% протеини. И сега да ме привика на изследвания и да заключи, че това е причината да сьм здрава.  hahaha
Как се проследява кой как се е хранил 20 години и то за големи групи от хора? Да не би всеки да си мери храната, да следи и записва всеки ден какво яде?
Ето, експеримента на В.Стефансон с яденето на месо за 1 година например е достоверен, защото пьрвите няколко месеца той е бил в болница под постоянно наблюдение, а след това е можел да си ходи по задачи, но с него е имало представител от болницата, който да гарантира, че не се яде нищо друго освен определената му храна.
И другото важно нещо е, че някой ако яде редовно торти, пасти и вафли, месото няма да го спаси от болести.  Simple Smile
yulingaHug

# 208
Само да попитам разрешено ли е да се яде Fraiche, нещо като крем фреш? Аз си мислех, че е заквасена сметана(то и на такова бие), ама е само 9%. Днес си взех 18%  Crazy Мога една кофичка да я омета за нула време.
Постоянно ми се яде, особено вечер, а не е да не си хапвам мазничко. Confused

# 209
  • Варна
Момичета, благодаря за милите думи. Наистина оценявам подкрепата ви и ще се радвам на всякакви напътствия и критики, особено от хора запознати с материята като вас  Hug
Цитат
Два месеца след като минахме на този режим, детето имаше час пак за контролен преглед - върна се със лист на който пишеше страхотно и нито едно обозначено място. Мисля си дали храненето е помогнало в случая? В смисъл ясно е , че може да помогне за здравината на -зъбите, но за по-лесно почистване? newsm78 Дали тук се крие причината? Не ми се вярва от раз малката да е станала изключително добра в миенето на зъби - просто няма търпение и това е. Но и стоматоложката била много учудена, съпоставяйки резултата с предните проби. Освен тази контактна течност да е била нещо повредена Simple Smile
Anideni, Има значение режима, защото необработената храна не се "лепи" по зъбите. Проблемът на преработената храна не е толкова в киселото pH, или в бактериите които се хранят със захар и въглехидрати. Частиците на преработената храна, брашната, нишесте, хидрогенирани мазнини остават в микропукнатините на зъбният емайл и поддържат кисела среда непрекъснато, а после се оцветяват от фуксин (въпросната червена течност). Ще стигна някога и до там в блога, но честно казано с толкова много информация съм се затрупала и ми е много трудно да я систематизирам. А да не говорим, че още има много въпроси, чиито отговори търся  Blush

Общи условия

Активация на акаунт