Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява хранителната пирамида и какви са нейните нива?
Какво трябва да ядем след тренировка и какви са препоръките?
Какви са ползите от спазването на диета и какви са ефектите върху здравето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява хранителната пирамида и какви са нейните нива?
Хранителната пирамида е графично представяне на различни хранителни групи, показващо препоръчителното им потребление. Нивата не са строго подредени; зеленчуците обикновено заемат най-голям обем, докато месото и яйцата може да допринесат за по-висок калориен прием. Пирамидите служат като обща насока и не налагат стриктни правила.
-
Какво трябва да ядем след тренировка и какви са препоръките?
След интензивна тренировка е важно да се възстанови енергията и да се подпомогне мускулното възстановяване. Препоръчително е да се консумират въглехидрати и протеини, като добър избор са ядките, яйцата, пуешкото месо или рибата. Важно е да слушате тялото си и да избягвате прекомерната консумация на захар след тренировка.
-
Какви са ползите от спазването на диета и какви са ефектите върху здравето?
-
Какви са препоръките за масаж след тренировка, независимо дали е интензивна или не?
-
Какви са ефектите от обременяването с глюкоза?

Не че съм голям експерт, но ми се струва най-безопасно и най-естествено да се остави тялото да се възстанови добре преди нови натоварвания.
Затова решила сама да се заеме да прочете публикациите, да види какво всъщност пише в литературата и така веднъж завинаги да докаже, че пълнозърнестите храни са необходими на човека
Тя казва, че чак й станало неудобно колко време тя самата е препоръчвала на хората хранене, за което няма никакви данни, че е полезно, а всъщност точно обратното. И така, след като се запознала с данните от публикациите, решила да изпробва новите препоръки върху своите клиенти. Казва, че когато за първи път казала на свой клиент да започне да купува пълномаслени продукти, цялата настръхнала от ужас
Тя го посъветвала да изчака и да даде шанс на нисковъглехидратното хранене. И след известно време, когато се чула пак с него, се оказало, че кракът вече почти не го боли
И вече не обмисля ампутация.
Но като се замислих, напоследък наистина доста взех да наблягам на зелените салати...Ами обичам зеленчуци!
Ако решиш да пробваш, просто опитай да не ядеш на вечеря, а на обяд наблегни на други зеленчуци, не на зелена салата или зеле.
Обувките! Техниката на тичане е съществена, ако никога не си тичала.
И си мислех, че се храня правилно ..... направо ме е срам да си призная.
..и да миналия път резултатите ми не бяха така добри ..та сега съм доволна след това, което написахте..