НВ-ВМХ, част 74

• 36 216
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Агнешките главички са нещо божествено! И аз много ги обичам  Heart Eyes
А свински глави яли ли сте? Гледам, че тук - там има, но не съм купувала досега.

# 466
А това мислите, че може да е истина  newsm78?

http://www.dailyhiit.com/hiit-blog/hiit-life/fashion-lifestyle/7 … egan-bodybuilder/

Кой плод или зеленчук ги изгради тези мускули Shocked?

И на мен ми е интересно, да разбера.Надявам се специалистите да се включат по въпроса.  Peace

# 467
О и аз обожавам агнешки главички...и шкембе в масло.Докато бях бременна почти нямах ден без шкембе , съпругът ми вземаше от едно заведение и чак отстъпка му правиха.Бройте ме в групата на който салатите не влияят добре ,подувам се и имам билки в стомаха..И в другата група на системно преяждащите основно само с месо... Embarassed

# 468
Здравейте момичета ..отдавна не съм писала, но кротко си ви чета Whistling..искам вашето мнение за вчерашните ми изследвания, нещо малко ги объркаха и са забравили да ми пуснат триглицеридите, та излезе само това:

HDL-холестерол   H     2.26        mmol/l     1.04-1.56 , препоръчани стойности >1.2   
LDL-холестерол   H     4.27        mmol/l     < 3.60; препоръчани стойности Heart.0   
VLDL-холестерол        0.48        mmol/l     < 0.90

Според вас има ли повод за притеснение??? newsm78

# 469
  • SA
Цитат
А това мислите, че може да е истина  newsm78?
http://www.dailyhiit.com/hiit-blog/hiit-life/fashion-lifestyle/7 … egan-bodybuilder/

Moже на коноп да набляга човека.  Mr. Green
И по-сериозно - мисля, че такива билдьри използват доста прахообразни протеини, а и креатин и други такива добавки за мускулен растеж.

От подгрупите - твьрдо сьм кьм алкохолната дружинка и кьм групата на джобните гаджета.
Сьщо така предлагам и подгрупа на любителите на ужаси, вампири, зомбита и такива красоти.

Семора, не са ли ти изследвали поне и общ холестерол?
Но и така си личи, че са ти хубави резултатите - с този супер висок HDL и ниськ VLDL. Триглицеридите сьщо вероятно сьщо ще са ти ниски.
Браво! Ти предишния пьт май не беше много доволна от резултатите си, но сега определено са добри.

# 470
Semora, при този висок ХДЛ и нисък ВЛДЛ нямаш поводи за притеснение Hug ХДЛ ти е наистина супервисок, рядко се виждат такива стойности! Триглицеридите ще бъдат също ниски, не вярвам да е другояче.

А ако те притеснява ЛДЛ, бързам да те успокоя, че конкретната стойност няма особено значение, защото методът на измерване е остарял и неадекватен. Обаче при такъв висок ХДЛ (който предполага обикновено ниски триглицериди) ЛДЛ-частиците стават едри и леки, а така се намалява значително рискът за ССЗ.

За вегана бодибилдър моите предположения са:
1. доста бодибилдърски добавки - те са специално за мускулна маса и част от тях са на границата на законното Wink
2. вероятно и доста растителен протеин на прах - от грах, може би и от коноп.

Опа, видях, че Камелот е писала вече Hug

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 09:08 от Cioccolata

# 471
  • София
Цитат
А това мислите, че може да е истина  newsm78?

Moже на коноп да набляга човека.  Mr. Green

От подгрупите - твьрдо сьм кьм алкохолната дружинка и кьм групата на джобните гаджета.
Сьщо така предлагам и подгрупа на любителите на ужаси, вампири, зомбита и такива красоти.

О дааа  Heart Eyes Зомбита, вампири, ужасии  Heart Eyes
Абе Кам, ние с теб уж рибки, нежни души, а какво е това влечение към страхотията - не знам  Twisted Evil
Джобно и аз май мога да се нарека  Blush

# 472
  • Пловдив
Вики, твоят вариант на консумация на зеленчуци ми изглежда приемлив.  Peace Ама ще ме накарате да пробвам и аз с по-малко салати, че вече 1 седмица си чувствам корема ужасно подут, чак и визуално си личи...Такова нещо не ми се е случвало от не знам кога, а причината така и не мога да я разбера... ooooh! newsm78 Но като се замислих, напоследък наистина доста взех да наблягам на зелените салати...Ами обичам зеленчуци!След месото, яйцата и сиренето са ми най-любима храна, дори преди шоколада може би  Mr. Green
Цитат
А това мислите, че може да е истина  newsm78?
Може, може. Този е станал вегетарианец в късна възраст, когато вече е имал изградено такова тяло. После само поддръжка. А за това казвам, че може, понеже познавах един такъв човек - вегетарианец с много изчистено и мускулесто тяло. Всеки ден тренираше (тежести и бокс основно), знам, че пиеше по 1 литър мляко на следобедна закуска, но като цяло не знам как се хранеше, освен че не хапваше нищо със захар или бяло брашно...При няколкомесечното ни общуване изглеждаше сякаш живее само на кафе, чай, мляко и някоя безглутенова бисквита. #Crazy Чак ме е яд, че бях млада и зелена тогава и си мислех, че нещата, които говори, не са приложими към мен....А сега виждам колко истина е имало в голяма част от това, което ми е споделял на тема хранене (той беше станал вегетарианец по етични причини и като цяло не прокламираше наляво и надясно неядене на месо, уважаваше правото на всеки да избира). Ех, да бях обърнала повече внимание тогава! ooooh! Но специално за моя познат знам, че никакви добавки неприемливи не е взимал и съм склонна да му вярвам...Но е вероятно да е приемал повече растителен протеин на прах, като се замисля...

# 473
Точно това и аз се канех да напиша за този бодибилдър. Като е трупал мускулите, не е бил вегетарианец, станал е такъв много късно.  Mr. Green То така всеки го може!

Аз харесвам един кашкавал Медеа. Не е много твърд, стои на конци и е приятен на вкус, на ниска цена е при това. Но не съм го виждала в големите вериги, а в едно квартално магазинче до офиса ми.

# 474
  • UK
Аз само се включвам за мозъка, особено телешкия, да си имате едно наум. Може би е професионално изкривяване моето, но прионните болести и Кройцфелт-Якоб при хората ме плашат.
 Бих яла само свински мозък и то пак с резерви  Peace
Иначе и аз се подувам малко от салатите, но ги ям само на обяд и после като тренирам вечер, цялата задържана вода я изпотявам  Laughing
Like smoke понеже виждам, че имаш горе-долу идея какво се гори при тренировки, колко според теб са изразходваните калории при тичането? Румяна илиева ми каза, че при 10км се горят 800-1000kcal. На мен това ми се стори много  newsm78

# 475
Относно вегана боди-билдър:

Цитат
It is a great thought provoking ad even if you are considering simply weeding out processed foods, high sugar foods, and those high in fat.

Всеки, който спре да яде боклуци, ще се почувства по-добре, независимо дали е веган или палео или НВД.  Wink

Станал е веган през 1985г., но явно преди все е бил сортуващ/бодибилдър/друго. Т.е. притежава натурален атлетизъм. При такива гени, щом елиминираш боклуците, всяка диета ще ти действа добре.  Wink

П.П. Ейй, значи с тези салати! Направо се чувствам неудобно, че ги ям. А и явно звучи все едно, че се тъпча с тонове зелено. Няма такова нещо. Ям когато ми се яде, но като цяло съм установила, че за намаляване на протеина и увеличаване на мазнините, замествате едната част от протеина със сготвен в мазнина зеленчук.

Вярно е това, че хлябът подува - ужасно много. Пробвайте да накиснете филия във вода и вижте колко много ще набъбне.  Laughing  Затов стомахът се разширява, когато се яде много хляб.

И нещо, за което Милко е прав: по-добре бърз въглехидрат, ако вие се ядат повече В. Понеже тези дни съм настинала и не се чувствам много добре, такъв апетит ми се отвори, обаче само за месо, мазно и млечен шоколад. ЯВно организма търси максимално енергия и град. в-ва, за да се възстанови. И всичко се изгаря! Защото в други дни ако примерно ям млечен шоколад, банан или нещо с мед, веднага се усеща леко подуване, става ми тежко, а сега ми дойде точно на място.

Просто човешкото тяло е чудо на природата и съвършено може да се регулира, стига да му разчетем сигналите правилно!

Последна редакция: сб, 15 мар 2014, 10:14 от AGLIKKA

# 476
А чували ли сте за Анет Ларкинс, 70 годишната суровоядка, която изглежда под 50? Това как ще го коментирате? Освен статията има и едно клипче, където може да я видите по-добре. Има доста клипчета с нея из нета.
http://newsone.com/2423703/annette-larkins-raw-food-diet/

hjkl; всеки може да отслабне даже ако яде само шоколад или само хляб, важното е калориите му да са с минус. Здравословните ползи обаче са някъде другаде  Peace и те не се крият в ценността на конопа, това е сигурно.
greendream, въпросът е в това, че хормоните са тези, които подават сигналите за глад. Неправилното хранене води до хормонален дисбаланс, инсулин, лептин, грелин... Когато човек се храни така, че хормоните да са спокойни, тогава изчезва и чувството за глад.  Wink
Конопът не действа пристрастяващо, поне не повече от маковите зърна, които също съдържат следи от опиат. Не го ползвам всеки ден, изобщо не пристрастява. Из нета пише, че има различни видове коноп. Някои въобще нямат и следа от въпросния опиат, други имат незначителни количества, които не влияят. Напоследък излезе доста информация, че канабисът лекувал рак. Ето един пример
http://www.cureyourowncancer.org/how-cannabis-oil-works.html
Така или иначе, не бих ползвала конопа, ако смятах, че е опиат. Аз съм от тези, които ни бира, ни вино могат да пият, не пуша и т.н. Пълен въздържател!  Stop

Относно марулите, ям марули ежедневно. Имаше един период, когато използвах специално легенче за салатите си, понеже няма толкова огромни купи, които да можеха да ги побират. Сега консумирам по-умерено, ако се наложи режа втора порция в същата купа. Зеленолистните са отличен източник на фолиева киселина и хлорофил. Хлорофилът е много близо по състав до хемоглобина. Ако не ям маруля 1-2 дни после просто трябва да си я набавя отнякъде. Имам си места откъдето купувам маруля и си ги посещавам редовно, не ми е все едно каква е марулята.

Доколкото знам човек култивира чревна хора според храната, която поема. Това може да обясни защо преходът от един към друг вид хранене е труден. От друга страна може да поема храни, които способстват за конфликтна чревна флора. При мен нещата са така, че, когато се храня с растителна храна, имам отлична чревна функция. Месо, млечни затормозяват нещата. Иначе сутрин като пийна малко водица на гладно и след малко тичам до ВЦ.
Айсбергът е почти само вода, хранителните му показатели са много ниски.

# 477
Свидничка,
при час тичане със скорост над 8 км/ч дават, че изгорените калории са около 800. Но зависи и от теглото - активното такова. Обаче и на мен ми се виждат множко - взимам го само като приблизителен ориентир. Аз тичам средно по 6-8 км. като първите 5 гледам да ги взема за не повече от 30 минути - т.е скоростта ми варира 8-9-10 км., тъй като тичам интервално. Понякога правя и спринтове с 12 км. или малко повече.

Момичета аз да ви питам нещо - гледам здравни въпроси се коментират. Миналата седмица - събота, неделя, понеделник тренирах много интензивно - силови тренировки с големи за мен тежести + поне 5 км тичане след тях.
Във вторник се събудих със скован кръст и подчертана болка в дясната част - тъпа, но постоянна болка, която от време на време става остра. Бях при джипката - пипа ме, нямам подувания и т.н. и според нея съм натоварила. Изписа ми лекарства, които са предназначени за мускули, сухожилия и т.н. Пия ги от вторник до днес - да, болката намаля, но продължавам да усещам дискомфорт. На моменти имам чувството, че не само кръстът ме боли, а болката преминава и към крака и гърба.
Говорих си с една близка и тя ми подхвърли, дали не е бъбречен проблем. Обаче нямам други симптоми на инфекция - парене, температура и т.н.

Ясно, че в понеделник ще ходя пак при ЛЛ обаче дайте идея, какво да искам като изследвания, че моята е малко дръпната и никак любезна.

Сега се чудя дали да тръгвам към залата, защото почивах от вторник до вчера и вече не ме свърта на едно място.

# 478
  • Пловдив
Like Smoke, според мен си захапала някой нерв,сухожилие. Трябва да идеш на масаж-мануална терапия при някой специалист. Ако беше от Пд, щях да ти дам насоки при кой точно-кеф ти доктор, кеф ти кинезитераппевт. НО, недей тренирай!! Ще стане по-лошо,ако не сега, след време. Пиша го като човек, живял 18г. Със спортист/треньор и се навидях лудостта по спорта до какви трайни травми може да доведе.  Peace

# 479
  • Пловдив
Лайк, и аз бих ти препоръчала да потърсиш мануален терапевт!Можеш да попиташ и в Live to lift какво предлагат, да речем. И според мен никаква зала! Naughty

Общи условия

Активация на акаунт