"Селски" номера и пинизи

• 5 177 902
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 14 520
Не за всички. Изписаха се вече толкова мнения да и се обясни, че дадените примери са някакви "паразити", с които никой доброволно не би контактувал и търпял, и ако се случи на някой да попадне на такъв гледа да отбягва въпросния, но понякога е невъзможно ако се случва на работното място например.

И това е тема за споделяне на точно такива селски номера, от които пишещите са останали с неприятно чувство и го споделят. За някои ще са такива дето гледат да им се плати сметката, други пък от нещо друго ще са се подразнили. А не някои да обясняват как единствената причина хората да са попадали в такива ситуации е защото им е селска средата. Един вид и вие сте селски значи. И Кикамора не го казва направо ами така отдалеече се обяснява нещо, ама как така, тя не разбирала как било възможно и се разтягат локуми, за да се изкара тя нещо повече нали  Stop Добре че нямам хора като нея в моята среда.

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 04:37 от ellias

# 14 521
  • Canada
ellias, ама ти и среда ли имаш? Къде толкова хора у ваше село да сформирате среда ?

# 14 522
  • Варна
Скрит текст:
И как ще стане тази работа? Сяда при мен, не си говорим защото се храним и на края решава че аз ще и платя сметката?
Като не си плати сметката мен какво ме бърка? Аз нали съм си платила моята.
Ами върни се и прочети как става. Или ти така си подбираш и приятелите, че и те в обкръжението си нямат тарикати?? Понякога хората имат около себе си такива хора не защото са като тях, а защото са прекалено наивни и добри Wink И съответно индиректно чрез приятел мобеш да попаднеш и ти сред тях. Или твоите всички приятели са така нахакани и секат на първата приказка? Grinning
Не знам дали са нахакани... Явно е въпрос на среда.
Ами не, не е въпрос на среда, а на характер. За каква среда изобщо говориш Grinning
Колкото и грубо да звучи не излизам с хора, които не могат да си платят сметка или си броят стотинките това не е съзнателен избор, а просто в средата ми няма такива хора.
Тя пак нейната Laughing Е, не. Отказвам се Grinning И кикимора, колко хора от български произход всъщност имаш край себе си? Май е доста важно Grinning Ти като говориш, чуваш ли се? Наясно ли си какво е положението в България и какви заплати се вземат? Или на теб средата ти е такава и не те интересува друго Joy Много обочам подобни самовлюбени изказвания Joy Какъв блясък, какво положение Joy

П.П. Също не живея в Бг ама след като се говори за случки от там не ми е толкова трудно да се поставя в нечие положение Grinning Wink

Айде стига се пали! Ние в чужбина предимно с българи се събираме, но се черпим с повод и без повод. За кафета става дума. На ресторант всеки си плаща. Като са ви малки заплатите какви са тия обеди всеки ден по кръчмите? Носи си обяд от вкъщи и си го яж, тъкмо няма да ревеш по форумите, че те прецакват.
За положението не знам, но май с възприятията имаш проблем.
?? Изобщо не ставаше въпрос за мен и не аз "рева" по форумите... Аз влязох само да коментирам 5стр, в които се обяснява на кикимора как така някой някога може да се падне с тарикат ма една маса. Боже... След като не четете защо изобщо коментирате ми е много интересно?? Не знам кой има проблем с възприятията..

И кикимора, много си далеч от характер, среда и съзнание. Всички те разбрахме, че край теб простаци няма как да има  Mr. Green То вече се чудя в Белия дом ли живееш или в някой дворец Grinning

Елиас и аз бих казала същото - добре, че нямам такива хора!! Grinning Те са по-зле и от тарикатите! Grinning

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 08:27 от ca_sky

# 14 523
  • Варна
И кикимора, колко хора от български произход всъщност имаш край себе си? Май е доста важно Grinning Ти като говориш, чуваш ли се? Наясно ли си какво е положението в България и какви заплати се вземат? Или на теб средата ти е такава и не те интересува друго Joy
Е за толкова години, ни в Бг ни някъде др ми се е случвало някой да чака да му плащам сметката. или пък да си отида до Бг да поканя приятели и да ми разрешат аз да платя аз сметката. Права е кикимора, такава е средата ви.
А това го написах по повод как ТЯ като излезе и не й е проблем дс плати, как ТЕ си делят сметката поравно без значение кой какво консумирал и тн. Малко е трудно в Бг да се достига "стандарт" като нейния. Grinning Никъде не съм казала, че аз имам такива хора около себе си, но виж случвало ми се е да видя кво е това тарикат! И мога да дам пример - раждах в Бг, в държавна болница (по лични съображения, които не ми се обясняват). Та на вратата на болницата има списък какво трябва да се занесе. Е, влезте и вижте тук в някоя такава тема колко хора питат дали наистина трябва да вземат нещата и какво ще стане ако не ги?!? Тарикати има и ще има, само в кралствата явно липават  Mr. Green

# 14 524
Не знам какво толкова го обсъждате това със средата. Ясно е че на едно мнение няма да стигнете. Сред приятелите и хората , с които излизам няма такива тарикати, но същевременно познавам и съм попадала на една маса с такива. Но си има и начини човек да накара тариката да си плати. Аз например не си премълчавам и си го казвам директно. А на вас щом си ви харесва да ви правят на глупаци - мълчете си.

# 14 525
И в най-префинената среда да се движиш все някога попадаш на една маса с хора от друга среда. Дали някой ще го доведе, дали през годините и от средата ти да е бил този човек по ред причини не следва твоя начин на живот и развитие, причини много. Една от най-съществените е може би това, че в България много хора понижиха стандарта си на живот заради повсеместната криза, достатъчно е половинката да е безработен и ето ти проблем. Не е да не мога да кажа "Виж, мисля, че ти не даде достатъчно пари за сметката или въобще не плати, така че теб чакаме", но дали си заслужава? Аз за себе си съм решила, че драма няма да правя, негативите остават за този, който се излага. Сяда, отказал/а цигарите, а цяла вечер взима цигари подред от цялата маса. Трябва ли да слизам до ниво да разчепквам въпроса? Ами не! Аз съм там да се забавлявам, да видя приятелите си и това въобще не ми е проблем. Примери много, както казах вече, регистрирам и веднага забравям. Ако ми е близък приятел мога и да му направя забележка, за негово добро, иначе ми е все тая, не ме бият парите през пръстите, но и 2-3-5 лв. няма да ме фалират. Нямам против в тази ситуация да ме помоли да услужа, винаги ще го направя.

# 14 526
На гости сме на приятел, който има заведение в един курорт, няколко поредни години се налага да общуваме покрай него, с човек от местната власт, от който му зависят някои неща и няма как да отреже.
Въпросният властимащ барабар с жена си е уникално нахален, няколко пъти ни кани и настоява да излезем, трите семейства, като ние отиваме, заради нашия приятел, започват се стабилни поръчки, особено от тях, вина по над 100 лева, деликатеси и сметката си става солидна. Ние с приятелите ни сме само възрастни, онези си водят и "децата" две моми около 20- те. Идва време за сметката, поканилите ни не парвят и плахо движение към джоба си. Ние с приятелят ни делим цялата сметка на две...
Това вече доста пъти се случва. Вчера пак звънна с покана, този път директно казах на нашия приятел, че няма да отидем, дори не са ми приятни или близки онези хора,че да им обирам сметките.
Правихме жест към приятелите ни, но вече не става. Те ни разбраха, не са се обидили и на тях им тежат такива срещи, но на този етап са зависими и нямат избор.
Понякога се налага да общуваш с неприятни хора, не винаги можеш да избираш средата си.
С наши близки, ако някой няма повод си делим сметката, имало е случаи и на скатавки, но те са случайно и инцидентно попаднали в компанията. Смешното е, че не иде реч за бедни хора, просто си има такива, на които дребния тарикатлък им носи удоволствие.

# 14 527
човек от местната власт, от който му зависят някои неща и няма как да отреже.
Целият проблем идва от факта, че 99,9% от бизнеса в България е зависим именно от близостта с хора я от местната, я от централната власт. И от там се навръзва верига от селянии и още по-лоши неща.

# 14 528
За съжаление е така, и онзи от властта изобщо не го вълнува, че приятелят ни тъкмо стартира сезона, че е затруднен, счита че заради поста му всички са длъжни да го черпят и толкоз. Поне устата да си беше направил, ей така от неудобство от нас. И директно казва запазил съм места за еди къде си, за колко часа се разбираме? Вчера приятелят ни се измъкна с нас, че имаме друга уговорка. Но следващия уикенд не му мърда...

# 14 529
Жаки, това си е чисто и просто корупция. Разбирам с какво се сблускват познатите ви, но и тяхното поведение не допринася за намаляването и. Много е гадно и е омагьосан кръг.

Моите познати, които спекулираха с цялата компания бяха едни от най-платежоспособните, просто си бяха такива и сме ги подигравали многократно, но не им пукаше, а и на нас явно, защото все доплащахме. Бяхме млади и нямахме ангажименти към семейство и също така нямахме и твърдо установени принципи.

Както казах, с колегите ми в последните 20 години не ми се е случвало в няколко държави и два континента. Ако ми се случи, ще преглътна веднъж или два пъти. На третия ще съм директна.

# 14 530
Офф,аз имам две приятелки на кръст,всичко друго съм отсяла с времето,ама и тез две приятелки ,доста тарикатеят ,за съжаление......Примери бол,няма да изпадам в полемики! Но тук във форума,има тенденция,селските пръчки да си показват селските номера,като коментират всяко едно мнение,което е различно от тяхното,само защото е различно.На всяка манджа меродия и за това влизам тук и коментирам,мноого рядко,точно,заради селските убавици!Сори,ама си е така.

# 14 531
И в най-префинената среда да се движиш все някога попадаш на една маса с хора от друга среда. Дали някой ще го доведе, дали през годините и от средата ти да е бил този човек по ред причини не следва твоя начин на живот и развитие, причини много. Една от най-съществените е може би това, че в България много хора понижиха стандарта си на живот заради повсеместната криза, достатъчно е половинката да е безработен и ето ти проблем. Не е да не мога да кажа "Виж, мисля, че ти не даде достатъчно пари за сметката или въобще не плати, така че теб чакаме", но дали си заслужава? Аз за себе си съм решила, че драма няма да правя, негативите остават за този, който се излага. Сяда, отказал/а цигарите, а цяла вечер взима цигари подред от цялата маса. Трябва ли да слизам до ниво да разчепквам въпроса? Ами не! Аз съм там да се забавлявам, да видя приятелите си и това въобще не ми е проблем. Примери много, както казах вече, регистрирам и веднага забравям. Ако ми е близък приятел мога и да му направя забележка, за негово добро, иначе ми е все тая, не ме бият парите през пръстите, но и 2-3-5 лв. няма да ме фалират. Нямам против в тази ситуация да ме помоли да услужа, винаги ще го направя.
Това е което се опитах да обясня в 100 поста...

Жаклин, това което разказваш е съвсем различно, а и богатите не се циганят да изкярят едно кафе...
Тук става въпрос за хора, които не могат да си позволят да излизат, но го правят и други които си мълчат, но после коментират по форумите.

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 11:14 от kikamora

# 14 532
Кой и кога е описал случка с някой, който  поръчва, после не може да си плати поръчката и прекарва другите да му я платят? Тези, които нямат пари не излизат, тарикатите са други, така им идва отвътре.

# 14 533
  • Варна
Кой и кога е описал случка с някой, който  поръчва, после не може да си плати поръчката и прекарва другите да му я платят? Тези, които нямат пари не излизат, тарикатите са други, така им идва отвътре.
Остави, няма да успееш Grinning В 10стр се обяснява, че става въпрос за животно "тарикат", но тя не може да разбере. Дори и да се използва липсата на пари като "причина", такива хора в повечето случай имат достатъчно и за своята, и за сметката на цялата маса... Mr. Green

"а и богатите не се циганят да изкярят едно кафе" Joy ШИ умра, нИ издържам  Joy

# 14 534
  • Другата България
как е прав за кикамора? Познава ли я, знае как е била в България и как е в Англия ли, що за човек е или каквото и да било? Аз не я познавам добре, но от него повече знам и съм имала контакти с нея, както и с теб. Повече от нищо е.  Wink Отделно че коментарът му беше махленско-просташки. "Забелязъл съм значи, че тези дето най-, са били най-малко най- ...". Това са приказки като за пейката пред панелката.
Чек, съгласна съм. Така за непознати изобщо не е редно да се правят изказвания, само по писанията им или по това, че ти не ги разбираш например. Но пък той не е единствен и махленско-просташкия стил е присъщ за доста особи.  Има нещо вярно в казаното от него обаче, аз мога да кажа за хора, които познавам лично - в момента, в който се установят в чужбина - независимо къде, независимо на каква работа, независимо за колко време, и се променят и поведение, и изказ, и манталитет...но това може да се види ако си познавал човекът преди да замине и имаш наблюдения и след това.
Мери Анна, хората се променят, дори като се преместят от малък град в по голям или в София, та какво остава за друга държава, но и аз съм на мнението на Чек. Познавам хора, които са си останали същите простаци, расисти и късогледи, докато други са се култивирали. Ето виждаш дори и Down under, сподели че е станала по толерантна, по търпелива. Тези, които се изживяват като голямото добруутро, са си били винаги такива. Както знаеш има такива екземпляри, които са се преместили от село в град и се държат по подобен начин, така че обобщенията на Борилка са пунта мара.
В крайна сметка дали за добро, дали за зло човек се променя и не можеш да очакваш от него да си седи един и същ... Честно казано за мен такива очаквания са тъпи и дори някой да се е променил към зле, не ми прави впечатление защото това си е негов проблем и мен това не ме бърка по никакъв начин и не бих си направила труда да го коментирам ....
Явно не си ме прочела или разбрала, че и аз съм на мнението на Чек за това как не следва да се правят квалификации за останалите тук най-малкото защото не се познаваме преди и след. Тя основно това каза или аз на това отговорих.
Що се отнася до останалото - за това, че човек се променя рано или късно, и е така, и не е така. Зависи от много неща. Но ако се промени към зле - както ти казваш, това, че на теб не ти прави впечатление и не те бърка не следва да значи, че и на мен не трябва да ми пука за този, когото аз познавам. И вече от Ганчо е станал Гордън.  Laughing Не ми се спори дали е тъпо или остро, но това, което правя аз е просто да се дистанцирам от такива контакти, запазвайки своя душевен и ментален комфорт.

Общи условия

Активация на акаунт