Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 048
  • 725
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Е, добре според теб не са длъжни да ти обърнат внимание, така ли?! Това пък къде съм го казала?  newsm78

За готварски рецепти за бебета, ми е още рано да мисля  Mr. Green

MAMA SANCHO, много се ядосах на този шеф. Знам че не ми е работа, но не е зле мъжът ти да се поогледа за ново работно място. На сегашния му работодател не може да се разчита  #Cussing out

VeryMe, когато бебето суче се получават контракции на матката, което може да бъде болезнено и то доста. Когато родих първото си дете, бях подготвена по този въпрос, защото съм секцио. Wink Беше нещо от рода, че след като се роди бебето и започне да суче, се получават тези контракции, които пък помагат на уголемената от бременността матка да се свие по-бързо до нормалния си размер. Мен не си спомням чак да ме е боляло, но имаше едно неприятно чувство, наистина. Дали е глезотия при твоята близка, не знам, това си е нейното тяло и само тя може да реши какво и колко може да изтърпи.  Peace

MrsRaven, много е коварно това с цикъла след раждане, защото дефакто никога не знаеш кога ще ти се възобнови менструацията и може "случайно" да забременееш много скоро и неочаквано. Историята познава много такива случаи. Иначе няма срок, в който да ти се върне цикъла. Нито има връзка с кърменето. При някои става много бързо след раждането, при други, като при мен, чак когато бебето ми беше на 11 месеца (кърмех още). Голям рахат! Също така и лохиите не ми бяха 40 дена, но може би защото бях секцио, не съм сигурна.

След секциото не ме е боляла глава. Болеше ме много мястото на операцията, когато дойдоха още същия ден да ме раздвижват, но на втория-третия ден си бях пушка. Кърмата ми слезе веднага, веднага почнах да давам на бебе.

Имам подобна бременна тениска от waikiki, но чакам да ми порасне още малко корема, че да се издокарам Wink

VeryMe, кумата ми има близнаци, момче и момиче, като товоите и си ги кърмеше доста време. Даже имам снимки, по едно бебе закачено на всяка гърда. baby_neutral

За захранването не ми се иска още от сега да го обсъждаме, че ще станем на кълбета  Joy Общо взето, избрете си една теория и си я следвайте, без да слушате какво ви говорят другите. Колкото майки, толкова и теории.  Crazy Моето беше ужасно злоядо и що лекции съм изслушала от майки и баби на ящни дечица, не е истина. Трябваше да се самоубия, ако ги бях слушала, понеже явно съм ужасна майка, която не може да нахрани детето си. Една даже ми предлагаше тя да му дава с лъжицата, цитирам "от мен ще яде, сигурна съм!" #Crazy

Marbella, има разни варианти за топлите компреси, това което на мен най ми помогна беше един памперс (чист), напоен с гореща вода се слага на гърдата. Това колкото изтърпиш. Имаше и някакви компреси със зелеви листа, но не ги помня.

Леле, че дълго стана  Embarassed

Последна редакция: пт, 21 мар 2014, 08:55 от ToHu_

# 541
 hahaha това за памперса ми хареса, но то явно идва от това, че в него се задържа повече време топлото, което си е идея. Нямаше да се сетя за нея  Hug
аз лично ползвах малки хавлиени кърпи, които топлех на чешмата и държах на гърдите, това редувано с топли душове от банята - и имаше ефект.  Peace

# 542
Привет и много бързо оздравяване на болните мамчета. Днес бяхме на консултация,бебо е добре пуснахме изследвания,но не ми казаха колко грама е,скараха ми се че съм качила за малко повече от месец 4,5 кг   261uu и сега почваме да ограничаваме сладкото и увеличавам киселото мляко,че пък и малко съм се подула. Важното е че всичко е в норма,а аз за награда се поглезих с нови дънки и блузка Embarassed

# 543
Elika сега влязох, наистина вече го няма намалението..сори, изтървали сме го  Confused

Момичета, имали ли сте случай, да изпитате неприятна болка, като позив за дефекация, но когато отидете до тоалетната да няма нищо? Нещо ми се върти в главата, че четох, че подобно било усещането преди раждането..днес два пъти ми се случи, да си  мисля ли глупости или  newsm78

Последна редакция: чт, 20 мар 2014, 17:58 от VeryMe

# 544
  • София
За запушения нос elpet, през януари изкарах грипа ама много тежко, с куп лекарства, и от тогава ли, ама по-скоро от бременността, носът ми е непрекъснато запушен, вече месец и половина, минах на "Олинт" детски, защото няма ама никакво спасение. Всеки ден. Знам, че не трябва да се ползва повече от 5-7 дни ама не мога да дишам иначе. Пробвам със солен разтвор, витамин Ц в носа, е няма такова нещо. С първата бременност - пей сърце, сега бременност като по книга.
мдам, аз затова питах, понеже от около месец и аз си пръскам 2 пъти на ден. соления разтвор не помага.....
VeryMe, рецептички ще споделя, само да намеря писанията  Laughing много се рових за дребния, приучих го да яде и моето готвено и купешка кухня и пюрета. пу пу, всичко яде. късно прояде на салата домати, някъде на 4 г. беше, ама сега как яде ако знаеш  Laughing Laughing ще има да споделяме доста, сигурна съм а и дечицата са различни, но от споделяне, не боли глава  Wink

за компресите за гърди, днес ми казаха един, напомнете ми да го напиша тези дни, да не го забравя. казаха ми че е лекувал безотказно доста тежки състония на мамита.

# 545
  • Пловдив
Здравейте момичета - как сте  bouquet

Момичета вижте какво открих снощи - аз понеже повече обичам комбинирани колички и снощи преди да изпадна в потрес от новината се оплаках на мъжа ми, че нищо не ми харесва и се разровихме в сайта на хаук - оказа се че тази година е излязъл нов модел, които още не се предлага на българският пазар, но в германия вече се продава - ето го и него   http://www.hauck.de/collection/pacific.2693.1.23.0_info.html?c=32418 и http://www.mytoys.de/hauck-Kombi-Kinderwagen-Pacific-Shop-N-Driv … .27.06.01/3292549 има и още една, но за мен Pacific е моята количка - втората я пускам ако на някой му се хареса http://www.mytoys.de/hauck-Kombi-Kinderwagen-Colt-Set-caviar-alm … .27.06.01/3184822 и http://www.hauck.de/collection/colt-set.2158.1.23.0_info.html?c=33815. Тъпото е че за сега я предлагат само с кошница за кола, но и с него пак излиза на 570 лв. Надявам се да я пуснат и самостоятелно, но то ще си покаже - ако не ще се опитам да го продам кошчето- не че ще му искам 200 лв за колкото ги продават - ще го пусна за 100 лв в продавалник белкем се отърва - и така ще ми излезе на 470 лв което за мен е супер цена за тази количка- направо съм влюбена.

Браво за резултатите бее_ме   bouquet

MAMA_SANCHO, много е хубава тази количка пасифик и цената и е супер. Ти от сайта ли ще я поръчваш - доставката безплатна ли е? Питам понеже не разбирам немски.

Много кофти за мъжа ти Sad

# 546
За кърменето днес си взех книгата "Азбука на кърменто" на Гру Нюландер, която ми препоръчахте, разгледах я, попрочетох малко. Страхотен наръчник, това ще е едно от нещата, които ще си взема за болницата с мен. Искам да попитам тези дето са раждали в Тина Киркова, кога най-рано дават бебето на майката, при естествено раждане, тъй-като в книгата пише, че е добре още в първия час да се сложи на гърда, и от кого зависи това- от лекаря, който те изражда или от неонатолозите.
Veryme в книгата пише и за кърмене на близнаци. Браво за решителността ти и ти желая успех.

# 547
Elika сега влязох, наистина вече го няма намалението..сори, изтървали сме го  Confused

Току що влязох на сайта им и на мен ми излиза намалението. Канех се да те попитам ти поръчала ли си и как точно става, че почетох из темата във  форума за поръчки, но не ми стана много ясно, а не ми се четат и двете теми.

Момичета, имали ли сте случай, да изпитате неприятна болка, като позив за дефекация, но когато отидете до тоалетната да няма нищо? Нещо ми се върти в главата, че четох, че подобно било усещането преди раждането..днес два пъти ми се случи, да си  мисля ли глупости или  newsm78

На мен ми се случи преди 2 дни.Тъй като съм с контракции и аз потърсих из нета и прочетох същото.Направо си се изплаших. Легнах и два часа не смеех да мръдна от леглото. След двата часа отидох до тоалетна по голяма нужда. Предполагам това е от запичането.

# 548
Надявам се всичко с Pival да е наред !  Praynig

Petq : Споко и моето гигантче е между 900 и 1кг и върви 2 седмици напред, а до скоро бебко вървеше назад. Ноо всички е относително. Сега може да се развива по-бързо, после по-бавно, а може и да не изчисляват добре.

Аз пък се разхремих също  #Cussing out Вчера ме надуха един внезапен вятър като за пред буря и баммм директно. Много ми е криво.  Дано ми се размине леко и само с хрема.

# 549
  • София

Пфуу, жалко. Откога им се точа в сайта  Rolling Eyes.

Мама Санчо, и аз чакам пари по болничен, внесен е на 11.03. За колко дни обикновено ги превеждат? Знам, че срокът им е 15 раб. дни, има ли шанс да получа превод по-рано  newsm78.

# 550
  • Варна
MAMA_SANCHO и моя болничен(внесен на 7.03) все още се обработва. Предния месец внесен на 6-ти и имах превод към 13-15ти. Ама тоя явно се бавят нещо.
VeryMe да, усещането преди раждане е такова, но чак след като получиш разкритие, та не си мисли глупости.  Wink  Hug
sweetpie моя мъник го закърмихме още в родилна зала. Дали беше минало и час след като се роди. Зависи от теб и лекарите, изисквай го, пък дано "политиката" в съответната болница го позволява. Радвам се, че на първо четене книгата ти харесва.

# 551

VeryMe да, усещането преди раждане е такова, но чак след като получиш разкритие, та не си мисли глупости.  Wink  Hug

Незнам, изплашиха ме, че било контракции преди раждане ..получи ми се един път сутринта, около обяд и преди малко пак..по какво друго мога да се ориентирам, за да го различа от запек? Тука се разфучаха около мене да съм звъняла на лекар и тем подобни..какво да правя

# 552
ЧЕСТИТА ПЪРВА ПРОЛЕТ!
  bouquet
VeryMe ако позивите ти са придружени с болки в кръста и стягане на коремните мускули бягай веднага на лекар!

кърменето и болките доказано е, че при кърменето се стимулира по-лесното и бързо прибиране на матката. Затова мадамата я дърпала операцията, докато кърми.

А аз от понеделник влизам в болницата да ме дупчат здраво... добре, че не съм надвишила магнезия в организма въпреки, че пих нутримаг от началото на януари 3х1, а той е доста сериозно количество Мг. Въпреки всичко мн ме боли...снощи имах адски болки в кръста и стягане на корема и ме беше страх да отида до 00...Днес се гледахме и бебо е наред, но аз мн отичам...дано след бомбардировката от инжекции да се оправя.
Успех на всички мами и спокойни дни!

# 553
MAMA_SANCHO, много неприятна ситуация наистина. Но така се получава като не те осигуряват на реалното, което ти плащат. Повечето работодатели в БГ го практикуват...
А следващия месец какво ли ще му хрумне на въпросния шеф. Мъжът ти най-добре да потърси нещо. То не ми е работа, вие ще си решите. Само мнение. Дано се развият по най-добрия за вас начин нещата !

Moni_Pr,   welcome  и лека бременност до термин.

Lady April
, направо ме шашна ! за такова отрицателно време! Дай Боже всекиму!

Днес си купих клин - е много е удобен !  - и две тениски от тези с готините надписи, после ще ги щракна и ще кача.

Виждам, че болнични коментирате - на мен са ми преведени, но не знам днес или във вторник. Занесен е в службата на 12.03, но той ми важи до 5.04, та едва ли ги изплащат напред и по-скоро си мисля, че това е сумата за миналия месец    newsm78

# 554
Мамчетааа здравейте,да се включа и аз в темата какво мислите за количките втора употреба?Днес бях на разходка с една моя приятелка,тя роди преди 15 дни и си е взела количка от продавалника уникална е направо няма такава маневрена количка.Много ми хареса ако искам да си я купя нова е 1350лв.Твърде много пари ето я и нея http://prodavalnik.com/chicco-trikolka-s3-i40713783 Бях се зарекла,че количка или креватче няма да си купя втора ръка,а сега много се чудя кажете какво да правя дайте съвет  #Crazy newsm78

Общи условия

Активация на акаунт