НВ-ВМХ, част 74

• 36 216
  • 724
  •   1
Отговори
# 480
Явно ще ви послушам и ще пропусна тренировка днес. Ще отскоча до медицинския център до нас - поне да ми сменят лекарствата и ще си запиша час за масаж  Tired
Уф, направо бяс ме хваща, когато ми се провалят плановете

# 481
Смоуки, и аз бих те посъветвала да си дадеш временна почивка от тренировките.
Малко със закънение, но да споделя и аз откъде пазарувам храна - сирене, кашкавал, кисело мляко, телешки суджук и филе елена си купувам всяка събота в количества за цяла седмица от фермерски пазар, където се събират малки ферми производители на домашни храни. Поне знам, че храните им са натурални, а са и много вкусни. Препоръчвам мястото на всички софиянки.  Peace

# 482
Смоук, и аз те съветвам да почиваш Hug Не че съм голям експерт, но ми се струва най-безопасно и най-естествено да се остави тялото да се възстанови добре преди нови натоварвания.

Сетих се, че снощи не споделих тук една кратка лекция, която гледах и много ми хареса: http://profgrant.com/2014/03/12/dr-caryn-zinn-talks-lchf-and-die … ics-a-must-watch/ Това е диетоложка, която прилага в работата с клиентите си НВ-ВМХ и споделя страхотни резултати. Отначало, през 2012 г., въобще не била склонна да повярва, че може да е полезно да се ограничават въглехидратите, а да се консумират повече естествени, наситени мазнини Wink Затова решила сама да се заеме да прочете публикациите, да види какво всъщност пише в литературата и така веднъж завинаги да докаже, че пълнозърнестите храни са необходими на човека Laughing Да, но точно прегледът на наличната литература показал, че е точно обратното и че всъщност сегашните препоръки за хранене нямат никакви научни основания. ooooh! Тя казва, че чак й станало неудобно колко време тя самата е препоръчвала на хората хранене, за което няма никакви данни, че е полезно, а всъщност точно обратното. И така, след като се запознала с данните от публикациите, решила да изпробва новите препоръки върху своите клиенти. Казва, че когато за първи път казала на свой клиент да започне да купува пълномаслени продукти, цялата настръхнала от ужас Laughing Но се оказало, че резултатите били много добри, така че вече тя е един от малкото диетолози, които не се страхуват да препоръчат точно този начин на хранене.

И освен това разказва историята на свой приятел и клиент, който не просто успял да отслабне. Той от години имал проблеми с единия си глезен (не става ясно точно какви), имал силни болки, вече му били направени няколко операции, но бил толкова зле, че бил принуден да спре спортните занимания (а преди това спортувал активно). И дори обмислял дали да не се подложи на ампутация, за да не се мъчи повече Sad Тя го посъветвала да изчака и да даде шанс на нисковъглехидратното хранене. И след известно време, когато се чула пак с него, се оказало, че кракът вече почти не го боли Simple Smile И вече не обмисля ампутация.

# 483
Ама ще ме накарате да пробвам и аз с по-малко салати, че вече 1 седмица си чувствам корема ужасно подут, чак и визуално си личи...Такова нещо не ми се е случвало от не знам кога, а причината така и не мога да я разбера... ooooh! newsm78 Но като се замислих, напоследък наистина доста взех да наблягам на зелените салати...Ами обичам зеленчуци!
юлинга, и аз обичам зеленчуци  Heart Eyes Ако решиш да пробваш, просто опитай да не ядеш на вечеря, а на обяд наблегни на други зеленчуци, не на зелена салата или зеле.

сега се сещам, че като вегетарианствах, любимата ми засищаща храна беше салата от пресен спанак със зехтин и кисело мляко - даже веднъж изкарах цяла седмица само на това  Joy

Аз съм от групата на алкохоло-ВМ  Embarassed обаче много зле ми се отразява на топенето на мазнини и на съня. По този повод съм много горда, че не близвам нищо от 5 февруари ... знам, не е много време, ама трябва и да се социализираме.  ooooh! Като откажа много ми е трудно да се обяснявам и хората ме гледат на криво  Laughing

# 484
Аз оня ден видях слънце и реших да открия сезона на бялото вино, и то пак сняг натрупа,
ама се замислих чашка бяло вино 2 пъти седмично , би трябвало да е ок, чашата е 150 грама в нея слагам много лед и малко вино, надали повече от 100 грама.
Ще следя да видя как ще ми повлияе на теглото и апетита.

Може ли майсторките бегачки да ми дадът съвет, мисля да зпаочвам сутрин да тичам, за инфо никога не съм можела да тичам, тежко ми е, скучно ми е , тъпо ми е, ама сега някак си ми дойде вдъхнвение. Четох в една статия че се започва постепенно, имаше даже схема:
3 мин интензивно ходене
1 мин тичане
1 мин ходене, и така се редуват 3-4 пъти на следващият ден повече, а след това се увеличава интервала на тичане и се намалява на ходене, то излезе цяла наука и малкос е обърках  newsm78

# 485
joya, аз съм тичала /не за здраве, а за тренировка/ над 15 г. /като млада/. Сега никога не бих започнала да тичам пак. Стигала съм до 20 км., а редовното ми беше 6 км. За мен тичането е вредно за ставите и най-вече за колената. Повечето състезатели, а те не са малко, които познавам, имат ревматични и артритни проблеми от ... тичането. За мен е супер смешно и тъжно като видя тук в студовете - минус 20 градуса, някоя жена, която тича за "здраве"  ooooh! Не искам да засегна бегачките в темата, но ги съветвам да избират къде тичат. Все пак, ако решиш да тичаш, по-важно от въпросите, които задаваш, е да избереш терен, който не е асфалт, което е доста трудно при снега в този момент  #2gunfire Обувките! Техниката на тичане е съществена, ако никога не си тичала.

# 486
Благодаря за разясненията по бодибилдъра веган Shocked. Аз пък съм склонна да вярвам, че я кара на прахообразни до голяма степен както Кам спомена.

joya виж тоя тук:http://scoobysworkshop.com/run-your-first-mile-then-a-half-marathon/
какви съвети дава за начинаещи бегачи. Трябва да се внимава, още повече ако теглото е малко повече. Наистина таблици да искаш из нета и съвети. Но понеже на тоя му правя програмата за лицеви опори и за сега каквото препоръчва става при мен, та мисля че и за бягането ще са му свестни съветите.

Юле пробвай за салатите. Ако няма разлика пак си ги яж в огромно количества. Но пробвай.

# 487
Като се замисля - сега осъзнавам ,че във вегетарианския ми период / преди да разбера за режима / , храненето ми е било ВВХ..... Въглехидратите предимно са ми идвали от плодове / но не сладки плодове /, зеленчуци / не съм наблягала на картофи, ориз, боб и царевица, а на останалите /. Малко протеини от млечните продукти, но и тях ограничавах заради страха от мазнини  #Cussing out И си мислех, че се храня правилно ..... направо ме е срам да си призная.  Embarassed Поне на 21г ми дойде акъла в главата , че нещо не е както трябва и почнах да чета по - подробна и чужда литература, а не масата статии от вестници и прочее недостоверни източници.
Връщам се от лекции и се чудех защо ми се е прияло толкова рано , а то било 14:30 . Закусвах в 7:30 - яйце и 40-ина гр кашкавал. За пореден път стигам до извода, че, за да не мисли човек постоянно за храна и съответно да му минават разни мисли тип "сега какво да си хапна", трябва да не бездейства !!!
Минах и през аптеката за витамин д и ме попитаха : По лекарско предписание, нали ? Shocked И аз : Ами..да  newsm78

Отивам да си похапвам крилца  Blush

# 488
Препоръчвам ви една статия от бб-тийм за протеина

http://www.bb-team.org/articles/4249_protein-chast-parva

Засегнати са най-новите изследвания и всички теории "за" и "против" нисък-висок прием на протеин, като има много добри референции според режима на хранене за определяне на индивидуалната необходима норма за деня.

# 489
  • SA
Вики, няма как да не набляга на прахообразните добавки с протеини. То на тях наблягат и не само вегани, занимаващи се с бодибилдинг, де. Но ако някой го прави, за да спасява живите сьщества в природата, е доста далеч от тази си цел. Дали ще изядеш едно пиле, или половин нива с коноп ... не знам дали все пак пилето не е по-малката жертва.  Simple Smile
hjkl, канабисьт не сьдьржа изобщо опиати, а други вещества, влияещи на ЦНС. То в обикновения коноп ако имаше от тях, ехеееей... аз редовно щях да си купувам.  Mr. Green
А за тази Анет Ларкинс - май сьм гледала клипчета с нея, то вьв всички вегетариански теми и сайтове май я дават за пример. Защо трябва да я коментираме как изглежда? Човек ако има повечко пари ( понеже има страхотни процедури в козметичната дерматология напоследьк) , живее що годе здравословно, храни се с естествена храна, не използва алкохол, тютюн, наркотици и не работи нещо стресово и изтощаващо, какьв е проблемьт да изглежда добре? Никол Кидман и тя отива кьм 50, а изглежда на 30 г. без да е веган- суровоядец.
Ние метнахме в печката да се пекат 3 вида месце - агнешко, свинско и антилопа с много подправки и малко моркови и ще си похапна довечера без никаква салата.  Laughing

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 16:46 от kameloth

# 490
Момичета, внимавайте със купените домашни суджуци и филета! Миналата година доста хора от Обеля се заразиха с трихинелоза от домашни суджуци купени от един човек, има и починали.

Последна редакция: нд, 16 мар 2014, 14:42 от Lemy

# 491
Благодаря ви за отговорите момичета  bouquet..и да миналия път резултатите ми не бяха така добри ..та сега съм доволна след това, което написахте..  bouquet

# 492
Вики, няма как да не набляга на прахообразните добавки с протеини. То на тях наблягат и не само вегани, занимаващи се с бодибилдинг, де. Но ако някой го прави, за да спасява живите сьщества в природата, е доста далеч от тази си цел. Дали ще изядеш едно пиле, или половин нива с коноп ... не знам дали все пак пилето не е по-малката жертва.  Simple Smile
hjkl, канабисьт не сьдьржа изобщо опиати, а други вещества, влияещи на ЦНС. То в обикновения коноп ако имаше от тях, ехеееей... аз редовно щях да си купувам.  Mr. Green
А за тази Анет Ларкинс - май сьм гледала клипчета с нея, то вьв всички вегетариански теми и сайтове май я дават за пример. Защо трябва да я коментираме как изглежда? Човек ако има повечко пари ( понеже има страхотни процедури в козметичната дерматология напоследьк) , живее що годе здравословно, храни се с естествена храна, не използва алкохол, тютюн, наркотици и не работи нещо стресово и изтощаващо, какьв е проблемьт да изглежда добре? Никол Кидман и тя отива кьм 50, а изглежда на 30 г. без да е веган- суровоядец.
Ние метнахме в печката да се пекат 3 вида месце - агнешко, свинско и антилопа с много подправки и малко моркови и ще си похапна довечера без никаква салата.  Laughing

Защо пилето да е по-малкото зло, все пак е живо същество?  newsm78

А, това за процедурите дълбоко се съмнявам да е точно това. Има толкова хора с възможности и с добър начин на живот, но не изглеждат като нея. А може, просто и това нейното да е ген. Все пак не е единствената суровоядка на света.

Относно Никол Кидман  Laughing Жената изглежда много далеееч от 30-те. Това, че от фотошоп направо изглежда, като нарисувана е друг въпрос.
Бих дала пример с Кристи Б., тази жена е сключила сделка с дявола.
Скрит текст:

Снимките са от тази година. Факт е, че има лифтинг(може би най-успешният в историята на пластичната хирургия), но лифтинг има и Никол К. и много други личности, а резултата е далеч от нейния. Забравих, да спомена най-важното  Laughing Жената е на 60 и е леко зловещо, защото Laughing е с усмивка на 20 годишна.

# 493
А за тази Анет Ларкинс - май сьм гледала клипчета с нея, то вьв всички вегетариански теми и сайтове май я дават за пример.
Тя е суровоядка и твърди, че суровоядството е по-добро от ботокс. Съмнявам се, че някой суровоядец би седнал да си прави химически козметични процедури. Пък и все някой щеше да я е издал. Любопитно ми е дали все още овулира? Станала е суровоядка на 43 г.

Имам един въпрос, чела съм че въглехидратите причиняват нежелано окосмяване при жените и че при преминаване на хранене без въглехидрати това се оправя. Тези които сте на този режим по-дълго време имате ли подобрение/ промяна в това отношение?

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 17:54 от hjkl;

# 494
  • SA
А, одеве забравих да подкрепя свидничка за предупреждението кьм обичащите мозьци - болестта на Кройцфелд-Якоб си е страшничка.
Джия, пилето е по-малкото зло, защото за да отгледаш една нива с коноп, унищожаваш- едно ,доста диви растения( дьрвета), за да си направиш нива и второ - една камара диви животни, които си обитават този ареал ( може и мишки да са, ама все пак и те са живи сьщества като пилето, нали?).
Та обобщено - живите сьщества са 2 вида - Producers - Consumers ( гледам се учи в 7-8 клас още това, щото напоследьк проверявах едни тестове  Simple Smile) . Е, човек колкото и да се напьва, все си остава в категорията на конусматорите, макар и някои да правят опити да се хранят сьс сльнчева енергия.
hjkl, ботоксьт не е средство за подобряване на кожната структура, нито пьк лифтинга. Има други, много по-ефикасни начини, повярвай ми  Simple Smile. Сега, кой как поддьржа кожата си, особено сред известните личности ( кьм които спада явно и тази суровоядка), си е негова работа, обаче освен храната значение имат доста други неща. Например продьлжителното излагане на сльнце и тютюна са бич за кожата. Ти работи на полето цял ден, да те пече сльнце и духа вятьр, пьк после си суровоядствай колкото си искаш, хубава кожа без брьчки ще имаш в следващия живот. Или пьк пуши като комин и чакай хубава кожа...
Никол Кидман си изглежда супер добре мацката, виждала сьм я и в доста филми. И дай боже всекиму да има такьв вид на 50 години.  Peace

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 18:15 от kameloth

Общи условия

Активация на акаунт