Лоши ресторантьорски практики

  • 79 378
  • 941
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 6 217
Джослин, аз мисля, че никой не е против вкуса в Хепи, а против качеството на храната. Вкус се постига и с много долно качество.

# 691
  • Мнения: 4 892
А кои са топ елините заведения на София? Simple Smile

Искам да ви споделя едни подозрения - има места, които никак не са известни и елитни, но са прекрасни, бутикови и обикновено са малки. Тъй подозирам аз.

# 692
  • Мнения: 334
 Обичам гурме храната, но не бих платила за нея, защото не си струва, имам други приоритети. Ям гурме когато не ми се налага да плащам за това.
 
 А защо във въпросното Хепи нямат малки маси за двама или четирима? В нормалните ресторанти има малки маси, има и големи. Не е ли така в Хепи?

# 693
  • София
  • Мнения: 4 042
Имат Peace Явно са били заети.

# 694
  • Мнения: 334

 Ами тогава е нормално клиентът да трябва да изчака, докато се освободи маса за двама. На маса за 6 човека няма да сложат двама, както и на маса за двама не могат да сложат 6.

# 695
  • Мнения: 2 220
Каква е причината да не настанят двама на маса за шестима?

# 696
  • Мнения: 58
Много ще е приятно на маса за 2 да сложат 6  Mr. Green Онзи ден си правят една резервация при мен - 6 човека. Добре хубаво, имам сепарета за 6. Та идват ми 6 възрастни с 5 деца... И то не деца на по 3-4-5, ами на по 9-10-11. Като ги попитах защо не са казали - "Забравихме да споменем". Как забравяш да споменеш такова нещо? Разместихме маси, но пак беше тясно. Цяла вечер мрънкаха.

# 697
  • Мнения: 334
Каква е причината да не настанят двама на маса за шестима?

 Шестима правят повече оборот от двама, за това пазят големите маси за големи групи. Когато настанят двама души на маса за шестима, и после дойдат 6 човека, те няма да има къде да седнат и съответно да направят оборот. Когато имаш примерно 200 места в ресторанта, като управител ще се стараеш да продадеш всички 200 места. Това няма как да го постигнеш като слагаш двама човека на маса за 6. Така всички маси са ти заети, но не на пълния си капацитет и съответно правиш по-малко оборот. Ако заведението е празно няма проблем, но ако е пълно трябва да се използват масите според капацитета им.

# 698
  • Мнения: 2 220
Каква е причината да не настанят двама на маса за шестима?

 Шестима правят повече оборот от двама, за това пазят големите маси за големи групи. Когато настанят двама души на маса за шестима, и после дойдат 6 човека, те няма да има къде да седнат и съответно да направят оборот. Когато имаш примерно 200 места в ресторанта, като управител ще се стараеш да продадеш всички 200 места. Това няма как да го постигнеш като слагаш двама човека на маса за 6. Така всички маси са ти заети, но не на пълния си капацитет и съответно правиш по-малко оборот. Ако заведението е празно няма проблем, но ако е пълно трябва да се използват масите според капацитета им.

Интересна логика?
Да не би да има някакви стандарти относно оборота, който може да направи 1 брой клиент?

# 699
  • Мнения: 334


Интересна логика?
Да не би да има някакви стандарти относно оборота, който може да направи 1 брой клиент?

 Кое и е интересното на логиката? Съвсем си е нормална. Ако ти продаваш нещо си, няма значение какво, 60 бройки ли предпочиташ да продадеш, или 260? Един ресторант трябва да има клиенти, за да върви, но трябва да има и места за въпросните клиенти. Всеки стол носи пари, щом на него седи клиент. И всеки ресторантьор предпочита да седнат 6 клиента вместо двама. Най-нормална политика ва заведението.

# 700
  • Мнения: 2 220


Интересна логика?
Да не би да има някакви стандарти относно оборота, който може да направи 1 брой клиент?

 Кое и е интересното на логиката? Съвсем си е нормална. Ако ти продаваш нещо си, няма значение какво, 60 бройки ли предпочиташ да продадеш, или 260? Един ресторант трябва да има клиенти, за да върви, но трябва да има и места за въпросните клиенти. Всеки стол носи пари, щом на него седи клиент. И всеки ресторантьор предпочита да седнат 6 клиента вместо двама. Най-нормална политика ва заведението.

Как точно реши, че шестима ще направят по-голям оборот от двама?
Ако седнат шестима на по кафе и десерт същото ли ще е като двама, наслаждаващи се на яденето и поръчващи различни неща?

# 701
  • Мнения: 58
6 човека, ако пият кафе и десерт е минимум 36лв., вярно е че и двама човека ако си хапнат със салатка основно и нещо за пиене пак излиза толкова.

# 702
  • Мнения: 334


Как точно реши, че шестима ще направят по-голям оборот от двама?
Ако седнат шестима на по кафе и десерт същото ли ще е като двама, наслаждаващи се на яденето и поръчващи различни неща?

 Не се прави анкета на всеки клиент какво иска да поръча и колко време да седи, преди да бъде настанен. Просто се предполага, защото е логично, че 6 човека в повечето случаи правят повече оборот от двама. Ако трябва да черпиш, и нямаш много пари какво би предпочела, да поканиш двама или шестима, без да знаеш предварително какво ще поръчват?

# 703
  • Мнения: 1 319

 Ами тогава е нормално клиентът да трябва да изчака, докато се освободи маса за двама. На маса за 6 човека няма да сложат двама, както и на маса за двама не могат да сложат 6.
Да, аз изчаках търпеливо. Нямаше да ми стане неприятно, ако сервитьорката беше казала, че ме има в предвид за маса. Мен все едно ме нямаше. Ми мерси.

# 704
  • Мнения: 2 220


Как точно реши, че шестима ще направят по-голям оборот от двама?
Ако седнат шестима на по кафе и десерт същото ли ще е като двама, наслаждаващи се на яденето и поръчващи различни неща?

 Не се прави анкета на всеки клиент какво иска да поръча и колко време да седи, преди да бъде настанен. Просто се предполага, защото е логично, че 6 човека в повечето случаи правят повече оборот от двама. Ако трябва да черпиш, и нямаш много пари какво би предпочела, да поканиш двама или шестима, без да знаеш предварително какво ще поръчват?

След като в заведението има свободни места, които не са резервирани, няма причина да ми откажат да ме настанят.

Общи условия

Активация на акаунт