Важен ли е правописът?

• 57 723
  • 927
  •   1
Отговори
# 135
Все пак, 90+% от тези грешки са технически, освен ако не четете некви самиздати за самопомощ Grinning
Не, не чета самиздати. Говоря за книги, издадени от големи и популярни издателства. И грешките не са само технически, напротив.

# 136
Добре де, това за самиздата беше в кръга на шегата Simple Smile И аз казах, че съм виждала грешка дори на корица на Сиела - неприятен е проблемът наистина, и на мен всеки път ми оставя горчив привкус, но и обясних откъде идва. Грешките в книгите обаче не са станали все още толкова многобройни и потресаващи, че да възпитават неграмотност.
Тя си се възпитава най-успешно и неизкоренимо с нечетене.

# 137
  • Варна/Лондон
Ее, за неграмотни патриоти ви бих! Имам познат, който е върл патриот, голям националист, с голяма татуировка ''Блъгария'' на ръката си. Laughing Казва, че оня объркал нещо. hahaha

# 138
Ее, за неграмотни патриоти ви бих! Имам познат, който е върл патриот, голям националист, с голяма татуировка ''Блъгария'' на ръката си. Laughing Казва, че оня объркал нещо. hahaha
Joy Joy

# 139
Е па важен е , ко ся.   Peace Hug Hug  bouquet

# 140
Аз на такива "умни момчета", ама с бели петна в граматиката, много обичам да им подарявам речници. На един бивш хубостник му бях изтупала 2-3 речника, коледен подарък, да се ограмоти малко, че с много грешки ми пишеше смс-те.
Не толерирам неграмотни мъже. Даже напротив, смятам, че човек колкото по-високо е в йерархията, толкова по-ерудиран трябва да бъде.

# 141
Аз на такива "умни момчета", ама с бели петна в граматиката, много обичам да им подарявам речници. На един бивш хубостник му бях изтупала 2-3 речника, коледен подарък, да се ограмоти малко, че с много грешки ми пишеше смс-те.
Не толерирам неграмотни мъже. Даже напротив, смятам, че човек колкото по-високо е в йерархията, толкова по-ерудиран трябва да бъде.

А жени неграмотни толерираш ли? Или само за мъже се отнася?
Какво значение има полът всъщност?!

# 142
Правописът, особено във форум, е като дрехите, косата, офиса или жилището в реалния живот. Ако са мърляви, правят впечатление. Може човекът под тях да е страхотен, но ние си създаваме първо впечатление по такива признаци.

Мен лично мърлявият правопис ме дразни повече от лошата прическа и неепилираните жени Simple Smile

# 143
На мен са ми смешни изказвания на потребители, твърдящи категорично, че пропускат неграмотни постове, а самите те допускат много грешки.
Правопис съм усвоявала в детството. Много промени настъпиха. Старая се да се осведомявам. Преди беше задължително да пишем чувствувам например. В основата на всичко, което съм учила, е била математиката. Никога не съм използвала функцията за проверка на правопис във форума. Не твърдя, че съм безгрешна.

# 144
Никога не поправям и не отбелязвам грешки. И аз не съм безгрешна, допускам грешки, къде от невнимание, къде от бързане. Някой изпуснат пълен член или някоя изпусната запетая не са чак такава драма, макар да са дразнещи, обаче пост, в който има повече грешки, отколкото думи, просто не приемам и не толерирам. Не може да се пише Здравей те, Ас, да се пише цял пост с малки букви без запетаи и точки, не може да си пишеш името с малка буква, ей това ме дразни най-много. Една-две грешки в даден пост може да са породени от бързане, обаче другото си е неграмотност и оправданията не важат.

# 145
  • Бургас
Важен е правописът и за мен, но същото толкова важна е и толерантността към отсрещната страна, която в много от случаите търси съвет, а бива "изядена" заради правопис.
Някак си не ми изглежда добре отстрани.Уж всички сме хора, разбираме останалите, съчувстваме, добри сме, а като се хване някой за правописа и този, който е пуснал темата става пишман, че е попитал.За Вас неговото питане може да не е важно, но за него да е най-големият проблем.
Така че предпочитам да отговоря, за да съм в помощ, отколкото да "захапя" за правопис, на който времето да бъде научен е минало ...

# 146
  • Galaxy 13197853088
Важен е ... много, както
и избора на думичките.
И все още се уча ...

# 147
Да, важен е правописът.
Що се касае до форума, не го намирам за чак толкова съществен проблем, че да правя забележки на хората, обаче. Тук общуването е неформално и не смятам себе си за ватман, който ще определя как ще се кара влакът. Не проверявам дори собствените си постове. Тук пиша, за да отдъхна, да се разсея, да пообщувам с повече хора и не мисля да се товаря излишно. На който му пречи- да не ме чете.
Мога да си направя някои изводи за себе си относно конкретен потребител във връзка с правописа и начина му на изразяване, но това не бих обсъждала публично. За мен пък това е проява на невъзпитание. Не сме на урок, нито на изпит.
За мен съдържанието си остава най- важно. То ми е обект на интерес и на обсъждане.

# 148
Правописта е особено важна.
Силно впечетление ми правят неграмотно написани мнения.
В краина сметка никои не е длъжен да чете негръмотни писаниа.

# 149
  • Бургас
Важен ли е правописът във форума?

Дразните ли се като четете постове с груби правописни грешки?

Четейки нечий пост написан неграмотно приемате ли с респект/интерес/любопитство  написаното от потребителя?

Да, важен е както тук, така и навсякъде другаде.
Дразня се, всъщност не се дразня, просто не дочитам неграмотно написаното ... .

Като цяло мноооого рядко изчитам докарай неграмотните постове, както и тези на латиница, рядко ги приемам с респект/интерес/любопитство и още по-рядко им отговарям.
Има неща като например правилната употреба на "и" и "й", които се учат във втори клас. Недопустимо е млади, уж грамотни хора, с няколко висши образования и много претенции да пишат така. И това е само пример. Да не говорим за: "пише те", "айрогара", "голями",  "съжелявам", "чеса", "буйдисвам", "реймунизаций", "децки", не очаквано", "незнам", "каже те ми" ,"облякана, съблякана","правиме, мислиме", "излезнах, влезнах", "имам в напредвид" и т.н. безброй "тъпотиЙ и простотиЙ".

Общи условия

Активация на акаунт