Лоши ресторантьорски практики

  • 79 869
  • 941
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 177
  А едни от най-големите гнусотии съм виждала в кухните на к.к. "Албена"......

Сериозно ли? Е нямаше ли случаи на хранителни отравяния сред гостите?

# 241
  • Мнения: 6 217
  А едни от най-големите гнусотии съм виждала в кухните на к.к. "Албена"......

Сериозно ли? Е нямаше ли случаи на хранителни отравяния сред гостите?
Ти пък. Днешната храна не трови, има достатъчно консерванти.  Mr. Green Сегашните храни са препарирани.

# 242
  • Мнения: 102
Да, но забележи, че персонала бива предупреждаван какво да яде, щото консервантите може да не сработят  Mr. Green

# 243
  • Варна
  • Мнения: 6 839
  Лоша практтика за мен е при обявено работно време до 2ч. през ноща (например) в 12 ч. да ти изгасят светлините да спрат музиката и сервитьорката да започне да чисти тояно около твойта маса , демек "Хажде изчезвайте"...
Е, не става да седите 2-ма човека на цяло заведение... Освен това може да са 10 неща,ама да са 5 кафета и 5 води - 20лв. Може да са и повече, но лично на мен ми е неудобно като остана последна маса в заведение.

 Shocked Много ясно, че става... Дори само на едно кафе да седиш, никой няма право да те гони преди края на работното време. Повечето сервитьори разбира се започват да приключват половин час по-рано, за да се приберат по-скоро, та в тази връзка си мисля дали тези 2 - 3 часа подраняване не са леко преувеличени... Но иначе това е лоша ресторантьорска практика, която със сигурност се случва. На мен са ми разказвали приятели, които са седнали да вечерят в Еври Дей (с-у Реаната) как половин час преди края на работното време, обявено на вратата, светлините се гасят и сервитьорите пускат порно и почват да се кикотят, нищо, че все още ядеш....  ooooh!  Ама приятелите ми нарочно са продължили да ядат бавно и да се туткат, за да им стане ясно на ония, че няма да им мине номера.  Mr. Green
Питам се какъв шеф трябва да си, да държиш заведение с-у денонощната Реана, където за 10 лв може да се наядеш спокойно за 5 дена напред, на чувствително по-високи цени И да позволяваш такива своеволия...  Thinking

# 244
  • Мнения: 12 798
По принцип, когато собственикът е наоколо, персоналът е изряден. В Лео'с ни връщаХА рестото, когато собственикът беше там, иначе не. Ние затова и вече не ходим. Мразя плоски номера.

# 245
  • Мнения: 73
  Не не са преувеличени, наистина ми се е случвало към 11 и нещо 12 да ни гонят.А както каза работното време е до 2, но това е за едно конкретно заведение, явно липса на контрол.
 Имало е случаи на болки в корема и т.н. за които главно се обвиняваше лошата вода в" Албена" и замазване на очите на клиентите.Аз не зная как не са тръгнали някакви зарази, при такава липса на хигиена. Казаха ни за случай където в определен хотел е имало натравяния , но на хората са замазани очите с безплатни нощувки и т.н. Но това е само дочуто, аз говоря за неща които съм видяла с очите ми.. Не знам как случващото се там няма по широка гласност, тъй като всеки работещ там е наясно. Аз лично съм звъняла да подам сигнал, ами резултатаъ е нулве. Просто яко пари играят там. Хора които работятя в бранша от по 20 + години ме гледат с зяпнала уста , като им разкавам какво беше там.

# 246
  • In the shadows of my mind
  • Мнения: 964
Това е въпрос на ваш личен избор, не можем всички да мислим еднакво. Но съм сигурна , че няма да се зарадвате ако сервитьорката на коята плащате за 8ч работа, стане и си тръгне на петия час, затвори заведението, и заради това се губят N броя клиенти, защото това заведение е единственото в този град , което работи след 00 00ч. в неделя.За мен разботното време трябва да се спазва или поне клиенат да се предупреди. Мен лично това би ме накрало да не стъпя повече на това място, като ми го направят този номер 2- 3 пъти.
Именно факта,че имам заведение ме кара да мисля по този начин. Казвам ви, че има супер нагли клиенти, които изобщо не се съобразяват + че аз пускам моите сервитьорки, когато няма работа, просто защото няма защо да седят. И лично аз не бих седяла да чакам една маса, която ще ми направи 20лв оборот.

Добре, че не знам кое е Вашето заведение, защото подобна антиреклама би ме отказала да го посетя някога. Нищо лично към Вас, това е Вашето виждане и начинът Ви на работа, явно така правите бизнеса си и така гоните интересите си, но като клиент на мен би ми било адски обидно подобно поведение от страна на обслужващият персонал на заведението и собствениците му.

Работила съм като сервитьорка в младините си, имахме си определено работно време, оставали сме до доста по-късно, заради пълно заведение и допълнително заплащане от работодателя, но никога не сме си тръгвали по-рано и не сме гонили клиенти, защото са единствена маса и/ли са направили само 20лв. оборот. Гонила съм пияни клиенти в 3 през нощта, при работно време до 00:00ч, но това са твърде големи условности и частни случаи...

# 247
  • Пловдив
  • Мнения: 2 748
Не е тайна , че се слага 200 -300 % надценка . Имаш сервиз, помещението , отоплено или охладено в жегите , всичко това не е без пари .

Така ми е казвала една счетводителка. Че е водила сметките на ресторант, и това ми каза - че те работят на 300% надценка.

# 248
  • Пловдив
  • Мнения: 2 748
И лично аз не бих седяла да чакам една маса, която ще ми направи 20лв оборот.

Ето това е причина, поради която ще предпочетат конкуренцията на съответното заведение, защото отношението и неохотата са неща, които си личат.

# 249
  • Мнения: 58
И лично аз не бих седяла да чакам една маса, която ще ми направи 20лв оборот.

Ето това е причина, поради която ще предпочетат конкуренцията на съответното заведение, защото отношението и неохотата са неща, които си личат.


Големи компании сме чакали и по 4 часа след края на работното време, обаче някой да седна в 16:00 да направи 20лв и да седи до 1 през нощта, не благодаря.

# 250
  • Варна
  • Мнения: 6 839
Че за сам човек 20 лв не е малка сметка. По принцип.

# 251
  • Мнения: 58
Че за сам човек 20 лв не е малка сметка. По принцип.
Не говоря точно за парите, а за това да седиш по 6-7 часа, защото има и такива клиенти, на една салата и едно малко от 17-18 часа до към 1-2...

# 252
  • Варна
  • Мнения: 6 839
Ние с приятеля ми сме посещавали заведения и сме седяли от 8 до 1 часа, на по една пица, една салата и 2 коли (по-малко от 20 лв) но съм си правила впечатление от обстановката, обслужването, отношението... да знам дали мястото е подходящо за събиране на големи компании по случай някакъв повод.  Кой знае колко селско сме изглеждали. А който се е опитвал да ме изгони, определено ме губи като клиент, мен и приятелите ми, и то не за днес и утре, а изобщо. Пресметнете няколко човека за период от една година колко много биха могли да консумират. Представихте ли си парите? А сега си представете как същите тези хора ще ги изхарчат в отсрещното заведение, "благодарение" на вашата "фирмена политика".

# 253
  • In the shadows of my mind
  • Мнения: 964
Че за сам човек 20 лв не е малка сметка. По принцип.
Не говоря точно за парите, а за това да седиш по 6-7 часа, защото има и такива клиенти, на една салата и едно малко от 17-18 часа до към 1-2...

Не мога да го разбера това... Днес съм решила, че ще консумирам за около 20лв. и ще поседя да се видя с някого, да поговорим, а утре ще консумирам за 50 или 100лв. и ще го направя за има-няма 2 часа, но ако заведението ми хареса, обслужването и кухнята са ок, ще продължа да Ви посещавам... Просто има дни, в които ще харча 20, и други, в които ще харча 120.

Много изключително рядко готвя, в повечето време се храним навън и посещаваме няколко заведения, които са ни удобни и ни харесват - никъде не са ме гонили, защото съм си изяла пържолата и не съм си тръгнала веднага след това. Ако е така, по-добре да ходим някъде на столова или бюфет - наблъскваме всичко за 10мин., плащаме и тръгваме?

Въпросът е, че ще ме загубите, ако се опитвате с подобни номера да ме обслужвате... Какво като днес не сме компания от 20 човека? Много лошо впечатление ми направи подобно изказване, честно... Толкова меркантилно и чорбаджийско, типично за български "бизнесмен". Да, разбирам Ви, че има всякакви хора, всякакви клиенти, че наистина могат да седят часове на една малка ракия и шопска салата, но все пак са решили да седят във Вашето заведение и да Ви правят все пак оборот. Предпочитате заведението да стой празно?

# 254
  • Мнения: 12 798
Никога не влизам в празно заведение, особено на непознато място.
Обикновено, заведенията които са пълни, са добри. Така, че човекът, който днес виси на салата и малка ракия, може пък да привлича нови клиенти.

Общи условия

Активация на акаунт