Стягайте се ЮЛСКА дружина, първата половина мина - Тема 12

• 33 184
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
Норичка, само информативно кой ти води ЖК?

# 406
  • Варна
nori4ka87, и аз раждах с форцепс и хич не съм се замисляла за подобен проблем със шийката. Но докторът ме прегледа веднъж и каза, че канала е хубаво затворен каквото и да значи това. А сега защо си решила да раждаш секцио?

# 407
Води я д-р Ташков. Много ми го хвалиха и затова се записах при него, с идеята и той да ме изражда. Няма как  да стане вече тая работа. Не стига, че го чакаме като писано яйце да си дотътри з..ника в кабинета, ами после и претупва за по 2-3 мин. на човек. То даже ти е неудобно да го питаш нещо. А вчера половин час откарах на прегледа, всичко питах и разпитвах спокойно и всичко ми се обясни.
Сега съм много притеснена как ще я изкарам тая бременност до термин. По цял ден сме сами с дреби и ми е трудно хич да не го вдигам. Пък за почивката и дума не може да става. ooooh!
Лейди Ейприл, докито ми каза така. Ванката беше малък(2,470) и пак се наложи форцепс, та сега няма да рискувам нито аз, нито доки.

# 408
  • София
Норичка, и на мен АГ ми е предписал фраксито. Дори няколко АГ-та, защото се консултирах с 3-4 по този въпрос. Особено, ако си на профилактичната доза от 0.3 не виждам смисъл от консултация с имунолог. Аз си направих такава с проф. Паскалева и похарчих излишно 80 лв. , за да ми каже пак същите неща. Предполагам, че все пак си с тромбофилия, за да си ги биеш?

# 409
Да, с тромбофилия съм, но трябвало да ме консултира имунолог, за да определи дозировката до края на бременността, дали са необходими някакви др. изследвания и т.н. Бия си 0.4 по преценка на АГ, но всеки път ми казват различно - с Ването си ги бих всеки ден до 3 месец, после пих Аспирин протект и после от 8 месец пак всеки ден.
Сега Ташков каза от 20 г.с. през ден.
Моя доки реши, че най-добре да ме консултира имунолог, за да сме спокойни. Каза ми, че неправилната дозировка първия път може да е причината за всичките главоболия около раждането.

# 410
  • София
Да, разбира се. Консултирай се за твое спокойствие Wink Ще се радвам да споделиш после какво са ти казали.
Проф. Паскалева от Нац. Кардиологична болница ми каза, че с такива малки дози няма уж проблеми около раждането и може да си е естествено. Дори ми каза, че е достатъчно да се спрат инжекциите само ден преди раждането - но ако е нормално, няма как да знаем май кой е този ден Wink Като цяло тя твърдеше, че това е малко количество хепарин, за да повлияе на раждането.

Аз също бях на фракси през ден до скоро, но вече съм всеки ден след като последно и Марков на ФМ ми каза, че няма смисъл от инжекциите през ден, т.к. действието им е 24 часа и дори да е ок за бебето, вредя на себе си, защото е стрес за организма постоянно да променяш състоянието на плазмата в кръвта или нещо такова...(не помня медиц. термин).

# 411
milevami : Аз май съм записана за отворени врати на ТК предната седмица , ако не се лъжа(26.03). Бяхме обсъждали отворените врати в предната тема и се записахме няколко момичета. Ако искаш се обади за 26,ако можеш и се присъедини към групичката!

Нямаше свободни места за 26-и, Monik@, затова ме записаха направо за 2 април. Тъкмо групичката ви ще ме подготви психически как е  bowuu

# 412
Момичета,

някоя от вас правила ли е преглед за ехография на бъбреци? Докторът ми препоръча д-р Добрева в "Токуда".

Този преглед по здравна каса ли е или не?

Май имам камъче в бъбреците.. Tired

Моля, пишете ми.

Здравей, аз също имам камък в бъбрека и точно д-р Добрева ми го гледа. Аз си взех направление от личния ми лекар, защото АГ-то при което се следя не е по здравна каса, но мисля че и АГ-то може да ти даде. Д-р Добрева е много добър специалист и ти казва много реално какво да очакваш. Успех дано да нямаш проблеми

Надявам се ти да си добре и да нямаш пясък или камъни в бъбреците. Понеже съм яла много сирене и домати, а и до днес основно това си ям, нещо се е калцирало в мен и е причинило проблемът. Моля се да нямам нещо сериозно, стигат ми болките в тазовата част. Поне ме успокои за д-р Добрева. А при нея с направление ли бе? Пиши пак.

# 413
  • София
добро ви утро, момичета!
норичка, при кой д-р ташков ходиш - синът или бащата? моя близка роди и двете си деца нормално при него, а имаше доста тежки бременности и до ден днешен ходи и се доверява само на него... не искам да му звучи като реклама, аз само съм го срещала (синът) докато работеше в тк и нямам лични впечатления от качествата му като аг Rolling Eyes а за инжекциите и аз мисля че е най-добре да си имаш второ мнение, както и за всяко нещо. аз например си питах аг-то по жк за миомата и той ме успокои, че докато съм бременна е много трудно да се каже имам или нямам, това тр да се установи преди това и не тр да се шашкам (не че съм, но второ мнение, както казах).  Simple Smile
успешен ден на всички  bouquet

# 414
  • София
И аз мисля, че няма нужда от избор на екип, ако всичко с бебето и майката е наред. Имам няколко познати, които родиха така. От друга страна, не съм сигурна за секциото по медицински причини, ако отидеш примерно със седалищно бебе, дали ще ти назначат секцио за определена дата, пък който се падне, или ще изчакат да тръгне раждането, щото "баба ти как е раждала навремето" и като се закучи положението да те сцепи дежурния, пък който оцелял - оцелял. newsm78

Аз не знам какво точно означава да раждаш с дула  newsm78 За мен това ще е още един непознат човек в родилната зала, от когото ще се притеснявам допълнително. Такъв ми е характера...

ММ се е родил 4600, 56 см, и аз споделих опасенията си с АГ-то. Тя ми каза, че се гледа майката колко се е родила, така че споко Wink

# 415
Води я д-р Ташков. Много ми го хвалиха и затова се записах при него, с идеята и той да ме изражда. Няма как  да стане вече тая работа. Не стига, че го чакаме като писано яйце да си дотътри з..ника в кабинета, ами после и претупва за по 2-3 мин. на човек. То даже ти е неудобно да го питаш нещо. А вчера половин час откарах на прегледа, всичко питах и разпитвах спокойно и всичко ми се обясни.
Сега съм много притеснена как ще я изкарам тая бременност до термин. По цял ден сме сами с дреби и ми е трудно хич да не го вдигам. Пък за почивката и дума не може да става. ooooh!
Лейди Ейприл, докито ми каза така. Ванката беше малък(2,470) и пак се наложи форцепс, та сега няма да рискувам нито аз, нито доки.
Норичка, предполагам говориш за клиника Надежда?

# 416
Мамчетата които са се насочили към количка Пег Перего вчера писах на вносителя и ми казаха че отстъпките на сайта им са до края на месеца, сега съм в голяма чуденка да купувам ли от сега и да спестя към 300лв или да изчакам юли месец  newsm78

# 417
Добро утро мамчета  Hug Дойде денят и на моята ФМ стискайте ми палцета всичко с бебка да е наред  Peace Следобеда ще се отчета  Wink
Мимето14 ако си сигурно, че това е количката да си спестиш 300 лв. не е малко! Аз обаче не знам дали ще рискувам, защото както бях сигурна в избора на количка точно снощи видях един нов модел и сеха пак съм раздвоена  #Crazy
Усмихнат и слънчев ден желая на всички  Heart Eyes

# 418
 Coffee
Браво на поетесите които ни измислиха такива хубави предложения за новата тема  bouquet
За обиколката на главата и раждането, от опит да кажа че е доста решаваща. На мен малкия ми таз абсолютно отговаряше на изискванията за естествено раждане, бебето го бяха премерили 3,500 и аз тръгнах като ме нагънаха контракциите. Но много часове по-късно (10-тина) и не знам колко банки окситоцин, разкритието просто не мърдаше отидох си на 5 см и контракции на 5 минути и 10 часа по-късно си бях пак там. Та се оказа че на синковеца му е много голяма главата и не може да слезе в родовия канал. Освен това беше 250 гр отгоре, но не мисля че това е бил проблемът
Ако се отиде с документи за медицинско секцио и без избор на екип, доколкото четох, отиваш 2-3 седмици преди термин в болницата, гледате с дежурния календара, избирате дата и предния ден те приемат в б-цата, правят ти изследвания и ти казват утре в колко часа ще те резнат.
Миме, купувай количката от сега, какво ще му чакаш. Така или иначе ще я купиш, вече общо взето всичко е ясно с бременността, така че, хвани си намалението и си направи кефа, според мен.
Моята количка + кошът за кола заемат лично място в спалнята вече

# 419
Добро утро момичета  bouquet

Два дни само чета че нещо не ми се пише:-(. Да се похваля бяхме на преглед малката е добре - тежи около 640 гр. Потвърдиха пак че е дама и както докторката каза щяла да е много дългокрака и висока дама един ден. Изписиха ми за 3*1 тотема да пия за желязото ама не ми се почва че ме е страх ад не се запека та от утре мисля. На лекар съм чак преди Великден на 17.04.

В събота с моя мъж, ако от НОИ преведат парите ще ходим да си купим електрическата помпа на Авент от Айко. Гледах много мами се двоумя м/у Меделя и Авент електрическа- Кумата ми е с медела и е много доволна, аз обаче съм си привърженик на Авент ( всичко ми е на тях шишета, стерилизатор, бебефон, контейнери кърма , механичната помпа) и смятам да не им изневерявам, защото съм много доволна. Единственото което не харесвам на авент са залъгалките там залагам на НУК. Някой беше писал че само по-скъпите  шишета едни по-тумбести такива на авент са антиколик- не е така и по-евтините са антиколик имат един ринг освен и той е антиколик- знам защото с малкия тях ползвах.

Миме ако си я харесала и си сигурна че е тя и имате възможност си я вземи- аз ще чакам че ем имам и старата количка за първите месеци , ем ще купим новата с еднократната помощ ( 600 лв ) че сега събираме парички за раждането, а и ако по някакво чудо моите родители вземат да предложат да дадат някой лев ( което не е много вероятно че и аз имам едно семейство ама няма да влизам  в подробности  #2gunfire) и понеже си имаме другите работи или сега си ги купувам ще идат за количка.

За камъни в бъбреците на които му се пробва и вярва в тези неща препоръчвам една билкарка - Цонка Даскалова- изпитала съм я - тя е дипломиран фармацевт и един от малкото, които имат и разрешение от Министерството  на здравеопазването да практикува билколечение, и моя мъж благодарение на нея за пръв път от години е добре през зимата - той е с вид студова алергия- през последните години пръснахме стотици левове за лекарства и лекари и без полза, докато не отидохме при нея и сега за първа зима беше много по-добре без подувания, подпухвания и рани. Моя приятелка също е доволна от нея -мисълта ми е че не е някоя шарлатанка - кат се ходи ри нея се ходи с изследвания показваш и тя преценява какво да ти даде- не бае на боб- които иска ще му пратя координатите на лични да не се карат че я рекламирам.

Общи условия

Активация на акаунт