Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 034
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Момичета, да се включа и аз по темата за болничните - моят беше до 14.03., занесен е в НОИ на 14.02. и ми го изплатиха на 2 пъти - една част миналата седмица и друга част- днес. Забавиха ги нещо този месец, не знам защо, но обикновено ако е подаден до 15ти го изплащат на 5ти следващия месец. Поне при мен досега е било така.

# 556
:Ivchenceto Smk

Триколката изглежда добре, запазена е и цената е добра, защо да не си я вземеш. Нали най-важното е какво има вътре  1stroller

# 557

Триколката изглежда добре, запазена е и цената е добра, защо да не си я вземеш. Нали най-важното е какво има вътре  1stroller

ох, да и на мен много ми харесва,при положение че нова е 1300 лв.мн си заслужава ама все пак е втора ръка Thinking

# 558
ами не вярвам да е ползвана години, как ще се изхаби здрава количка...

# 559
да ви се оплача  Sad поръчах си този комплект от айко: http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=56&pid=75953 еми извинявайте ама няма нищо общо с картинката  ooooh! лилавото е три тона поне по светло! И уж е за новородено ама доста голям ми се вижда гащиризона  newsm78

# 560

MAMA_SANCHO, много е хубава тази количка пасифик и цената и е супер. Ти от сайта ли ще я поръчваш - доставката безплатна ли е? Питам понеже не разбирам немски.

Много кофти за мъжа ти Sad

Да от сайта ще я поръчвам - от MYTOYS.DE ама ще изчакам да видя дали няма да я пуснат без столчето, че аз си имам - иначе доставката е 15 евро, но при регистрация ти дават код за 10 евро отстъпка, после пък един път месечно обикновенно все ти пращат за отстъпка та аз транспорта го смятам 5 евро - доставят с DHL в рамките на 1 седмица -10 дни. Много са точни хората- аз съм поръчвала от там и съм страшно доволна.

VeryMe ако позивите ти са придружени с болки в кръста и стягане на коремните мускули бягай веднага на лекар!

VeryMe - много добре го е описала delizabeth - ако се чувстваш така задължително иди на лекар- това са родилни контракции.

А за мъжа - осигуряват го на истинските пари, но в БГ всичко е възможно и аз съм на мнение и то отдавна че трябва да смени работата, но ......... Мисля че и мъжа ми се ядоса - а той е адски търпелив човек , но писне ли му стой та гледай - та мисля че този път ще е последен - това просто преля чашата- да постъпи така като чакаш дете . Но нека мине раждането и аз да почна да взимам повече парички и ще го мислим Simple Smile- аз този път няма да се дам ще настоявам че то така не си е работа. Пак много ви благодаря на всички за съпричастността - знаех си аз че ще ме разберете  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

Мамчетааа здравейте,да се включа и аз в темата какво мислите за количките втора употреба?Днес бях на разходка с една моя приятелка,тя роди преди 15 дни и си е взела количка от продавалника уникална е направо няма такава маневрена количка.Много ми хареса ако искам да си я купя нова е 1350лв.Твърде много пари ето я и нея http://prodavalnik.com/chicco-trikolka-s3-i40713783 Бях се зарекла,че количка или креватче няма да си купя втора ръка,а сега много се чудя кажете какво да правя дайте съвет  #Crazy newsm78

Ми добре изглежда на снимката, не изглеждат износени гумите, но според мен е добре да я видиш на живо и добре да я огледаш - че аз имам горчив опит с продавалник които и днес се потвърди отново за съжаление с един гащеризон - така че много внимателно особено за по-масивни покупки.
Ако не можеш поне я поръчай с опция преглед и тест и ако и има нещо няма да я платиш.

# 561
то на снимка е едно пък после не се знае навила съм се на 80% да я поръчам,ама ще видиме...

# 562
И аз съм фен на www.mytoys.de от 7 години Wink
Много са им хубави чаршафчетата, нямат избелване, много доволна съм.
Аз днес бях с ужасно сърцебиене, пулс 120, пот много за около 30 мин. Дали са хормоните? Много неприятно беше и после як рев..А и също кървене от венците,,както си седях..Ух,лека нощ,че мн кофти ден беше за мен. Гушки Hug

# 563

VeryMe ако позивите ти са придружени с болки в кръста и стягане на коремните мускули бягай веднага на лекар!

VeryMe - много добре го е описала delizabeth - ако се чувстваш така задължително иди на лекар- това са родилни контракции.

Леле майко, добрее.Взе да ми става страшно.. Crazy Кръста не ме боли, но корема си ме стяга. Пих но-шпа, пих и магнезий, сега съм ок..През колко време са тези родилни контракции? Ако до утре не се появат отново значи ли, че е фалшива тревога?

# 564

Леле майко, добрее.Взе да ми става страшно.. Crazy Кръста не ме боли, но корема си ме стяга. Пих но-шпа, пих и магнезий, сега съм ок..През колко време са тези родилни контракции? Ако до утре не се появат отново значи ли, че е фалшива тревога?

Мила, спокойно. Аз съм забелязала напоследък, че и емоциите имат значение. Когато се поядосам или напрегна, или пък през деня съм била по-активна съм така. Повече спокойствие и почивки. Легни, но не по гръб! Задължително на страни.  От дълго време съм на но шпа, Мг и утрогестан и въпреки това от 3 дена ме спука и мене. Почивките отпускат. А и да ти кажа, по скоро са подготвителни контракции. Реалните са малко по-други. Сама ще усетиш каква е разликата, сега каквото и да ти кажа ще са празни приказки. Контракциите са съвкупност е от всичкото, което ти писах преди малко - болки в кръста, стягане в коремните мускули - болезнено, а тези позиви за дефекация идват в последствие /напъни/,  когато тези стягания или т.нар. контракции станат на по-често. При всяка жена е различно. При мен започна с контракции директно през 15 минути. Има жени имат контракции през няколко часа. Ако нещо те притеснява - пиши!
Лека и спокойна на  всички!

# 565
  • София
bebe2, много благодаря за коментара за езиците! със сигурност е много полезно, особено като споделяш и от личен и професионален опит как се получават нещата Wink

VeryMe, aз съм имала подобно усещане и беше докато пиех желязото. На опаковката на Малтофер фол си пише даже, че може да ти създава чувство за пълен и тежък корем, дори да не е така в действителност... Ако приемаш желязо под някаква форма и имаш и запек, може и от него да е. Но ако те боли корем, не му мисли много и се консултирай и с лекар за твое спокойствие Wink

​За МЦ и кърменето
- аз също бях чувала, че МЦ не идва, докато кърмиш?? Или това е някакъв мит??​

Моят хемоглобин е паднал още, така че искам не искам се връщам пак на Малтофер фол, който ми бяха изписали. Sad Ще приемам и дуфалак, ако има нужда и така...Днес разбрах, че липсата на желязо може да доведе и до малоформации...Та по-добре да си пия хапчетата..

Да ви се оплача, оказа се, че холестеролът ми е доста над нормата. Никога не ми е бил висок Sad Чак сега направих връзката, че може да е от киселото мляко, на което карах основно през първите 3 месеца и жълтъците, които се ядат за желязо..... Ядеш едно да оправиш един проблем и си създаваш друг  Rolling Eyes  Confused

# 566
  • София
Момичета, забравих да ви споделя, че днес бях на лекция в Токуда за кърменето.
Ето линк към програмата им: http://www.tokudabolnica.bg/bg/news/view/590
Ще има беседи на 24 и 27 март.

Предполагам, че някои неща ще са ви интересни, затова споделям основното:
- всичко е много индивидуално, зависи от бебето и от организма на майката
- кърменето намалява значително риска от рак на гърдата и остеопороза
- кърменето предизвиква контрахиране на матката и тя се възстановява по-бързо така след раждането
- в Токуда дават бебетата на майките м/у 3 и 6 час след раждането за първо захранване при нормално раждане. При секцио - когато потече кърмата (което можело да отнеме и няколко дни - да не се притесняват раждащите със секцио, кърма ще имат). Първите два часа ги следят задължително на монитори - кислород, сърдечен ритъм и тн.
- основно казаха да се избягват продукти с краве мляко; всичко друго уж можело да се яде, но да не се прекалява и да следим дали бебето ще направи някаква реакция, ако например сме изяли 2 шоколада, или 1 кг. ягоди и т.н. и съответно веднага да реагираме и регулираме храната, която приемаме. Мед също да се приема в малки количества.
- за приемането на вода с кърмата има противоречиви мнения - като цяло докторката беше ЗА, но не да я даваме на всяка цена и да будим бебето, ако е заспало след кърмене. Но е добре устата да се промива с малко вода.
- памперс се сменя преди хранене, а не след - това за мамите с първо бебенце Wink

Малко инфо по други теми:

- там къпят бебетата с козметика от ден 1
- пъпчето го мокрят по време на къпане, но го мият отделно от дупето и не потапят бебето, за да не се напишка, докато го къпят и да се замърси водата и от там и пъпчето

Ако се сетя още нещо важно, ще пиша допълнително Wink

# 567

Лежи и почивай - ако утре пак имаш срязване в таза все едно ти се ходи по нужда съпроводено със стягане в корема или срязване от долу нагоре те съветвам да звънеш на гинеколога си. Почивай не е казано да е страшното може да си се натоварила повече- аз в началото на бремеността на 3 пъти имах такива и понеже знам за какво става въпрос пих но-шпа и легнах и отмина ( после гинеколожката ми каза че съм постъпила правилно и че трябва да лежа и да почивам повече) , но с много почивка всичко се оправя - но трябва да внимаваш - не се натоварвай- ако нещо те притесни пиши . Сега спокойствие и лежане .

# 568
​За МЦ и кърменето - аз също бях чувала, че МЦ не идва, докато кърмиш?? Или това е някакъв мит??​
Мит е. Аз кърмих повече от година, а ми дойде още на четвъртия месец след раждането... при всеки е различно, но определено не можеш да разчиташ, че кърменето ще потисне овулацията.

# 569

202uu

Общи условия

Активация на акаунт