НВ-ВМХ, част 74

• 36 216
  • 724
  •   1
Отговори
# 435
Чудя се как още няма термин за вегетарианци, които ядат само свинско и никакво друго месо.

Laughing Laughing
Има един такъв термин - flexitarian, може да е това.

Коноп, и аз като чуя си представям опиата.  Rolling Eyes

Искам да питам нещо за следния състав на едно въглехидратно нещо - висок процент въглен - 86 гр. на 100, но пък захарта му е 0.26 на 100. Че излиза от темата е ясно, питам само ако прегрешаваме с въглени, тогава кое е по-малкото зло - висок процент въглени/нисък процент захар или обратното, или няма никакво значение? Laughing

Ами, май няма голямо значение!  Joy

Беба, ЕЛБИ имат хубав кашкавал. По принцип добрият кашкавал трябва да е твърд и да се реже малко като на конци. На опаковката трябва да пише, че има до 0,5% въглехидрати. На Маджаров също са хубави. Ако е насипно, дали може да се пипне за твърдост.

А аз като чуя коноп и се сещам за едн апесен на Ъпсурт: "Нон-стоп, нон-стоп, индийски коноп! Нон-стоп, нон-стоп, индийски коноп!"  Laughing

# 436
голям смях с този коноп и аз щях да пиша че ми навява асоциации  smile3530
не мисля че семената и ядките са добър заместител на месо и яйца, първо заради многото калории, второ заради това което Шоки писа. Освен това при много хора с проблеми с килограмите те са тригер за преяждане.
Аз опитах да ям чия и всеки път след нея имах ужасно подуване на корема, болки , точно като крава е чувствах и това от 1 лъжичка набъбнала във вода.
Конопено мляко мислех да опитам само от интерес дали би било добър заместител на прясното в кафето, но след опити с кокосово и соево, взех че свикнах на кафе без мляко  Twisted Evil

И Шоки много си права, аз вчера карах цял ден на пръжки, даже от говорененто тук за калории и мерене, не че мерих, но ядох в едан малка чинийка от кафе , за целият ден изядох 3 чинийки, не бях надута и се чувствах наядена. На последък значително съм намалила салатата, преди 2 яденета имах по купа салата, сега на 2 дена веднъж една салата главно от домат и печени чушки. Но пък напоследък много ям таратор, наяжда ме, и след час корема ми е пак плосък.

# 437
Да, подкрепям за кашкавала на ЕЛБИ. Аз харесвам и на Добрев, както и сиренето на Добрев Embarassed Също много ми харесва кашкавалът за паниране на Домлян - на сол ми е идеален (този на ЕЛБИ ми е малко по-солен), а и за паниране е добре.

joya, добре, че споделяш за чията. Значи няма да я пробвам Embarassed Аз се запичам от лененото семе, затова бях скептична към чията, но при това описание, въобще няма да посмея.

А ти видя ли какво ти писах за доставките от Iherb и ДДС?

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 16:39 от Cioccolata

# 438
  • София
Хм, ще взема да пробвам кашкавала на Елби, по принцип уважавам продуктите им.
Аз взимам кашкавал от една жена, която днес дава млякото на някакви хора, те правят кашкавала и съответно на следващия ден  го купувам аз. Предполагам е доста въглехидратен, понеже не е отлежал  newsm78 но ми е все тая, поне знам какво има вътре.

# 439
Няма как да е доста въглехидратен кашкавалът Wink Всякакви сирена по принцип са извънредно нисковъглехидратни. Въглехидратите могат да са от порядъка на 3-4 грама на 100, не повече. А ако са наистина добре отлежали, тогава са от порядъка на 0 - 0,5 грама на 100.

# 440
Всъщност вече имам отличен резултат откъм сваляне на килограми. Нямам апетит, даже се насилвам да ям, за да не отслабна прекалено бързо. Чувствам се добре в баланс.
За конопа - тези неща не са верни, всеки може да потърси в интернет.
Като гледам тук се разпалиха страстите и май е по-добре да се насоча надругаде.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 17:54 от hjkl;

# 441
  • София
hjkl, това са шеги, не се обиждай   bouquet
Все пак само сериозно ли трябва да си говорим  Wink

Шоки, не знаех, че е така за кашкавала. Още по-добре тогава  Sunglasses

Май всички сме в лутеална фаза тези дни  Simple Smile

# 442
hjkl; всеки може да отслабне даже ако яде само шоколад или само хляб, важното е калориите му да са с минус. Здравословните ползи обаче са някъде другаде  Peace и те не се крият в ценността на конопа, това е сигурно.

Аз си купих за пръв път преди малко телешки мозък. Сега се чудя как да го ям  Grinning Надявам се да е вкусен. Според Nutrition Facts е перфектен източник на В12, Селений, фосфор, витамин С и желязо.

100 гр - 10 гр мазнини и 11 гр протеини, витамин С 22 % и желязо 9 %  Sunglasses

# 443
  • SA
Грийн, мозьк сьм виждала в ресторант, приготвен в гювече с гьби. Обаче аз имам някакви задрьжки по отношение на мозька и не мога да се престраша да го опитам.  Embarassed Напомня ми за едни сцени от стар филм с Харисьн Форд  Mr. Green.
hjkl, не се обиждай и ти сега! Нищо й няма на марихуаната, с която тук гледам се свьрзва конопа. Аз мисля даже, че е по-безредна от тютюна.

# 444
....А ти видя ли какво ти писах за доставките от Iherb и ДДС?

Не сега ще се връщам да чета, че тия дни пак ще пускам към България  newsm78
Шоки прочетох, мерси много , как съм го пропуснала не знам!!!
Явно ще си дго поръчам до тук и после ще го пращам към БГ. Супер си   bouquet

greendream най-прекрасният мозък който съм яла е панираният, може да се направи някаква НВД версия, иначе и аз купувах тук и правих задушен, ама нещо не стана, освен това ми миришеше, а в България не ми миришеше по заведенията.  Иначе е много полезен.

нон-стоп, нон-стоп ...еее Аглика как можа, цял ден си тананикам, hjkl; нищо лично, просто така тръгна темата  Hug

# 445
  • София
Ооо мозък  Crazy как обичам ...
За съжаление в Бг се предлага само по заведенията май... Не съм виждала по магазините.

# 446
Здравейте   Simple Smile
Тайничко си ви чета, но все не стигам да се включа.
Как се радвам , че има и други хора, на които салатите да не им действат.....разтоварващо така да се каже. ooooh! Избягвам суровото зеле точно по тази причина, също и марули , айсберги, ама последната ми е вкусна.

Моя режим леко позацикли  януари/февруари , едва в началото на март успях да преодолея въглехидратната пристрастеност от предходните два месеца. А тази цялата седмица съм си стриктна откъм моето си количество въглехидрати, а също и спортът ми потръгна / такъв мързел ме беше налегнал , нямах никаква енергия Embarassed /.  Обаче след тази една седмица ,организмът май вече се е адаптирал и кипя от енергия, апетитът ми намаля, спя по 6-7 часа и движение си имам - чувствам се страхотно.

Относно броенето на калории - аз го правя, защото така се контролирам. Обичам да си имам готово меню, някак си съм по-спокойна така. Цяла седмица закусвам с  2 яйца на очи / на тиган / и 50-ина грама разтопен кашкавал на тиган  Blush Вкусно си ми е и не бих заменила тая закуска Heart Eyes Най-интересното е ,че се наяждам с това и ме държи ок. 5 часа.

Joy Ехх, с тоя коноп, сега пък мозъци - вече за зомбита започнах да си мисля #Crazy , а дори не гледам такива филми.

# 447
  • SA
Аз само исках да ви кажа, че страшно се кефя на всички, които пишат в темата. Толкова ми е приятно и забавно тук! Не знам дали режимьт ни е такьв, че привлича толкова много умни, забавни и духовити хора, но си е факт.  Simple Smile
Всеки от нас има различна история, свой собствен пьт, наблюдения и познания по отношение на храненето и здравето. И е интересно да ги обсьждаме без да се налага да си набиваме канчето, че някой не правел нещата както трябва. То това му е и хубавото на ВМ-НВХ - че може да се модифицира според индивидуалните особености.
Ей, ще ме накарате да опитам мозьк накрая.  Mr. Green То аз стрида изядох без страх, та мозьк ще ми се опре... Twisted Evil

# 448
Камелот, изгледай това филмче и може да ти дойде желанието да мозъче
а ла Индиана Джоунс  Joy
http://www.youtube.com/watch?v=qG3njh885Cw

# 449
Лилава коса добре дошла в групата на салато-непоносимите Laughing . То ние вече се събрахме хора за една група. И аз в началото си мислех, че съм се смахнала с тези салати (дето се казва цял свят се разтоварва с тях, а аз на плондер ставам). Но открих топлата вода, та нанесох корекции. Сутрин зеленчук ако ми се яде, на обед през ден два по много малко и вечер хич. А лятото направо смятам да ги спирам напълно, че ходим по басейни и изтумбачена визия не ми харесва. Вие поне чакате лятото да хапнете вкусен зарзават, при нас целогодишно са боклуци, така че няма да пропусна много. Иначе за обичането и аз обичам, но чувството че ще експлоадирам скоро, надделява. Та без тях най ми е добре. Жалко че го установих преди няколко месеца чак.

Общи условия

Активация на акаунт