Лоши ресторантьорски практики

  • 79 862
  • 941
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
  • Мнения: 6 839
Не всеки сяда на заведение с идеята да се нахрани. А за да се срещне с приятел и да си поговорят например....

А това срещане с приятел не може ли да стане в кафене, бар? Да седнеш в ресторант, на маса за 10тима само за да изпиеш едно кафе с Пешо е наистина тъпо.
Както бе казано по-напред в темата - излизайте на правилните места. Искаш танци и пиене - дискотека. Искаш среща с питие - бар. Искаш клюки с приятелка - кафене. Искаш вечеря - ресторант. Искаш да се напиеш евтино с Кирчо, ама мъжката да се напиеш - кварталното кръчме.

Съответно горните си имат и подраздели. Никой няма да ви търпи да ядене едни картофки 5 часа в изискания ресторант. Пък и вие няма ли да се чувствате леко неудобно?  newsm78
Аз за 1 картофки с кола(бира) бих седнала само следобяд в някое капанче и не бих стояла повече от 40 мин.

А още по- тъпо е да си изял и изпил всичко, да си оправил сметката, сервитьора да е почистил масата и ти да продължаваш да си думаш сладки приказки със събеседника.

Не съм привърженик на седенето с часове по заведения. Горния пост написах във връзка с това, че не всеки има пари или му се яде нещо супер скъпо и изискано. Щом в менюто има пържени картофки и бира, защо да не си поръчам само пържени картофки и бира и да си приказваме с някого със същата поръчка час и половина? Случаите с по 4 - 5 - 6 - 7 часа за мен са преувеличени. Над 4 часа съм седяла в заведение само по повод банкет и определено не за сметка 20 лв.

Та ако не искате клиентите да "се лигавят на порция сърчица" както беше споменато по-горе, не предлагайте такива евтини храни в менюто си. Определете си целева група богати клиенти, отворете си луксозен ресторант с изискани и скъпи ястия и няма да имате такива дразнители.

# 286
  • Варна
  • Мнения: 6 839

А още по- тъпо е да си изял и изпил всичко, да си оправил сметката, сервитьора да е почистил масата и ти да продължаваш да си думаш сладки приказки със събеседника.

За мен пък е още, още по-тъпо сервитьорът да ми почисти масата, преди да съм станал.

# 287
  • Мнения: 2 099
100% съм съгласна с Аделинда.А и масово се готвят пълни буламачи със скапани продукти докопани от някоя промоция и обилно наръсени  с Вегета,Маги и други сухи смески и подобрители.
Марси съм от такива "ресторанти". А вече и по барове рядко пия алкохол,след като с мъжа ми миналата Коледа отидохме на бар,пих аз една голяма водка,той голяма и малка и аз нямам спомен как сме се прибрали.Като излязохме от бара до там помня ,после бяло петно.Мъжа ми помни до входната врата,каза че ме е носил по стълбите,отключил вратата и той повече няма спомени.Събудихме се на другия ден в 18 следобяда с адско главоболие и гадене.До вечерта ме налива с айрян и се уплаши колко бледа съм била...Смятайте какъв ментак ни е сервиран,като се има предвид,че аз нося много на пиене.И съм висока и спортен ,жилав тип жена.Направо е престъпно такива практики да се прилагат спрямо клиенти!Ще убият някого!

# 288
  • Варна
  • Мнения: 6 839
Мен ме дразнят в дискотеките как разреждат алкохола, за да не го усещаш, докато пиеш и да си поръчваш още и още. И така не усещаш кога си прекалил, реално няма как да знаеш колко грама ром си изпил. Чувстваш се добре и в един момент рязко ти прилошава и после - същата история.  Crossing Arms

# 289
  • Мнения: 2 099
Е колко да разредят 100г водка? Изпих само една! Сипали са незнайно какво ,докарано от незнайно къде да спечелят 4-5 лв. отгоре!За 35 -те ми години нямам спомен да съм била пън от 100г. Дето ме майтапи после мъжа ми,че съм носела на пиене,щото то не било лесно да напиеш 178 см жена,изпивала много докато стигне до краката да й се оплетат Mr. Green

# 290
  • Варна
  • Мнения: 6 839
Дали е разредено, менталиво, или разредено с менталиво, все тая...

# 291
  • Мнения: 9 992
Рибозом, то може и да се натровиш така , антидота на метиловия алкохол е етилов . Аз съм работила в дискотека/клуб и зареждахме само качествен и някои клиенти все си мислеха , че ги лъжем, в грамажа/една ми се е случвало , по-скоро си ми го каза/ . Вярно е това, че ако е хубав алкохола , размазване го 100 гр. не може да има , но и на мен ми се е случвало от 50 да не мога да се прибера, от брутални ментета с гаражен произход  . Но явно това им зареждат, а те са избрали най -евтиното .

.....Качествен алкохол , като се разреди с един сок , не е казано , че трябва да се усеща, напротив . Като нямаш вяра на бармана , искай винаги да ти е отделно и без лед ,опитно око веднага вижда дали са го резнали в грамажа или не . Истината е , че повечето идея нямат колко е 50 без лед и си мислят , че ги лъжеш в грамажа, не е като да не ми се е случвало да обръщам в мярката да не ми се разправят. Горе-долу , заведенията работят с едни и същи чаши , та е точно 1 пръст .
А съм и работила на място , където шефа ме караше да им сипвам 80 не 100 .

Но общото между бармана и ескимоса е , че и двамата строят къщи от лед  Wink

# 292
  • Варна
  • Мнения: 6 839
Как да разпознаем качествения и фалшивия алкохол с опитно око, без консумация?  Rolling Eyes

# 293
  • Мнения: 58
Ами тъмните алкохоли по цвета. Водката не зная. Аделина трябва да каже.

# 294
  • Мнения: 73
Скрит текст:
  Лоша практтика за мен е при обявено работно време до 2ч. през ноща (например) в 12 ч. да ти изгасят светлините да спрат музиката и сервитьорката да започне да чисти тояно около твойта маса , демек "Хажде изчезвайте", при положение че си 2ма човека сме си поръчали около 10тина неща (аз обикновено много бързо си изпивам всичко и на едно кафе пия кафе + 2 сока + минерално вода обикновено.)И да идват дръги хора и да казват, че приключват.Ако знач , че ще ме изгонят 30 мин. след като съм седнала и то при фиксирано работно време 2- 3 ч. след това , няма да седна на това място.
 
 А едни от най-големите гнусотии съм виждала в кухните на к.к. "Албена". Бяхме там едно ялто на едномесечен стаж от училище е таква гнъсотия няма. И това е във всички хотели там изключвам хотел Фламинго , защото там не е имало никой на стаж и не мога да знам какво е. Съдовете се мият само с вода.Падат по земята или анправо се дъжат там. Плотовете в кухнята се бършат с парцала с които бършеш и пода , а дори понякога и вилици , лъжици и т.н. се полират с него. Храната е отвратителна. Ние се хранехме от мястото където работим и аз целия стаж си го изкарах на плодове или тук таме някож пържени картодки, които една добра женица от готвачките ми пържеше специално за мен.Там нищо от храната ен се хвърля всичко се прибира за следващия път. Веднъж в седмицата анпример имаше българска кухня. Караха ме да ердя сирене по шопски върху остатъците от предния седмици, само се допълват дупките.Единия път едвам се сдържахд а не повърна, защото лука с който трябваше да готвя беше толкожа размален че течеше навсякъде. Беше ме гнус да го пипна това нещо и още повече , като знам. че хората ще го ядат.Остатъците от шницели и меса, веднага се правят на някакво друго ядене.Развалените доамати например веднага се бухват в някое ядене с картофи и телешко например.Ако е останало телешко от предния месец се допълва с ново и се затопля.Развалена риба става на супа. Плодовете и зеленчуците не се мият.На едни и същи дъски с едни и същи ножове и еедно до друго се режат зеленчуци, риба, сирене и т.н..Даже акто отидох първия ден ми се скараха защо не си нося нож- просто нямат.ХЕИ и всички инстанции са наясно със случващото се там , но понеже се плаща стабилно никой не обръша внимание.Готвачите изрично ме предупредиха да не ям нищо без те да ми кажат, че може за да не ми стане нещо. И това в ресторант, за който почиващите доплащат да ползват защото се води по луксозен от тези в хотелите им. Недейте ходи там на All inclusive , случващото се е потресаващо. За персонала дори няма кърпи къде да си избършат ръцете. В тоалетната за персонала в ресторанта, в който бях нямаше течаща вода или пък тоалетна хартия и ако искам да си мия ръцете го правя там където мия и зеленчуците например или премиваме старите салата за клиентите.Половината персонала даже не си и миеха ръцете след тоалетна. Тотална гнус.

 Shocked

Това го подозирах и затова там отидохме само веднъж и повече не повторихме
Но пък ме направиха не на салата, а на кайма в албенската тема, като изказах недоволство
Но въпреки това ще им пусна този цитат още сега

Не гнусно, а отгоре

Аз им го бях написала ама ми казаха че съм недоволна , защото съм уволнена и се опитвам да им срина реномето едва ли не. (имах друг ник преди)

# 295
  • Мнения: 10 554
Та ако не искате клиентите да "се лигавят на порция сърчица" както беше споменато по-горе, не предлагайте такива евтини храни в менюто си....

Въпросът не е във вида на консумираното ястие, а в лигавенето. Същата простотия е да седиш 5 часа на 50гр черен хайвер.  Wink


А още по- тъпо е да си изял и изпил всичко, да си оправил сметката, сервитьора да е почистил масата и ти да продължаваш да си думаш сладки приказки със събеседника.

За мен пък е още, още по-тъпо сервитьорът да ми почисти масата, преди да съм станал.

Ами и тук, ок, ама дали ще седиш на мръсни и неотсервирани ПРАЗНИ чинии и чаши или на изчистена празна маса.... пак е простотия. Ял си, пил си, платил си сметката, ако няма да поръчваш още - нямаш работа повече на масата. Елементарно възпитание.

# 296
  • Мнения: 9 992
Ами тъмните алкохоли по цвета. Водката не зная. Аделина трябва да каже.

По миризмата , смърди не се трае  Wink При някои ракии ,направо докато ги помириша ми се повдига . Като бях барманка/баруомънка /,  уискито по цвета като го видех можех да кажа марката, с тези които работихме поне, сега вероятно съм изгубила тренинг. Джак Даниелс , май фейворит, и сега не мога да го сбъркам .  Wink

# 297
  • Мнения: 73
И мен ми  се беше случило да си  изповръщам червата от един малък джин.  Незнам с какво ги месят , че да повлияе така на моя издръжлив стомах.Или като си поръчаш бутилка на промоция е ужасна а като си плащаш за всяко питие са си наред.

# 298
  • Мнения: 10 554
Ами тъмните алкохоли по цвета. Водката не зная. Аделина трябва да каже.

По миризмата , смърди не се трае  Wink При някои ракии ,направо докато ги помириша ми се повдига . Като бях барманка/баруомънка /,  уискито по цвета като го видех можех да кажа марката, с тези които работихме поне, сега вероятно съм изгубила тренинг. Джак Даниелс , май фейворит, и сега не мога да го сбъркам .  Wink

Можеш ти, защото ти е било професия.  Wink

Повечето хора, колкото и големи разбирачи да се изкарват, не могат да различат Савой и Чивас.  По морето вече масово се предлага Савой в бутилки на Дж.Даниелс и подобна средна класа. Фалшивия алкохол беше изместен от евтиния в скъпа опаковка. Лична информация от приятели, стопанисващи барове на Слънчев бряг.

п.с. Аз също съм се натравяла от 100 мл уиски в държа да го напиша с големи букви - МАСТЕР КЛУБ ВИДИН.  #2gunfire  Както някой по-назад разкара...същата история. Отиваме компания, аз и една приятелка неадеквати и блокаж от недоизпити 100 мл уиски. Уиски с приличен вкус, мирис и цвят. Прибирали са ни, почти до болница бяхме стигнали. Едва на следващия ден и то от родителите ми разбрах, че алкохолът в тая селска дискотека се вари в някакво видинско село. В Мастер клуб Видин трябвало да си поръчвам само кенчета бира или ред бул. Не съм ли го знаела!? Ами не, не съм!  ooooh! Мислех да отида в полицията, но ме разубедиха, тъй като всички знаели за това и си затваряли очите.

# 299
  • Мнения: 9 992
И мен ми  се беше случило да си  изповръщам червата от един малък джин.  Незнам с какво ги месят , че да повлияе така на моя издръжлив стомах.Или като си поръчаш бутилка на промоция е ужасна а като си плащаш за всяко питие са си наред.

Не ги месят, такова зареждат , гаражен дестилат , може да е смъртоносен, без шега . Няма луд барман да меси , поне аз не съм видяла. Ако иска да те лъже , има 1000 други начина и доволна ще останеш .

Общи условия

Активация на акаунт