Важен ли е правописът?

• 57 375
  • 927
  •   1
Отговори
# 810
  • Ямбол
.....
Лилянке, само затова ще е, да. За скриване на неграмотността. Други забележки имаш ли?  Laughing
....
Имам.  newsm53

# 811
  • София
Писането на латиница също е за скриване на неграмотността.

# 812

Моля те, не слагай интервали преди препинателните знаци, че е много трудно да те чете човек. Бъди добра, пожали хората, които искат да разберат какво си написала.
Да не говорим, че с този специфичен "стил" ти лъсват и другите профили...  Mr. Green

За мен интеренет пространството  въобще не е фактор писмеността ми  , баба ти едно време сигурно е имала шестици в училище , защото не е слагала интервали .  Mr. Green

# 813
  • В един копнеж!
Не е, така е.

Моля те, не слагай интервали преди препинателните знаци, че е много трудно да те чете човек. Бъди добра, пожали хората, които искат да разберат какво си написала.
Да не говорим, че с този специфичен "стил" ти лъсват и другите профили...  Mr. Green

За мен интеренет пространството  въобще не е фактор писмеността ми  , баба ти едно време сигурно е имала шестици в училище , защото не е слагала интервали .  Mr. Green

За мен интеренет пространството  въобще не е фактор писмеността ми....Права си! Така е! Ти едно изречение, плод на мисълта ти, не можеш да конструираш правилно. Интервалът ти е най-малкия проблем.

# 814
Виж сега  , няма да се оправдавам пред теб , защо правя грешки тук и колко много ме вълнува това .
В една тема бях точна и ясна  за хората , като теб . Тук ще прекъсна , просто защото твоят темперамент е само  жалък опит да  докажеш нещо    , нападайки някой друг .  Аз мога да продължа , но ще премина добрият тон и правилата на форума. Лека вечер .   bowuu

# 815
  • Варна/Лондон
За пунктуацията какво ще кажете?  Thinking
Отвори нова тема и разисквай .  Peace
Хах, майтапчийка. Викаш пунктуацията няма нищо общо с грамотността и правописа? Whistling

# 816
За пунктуацията какво ще кажете?  Thinking
Отвори нова тема и разисквай .  Peace
Хах, майтапчийка. Викаш пунктуацията няма нищо общо с грамотността и правописа? Whistling
Така ли съм ти казала ?  Laughing

# 817
Виж сега  , няма да се оправдавам пред теб , защо правя грешки тук и колко много ме вълнува това .
В една тема бях точна и ясна  за хората , като теб . Тук ще прекъсна , просто защото твоят темперамент е само  жалък опит да  докажеш нещо    , нападайки някой друг .  Аз мога да продължа , но ще премина добрият тон и правилата на форума. Лека вечер .   bowuu

Нямам логично обяснение защо натискаш интервал преди преди препинателен знак. Просто е - първо запетайка/точка, после интервал. Като пишеш на ръка оставяш ли разстояние? Толкова ли е сложно или се прави нарочно горното?

# 818
  • Ямбол
Нарочно го прави, за да се прави на интересна. Така е свикнала вече и няма да се постарае да го промени, защото не уважава четящите я. И такива хора има, какво да се прави.

# 819
Съвсем искрено мога да споделя , че пиша толкова бързо , че не мога да ви дам отговор кое след кое поставям и най - малкото е нарочно или за да дразня някой , писането ми на компютър и писането ми на ръка се различават крайно едно от друго . Ако нещото , което правя неволно ви е подразнило - съжалявам , но пак ще вметна , че тук не е мястото да доказвам нещо или да обвинявам някой лично в обратното .  Simple Smile

# 820
  • Ямбол
Само че тези, които четат, са свикнали да четат правилно написан текст, а не като твоя. И пишейки по този начин, показваш абсолютно неуважение и незачитане на онзи, който ще те чете.
Аз такива неграмотни постове почти винаги пропускам или само ги минавам по диагонал.

# 821
Неуважение. Наистина не те разбирам.
За мен пък , неуважение е да не приемеш извиненията на някой , който съвсем културно ти ги поднася.
Ще спра този път наистина да се отклонявам от темата и ако желаеш/желаете да споделите нещо относно моето неуважение и незачитане , напишете ми го на лично съобщение. Лека вечер ви желая .  Stop

# 822
И да не забравя - Христос Воскресе!   Hug

# 823
Важността на правописа зависи основно от това, кой и колко хора ще го четат. Ако чатиш с някого няма проблеми да изяждаш половината букви и да сливаш думите - стига да се разбирате. Но когато пишеш във форум където има голяма аудитория е съвсем различно. Спестяването на 10 секунди от автора (да си провери написаното) води до загуба на доста време от читателите да мислят какво е написано или да се дразнят от немърливостта (ако е неграмотност, проверката няма да помогне). А има и една друга причина, която доста хора не осъзнават - колкото повече четеш текст с грешки, толкова повече разваляш и собствената си грамотност. Така, че е въпрос и на отговорност. Например покрай тая тъпа Lafka, след 5г голяма част от хората ще забравят, че лавка се пише с В. Би било добре всеки по-голям форум като тоя да добавят към данните на абонатите освен брояч на пуснатите съобщения и някакъв рейтинг на грамотност. Хем ще е стимул всеки да се старае повече, а може да се добави и настройка за скриване на мненията от податели с много лош рейтинг.

# 824
  • Ямбол
Само че тези, които четат, са свикнали да четат правилно написан текст, а не като твоя. И пишейки по този начин, показваш абсолютно неуважение и незачитане на онзи, който ще те чете.
...
Кое от горните думи не разбра? Пишеш така, че се чете трудно, но ти си каза, че не ти пука, кой ще те чете и дали ще му е трудно, а това е равно на неуважение.
Затова е важно и да се изписва текста така, както е прието, както го четем в книгите, във вестниците.
Ти и официалните документи ли пишеш така? Или не ти се е налагало?

.... Би било добре всеки по-голям форум като тоя да добавят към данните на абонатите освен брояч на пуснатите съобщения и някакъв рейтинг на грамотност. Хем ще е стимул всеки да се старае повече, а може да се добави и настройка за скриване на мненията от податели с много лош рейтинг.
Ах, ако това се въведе по форумите, някои форуми ще останат без администрация, а други тотално ще се скрият. Обаче е хубава идея.

Общи условия

Активация на акаунт