НВ-ВМХ, част 74

• 36 216
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Шоки,
Скрит текст:
добро разтягане, което спомага и за този мускул е, сега ще се опитам да го обясня разбираемо  Rolling Eyes: Заставаш права, ходилата на ширината на таза, тазът над петите, раменете над таза. Краката са абсолютно прави. И както стоиш така повдигаш единият крак без да свиваш коляното. Все едно вдигаш едната от тези две кости 2-3 см над другата. asis bones на англ
Скрит текст:
И държиш така колкото успееш. Може да усетиш разтягането на няколко различни места, в зависимост от това, кое е най-слабо, но трябва да е под талията/кръста. Ако усещаш над талията, значи позата не е правилна. Въщото можеш да правиш и стъпила на тухличка за йога или речник.

# 76
Ули, това ще рече, че свивам квадрицепсите, така ли? Embarassed Пробвах, но за да повдигна единия крак, трябва да преместя тежестта на тялото на другия. Май не го разбирам Embarassed

# 77
Ули, това ще рече, че свивам квадрицепсите, така ли? Embarassed Пробвах, но за да повдигна единия крак, трябва да преместя тежестта на тялото на другия. Май не го разбирам Embarassed
Местиш я, да, няма как иначе. Но гледай да не се накланяш напред, тежеста ти да е в петата на опорния крак, не свиваш квадрицепса, и двата ти крака трябва да са прави. То няма движение, освен първоначалното повдигане на единия крак, след това е статично и е повече баланс, като постоиш така ще усетиш вече и разтягането някъде, може да е дупето, бедрото, при мен е отстрани на таза, то е там, където е най-слабото звено в този момент.
Ако се качиш на речник/тухличка глезенът на свободния крак трябва да е над този на опорния.

Самото движение е точно леко повдигане на таза от едната страна. Търся от вчера из нета да намеря онагледяване, ама не успявам Sad

П.П. МноУ съм зле Sad
ето го последния клип тук

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 16:11 от Ули

# 78
Аз си ям месо когато си искам, ако искам ще ям и три пъти на ден, ако искам няма  bowuu

Само за справка след седмица ядене на месо и яйца на корем, без броене на калории и подобни, без други млечни освен кефир и то макс литър на седмица, корема ми се прибра, не меря ни сантиметри, кантара си го разкарах, че ме депресира.
След ден ядене на въглени съм като топка и лицето ми подпухва, и не е защото съм отвикнала, нямам тоя шанс за съжаление, на има няма две седмици режимни вкарвам нещо гадно. Снощи за първи път спрях, бях купила чиз кейк на моите в къщи. Много мъничък точно 4 парченца, децата хапнаха по една хапка и отидоха да играят, дяволчето в мен, по-скоро ламята де, веднага каза, "а бе я си го изяж, не си мъчи душата", хапнах една хапка, загорча ми от сладост и го зарязах. Много съм горда от себе си  Mr. Green
И тия дни ставам в 5, винаги като отрежа въглехидратите ставам рано и бликам от енергия  Peace
И сега да дойде доктор ВсичкоЗнамВъпрекиЧеНеЧета и да ми каже как месото е токсично като се яде 3 пъти на ден. Ми нека си е токсично, мен ме изпълва с енергия, сила, подобрява външният ми вид, явно съм адаптирана към "токсини" и защо да си мъча душата с "чиста" храна тогава  па и да изглеждам зле и да имам проблеми със здравет newsm78

# 79
Ули, благодаря! Hug

# 80
Аз си ям месо когато си искам, ако искам ще ям и три пъти на ден, ако искам няма  bowuu

Само за справка след седмица ядене на месо и яйца на корем, без броене на калории и подобни, ... корема ми се прибра, не меря ни сантиметри, кантара си го разкарах, че ме депресира.
След ден ядене на въглени съм като топка и лицето ми подпухва, ...
И тия дни ставам в 5, винаги като отрежа въглехидратите ставам рано и бликам от енергия  ...
И сега да дойде доктор ВсичкоЗнамВъпрекиЧеНеЧета и да ми каже как месото е токсично като се яде 3 пъти на ден. Ми нека си е токсично, мен ме изпълва с енергия, сила, подобрява външният ми вид, явно съм адаптирана към "токсини" и защо да си мъча душата с "чиста" храна тогава  па и да изглеждам зле и да имам проблеми със здравет newsm78
joya, все едно пишеш за мен 1:1  Sunglasses Трябва да е от провинцията и "свежото" време отвън  hahaha
И аз бях седмица на месо и яйца и направо хвърча!

В ПА има English Davon Somerdale's Clotted Cream за $2,99!
28 gr - 130 kkal, Fat - 13 g, Proteins - o g, Sugar 0 g.

http://jkoverweel.com/product.php?id=598

Идеален за кафе с кокосово масло - хубаво миксирано  Heart Eyes

Обаче сега сменяме времето в събота и от 5 ч., ще се окажем в 6 ч. кукуряци, което не е много удобно за мен  Crazy

# 81

кака Галя в спайдърите казваше, че жените могат да преработят максимум 150 гр бяло месо и 120 гр месо на ядене /има се предвид белтъците в него/ и не трябва да надвишават тази порция.

Е а са, хубава работа, тия искат да ми намаляват мръвката  Crossing Arms
Как 120 гр .. ми това е едно ребърце  Sad Едно ребърце или една мъничка вратна пържолчиЦА на мен са ми малко. Ще се нахраня, обаче ще ми се яде още ,както се казва, на устата ...
Не, не ме устройва този порцион  Joy

Вивиан, знам че съм гадна, обаче ако подхапваш повечко белтъчини, резултата ще е остатъка ще се преработи до глюкоза. Тъй че, опитай се да се ограничаваш  Laughing

# 82
............. Една моя позната пък ми казва, че след като съм пристрастена към месото, значи мога да изям и съседите си, ако прегладнея  Laughing И аз потвърждавам, че е така за неин ужас...............

Съдейки по себе си на нашия режим не мисля, че може да се достигне прегладняване на такова ниво  Thinking. На мен ежедневното ми зареждане с храна е 3 пъти на ден. Но ако се наложи например лятото като скиторим по цял ден, като се нахраня сутринта към 7-8ч, после мога да откарам без храна до 19:00-20:00. И ако тогава тепърва ми предстои да приготвям храна, мога съвсем спокойно да си я приготвя и изобщо нямам нужда да кълва от тук от там докато стане всичко готово. С удоволствие и един аператив мога да ударя чакайки Peace. Може да е голям процент и на психическа основа.

Обаче виж когато бях на Красиното хранене докато се нахраня и не след дълго (2-3ч максимум) айде пак гладна. А такива преходи от сутрин до вечер просто забрави. Не мога да изтрая да се приготви ни салата, ни основното ястие. Почвах да дърпам и кълва де що сваря (от зеленчуци, даже и до сурова кайма ако ще се месеха кюфтета веднъж на високосна година Mr. Green). Не съседите да омънам, ами целия квартал ми е идвало да унищожа. Така ми е падало пердето.

Вив   Heart Eyes къде я събираш тая мръвка над 120гр бе жена? Ние сме един калибър с тебе обаче аз като количество не мога да се справя. Особено пък от как тренирам, не знам какво стана, обаче много бързо се издувам с храна. За това съм и намалила салатите.

ААА сетих се нещо дето винаги ми е било много смешно като казахте риба. Ние не сме религиозни в нас, обаче бабите ми бяха. И като се постеше, месо не ядяха, а попа им казвал риба може Joy. За това винаги съм търсила обеснение и до ден днешен не съм го намерила. Освен попа да е чул или чел из библейските писания за някоя риба дето расте по дърветата или израства от земята newsm78.
И пак по тая тема, винаги съм се чудила как католиците и те в Исус вярват (даже като гледам край мен поляци, хамериканци те са далеч по-вярващи от нас), а те не постят. Нали Исус един и същ пък .. голяма обърквация. Това така си бая на себе си, не че искам някой да ми отговаря.

# 83
Католиците знам, че са постили със сигурност в миналото Embarassed Сега вече може да са спрели newsm78

Мръвката и аз я предпочитам в по-големи грамажи Embarassed Една пържола от магазина, с кокала, излиза към 250 грама в суров вид. Тази пържола плюс готвен зеленчук, примерно задушено зеле, ми е точно мярката Laughing Обаче уточнявам, че не ям месо и на трите хранения всеки ден - не, повечето дни имам месо на едно хранене.

# 84
Относно рибата/месото/постенето и религията. Мисля, че обосновката беше, че жвотните и човекът са създадени в един ден, а рибата беше на 5-тия ден, ако не се лъжа.
Освен това по време на пости риба е позволена само в определени дни.
А пости мисля има при всички религии под една или друга форма.

# 85
vici, за рибата е така, няма какво да се чудиш. Трактовката е, че Христос успял да нахрани с една риба 5000 гладни и оттогава, когато са пости и е по-виден празник - Никулден, Цветница, където има повод да се чества някакво християнско събитие, разрешават риба. Иначе рибата не е разрешена през целия пост  Laughing Но винаги са били освобождавани от това свръхчовешко усилие, да пазиш пост, децата, възрастните и болните хора, което идва да каже, че даже едно време са знаели какво е хранително и полезно за здравето. Общо взето, от историческа гледна точка, поста навлиза в религиите, за да запази животните и новото им поколение от изяждане - в началото и края на зимата, когато няма друга храна. И на това са били подложени най-силните в групата под формата на религиозна догма. Хаха, казах го доста популярно, мисля  Laughing

Иначе, да ви споделя, аз както си бях вегетарианка едно време, правих веднъж и великият пост - с научна цел  Joy Joy Без майтап, учех етнология и така, исках да видя как са се чувствали хората. Значи, освен че по принцип не ядях месо, махнах за 49 дни млечните, яйцата, маслото. По време на поста нищо - солетки, бисквити, салатки, ориз, картофи. Не ми беше трудно. Първата седмица след това и последващите 3 месеца бях полуумряла - никаква енергия, главоболие, световъртеж, никаква сила за живот. Лекарите ми препоръчаха силни дози витамин В комплекс. Възстанових се, но на каква цена и за колко време ...  Thinking

# 86
По принцип и в шведската култура си ги има постите и в миналото са се спазвали. Шведската църква е протестантска (лутеранска).

# 87

кака Галя в спайдърите казваше, че жените могат да преработят максимум 150 гр бяло месо и 120 гр месо на ядене /има се предвид белтъците в него/ и не трябва да надвишават тази порция.

Е а са, хубава работа, тия искат да ми намаляват мръвката  Crossing Arms
Как 120 гр .. ми това е едно ребърце  Sad Едно ребърце или една мъничка вратна пържолчиЦА на мен са ми малко. Ще се нахраня, обаче ще ми се яде още ,както се казва, на устата ...
Не, не ме устройва този порцион  Joy

Вивиан, знам че съм гадна, обаче ако подхапваш повечко белтъчини, резултата ще е остатъка ще се преработи до глюкоза. Тъй че, опитай се да се ограничаваш  Laughing

Тъй,тъй и аз сто на сто ще си остана гладна. Тогава остава да добавя нещо друго към месото,за да се заситя-маслини,масло,яйце?

И аз съм била вегетарианка,ама никога вече няма да се върна към този начин на хранене.По същия начин се чувствах,както и greendream .Жулих солети,но четях колко калории съдържат. Откъде се бях наплашила така от месо и мазнини,идея си нямам Close

# 88
Ако трябва стриктно да се контролира приемът на белтъчини (например понякога е необходимо, за да се постигне отслабване, особено при жени в менопаузата, или пък при диабетици може да е необходимо, също може и при бъбречни заболявания), тогава се увеличават мазнините, но аз не бих използвала яйца за тази цел. Или пък може само жълтъци, без белтъците, защото в белтъците са белтъчините на яйцето.

Ioanna82, и аз сега не знам защо съм избягвала мазнините и яйцата и толкова съм се страхувала от тях ooooh! Месото съзнателно не съм го избягвала, просто ми беше безразлично и можех да си карам месеци наред и без него. Яйцата ги имах за вредни, така че ядях по 3-4 в месеца Embarassed На салатата не слагах мазнина, на хляба също често не мажех нищо, направо слагах кашкавала и шунката, или пък мажех лютеница.

Последна редакция: пт, 07 мар 2014, 18:02 от Cioccolata

# 89
Благодаря за разясненията отностно религиозния пост, обаче вече ги чета и препрочитам пети път (бавно и внимателно) и не вдявам нищо newsm78. За справка: на Шоки поясненията за холестерола от блога ѝ ги разбрах след втория път барабар с молекулите и мастните вериги. Разбрах в общи линии причината за яденето на риба по време на пост, ама от липсата на логика в това, възникват още въпроси, които не смятам да задавам и да ви занимавам. Всичко на нагодия ми бие, но как да е.

Общи условия

Активация на акаунт