Кралски работи и клюки - 8

• 78 429
  • 724
  •   1
Отговори
# 690
Второто име middle name го наричат на запад е вместо нашето бащино име, те няма бащино име и за това дават второ лично име, понякога и трето, традиция е. Доста от английските крале всъщност са царували не с първото си име, а с някое от другите, така е и с бащата на кралицата, неговото първо име е Албърт, но е царувал като Джордж VI. Кралица Виктория също е царувала с второто си име.

Второто име не е middle name, каквото може да има, може да няма, може да е на бащата, на майката или както решат родителите в общи линии. Второто и/или трето given name обаче нямат нищо общо с това.

# 691
Във фейса вече я прекръстиха Princess Lottie  Grinning

Принцеса Лоти е тази от "Принцесата и жабокът".  Mr. Green

Иначе ми е доста сложно Her Royal Highness Princess Charlotte Elizabeth Diana of Cambridge, но все пак ми допада.

# 692
  • Манчестър
Хайде, още една конспирация. Rolling Eyes

"Някои източници казват, че дори Мидълтън да е родила детето сама е невъзможно да напусне болницата на крак, въпреки че второто раждане обикновено е по-леко от първото." Shocked

Глупости на търкалета...аз напуснах болницата на 12-ия час след раждането...на крака...можеше и по рано, но чаках доктора да ми разпише хартиите.....на другия ден с количката бях на пазар...здравната каса няма средства да плаща за няколко дневно стоене след раждане. Ако всичко е наред, няколко часа в болницата и си в къщи. Разбира се по друг начин са нещата ако има проблем.
С армията от стилисти на Кейт подръка и аз нямаше да изглеждам по зле от нея.

# 693
Разочарована съм ,че първото име не е Даяна  Peace
Ако са искали детето да има свое име, за да избегнат постоянни сравнения за в бъдеще с Даяна, не се получи. Дори да е трето фактът ,че фигурира е достатъчен да бъде взет и натъртен . По-добре да беше първо , така нямаше да има " лош  остатъчен вкус  в устата ",че е трето  .

# 694
  • Пловдив
Кой е големия пророк и каза момиче, 3600 и Шарлот? Аз съм! Касандра пророчицата Joy Joy Joy Joy Joy

100 грама разминаване в теглото си е като почти уцелила Mr. Green

# 695
  • Телиш/Плевен
Скрит текст:
Хайде, още една конспирация. Rolling Eyes

"Някои източници казват, че дори Мидълтън да е родила детето сама е невъзможно да напусне болницата на крак, въпреки че второто раждане обикновено е по-леко от първото." Shocked

Глупости на търкалета...аз напуснах болницата на 12-ия час след раждането...на крака...можеше и по рано, но чаках доктора да ми разпише хартиите.....на другия ден с количката бях на пазар...здравната каса няма средства да плаща за няколко дневно стоене след раждане. Ако всичко е наред, няколко часа в болницата и си в къщи. Разбира се по друг начин са нещата ако има проблем.
С армията от стилисти на Кейт подръка и аз нямаше да изглеждам по зле от нея.
Именно. thumbsup

По този въпрос много ми хареса тази статия. Peace

# 696
  • Sydney
то само в бг е трудно да си смениш името... ако си го смениш в чужбина, където е лесно, после ваденето ан паспорт български е ужасно трудно с "новото" име...

иначе това за изписването и коментарите, че е родила два-пет дни по-рано - като се има предвид, че за пръв път кралицата (Елизабет) използва анестезия при раждане (преди 60+ години), тук дори не се е знаело за такова чудо... сега смятайте какви "чудодейни" коктейли има, че не след 6, ами след 1 час можеше да скочи и да тръгне... аз за това и подозирам хирургическа намеса  Peace

# 697
  • Бургас
benitabeni ти секцио ли си раждала?

# 698
# 699
  • Пловдив
като се има предвид, че за пръв път кралицата (Елизабет) използва анестезия при раждане (преди 60+ години)
Глупости, още за Кралица Виктория се знае, че е използвала хлороформ при раждане, с което прави употребата му "разрешена" и за жените от по-нисшите класи.

# 700
  • Бургас
И на 6-тия час стана да се разкарваш с бебето в ръце ли? Евала! Мен ме раздвижиха на 6-тия час и ме обезболяваха и пак ми трябваше време да се движа нормално и да се грижа за бебето.

# 701
  • Бургас
Сигурно са й сложили обезболяващо и са пуснали да покаже бебето. Не съм раждала, но предполагам, че трябва да си голяма късметлийка до 6-тия час да се движиш спокойно, че и носейки почти 4 килограмово бебе на ръце. Макар че при Кейт няма особено движение. Сигурно с количка са я завели до вратата на болницата, извървяла е десет метра да покаже бебето за 5 минути и обратно на количката.

# 702
  • Варна
Въобще не се учудвам, че Кейт изглеждаше толкова свежа няколко часа след като роди.

Нали не си представяте, че е имала типичното раждане в БГ болница - със системите окситоцин, епиозотомия, скачане върху корема и прочие екстри? Представям си съвсем спокойно естествено раждане, с цял екип професионалисти (професор по акушерство?!), ароматерапия и т.н. Ако беше родила секцио, нямаше да я изпишат още същия ден.

Моето трето раждане беше подобно, колкото се може най-естествено за БГ болница и се чуствах отлично. За такива раждания само бях чела и не съм вярвала, че може да мине толкова леко. Затова и теорията на руските конспиратори ми издиша.

Като добавим и екипа, дето се грижи за външния й вид, никак не е странно.

# 703
  • Sydney
И на 6-тия час стана да се разкарваш с бебето в ръце ли? Евала! Мен ме раздвижиха на 6-тия час и ме обезболяваха и пак ми трябваше време да се движа нормално и да се грижа за бебето.
никъде не съм писала такова нещо... мен също ме раздвижиха рано, бебето ми го дадоха след 5 дни само да го пипна, но още на следващият ден си ходех почти нормално... казах само, че няма да се очудя ако има някакви супер медикаменти, които на нас не са ни известни  Peace

# 704
Чувала съм, че в Англия раждат като ги карат да правят какви ли пози, за по -лесно раждане. Още повече и всички в Европа раждат с епидурална упойки.
И се сещам как моя колежка ми беше разказвала как като е тръгнала да ражда се е нагласила дори с червило и така отишла да ражда, за да изглежда добре . Което намирам за хубаво. Та Кейт ли не би изглеждала перфектно.
За моето раждане беше абсурд да изглеждам така. Няма да изпадам в подробности, но родих изключително трудно завършило със секцио.

Общи условия

Активация на акаунт